Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Esik a magyar bankok nyeresége: mekkora a baj? Szinte kereken 1200 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el a bankszektor az első három negyedévben, ami 16%-kal marad el az egy évvel korábbi rekordtól. Ez még tűrhető, 13,6%-os tőkearányos megtérülést jelent, ám az osztalékbevételek nélkül már csak 8,1%-nak felel meg. A különadók év eleji elszámolása miatt a teljes éves megtérülés várhatóan magasabb lesz ennél, ám az extraprofitadó váratlan megemelése jövőre 2 százalékponttal ronthatja. Bár a kamatjövedelem még mindig csökkenő pályán van, most már nem ez mozgatja elsősorban az eredményszámokat, hanem a működési költségek 20%-os elszállása, amiből a különadók mellett például az informatikai költések is jócskán kiveszik a részüket.
Én nem számítok arra, hogy - esetleg néhány napos speka felhúzás kivételével - tartósan magas lesz az árfolyam, inkább esésre bazírozom, amikor lehet, hogy még alacsonyabb árfolyamon is vásárolni. De ahogyan írtam. Egyébként a bankdiókban olyant hallottam, lehet, hogy nagyon nagy az érdeklődés, és még az is előfordulhat, hogy korábban lezárják a jegyzést, mint tervezték. Annyira nem idióta az ellenzék, hogyha hatalomra/kormányra jut - aminek a jelenlegi tendencia alapján vajmi kevés az esélye - , hogy bedöntsön egy ilyen bankot, a helyükben én megpróbálnám megszerezni. De addig még akármi is lehet és az ellenkezője is!
Amúgy a magyar bankszektor érzésre 40% OTP 40% MBH 20% többiek. Ha bukik a kormány akkor is marad egy ügyfélállomány ebben a felosztásban. A majdani kormánynak kell például a 3%os csodafegyver másik lábát odatenni a bankoknak. A közönség tombol, mert Orbán hosszan szöktette magát a tizenhatosig, pontosabban a huszonhatosig. 🙂
Sziasztok. Nekem a legutóbbi emlekem hasonló tőzsdei jegyzésről a CIG pannonia. Azt is lehetett kedvezményesen előjegyezni. A nyitás napján összeszakadt az árfolyam, azóta is csak a töredékén forog. Ugyanaz volt a hype hogy nagy nevek (Járai) biztos értenek hozzá, sikertörténet lesz. Nem lett az. Az MBH is egy dög, bűzlik rendesen. Mi vagyunk a keselyük. A gyorsabbak egy két finom falatra lecsaphatnak de a többségnek csak a csintváz jut. Valamennyit én is jegyeztem belőle mert lehet egy mestersegesen eletben tartott sztori, de ugyanúgy lehet nagyon gyors árfolyam összeomlás is. Semmi ujdonság, óvatodan lehet vele keresni, kapzsi módon meg nagyot bukni. Szerintem.
"Az mbh viszont most kezd stratégiát váltani, ezért jobbak a kilátásai és a fejlődési tendenciája mint sanyi-peti bankjának." . A gond csak hogy ahhoz erteni is kene nem csak politikai kegyencnek lenni es allami feltokitessel mukodni meg kenyszerosszevonasokkal. Apropo a 3 bank rendes konszolidalasa se sikerult meg ennyi ev utan se rendesen. De majd ez lesz a nagy innovativ bank aki terjeszkedni fog. Hol is? A magyar piacon nem sok tere van es lehetosege eddig is lett volna. Nem latszik semmi belole. Kulfoldon meg nem is letezik.
Pedig csont nelkul be fog esni a jegyzes koruli arra. Azt nem ertem hogy van meg egyaltalan 3800 felett mert logikusan ki venne ettol dragabban piacon ha milliardnyi tetelben van lejegyezheto reszveny 3800 alatt. . Persze koltoi a kerdes. Par 10 millioval lehet most 5000 koruli arfolyamot kimutatni hogy a tobb tiz milliardos jegyzesnek kedvet csinaljanak.
"Túl lett húzva az árfolyam? Az OTP árfolyama 34k, és az 5k-s árfolyam, ami az OTP árfolyamának egyheted része, és a második legnagyobb bank az MBH. A Gránit Banknak 14k az árfolyama, egy fiókkal. Igaz, hogy az digitális bank. " . Igen tul lett huzva. Ezt mutatja az allam ( aki 2600 on eladta ) es a bank aki max 3800 ert eladja. Meg kb az eredmenye is a banknak. Az otp reszvenyenkent 4000-4400 forint nyereseget tud. Az mbh 650 et. Ezert a 7 az 1 arany. Es ez meg hizelgo is tekintve melyik bankban lehetnek csontvazak es melyik korlatozodik egyetlen orszagra a tevekenysege.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban