Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 09:57

USA-OROSZ háború  

"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)

Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2022. 03. 07. 15:50
Előzmény: #179  Peterbond
#180
Ja és az emelző érdekes Módon szinte csak a múltról beszél. Igen a HIDEGHÁBORÚ alatt és elötte is igaz volt hogy semmiképp se volt érdeke amcsiknak ha Németország és Oroszország/ Szovjetúnió egymásra talál. De jelenleg immár minimum 10 éve látszik hogy Usa első számú vetlytársa nem európa lesz hanem Kína és vele szemben pont hogy egy egységesebb és erősebb szövetségi rendszerre volna szüksége az Usának nem egy szétdarabolt EU-ra. Nem véletlenül sürgette a katonai öltéseket a NATO tagok között. mert egyre kevesebb figyelmet akar szentelni Európának és erőforrásaival Kína felé fordulni.
Peterbond 2022. 03. 07. 15:47
Előzmény: #176  WLM
#179
Én azt megnéztem azért is válaszoltam rá. Kötve hiszem hogy az enyémet viszont az orosz propagandaoldalakról linkelők egyáltlán megnézték volna.
.
Amúgy ha az említett videóról beszélünk csak nekem tűnik fel hogy pont cáfolja azt amit itt bemutatni szeretnének vele? hogy Usának is ukrajna semleges félként felel meg és a biztonsági sávnak a Nato-ba már bevett Keleteurópai tagokat tekinti? Tehát pont nem érdeke ennek felrúgása. Amúgy se úgy ment a dolog hogy a NATO szépen toborzott agresszívan és katonailag hanem amint kiszabadultak az országok az orosz befolyás alól szinte hanyat homlok menekültek a NATO-ba és az EU-ba a jobb élet miatt és pont az oroszok elleni félelelmből. Kérdezd meg akár Lwengyelországot akár a balti államokat akár a többieket.
.
ellenben Fehéroroszországban katonákkal és rendőrökkel kell az orosz érdekszférában tartani. A tömegek nem akarnak orosz befolyást az oroszok meg szeretnék megtartani azt.
.
Amúgy a magyar származású elemző felvázolta hogy szerinte mik az érdekei az Usának. Ez nem jelenti hogy 100%-ban igaza is van, de ha igen is abból se köetkezik hogy Usa érdeke lett volna a háború kirobbantása. Azon meg ne lepődjünk meg hogy USA nem arra fog buzdítani hogy igen tegyétek le a fegyvert meg adjatok át minden földet az oroszoknak, sőt éptessük ki a teljes Keleteurópai részt a NATO-ból csak ne legyen háború.
.
Aki meg most is komolyan gondolja hogy az ukránok akartak háborúzni oroszokkal amcsi bátorításra az komolyan kezeltesse magát. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 15:41
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#178
https://www.portfolio.hu/global/20220307/elkepeszto-beszedet-mondott-putyin-terveirol-zelenszkij-531537
Kezdem úgy érezni, hogy már csak Zelenszkij akar háborúzni, de ő mindenáron. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 14:48
#177
"
5 millió ukrán menekülttel számol az EU Portfolio, 2022. március 07. 14:34      
   
Ha folytatódik Ukrajna oroszok által való bombázása, az Európai Unió becslései szerint ötmillió menekült jöhet át a határon - számolt be a brit Sky News...
...    
   
Az Egyesült Királyságot ma azután érte támadás, hogy kiderült, eddig mindössze 50 vízumot adtak ki a Nagy-Britanniába érkezni kívánó ukránoknak."  
   
