Nem, viszont délután 1 előtt még "részben teljesült" státuszban volt a tranzakciók között, mostanra már "teljesíthető". Innen kezdve remélhetőleg hamarosan jön. Volt már ilyen pár hónapja, valami a kincstár rendszerében nem oké minden bizonnyal...
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy a bmáp25N esetében miért annyi lett a kamat amennyi? A kamatszámítást elvileg tudom, hogy működik, régi állampapír befektető vagyok. De míg júniusban nem számított bele a 27-i aukció, most a szept 26 igen. Mi ennek az oka? Júniusban azt gondoltam, hogy a következő hónapra átcsúszó értéknap miatt. De ez most akkor a szeptemberi utolsó aukcióra is érvényes kéne legyen. Köszi.
Jól is jártál, mert arra állítólag rá volt nyomtatva a visszaváltási árfolyam (max te megcáfolod). Így nem tudták lecsökkenteni a visszaváltási árfolyamot 99.5%-ra, nyertél 0.25%-ot a büntin.
Addig nem fogják kivezetni a PMÁP brand-et, amíg nem ajánlanak mást. Addig csak rontják tovább. . A MÁP+-t egyelőre hagyjuk, számolni tudó ember számára szerintem nem létezik, marad tehát a BMÁP. Ez elég karcsú diverzifikációra, tehát kell még valami lakossági hosszú papír. A MÁP+ amúgy nem volt rossz termék, mert egészen mikronnyi infláció mellett kínált észrevehető kamatot, csak hát közbejött az infláció, ami belátható időn belül nem megy 5% alá. . Azt el tudom képzelni, hogy ha stabilabb marad az infla - amire jövőre már van esély - , akkor kijönnek egy MÁP+ szerű cuccal, csak magasabb kamatszinttel, tehát mondjuk nem 3,5-6,0, hanem 5,5-8,0, azaz átlag 7. . Én továbbra is azt mondom, hogy spájzoljunk a PMÁP-ból, amíg létezik. Tippem: az okt 9-i héten jön ki a szeptemberi infla, ha abban nem lesz meglepetés, akkor utána zárnak. Ha lesz meglepetés, és még magas, akkor 1 hónappal később. Ezt szerintem a héten döntik el, mert előbb fogják látni az inflát, mint mi...
Valószínűleg 2024 február környékén már nem lesznek elérhetőek a prémium változatók.A 2030/j és 2030/i után kapott, február, márciusi kamat hozadékát már nem fogom tudni visszforgatni valamelyik még forgalmazott sorozatba, mert kivezetik mind.
Pedig valami trükk lesz a PMÁP-nál, nagyon beterelték oda az embereket (nekem is van,mielőtt valaki nekem esne), nem véletlenül nyújtották meg a futamidőt sem Anno 3 és 5 éves volt. Most már csak 10 van lassan nulla kamatprémiummal. Szerintem ki fogjàk vezetni, mint a PEMÁP-ot.
583 Mrd...Kíváncsi leszek, pár nap múlva mennyi lesz a kint lévő állomány. Hevenyészett számításaim szerint pont év végére - jövő év elejére hozza be, ha most eladjuk, és PMÁP-ot veszünk. Onnantól meg a PMÁP több mint dupláját fogja hozni, így nem sok érv van a BMÁP mellett. Nehezen tudok elképzelni olyat, hogy a PMÁP-ok visszaváltását durván korlátozzák, a BMÁP-ét meg nem. Ha meg mégis elindulnak valamiért hirtelen felfelé a 3M hozamok, akkor meg be lehet szállni.
A Kincstár Intergiro2 rendszerbe utal, aminek munkanapokon kb óránként van egy ciklusa, munkaidőben, de a Kincstárnál napzárása után már nem megy ki, csak a következő munkanapon. Azaz a péntek délután 2-es heti zárás után hétfő reggel...
Igen, ez egy éves sztori. Egy éve még ilyen 1,1 - 1,25 %pont volt a marzs, aztán az októberi parában kiszélesítették közel 3%-ra, és azóta úgy maradt. A Cib-et én is néztem anno, csak van egy kis hátulütője, miszerint díja van a tranzakciónak is (talán 0.4%?), és van állományi díj is. Összességében tehát nem jár jobban az ember....
2029/B-re kincstári árfolyamjegyzés alapján 100,05% a középárfolyam (amit egyébként én sem értek, elvben 100% fölött kellene forognia, mert a "3 havonta újrakötöm a DKJ-t" alternatíva hozamát erősen lenyomták a szabályozásokkal). Más kérdés, hogy a kisbefektetőknek a MÁK most hatamlasra nyitotta az árrést, hogy kevésbé legyen vonzó a BMÁP-hoz képest. CIB például kedvezőbb árfolyamokat kínál rá.
De az intézményi befektető 100% feletti nettó árfolyamon tudja most megvenni a BUBOR-os papírokat, mert nyilván annak az árfolyama is a többi (mesterségesen lenyomott) papír árfolyamához igazodik. Plusz Mari néni nem futja az árfolyamkockázatot. Ettől még a BMÁP szar, csak akkor lenne érdemes venni, ha az aukciós DKJ hozamokat nem tudnák lenyomni + emelkedő kamatokra számítunk (amire egyébként van esély, megjegyzem).
Jaah, semmi felület, OTP-n belül kötöttem. Lehet kicsit maradi gondolkodás, de "van róla papírom", amit kötök, OTP-s kisasszonynak is van állása....nyilván mindent is el lehetne otthonról végezni...de....még mindig többet hoz, mint az ingatlanjaim bérbeadása....PMÁP is van a portfólióban....nem rossz annyira ez a 3 havi kifizetés, lehet vele tervezni....sok "kicsi" sokra megy....persze ha lenne még feles pénzem, ingatlanba tenném...kisméretű üzlethelyiségek jöttek be....bár most a településünkön az apartmanoztatás kezd fellendülni....csak túl sok vele a meló....
Szerintem maga a Kincstár indítja az utalást hétfői értéknappal. Webkincsátoron és az appban viszont már péntek 14:00-tól hétfői értéknap van, ezért látod úgy, hogy "leesett" a kamatszelvény.
Kamat nekem se jött, de az alapösszeg ma visszaállt a nullára. Azért vicces, hogy a bank a pénzt ha igaz, hétfőn utalja, de a havi számlavezetési díjat azt ma le tudták vonni, pedig csak 30-a van..
Elvileg ha belépsz a felülere, látni fogod a szabad egyenlegben (sőt már péntek 14:00-kor is ott kellett lennie), vagy ha előre a kiutalásról rendelkezétél, akkor a tranzakciók között. A bankba viszont csak hétfő reggel érkezik meg. SMS az itt olvasottak alapján mostanában sokszor csúszik, mondjuk nekem soha nem is jött, gondolom nem kértem anno számlanyitáskor.
Magyar Állampapír tulajok