Az idei 3,2 százalékos inflációs előrejelzés szerintem nem véletlenül volt ilyen alacsony. Ugyanis ennyi (3,2 %) nyugdíj emelést kaptak ezáltal a nyugdíjasok. Ha kb 5-5,2 százalékos lesz az idei év átlagos inflációja, akkor a közel 2 százalékos éves visszamenőleges visszatérítés egy átlagos (250.000,- huf) nyugdíjnál kb. ~ 60.000,- huf lesz. Ennek a plusz 60.000,- forintnak köszönhetően könnyebb lesz a "jó" mezőbe húzni az X-et. Kampány pszichológiai tényező.
Ha emelkedő kamatok jönnek, várjátok a 435-öt? azt várhatjátok. Hathor-ra tudnék hivatkozni. két év eltelt a 430- 435 óta, még mindig csak 416 volt, most meg 402. Rosszkor rossz helyen, inkább kimaradnék. +2,5%ot ad kb. ez EMÁP, eur váltás költsége fingom sincs mennyi. ide oda utalgatások, EUR-ra váltás, visszaváltás. Persze 21. század. meg 2025. "INGYEN kapsz eur--t". Ha már emelkedő kamatok: akkor tökéletes a BMÁP. Ha emelkedő infla, marad a PMÁP. "reálkamat", idei infla lesz 5,5 vagy 6%, most a kamat meg 5,2%? fixmáp az igen, az jobban jár, 1M-ként 2350Ft-tal 1. évben, hát előrébb vannak. Alakul bennem a kamat-befektetési terv BMÁP MÁP+ FIXMÁP: vegyék ,ha tetszik nekik.
mindenki maga tudja hova szavaz és mindennek megvan a maga következménye. Szerintem gyorsan bevezetnék az 1 milliós minimálbért de mi lenne a másik oldalon? nem lennének lakossági támogatások, lenne több sávos adótábla, ingatlanadó, nem lenne rezsitámogatás, kedvezményes hitelek. A béremelés miatt csúcsra lesznek járatva az emberek és a rezslinek felmondanak. A kisebb cégeknek csőd mert nem tudják kigazdálkodni. Magyar Peti mondta jönnek majd eus pénzek csak kicsit kell engedni "ilyen picit" mondta és mutatta a kezével. Nincs ezzel gond már így kellett volna lennie régóta. Egyszer fel kell nőni mindenkinek. Aztán majd nem tüncizni meg nyafogni.
Bandi 2 éve vár a 350re, mert madeinhungary megígérte neki. Az esély megvan, csak nem a jelenlegi kormánnyal. Bár Magyar Péterrel sem, aki harcolna az 1M Ft-os minimálbérért. Olyan ez, mint az ingyen sör (Két Farkú baromsága), csak legyen aki finanszírozza. Ígérni én is tudnék sokmindent. bár igazából 1 stadionból sok ingyen sor kijönne, csak legyen aki elfogyasztja.
Szerintem csak látszólagos erősödés van, ami hamar átcsaphat a másik irányba, ha nem reagálnak kamatemeléssel. "haverok átmennek EUR-ba", megvárják, utána jöhet a rakéta. 2022 közepe copy paste. Ebből a szempontból értem amit írsz, hogy "előbb váltanak", EUR-ra. Ft kamatra játszó PMÁP-os kivár.
Penny 3,5%-ös UHT 389Ft volt. Pilos ESL 3,5% 499Ft LIDL 2,8% ESL 389 Ft még Univer Anni Panni 489 pár hónapja 429-449. ESL-t vesszük, nem a tartósat (azt csak ritkán)
BMÁP a siker kapujában. pár hete írtam , hogy a 3 hó dkj 5%-ról felment 6%-ra. ez az USA hozamok emelkedésének is köszönhető, de ez az 5,5%-os infla adat csak olaj a tűzre. Ki fogják kényszeríteni a magasabb kamatokat. (látszólag erős forint van), aztán majd megint jön a Morgan Stanley, mint tavaly év elején, hogy 410 körül EURHUF-ot várnak, ezt mondták 390-nél, rövid idő alatt 410-at vertük. Nincs árfolyamcél, persze. Majd 10%-os kamatnál stabilak leszünk megint. Infla hiperbola v2. Nagy M. És Varga M. a két terv-mester.
Magyar Állampapír tulajok