https://bit.ly/3pBM8id
WLM 2022. 03. 07. 14:39
Előzmény: #173  Peterbond
#176
Szia Petya ! Miért nem hadoválsz kicsit a videóról is, amit Placi tett fel, vagy az amcsik is orosz propagandát nyomatnak ? Csak nem. Abban igazad van, hogy az amcsik álságos csalija jobb mézesmadzagnak, mint egy háború. A főgeci mindig az aki elindítja a támadásokat, de aki táplálja a tüzet az sem sokkal jobb.
Placi82 2022. 03. 07. 13:56
Előzmény: #173  Peterbond
#174
Kubat hagytak hogy a kommunista szovjetunio rakatakat telepitsen? Nem! Unom ezt a kettos mercet. Az arab tavasz aldasos hatasait lattam Rómában. Az olaszokkal egyitt ittam es meg van a velemenyuk, hogy Libiat a kaoszba bombazta usa,es a nyakukra jott a nyomorbol a migransok tomegei. Megkerdeztek a Libiaiakat, hogy a joletbol a Khadafi alol akarnak-e ebben élni. Sorolhatnam a sort kb 20 orszaggal az elmult 20 evbol. Szivesen osszeallitok 1 listat fejbol neked, ha lesz időm! Geopolitika ,es hatalmi es gazdasagi eroter van . Erdekek vannak. Ennyi !A tobbi az egy humbug, parasztvakitas! De vannak Kárpátaljaiak sokan, es echte ukran ismerosom is. Messengeren beszelek veluk. Hat nem egeszen az a velemenyuk, mint azoknak,akik a Budapesti lakasaikbol velemenyeket formalnak, a magas lorol!! Elmeselte szegeny,  mint katona koteles, hogy sikerult kijutnia a csaladjaval. Hat o is meglepodott bizonyos dolgokon!Durva volt. En liberalis vagyok, humanoid a megmondhatoja ,hogy en nem votam elegedett a kormannyal,es utobbi gazdasagpolitikajaval. De engem es a regi egyetemista barataimat az utobbi 10 napban szinte tolnak át jobb oldalra, a mostani rekaciok. Miert van az ,hogy aki nem ugy latja a mostani dolgokat, a sajnalatos haborut,es okozatokat, az csakis viktor es putyin berenc lehet? Ha valaszolsz kerlek ne kezdj szemelyeskedesbe! Emberhez melton. Köszönöm 
Peterbond 2022. 03. 07. 13:27
Előzmény: #169  Placi82
#173
Egy random komment 1956-ból:
.
"Megint tul toljak a biciklit. Mar megint. Egyre jobban tele van a vilagnak a hócipője. Az enyem is. Ha vegeznenek, egy kozvelemenykutatast europaban, hogy 30-40%al csokken az atlag eletszinvonal, vagy pedig keruljon le magyarország szabadsága a napirendrol, es a vasfüggöny maradjon fenn. Szerinted mi lenne az eredmenye? Ahh, elegem van, nagyon."
.
Esetleg hagyjuk hogy az országok döntsenek maguk hova szeretnének tartozni, kivel szeretnének üzletelni. Különben mi még most is a Varsói szerződésben élnénk, és te nem írhatnál ilyeneket az oroszokról mint amiket most nyugodtan leírhatsz az amcsikról vagy akár az EU-ról vagy bárkiről. A Nato és az EU egyetlen országot se fegyverrel győzött meg a csatlakozásról. Ez egyenlőre csak keleten dívik hogy fegyverrel győzöm meg hogy jobb neked itt velünk.
Peterbond 2022. 03. 07. 12:05
Előzmény: #167  Placi82
#172
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 11:01
Előzmény: #170  Törölt felhasználó
#171
Így van... az intelligencia nem anyagi természetű "valami".
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 10:59
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
#170
Látni látják, csupán utána a szinapszisok nem stimmelnek valahogy. Az elektromágneses hullám adott spektruma ingerli a pálcika- és mittoménmégmilyen sejteket, az így létrejött áramimpulzus bejút az agy megfelelő részébe de ennél több nem történik.
Placi82 2022. 03. 07. 10:16
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
#169
Megint tul toljak a biciklit. Mar megint. Egyre jobban tele van a vilagnak a hócipője. Az enyem is. Ha vegeznenek, egy kozvelemenykutatast europaban, hogy 30-40%al csokken az atlag eletszinvonal, vagy pedig keruljon le ukrajna nato tagsaga a napirendrol,es az oroszajkuak kapjanak ukrajnaban autonomiat. Szerinted mi lenne az eredmenye? Ahh, elegem van, nagyon.
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 10:08
Előzmény: #167  Placi82
#168
Thx... ezt mindenkinek látnia kellene!... (utána nem sok kérdés maradna az ügyben, hogy mi is történik perpill).
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 08:34
Előzmény: #164  Donqatto
#166
Ez csupán a jenki közönségnek szóló reality-show (kabaré) része... az álomgyáriak előre kiválasztották hozzá a megfelelő előképzettségűnek tűnő ukrán szakiparost.
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 08:24
#165
"...orbitalis vasárnap, 19:17Előzmény: #5636  Robben 
Minden úgy halad, ahogy USA eltervezte: destabilizálni Európát. "  
    
