Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
na végre valaki opciozik itt a pf-en! ha van kedved bedobhatnád ennek a butterfly+diagonálnak a kockázati grafikon fotoját, engem érdekelne! régebben olaj és gázba játszottam short strangle-t, ennek a háboru miatt vége lett, megnőtt az IV meg a kockázata egy-egy nagyobb elmozdulásnak!
Láttam, vettél BEN-t, tegnap a US csoportban arról esett szó, hogy a bankoknak most annyira nem lesz fényes a megnövekedett funding cost miatt, és ez a szép felhúzás jó eséllyel a shortosok megtréfálására volt csak. Azért kezdek félni full short-ban. :-)
Humanoid, a mai 17%-os kamat mit jelent? Ez az a szint, amit már fel sem lehet fogni. Ez komoly? Már úgy értem, hogy akkor most abba is hagyhatjuk a tőzsdézést, és tehetjük minden pénzüket állampapírba? Törökországban is volt 18%, de nem emlékszem, hogy az emberek lírában akarták volna tartani a pénzüket.
Orbán Viktor miniszterelnök egyszámjegyű inflációt szeretne 2023 végére. A Kossuth rádióban a péntek reggeli szokásos műsorban kifejtette, hogy kérte a jegybankelnököt és utasította a pénzügyminisztert, hogy felezzék meg és legyen egyszámjegyű az infláció 2023 végére. Azt nem tette hozzá, hogy a jegybanknak törvényi kötelessége az árstabilitás elérése, ami nem egyszámjegyű, hanem 3 százalékos inflációt jelent 1 százalékos tolerancia sávval. Az interjúban azt is elmondta, hogy az energiaárak 40-50 százalékéban felelősek a mostani magas inflációért és közvetlenül pedig 30 százalékban, kérdéses, hogy ekkor milyen eszköztára van a pénzügyminisztériumnak és az MNB-nek, hogy lefelezzék az inflációt, hiszen az energiaárakra csak közvetett hatásuk van a forintárfolyamon keresztül. Az inflációt sem a piaci folyamatok, hanem az elhibázott szankciók okozzák, valamint az EU-s szankciók felülvizsgálatára van szükség, melyből egyébként Magyarország eddig kimaradt szerinte, de negatív hatásaik begyűrűznek hozzánk is. Pozitív volt, hogy Zelenszkijt Nagy Imréhez hasonlította, de kiemelte, hogy mielőbb béketárgyalásra van szükség.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen