Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch ma, 16:36
Előzmény: #85475  rockmaster
Amikor van kb. 800.000 katonájuk a fronton, akkor nyilván a 8-10k fő a totális sorsfordító dolog.
https://www.congress.gov/crs_external_products/IF/PDF/IF12606/IF12606.6.pdf
Itt is benne van, havi kb. 30-40k szerződéses katonát húznak be az oroszok.
Kínának meg pont jó, hogy elad mindent is az oroszoknak, hozzáteszem, az ukránoknak is. Megjegyzem jó vicc a haditechnikás dolog, ha Kína nem adna ritkaföldfémeket el világszerte, akkor padlón lenne minden. Nem rakéta, autógyártás sem lenne. Se Ukrajnában, se az EU-ban, se az USA-ban.
Murdoch ma, 16:23
Előzmény: #85474  Phylaxa
Pedig szerintem már gyakorlatilag nyilatkoztak a felek, hogy miről van szó és miért nincs vége. Ukrajna nem akarja lezárni, mert most senki nem fog aláírni területvesztéses dolgot. Európai birodalmi céljaihoz kell Ukrajna. Itt van Ursula februári beszéde:
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/da/speech_26_414
"We must make decisions faster. And this may mean relying on the result of a qualified majority rather than unanimity. We do not need to change the Treaty for this"
Ez nagyjából azt jelenti, hogy a háborús uszítók azt csinálnak, amit akarnak, a többi tagállamnak kuss lesz. Meg a választópolgiknak is.
Az oroszoknak meg egyrészt van akkora veszteségük, hogy itt ne legyen himi-humi tűzszünet. Másrészt meg a nato terjeszkedés, minszk stb. óta tudják, hogy csak át lesznek verve, időhúzás az egész. Behúzzák a háborút úgy, hogy onnantól ilyenre ne legyen esély többé, szvsz. Ez Ukrajna totális szétverése, tudta a nyugat hogy ez benne van a pakliban, de ha megnézed a beszédet, ezek fanatikus tébolyultak. Szovjet propaganda a köbön. 
rockmaster ma, 14:00
"Észak-Korea jelenleg 8 ezer katonát állomásoztat Oroszország területén és még 10 ezer fegyverest fognak küldeni a szövetséges állam megsegítésére – erről beszélt ma este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök."
Sajnos még mindig nagy a külföldi, idegen támogatása Oroszországnak, ezért nincs vége a háborúnak. Ha nem lenne ekkora hadi támogatásuk, már rég kifogytak volna a haditechnikából, és már csak emlék lenne a háború, de sajnos nem ez van.
Phylaxa ma, 13:29
Előzmény: #85473  Murdoch
Zelenszkij már kapkod. Látja, hogy az EU szarban van és az a pár gazdag ország nem fog magától elegendő támogatást nyújtani, az pedig, hogy az EU mennyi hitelt fog felvenni az bizonytalan.

Le kellene ülni megbeszélni a dolgokat Ukrajna és Oroszország között. Mivel semmi sem tudható a nagyközönség számára ezért azt gondolom, hogy az Ukránoknál még mindig a kezdeti feltételek vannak, az oroszok pedig szigorítottak. Ez pedig azt jelenti, hogy teljesen feleslegesen tárgyaltak eddig, az eredménye az lett ami ma van. Ukrajnának nagyon sok pénzre lenne szüksége csak az ország fenntartásához, nem beszélve a fegyverzetekről, amivel eddig halasztani tudta az összeomlást. Nem tudom, hogy mikor akarnak valóban tárgyalni, de az EU nem fogja bírni ezt pénzzel, hiszen a lakosság energia hiánnyal találta szemben magát, amihez szintén pénz kellene. Ezen kívül Ukrajna nem tud előrébb lépni, amíg ez az összeomlás folyik, le kellene zárnia a háborút, megegyezni, amit már a nagyhatalmak szavatolni tudnának. Őszintén nem értem, ami folyik. 
Murdoch ma, 12:56
Előzmény: #85472  Phylaxa
Benne van a pakliban, lehet, hogy Zé szívességet tett, a két Korea vmennyire közeledett egymáshoz, ez gondolom nem mindenkinek tetszik... 
Alighanem az oroszokat kizárhatjuk...