Röviden ennyi a történet lényege. Sajnos ez egészen a legvégéig így fog maradni, még ha nem is konkrétan most jön el a legvége... lásd:  ἔσχατον...
Donqatto
Donqatto 2022. 03. 07. 04:17
#164
Volodimir Zelenszkij „kétségbeesetten” kérlelte az amerikai törvényhozókat, hogy az Egyesült Államok segítsen több harci repülőgépet szerezni nekik és beszüntetni az orosz olajimportot.
Biztos hogy ezt nem a szájába adta Amerika? Majd pont ez fogja foglalkoztatni amikor körbe van kerítve és bármikor megölhetik
Placi82 2022. 03. 07. 02:14
#163
Gizzly! Vigasztalasul mondom en se adtam el a Gazpromot januarban, vagy februarban.  Azt tettem,amit mondtam. Benne ragadtam en is. Gazp most is a jelenlegi helyzetben is fizet a lejaro  kotvenyei utan. Ma olvastam.Es ez biztato. A vilag legnagyobb gaz cege, a vilag legnagyobb gaztartalekat birtokolva! En se gondoltam, hogy az EU az erdekeivel ellentetesen, par ora alatt , letrehoz olyan  szankciokat amivel kivegzi  sajat gazdasagat,es iparat. Szerintem, az usa nagytőke elszamolta magat, az oroszok,bìrni fogjak a szankciokat, csak EU nem. Usank nem fajt idáig. Azt meg hagyjuk,hogy az oroszok csak a 100% gonoszok, az usa meddig hagyta volna Mexikóban Kubaba telepitsen fegyvereket az usa.,es felvegye őket az orosz katonai szovetsegbe. Semmedig. Lasd. 1962. Mivel mar kezd az usa nagytokenek is fajni az inflacio, mert igy a FED nagyobb kamat emelesre kenyszerul,es osszedolhet a mutatvanyuk amit osszehoztak. Ezert most elkuldtek beke galambkent az izraeli elnököt, aki szemelyesen ment el Putyinhoz ami nagy fegyverteny. Mar az ukranok kijelentettek,hogy a Nato tagsagrol lemondanak, kis ido meg es szolnak Zelenszkijnek, aki egy eszköz ebben a jatekban,hogy az orosz ajku teruletek autonomiajarol is targyalhat. Vegul Putyin megkapja ezen koveteleseket,amit eredetileg is kért. Amit a Minszki egyezmenyben mar lefektettek
 Csak hat ott furtak,ahol tudtak, es hatulrol bizatattak Porosenkot es Zelenszkijt is erre. Akit most szepen otthagytak. Jo nagy arat fizettunk mi Europa gazdasagban, ukrajna pedig embereletben ezert a jatekert, hogy szokasukhoz hiven a Német technologia ,es az Orosz  nyersanyag készlet ne talaljon egymasra,mert az veszelyes lenne usa gazdasagi hegemoniajara nezve szvsz. Visszaterve a gazprom erteke nem nulla,amit most mutat. Nem tart orokke a konfliktus, es 1 ev múlva vissza maszik oda ahonnan le esett kb. Hisz most is szallit gazt az EU ba meghozza arany aron. Az usa LNG nem tudja potolni se most se kesobb. Szoval fel a fejjel!! Azert irtam ilyen bőven, hogy lasd ez nem csak ilyen ures vigasztalás! Nincs veszve semmi.
Törölt felhasználó 2022. 03. 07. 00:24
#162
frossnag 2022. 03. 06. 23:03
Előzmény: #160  frossnag
#161
Valaki írt itt a fórumon egyszer egy jó idézetet, ami ide illene: "felállni, letörölni a port, és továbbmenni". Én azt hiszem hogy ez a helyes mentalitás.

Topik gazda

daxlisgyuszi
daxlisgyuszi
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek