Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Madeinhungary 2022. 11. 10. 09:50
Előzmény: #16179  Placi82
És ezt mind magad jöttél rá? Vááóó. Ügyi vagy, lacika. 
Placi82 2022. 11. 10. 09:48
Előzmény: #16178  Törölt felhasználó
Detto fenntarthatatlan. Nalam 100% ujratervezes van. Humival mikor beszelgettunk anno sokat telfonon, mert szeretem kutatni a szamokat osszefuggeseket. Ezt kb lattuk elore, kb 1 vagy masfel eve. A fix kamatokbol adodo kamatswapok jovobeni komoly koltsege, eveken at, rossz makromutatok,  es pocsek hatekonysag, fenntarthatalansag. Evente 1 azaz egy szazalekot nott a hatekonysag mutato, de a tobbi meg elszakadt tole. Ez egy nagyon fontos ,de sajnos mellozott mutato. Teljesen meg fog valtozni a jelenleg ismert vilag mind a global kulso mind az itthoni.  Erre en is csak most dobbentem ra. Idaig csak  dumalas volt, most mar realitas. Ijesztő. 
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 09:39
Előzmény: #16174  Placi82
A magyar adatokat nem szoktad vizsgálni?
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 09:38
Előzmény: #16169  dexter-atya
Atyám, a homoszexualitás nem bűn felekezeted szerint? 
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 09:30
A hallgatás elismerése az igazamnak. :)  nincs is ezen semmi meglepő, ahogyan mondjuk is a tények macska dolgok! 🤣
Placi82 2022. 11. 10. 09:30
Előzmény: #16174  Placi82
* pivot. Jav. Amugy a matrix algrebraban is van pivotalas.:))
Placi82 2022. 11. 10. 09:23
Előzmény: #16173  Placi82
Ja es mint tudjuk, Bidenek,es hatso kirei, most nem.az olajrmelkedes nagy baratai. Mert vannak most ennel most fontosabb prioritasok. Kapasbol az usa makroadatait nezegettem, valamelyik nap. Egyszeruen nem fenntarthato az usa. Az elmult 10 es az elmult 20 ev makromutatok valtozasait, anomaliait vizsgaltam. Nezz ra humi. Ha jon is FED pilot, amit most araznak, akkor is te hol latod ,vizionalod az usa gazdasagat, 5 ev mulva? Nezz ra, az osszes elerheto makro adatra, es osszefugessekben felulrol nezd az egeszet. Meglepo az abra ami kirajzolodik. 
Placi82 2022. 11. 10. 09:13
Előzmény: #16172  Törölt felhasználó
Nem lesz az 140. Pedig logikus, ertelemszeru lenne. Az olaj, es az olajosok feltepese szuksegszeru.lett volna szwrintem is. Tegnap nyitaskor eladtam az olajos pakkom felet. Es  altalam régóta analizalt,es figyelt aranybanyaszokat vettem. Azert tartottam meg a felet az olaj minnereknek, mert remeltem, hogy a republikanusok viszik a szenatust is . Akkor lett volna remeny, Trump miatt az olajnak. De Biden ,mivel orul, hogy tud meg kitotyogni, de allapota , hát nem.oke, es is   nem kompetens, igaz regen se ő volt a legelesebb kes a fiokban. Amit megirnak neki, a valos fonokei azt vegrehajtja, felovasssa, alairja. Ennyike , kar ezt barkinek tagadni  a nyilvanvalot! Szoval innentol az olajnak nem latok hosszutavon diadalmenetet. Nekem mar ketsegeim vannak a strategiai olajkeszletek hitelessegevel, es szamaival kapcsolatban. Nekem nem jott ki tegnap  a matek az adatokbol,hogy meg nott is  a keszlet.WTF?? Ezek evvel is csalnak, mint a valasztassal az usaban. Megallo szavazogepek  40 millios levelszavazat? WTF?Csak neoliberalis modon,es modszerrel, ahogy szoktak.!!
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 08:57
Előzmény: #16155  Törölt felhasználó
Az, amit 27-re, majd 65-re, később pedig 140-re várjuk.
CPE. :O
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 08:51
Előzmény: #16170  Placi82
9 hónapja bénáznak Ukrajnában a szent világverő oroszok, de még mindig abban a tudatállapotban vagy, hogy csak kímélik őket, mert amúgy bármelyik pillanatban el tudnák őket söpörni csak ugye Putin egy békegalamb.
Ha itt is bombázna a ruszki, te akkor is azt mondogatnád hogy csak az új világrendtől védenek meg minket, miközben omlana rád a házad?
Placi szomorú.
.
