Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Aztán majd legyetek résen a választások után! Normál esetben ennek már régen 3600 körül kellene lennie, ehelyett 5% emelkedés után földbe döngölik. 3 mrd Ft-t még az OTP is megérezne, itt szinte meg se mozdult az árfolyam. Valami nagyon büdös, persze ettől még bejöhet. Ne egymáson köszörüljétek a karmaitokat.
volt mbh osztalékelöleg 2025-ben a 2026-ban fizetendő 2025-ös osztalék terhére? Az elérhető adatok alapján az MBH Bank nem fizetett osztalékelőleget 2025-ben a 2026-ban esedékes, 2025-ös évi eredmény után. MBH BankA bank 2025-ös osztalékfizetési tevékenységével kapcsolatban az alábbiak állapíthatók meg:
2024-es eredmény utáni osztalék: 2025-ben a 2024-es üzleti év eredménye után fizetett a bank osztalékot. Ennek teljes összege bruttó 123 Ft részvényenként volt, amelyet két részletben teljesítettek (2025. májusban és augusztusban).
Osztalékelőleg: A bank korábban, 2024. októberében fizetett osztalékelőleget (a 2024-es év terhére), de 2025 folyamán nem történt hasonló bejelentés vagy kifizetés a 2025-ös eredmények előzetes kifizetésére vonatkozóan.
2025-ös évi eredmény: Az MBH Bank 2026. március végén tette közzé 2025-ös gyorsjelentését, amely szerint a bank 204,4 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el.
Döntés a 2025-ös osztalékról: A 2025-ös év után járó végleges osztalékról a 2026. áprilisi éves rendes közgyűlés hivatott dönteni.
Nekem ilyet nem dobott ki a gép. 2024-ben volt osztalékelőleg a 2025-ben esedékes 2024. évi osztalék terhére,de amit te írsz ilyen elvileg nem volt! Rohadtul nem mindegy!
Én azért adtam el, mert úgy érzem, hogy minden picsányi emelkedést az eladásra használnak és nekem is így kellett tennem. Az hogy most épp egy kicsit emelkedik lehet csak statisztikai hiba. Választásig nem nyúka piszka.
Én ma eladtam a részvényeit 45 százalékàt, mert bízom benne, hogy lesz még a hónapban 1 lefelé hullám. Lehet, akkor még a jegyzése árnàl olcsóbban is bele tudok majd venni, még jobb àtlaggal.
Azt azonban kéretik figyelembe venni, hogy az MBH Bank 2024. októberében részvényenként 71 Ft osztalékelőleget fizetett, amit a 124 Ft/részvény osztalékából le kell vonni a kifizetéskor, így már csak 73 Ft/részvény kerül kifizetésre az idén májusban osztalékként.
A tárgyévi (adózás utáni) eredményből az Igazgatóság 13.883.257.024 Ft összegű általános tartalékképzést követően összesen 39.993.673.500 Ft osztalék megállapítására tesz javaslatot, amely alapján az összes kibocsátott 1.000 Ft névértékű törzsrészvényre eső bruttó osztalék mértéke 124Ft/darab. A felosztható eredmény további része az eredménytartalékba kerül, és a Közgyűlési jóváhagyás előkészítése érdekében javasolja az előterjesztés benyújtását az Audit Bizottság és a Felügyelőbizottság részére.
Eladtam, most már emelkedhet a semmire. Csak tudnám tegnap ki miért szórta, amikor minden ment. Botrányosan viselkedik ez a részvény. Megutáltam rendesen az egészet!
Jó oké, nem kell börtön, nekem elég egy vagyonelkobzás és beállamosítás és mehet pár valamelyik aluljáróba is. Még párszor visszajövök kísérteni amíg le nem nyugszom, de messziről kerülöm őket!
Eladtam mindent, eddig bírtam, itt valami nagyon nem stimmel! Soha többet fidesz közeli szemét! Remélem megbuknak és páran börtönben végzik! Hajrá Magyar Péter!
Így van. Én túl korán és túl jóhiszeműen álltam hozzá, ma holnap még várok nagyobb vételeket, azt nehezen tudnám megemészteni, hogy megjön én meg kimaradok, de ha később jön és apránként, azt meg már nem fogom figyelni. Szóval ez az indexbe kerülés tiszavirág életű dolog. Ezt még a management is benézte szerintem, ők is többet vártak tőle.
Nekem az lett a stratégiám, hogy tegnap záróban eladtam a maradék részvényeimet. Nem maradhattam hosszú távon, kell a kp., és a tegnapi nap egy jó kiszállási lehetőség volt. A BUX indexbe kerülést valamennyire kitanultam. Lehet, hogy máskor is megjátszom, ha lesz rá lehetőség - a mostani tapasztalatokat felhasználva. Holnap az MBH közzéteszi a közgyűlési előterjesztéseket, egy kicsit az is megmozgathatja az árfolyamot: https://www.mbhbank.hu/sw/static/file/MBHBankNyrt_Rendkivulitajekoztatas_Tarsasagiesemenynaptar2026.pdf További jó kereskedést és sok nyerőt!
Most egy valag állami cégnél dolgozónak kötelezően náluk kell nyitni folyószámlákat, oda mennek a fizuk. Ha bukik a NER ez hamar megszűnhet, és az ügyfeleik nagy része egyszerűen eltűnik. Nagyon nem árazható a jövő, én biztos, hogy egy fillért nem hagynák benne.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban