A 2. választanám. Mert lehet, hogy eltelik az idő 09.20.-ig is, akko >>r no para, fixen magas a hozam. Éshátugye inkább hozam esés várható innentől már... eredőben. . HA előbb kell akkor meg némi büntivel lehet kiszállni. Ami remélhetőleg nem lesz több az újra beforgatásénál. (ami az 1. eset) ---- A 3. eset az kb. ugyanzat tudhatja 09.20.-ig mint. 2. eset. Csak nagyobb a kockázata a rosszabb kiszállásnak szerintem. (a várható hozam esés trend miatt).
Nem rég kezdtem vásárolni állampapírokat, ezért kérdeznék egy konkrét esetet tőletek: Biztosan tudom, hogy a következő 1-8 hónapban bármikor szükségem lehet az összes MÁK-nál lévő megtakarításra ingatlan vásárlás céljából. Opciók: 1. Ez esetben mindig a legrövidebb lejáratú DKJ (13.5%?)-t érdemes választani és újra a legrövidebb lejáratba forgatni? 2. Vagy erdemes a 0920-as DKJ-t (14.65%), még ha esetleg hamarabb is szükségem van rá? 3. Vagy PMÁP (16%) és az 1% visszaváltási díj lenne az optimális?
OK ez igaz, ebben az egy esetben lehet jelentősége, ha a lejárat előtt akarod kivenni. Csak mivel ezek annyira rövid lejáratok, nálam ez fel sem merül, hogy ne várnám meg a végét.
pedig nem lényegtelen. Ha ha több hónap, fél év van még hátra, akkor komoly hatása lehet egy hozamcsökkenésnek. Ennek akkor van jelentősége, ha kell a pénz, vagy másba raknád át, pl.... tehát aki mondjuk 15,1%-on vett 0920-at, vagy aki 14,6%-on 0726-ot, annak most jó, hogy 14,6% és 13,5%... Úgy hamarabb jelentkezik az árfolyamemelkedés, azaz a hozam. . A kérdés, hogy ez így marad-e. . Volt pár aukció múlt héten, ahol túljegyzés volt, lehet ennek szól ez az örömködés. . Az, hogy az inflációs adatban 25% lesz vagy 23% vagy 21%, igazából nincs jelentősége, mert sosem érték el a hozamok az inflációt... azaz attól önmagában nem kéne még csökkennie. Inkább a nemzetközi hangulattól függünk
Hathor máshogy mér mint mi :D ő a teljes portfóliójára nézi... nyilván a DKJ-k hátralévő idejétől és a portfólión belüli arányától függ. Nálam ~500 ft hatása volt 800 ezer DKJ névértékre :D
Vagy csak rájöttek, hogy így senki nem fog 8-10 hónapos Dkj-kba fektetni, ha a 1-2-3 hónapoknál is közel annyi a hozam. Valamivel vonzóbbá kell tenni a hosszabbakat.
Amúgy a 2027/B jövő szombaton (pénteken) fizet kamatot. Kamatmegállapítás jövő szerdán. A BUBOR változatlanul 16,3%, úgy néznek ki az MNB-s excelben a számok (mert van vagy 5-6 féle bubor), mintha csak egymásra kopizgatná őket a kollega....
Fél nap kamatot?? Nekem a Dkj-kon 3 napnak megfelelő kamatnövekedés volt délelőtt. Mondjuk a Dkj-nál ennek az égvilágon pont semmi jelentősége nincs, mert így is, úgy is a névérték lesz a lejáratkori végösszeg.
DKJt tudtuk lehet kevesebb is, es miert ne kinalna kevesebb hozamot csokkeno inflacio mellett?! Marpedig infla elozo fel/egy evi szaguldashoz kepest csokken. Ez latszik elelmiszer lenyomasban es benya csokkenesben a 700as arhoz kepest, de meg elozo evi 480hoz kepest magasabban, igy lassan lesz jovo ev elejere visszahuzodo infla. Meg a magas hozamba kell fektetni
Magyar Állampapír tulajok