Placi82 2022. 11. 10. 08:20
Előzmény: #16161  Peterbond
Csak kijott:). Igazad van, hogy rad zudítottam. Te voltal a legkorrektebb, ertelmesebb, azon a forumon, abban a csapatban. Ezt a haborut, a legaljasabb, es a leggatlastalanabb fél fogja megnyerni. Példa Putyinnak gondolom.meg van 10 db hiperszonikus kivedhetetlen raketaja. Idaig nem volt benne robbanoanyag, csak maga a vasmag, azzal lottek a celpontokat radar allomasokat. Feltetelezem van 10 db termobarikus  toltete. Megkuldene Kijevnek, es semmi se maradna. Tobb fegyvert, a nyugat mar nemigen tud.kuldeni, nem nato tag miatt atomhaborut se inditana usa. Putyinnak meg tokmindegy mert nyugaton a gyerek evő patas ordog is feljebb van nála megitelesben. Szoval lehetne ezt fokozni, de ahogy en.latom, ebben a konfliktusban, sajnos Putyinka van egyedul esznel. Ahogy Humi, nevezi oket a neolib.nagymultu nagytokesek,dinasztiak, mar az oroszokat szivuk szerint a foldrol is eltorolnek. De.putyin a hibas még szerintem is!  Minek hozta letre a BRICS t, ?
-miert aranyban kezdte felhalmozni az orosz valutatartalekot, a dollar helyett,
 -miert kezdte el az olajat, gazt rubelert,es juanert árulni 
-miert tamadta a dollar penzrendszert? es raadasul erre biztatta a Kinaiakat, arabokat-stb.. Ezek egyenkent is foben jaro bunok, a fennallo globalis rend ellen!!!:). Ha nem hatral meg Putyko, akkor ebbol VH lesz, hogy helyreallitsak a" rendet"
dexter-atya
dexter-atya 2022. 11. 10. 08:13
Előzmény: #16166  Törölt felhasználó
Nyugoccság lehet túl lesznek a barátságon,  összejönnek majd és dugnak majd mint a nyulak.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20221110v00xa1qsf.jpeg
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 07:40
Előzmény: #16160  Placi82
Szomorkodsz egy kicsit hogy Herszont is feladják a szent orosz csapatok? Ki fog így megmenteni minket az új világrendtől?
Feels bad man...
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 07:16
Előzmény: #16166  Törölt felhasználó
Orulok h oromet okoztam neked... 🤣🤣🤣
Ma suru napom lesz, majd jovok amint tudok.
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 06:56
Alakul:)
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 06:45
Es aki leirja h a pár eves gyereke a hulladek trappista sajtbol a gyereke 30 dekát is megeszik naponta, majd modositja h megse mert az "egeszsegmanias" asszony ( ezeket mind te irtad) nem engedi bezzeg te engedned, akkor ki a felelotlen szulo kerdem en...
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 06:32
Es varom a bocsanatkeresed mert nyaron nonstop osszemostal mas forumozokkal annak ellenere h hogy kertekek hogy ne tedd mert nem igaz. Ennek ellenere tetted. 
Engem ne mos ossze masokkal.mert nekem ez Szent. Budapest is Szent. Es a fityesz undorom is Szent.
Na csá .
Törölt felhasználó 2022. 11. 10. 06:28
Előzmény: #16157  Placi82
Lacika maradjunk már a kronólógiánál. Te kezdtél lefikazni degradálo belpesti táposnak titulalni ez volt az elso kiindulasi pont. Ezt bizony te irtad eloszor. Ez utan nyilvan elojon a gondolat hogy a te gyereked "nyomoronc" hiszen felhoztad erre a szennyes Budapestre a szent videkrol. Szerintem mindenki erti mirol van szo csak te nem. 
Ugyhogy ne irogass nekem csak ha visszakoltoztel falura. Budapest nem fityeszes varos, maradjon is igy!
Off.
Peterbond 2022. 11. 10. 00:19
Az hogy pedig a németek hogyan és miért kormányozták ilyen szar helyzetbe magukat itt egy kis videó. Vigyázat nincs benne Amcsi összeesküvés európa és a világ összedöntésére a tudjuk kik által.
.
https://www.youtube.com/watch?v=Xi74gPrn24Y&t=13s
Peterbond 2022. 11. 10. 00:16
Előzmény: #16160  Placi82
Tényleg hosszan írtál de nyafogáson és vádaskodáson kívül mást se olvastam ki belőle.
.
én bejöttem kb 1 hónasp után 1-et írni ide mert épp volt apropója. ennyi. Az a TE bajod hogy ki hány klónnal hogy foglalkozik veled és azokkal akikket felsoroltál nekem miért éppen a te problémáiddal kéne foglalkoznom. Utána meg végig vádaskodsz engem olyasmivel amiket én nem tettem majd egybemosol vagy 4-5 emberrel jól lelibsizel meg rámhúzol mindent amit TE belelátsz a mostani liberálisokba és mindezért feleljek én.
.
Természetesen ahhoz amiről én írtam EGY BETŰT nem írtál csak a januári dologhoz. Oké várjuk meg. én is ezt írtam. Van 2 hónapja összeomlani az EU-nak.
.
"2. Sok az orosz katona halott, amit a ny.sajto publikal azonnal. De sokkal tobb az ukran katona halott, mert azokat meg annyira se kimelik ,mint az oroszokat."
.
Ezt is mondjuk pont alátámasztja az hogy? Azon kívül hogy bemondtad. Hogy vannak veszteségeik? biztos. a morál mégis ott nagyon magaas az orosznál meg a béka segge alatt. A kezdeményezés meg már rég az ukráánoknál van és a front vonalat az oroszok "rövidítik" ahol tudják, na vajon azért mert az ukráánoknak van kevesebb emberük harcolni rajta vagy az oroszoknak?

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek