De most most van, nem 430. Nem tudom ki vett 435-ön, 434,105 volt a csúcs egy rövid időre:)) Szóval most 371,5 és picit alatta is volt. Innen nézve milyen további forint erőt vársz? Én nem sokat, de tévedhetek.
én is így vagyok, melyik ujjamat harapjam! Beszéltem ma a brókeremmel, azt mondta csak állampapírt, semmi mást! Kérdeztem hogy ilyen szinten egy kis EUR, mondta hogy ne...itt tartunk 2029/b még állományban...
Oke, amig 16-20% van kilatasban MAKnal, en nem valtok. 10%ig jo nekem. Utana kell gindolkodnom. Most ki kene vennem egy kis zsetont 1millat kb kincstartol, nem tudom melyiket torjem fel, mar csak 14.5-16.18%osok vannak, mindegyiket sajnalom feltorni :)
Ohh, nem vagyok én akkora guru. :D De ha érdekel miben tartom most főleg a pénzt, akkor kattints az alábbi linkre. https://www.erstemarket.hu/befektetesi_alapok/osszehasonlitas?funds=|HU0000702006|HU0000708243|HU0000710694 Erstenél vagyok, és mivel nem szeretem túlbonyolítani a befektetéseket 3 alapot választottam. Ezek közül az abszolút hozamúnak van a legmagasabb duration-e, de az sem annyira magas, úgy tudom 2 év körül van. Nekem ez most a favorit, utána jön a Kamatoptimum, Bázis. Eddig nem panaszkodom, az abszolút hozamú várhatóan a PMÁP-ot is le fogja nyomni.
Milyen jellegu kotvenyalapokba lehet fektetni, hadd tanuljunk, ha valtani kell. Milyen kotvenyekbe fektetnek? Melyik alap, hol? Koszi az eseteges valaszt
Zéró az esélye, hogy lesz idén 20%-os lakossági állampapír. A lakosság 16%-os kamattal is veszi a PMÁP-ot mint a cukrot, illetve a kötvényalapokba is ömlik a pénz, amik szintén (főleg) állampapírba fektetnek. Szóval az államnak egyáltalán nincs olyan problémája, hogy nem fogy az állampapír. Jövőre lehet 20% a PMÁP az idei infláció alapján, addig felejtsd el, hogy annyi lesz. DKJ-ban tartani a pénzt nem rossz, de amint elkezdi csökkenteni az MNB a 18%-os effektív kamatot a hozamok is csökkenni fognak, és jobban megéri majd kötvényalapokba tenni a pénzt. Egyébként jómagam most is inkább kötvényalapokban tartom a pénzt, bőven havi 1% felett hoznak, és nagyon várom már a komolyabb hozamcsökkenést, ami H2-ben erősen valószínű.
Az short, ha arra számítok, hogy a 2023 2024 2025 években. - a 10...4% infla és kamatok idején - 16...18...10% hozamot ad az "állampapper". Aztán 2026-tól is infla+1,5%-ot.
Mint lentebb írtam, 11,75-el is vették, mégis jött a 16%-os. A kérdés az, hogy ez a mennyiség, amit a 16%-ossal vesznek elég-e az államnak. Az inflációt én inkább aug-szept. környékére várom 20% alá, mert ott már "besegít" az előző évi bázis.
Magyar Állampapír tulajok