+ Ajánlom a moviet, YT-n fent van, megtörtént sztori. https://www.imdb.com/title/tt0098430/ "Azt akarják hallani, hogy Iván egy állat, az a lényeg, hogy az ellenséget gonosz állatnak láttassuk, mert csak így tudjuk magunkat emberinek látni" Közel 40 éves film, most is aktuális... Az itteni pár ruszofób meg úgyis nagykanállal falja a gyűlöletkeltést, menthetetlen sztori, az ő bajuk.
Mit feltételezek? Az ISW mainstream forrás, jó egy-két hónappal követi a fronton az eseményeket. És ha egyszer ők írják... Nem értem miért kéne elhinnem azt, hogy é-koreiai katonák rohannak előre orosz rohamcsapati műveletekben. Az USA meg úgy érdekelt a háború fenntartásában, hogy nem eszkalálódik túlságosan és nem nyernek az oroszok nagyot. Csak Iránban most jött egy pofon, ott van Kína, az EU is keménykedik, erre mind nem tudnak fókuszálni. Világrendváltás van, ez szerintem látszik.
rátapintottál a lényegre, főleg a végén - egy hamis alakkal állunk szemben ("Dehogynincs"), aki az egykori elvtársaival együtt átvedlett "demokratává", de persze azóta is, és persze "véletlenül" (minden jel szerint), ugyan attól s szélsőbalos propagandagépezettől kapja a fizetését (de ma már az EU és az ukrán tesők is besegítenek ebbe anyagilag), és firkálja tele a fórumot gyakorlatilag 0-24-ben legalább 6-7 éve...
Én ennek az oldalnak a híreire nem adnék:) Elfogultság és kritikai pontok: Finanszírozási aggályok: Az alapítvány jelentős támogatásokat kap az amerikai védelmi hadiipari vállalatoktól (pl. General Dynamics, Raytheon). Emiatt a kritikusok szerint érdekelt lehet a katonai konfliktusok fenntartásában vagy eszkalációjában.
MÁR kapkod? Ötödik(!) éve tart a háború. A tárgyalások általában onnan indulnak, hogy a tárgyalásokig melyik fél mekkora területet foglalt el vagy tartott meg. Az oroszoknak elég nehéz győzelemként eladni azt, hogy öt év alatt csak Ukrajna egyötödét foglalták el. A berlini Reichstag épületére kitűzték a szovjet zászlót 1945-ben, de a kijevi parlament épülete még messze van attól, hogy meghágják az orosz katonák. Az oroszoknak is nagyon sok pénz kell a háború folytatásához. Az oroszok hogy tudnak előrébb lépni? A nagyhatalmak mit tudnak szavatolni? A budapesti memorandumot is nagyhatalmak írták alá és maga a háború bizonyítja, hogy nem szavatolták a békét.
Terroristapártiaknak és az itteni propagandistának:
"Az ellenség pontosan érti, hogy ha nem számol be a
sikereiről, mi nem fogjuk ezeket jelenteni a parancsnokságnak, ami ahhoz
vezet, hogy nem küldenek nekünk erősítést" – idéz az MK egy orosz vojenkort.
Tehát ha ott hazudtok, akkor csak gyengítitek magatokat, ha itt hazudtok, akkor meg csak lejáratjátok magatokat (a la FIDESZ).
"simán beáldozzák az ukrán népet, hogy szurkolhassanak az oroszok ellen, na ez Ukrajna igazi veszte." Nem mink áldozzuk be az ukrán népet, hanem a muszkáid tiporják Ukrajnát, muszka takarodjon haza és nem lesznek tovább áldozatok.
A gyalogságiaknál sokat számít, ezeket vakon előre tudják küldeni észak-koreai - orosz szokás szerint, ott nem számít az emberélet. A kapott technika is nagy segítség az oroszoknak, én nem becsülném alá a jelentőségét.
"Ha nem lenne ekkora hadi támogatásuk, már rég kifogytak volna a haditechnikából, és már csak emlék lenne a háború, de sajnos nem ez van." Tehát pont azok a szutyok országok a háborúpártiak.
Amikor van kb. 800.000 katonájuk a fronton, akkor nyilván a 8-10k fő a totális sorsfordító dolog. https://www.congress.gov/crs_external_products/IF/PDF/IF12606/IF12606.6.pdf Itt is benne van, havi kb. 30-40k szerződéses katonát húznak be az oroszok. Kínának meg pont jó, hogy elad mindent is az oroszoknak, hozzáteszem, az ukránoknak is. Megjegyzem jó vicc a haditechnikás dolog, ha Kína nem adna ritkaföldfémeket el világszerte, akkor padlón lenne minden. Nem rakéta, autógyártás sem lenne. Se Ukrajnában, se az EU-ban, se az USA-ban.
Pedig szerintem már gyakorlatilag nyilatkoztak a felek, hogy miről van szó és miért nincs vége. Ukrajna nem akarja lezárni, mert most senki nem fog aláírni területvesztéses dolgot. Európai birodalmi céljaihoz kell Ukrajna. Itt van Ursula februári beszéde: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/da/speech_26_414 "We must make decisions faster. And this may mean relying on the result of a qualified majority rather than unanimity. We do not need to change the Treaty for this" Ez nagyjából azt jelenti, hogy a háborús uszítók azt csinálnak, amit akarnak, a többi tagállamnak kuss lesz. Meg a választópolgiknak is. Az oroszoknak meg egyrészt van akkora veszteségük, hogy itt ne legyen himi-humi tűzszünet. Másrészt meg a nato terjeszkedés, minszk stb. óta tudják, hogy csak át lesznek verve, időhúzás az egész. Behúzzák a háborút úgy, hogy onnantól ilyenre ne legyen esély többé, szvsz. Ez Ukrajna totális szétverése, tudta a nyugat hogy ez benne van a pakliban, de ha megnézed a beszédet, ezek fanatikus tébolyultak. Szovjet propaganda a köbön.
"Észak-Korea jelenleg 8 ezer katonát állomásoztat Oroszország területén és még 10 ezer fegyverest fognak küldeni a szövetséges állam megsegítésére – erről beszélt ma este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök." Sajnos még mindig nagy a külföldi, idegen támogatása Oroszországnak, ezért nincs vége a háborúnak. Ha nem lenne ekkora hadi támogatásuk, már rég kifogytak volna a haditechnikából, és már csak emlék lenne a háború, de sajnos nem ez van.
Zelenszkij már kapkod. Látja, hogy az EU szarban van és az a pár gazdag ország nem fog magától elegendő támogatást nyújtani, az pedig, hogy az EU mennyi hitelt fog felvenni az bizonytalan.
Le kellene ülni megbeszélni a dolgokat Ukrajna és Oroszország között. Mivel semmi sem tudható a nagyközönség számára ezért azt gondolom, hogy az Ukránoknál még mindig a kezdeti feltételek vannak, az oroszok pedig szigorítottak. Ez pedig azt jelenti, hogy teljesen feleslegesen tárgyaltak eddig, az eredménye az lett ami ma van. Ukrajnának nagyon sok pénzre lenne szüksége csak az ország fenntartásához, nem beszélve a fegyverzetekről, amivel eddig halasztani tudta az összeomlást. Nem tudom, hogy mikor akarnak valóban tárgyalni, de az EU nem fogja bírni ezt pénzzel, hiszen a lakosság energia hiánnyal találta szemben magát, amihez szintén pénz kellene. Ezen kívül Ukrajna nem tud előrébb lépni, amíg ez az összeomlás folyik, le kellene zárnia a háborút, megegyezni, amit már a nagyhatalmak szavatolni tudnának. Őszintén nem értem, ami folyik.
Benne van a pakliban, lehet, hogy Zé szívességet tett, a két Korea vmennyire közeledett egymáshoz, ez gondolom nem mindenkinek tetszik... Alighanem az oroszokat kizárhatjuk...
Ebből sokan arra gondolnak, hogy a két Korea összeugrasztása zajlik. Ehhez nem kell diplomatának lenni, hogy feltűnjön. Teljesen mindegy, hogy miben állapodtak meg, ilyet nem szabad csinálni.
MAJDNEM. Pont. Nekem meg majdnem megvolt ez az orosz műugrópáros https://www.youtube.com/watch?v=5G-FLtgbtMM&list=PLhl051k3HXxaR-8x6FAFRTS56Yk5z5KDg Én akartam, ők pedig vagy akarták vagy nem. Példaképséget te akarod belebeszélni a hasamba. Adj #nnnn sorszámot! Nem zárom ki, hogy FehérTibihez hasonlóan te is módosítasz azan, amit rólam vélsz. FehérTibi az éles eszével rájött arra, hogy ukrajnai magyar vagyok és onnan jutott el #85462-ben addig, hogy Kádár alatt az első sorban tapsolhattam. Lódításnak azt tekinted, hogy helyesbítettem a "már"-odat "továbbra sem"-re? Merz nem az első kancellár lenne, aki 2022-óta megbukik. Putyin viszont 1999 óta elnök. Ő is halandó. Előtte is voltak olyan cárok (főtitkárok), akik simán beáldozzák az orosz népet -- utána is lesz cár (elnök), aki tudja, hogy arrafelé olcsó az emberélet. Ha beáldozom az ukrán népet, akkor azokat az oroszokat is én áldozom be, akiket Putyin küld a frontra? Becslések szerint ez negyedmillió orosz katonai haláleset lehet.
Most írtam Eleknek, Isztambulban majdnem megállapodtak. Pont. https://index.hu/kulfold/2024/05/01/ukrajna-oroszorszag-tuzszunet-isztanbuli-egyezmeny-beketargyalas/ Tehát simán lódítasz, de mit várni attól, akinek a példaképe egy korrupt, náci szimpatizáns ukrán diktatúra. A német support általánosítása pedig mezei vicc, amikor Merz a bukás határán van, a legnépszerűtlenebb kancellár. Ez egy szűk kör lobbija, beleértve az olyan szimpatizánsokat, mint te, akik simán beáldozzák az ukrán népet, hogy szurkolhassanak az oroszok ellen, na ez Ukrajna igazi veszte.
2022-ben jó irányban volt Zé, az egy dolog, hogy a háborús uszító szekta B. Johnson személyével blokkolta az isztambuli tervezetet, de jó lenne tudni, hogy mi történt az ukrán vezér fejében. Akkor még menthető lett volna a helyzet. Most az oroszok összedobnak 1.5-2M-os hadsereget, ki fog odamenni az erő nyelvével, a szivárványos eus haderő? Ha lesz itt valami eszkaláció, rögtön a férfiak nagy részéből papíron nő lesz, nem nagy ügy, kb. mint nálunk a személyi csere.
Kiemelted és aláhúztad a "már" szót.Ezzel szemben a linken a "már" helyett a "továbbra sem" szerepel. "a találkozó megerősítette a berlini álláspontot, miszerint Moszkva továbbra sem mutat hajlandóságot a tűzszünetre és az ukrajnai háború lezárására." "Berlin indokoltnak tartotta a személyes egyeztetést, hogy ismét világossá tegye álláspontját" ... _______ hibrid kicsiben _____ Hibrid hadviselést folytatsz kicsiben -- ebben a fórumhomokozóban. Az orosz álláspontot terjeszted akkor is, ha nem arról van szó. Egyáltalán nem meglepő, hogy az orosz agresszió hatására a németek (az usa és az eu) már régóta felvegyverzik és finanszírozzák Ukrajnát.
Nagy mesélő vagy. Mesélj inkább arról, amikor a vietnami háborúban harcoltál. A normandiai partraszállásban is részt vettél, vagy apukád volt ott ? Nehogy kiderüljön, hogy Kádár alatt meg az első sorban tapsoltál
OROSZ-UKRÁN háború