Természetesen visszaváltható. Tehát holnap a WebKincstárban: 1. eladod a BMÁP-ot a pénszámlára kérve a pénzt; 2. beutalod a pénzt a bankszámládról a MÁK-számládra; 3. az összegyűlt összegből veszel PMÁP-ot. Persze, ha éppen most einstandolja az állampapírokat a Zorbán, akkor borul a fenti terv. :)
"Törlesztés, visszaváltás
A Bónusz Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Bónusz Magyar Állampapír
névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes. "
Értem. Biztos igazad van. Akkor a webkincstárban bontsam fel a bonust az rákerül a kincstári számlámra és az mellé utaljak a számlámról? semmi kedvem, béna vagyok hozzá eddig bementem a Hattyú utcai ÜSZIbe és ott elintézték.. de megnézem.:-)
Ugyanúgy egybe fogod látni, egybe kapod meg rá a kamatot. Nekem a 2031/I -s papírból 5 db vételem volt időben elkülönűlve, különböző felhalmozott kamatok mellett.
Ha ez a terv mi akadályoz meg abban, hogy akár holnap meglépd? A feltörési egy százalékot ki kell fizetned, feltöréskor a Bónuszt az eddigi hozammal együtt kapod meg és a PMÁP-nak magasabb a kamata, mint a BMÁP-nak.
A lakáspiaci hozam ilyen 5-6% körül volt (16,6 - 20 év megtérülés) , aztán a nagy áremelkedéssel lement ilyen 3-4% környékére is... (33 - 25 év megtérülés, azaz ennyi év bérleti díja) 7 év megtérülés az ilyen 14,3%- os hozamgörbe jelentene. Azaz egy 60 milliós lakás bérleti díja havi 724 ezer Ft kéne, hogy legyen...
Magyar Állampapír tulajok