Úgy tűnik, fogalmad sincs, mit kezdjél az ingatlan eladása után a pénzzel, és frusztrált vagy. Ilyen az, amikor hirtelen rászakad valakire a zseton. Összevissza írsz mindent.
Az emberek jó része megtehetné, hogy tanuljon, képezze magát, de lusta hozzá. Az internet világában szinte ki se kell mozdulni a szobából ehhez. De a magyar imád panaszkodni, másra kenni a dolgokat...
Ezek az újkomcsik állítják, hogy csak a szankciók és a háború miatt vezetjük az EU inflációs toplistát már egy éve, ők pedig olyan ártatlanok ebben, mint a ma született bárány. Volt a 444-nek egy riportja leszakadt régióban. 5 Ft-juk nem volt az embereknek, de akkor is a pótcselekvéses elmebetegre szavaznának, ha most lenne választás, mert a Gyúúúrcsány...
Dollárral már duplaztam volna. Az ingatlan árak meg menni fognak feljebb folyamatosan. Szerintem a pmáp egy kamu. Ahogy a KSH adatai is. 18% átlagos idei infláciora ad jövőre 10% béremelést? Ez mi gyerekek? Deflacio meg sehol és nem is lesz szerintem
Megnézem azt a színészt aki a három gyerekék megeteti reggel a tapsrenddel és utána a tapsrendből kifizeti a rezsit a ruhákat stb. Én 5 évet lehúztam közalkalmazottként szerettem csinálni, de nem lehetett megélni belőle még két munkahelyet kellett vinnem mellette, ezért léptem és jól megállom a helyem a verseny szférában is. Viszont most három hónap alatt többet keresek, mint közalkalmazottként egy év alatt és továbbra is azt csinálom amit szeretek.
nem irtam, hogy pénzért dolgozik, hanem olyan picképes tudása van amit magasan megfizetnek. Ezen belül van az alkotási vágy a folyamatos tanulás és az alkalmazott tudás.
Vannak hivatások és állások. Aki hivatást választ az egy nagyon erös belsö indittatásból teszi amit tesz. (jó esetben) nem pénzért teszi. A közalkalmazottak hivatalnokok 50%a végzi jól a dolgát. Versenyszférában nem állnák meg a helyüket. Az eü dolgozók is lehetnek versenyszférában , magánklinikákon találkozhatsz velük. A társadalom eltérö mértékben fizeti meg öket, de mivel nem elösorban a pénzért teszik ezért a fizetésükben benne van a megbecsülés és a hála. Pl a szinész is a tapsrenddel van kifizetve a darab végén.
Feltételezem, hogy akinek itt 30+ MFt állampapír befektetése van az nem kenyérre és közvetlen étkezésre rakta félre, mert annyit nem bír megenni. Ráadásul már az élelmiszer infláció megállt, még a bázis hatásoknak kell kiárazódni és ha nem történik valami balfék megoldás akkor a 8-10%-os tartomány meg lesz.
Hagyd, hadd keressen olyan helyet a pénzének, ahol az általa vélt 100% inflációt meghaladó hozama lesz. Mert ugye a 16% és jövőre a 19% érthetően nem elég neki. Mi pedig itt pórul járunk, de szabad országban élünk, szabad így döntenünk.
Surányi György szerint amúgy az infláció fele írható a kormány+MNB rossz politikájának számlájára, a másik fele meg az, amit írsz, háború, szankciók, stb. - amik Európában is felfelé nyomták az inflációt. De sokak számára ez is túlságosan árnyalt álláspont ahhoz, hogy befogadható legyen.
Jól van. Rossz lehet neked, ha a hónapban kizárólag kenyeret veszel, akkor tényleg feleannyit ér a forintod, mint eddig. Talán nem tűnt fel, hogy rengeteget ekézem a fideszt, de számodra bizonyára lehetetlen elképzelni azt, hogy valaki nem a pártállásához hajlítja a valóságot, hanem a valóságból alakítja ki a pártállását. Szóval például, ha valaki fideszgyűlölőként is leírja, hogy a fidesz nem csalja el az inflációs mutatót, azt a te agyad egyszerűen nem tudja feldolgozni. Van ilyen.
Látom, bolt környékén jártál az utóbbi években, fotelhuszárkodsz. Segítek, létezik olyan oldal, ahol évekre vissza tudod nézni a gonosz, rothadó nyugati multik szórólapjait, meg lehet nézni az árakat, hogy mi, mennyibe került akár 1, akár 2 évvel ezelőtt. De tudjuk az agymosó propagandából, az áremelkedésért a háború és a szankciók felelősek, még véletlenül sem a csapnivaló, elcseszett gazdaságpolitika. Sokan ugyanolyan elvakultak, mint a néhai MSZP szavazók. Ha ingjük, gatyájuk nem maradt volna, akkor is a pártra szavaznának nulla kritika mellett.
Azért tettem mellé az eurostatot, ami egyébként alacsonyabb, h bizonyítsam, h a fidesz nem hazudja el az inflációt. A kenyér 100%-os inflációjáról meg annyit, hogyha az ember megnyitja az MNB inflációs jelentéseit, akkor ott látja, h az élelmiszerinfláció valóban 60% volt, vagy ilyesmi. Járjon utána, aki nem hiszi. Persze az is lehet, hogy csak egy mostanában divatos "az elit hazudik" ordítás hangzott el egy olyan ember szájából, akinek amúgy lövése sincs arról, hogyan is kalkulálják az inflációt, és MIÉRT kalkulálják úgy.
Ennek a vitának amúgy van bármi értelme? Lehet néhány tized százalekot is téved a statisztika. Valóban, a kenyér ára nem tizenszázalekot ment fel. Valóban a szegenyek inflációja nagyobb. Csak ezek nem egymás ellentetei. Ugorjunk.
Magyar Állampapír tulajok