Phylaxa ma, 12:29
Előzmény: #85466  Murdoch
Ebből sokan arra gondolnak, hogy a két Korea összeugrasztása zajlik. Ehhez nem kell diplomatának lenni, hogy feltűnjön. Teljesen mindegy, hogy miben állapodtak meg, ilyet nem szabad csinálni.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:26
Előzmény: #85470  Murdoch
MAJDNEM. Pont. 
Nekem meg majdnem megvolt ez az orosz műugrópáros
https://www.youtube.com/watch?v=5G-FLtgbtMM&list=PLhl051k3HXxaR-8x6FAFRTS56Yk5z5KDg
Én akartam, ők pedig vagy akarták vagy nem.
Példaképséget te akarod belebeszélni a hasamba. Adj #nnnn sorszámot!
Nem zárom ki, hogy FehérTibihez hasonlóan te is módosítasz azan, amit rólam vélsz.
FehérTibi az éles eszével rájött arra, hogy ukrajnai magyar vagyok és onnan jutott el #85462-ben addig, hogy Kádár alatt az első sorban tapsolhattam.
Lódításnak azt tekinted, hogy helyesbítettem a "már"-odat "továbbra sem"-re?
Merz nem az első kancellár lenne, aki 2022-óta megbukik. Putyin viszont 1999 óta elnök. Ő is halandó. Előtte is voltak olyan cárok (főtitkárok), akik simán beáldozzák az orosz népet -- utána is lesz cár (elnök), aki tudja, hogy arrafelé olcsó az emberélet.
Ha beáldozom az ukrán népet, akkor azokat az oroszokat is én áldozom be, akiket Putyin küld a frontra? Becslések szerint ez negyedmillió orosz katonai haláleset lehet.
Murdoch ma, 10:44
Előzmény: #85468  Dehogynincs
Most írtam Eleknek, Isztambulban majdnem megállapodtak. Pont.
https://index.hu/kulfold/2024/05/01/ukrajna-oroszorszag-tuzszunet-isztanbuli-egyezmeny-beketargyalas/
Tehát simán lódítasz, de mit várni attól, akinek a példaképe egy korrupt, náci szimpatizáns ukrán diktatúra. 
A német support általánosítása pedig mezei vicc, amikor Merz a bukás határán van, a legnépszerűtlenebb kancellár. Ez egy szűk kör lobbija, beleértve az olyan szimpatizánsokat, mint te, akik simán beáldozzák az ukrán népet, hogy szurkolhassanak az oroszok ellen, na ez Ukrajna igazi veszte.
Murdoch ma, 10:37
Előzmény: #85467  Shortelek
2022-ben jó irányban volt Zé, az egy dolog, hogy a háborús uszító szekta B. Johnson személyével blokkolta az isztambuli tervezetet, de jó lenne tudni, hogy mi történt az ukrán vezér fejében. Akkor még menthető lett volna a helyzet. Most az oroszok összedobnak 1.5-2M-os hadsereget, ki fog odamenni az erő nyelvével, a szivárványos eus haderő? Ha lesz itt valami eszkaláció, rögtön a férfiak nagy részéből papíron nő lesz, nem nagy ügy, kb. mint nálunk a személyi csere.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:35
Előzmény: #85463  Murdoch
Kiemelted és aláhúztad a "már" szót.Ezzel szemben a linken a "már" helyett a "továbbra sem" szerepel.
"a találkozó megerősítette a berlini álláspontot, miszerint Moszkva továbbra sem mutat hajlandóságot a tűzszünetre és az ukrajnai háború lezárására."
"Berlin indokoltnak tartotta a személyes egyeztetést, hogy ismét világossá tegye álláspontját" ...
_______ hibrid kicsiben _____
Hibrid hadviselést folytatsz kicsiben -- ebben a fórumhomokozóban. Az orosz álláspontot terjeszted akkor is, ha  nem arról van szó. Egyáltalán nem meglepő, hogy az orosz agresszió hatására a németek (az usa és az eu) már régóta felvegyverzik és finanszírozzák Ukrajnát.
Shortelek ma, 09:03
Előzmény: #85466  Murdoch
Vannak hibák sajnos, viszont  neki kell háborúzni, aztem elnézhető lenne.
Shortelek ma, 07:52
Előzmény: #85463  Murdoch
Tovább kell folytatni Ukrajna támogatását, a muszkát le kell csapni.
Murdoch hétfő, 18:04
Előzmény: #85461  GrizzlyG
A németek éppen megvilágosodtak, hogy az oroszok már nem érdekli a tűzszünet, vagy béke.
https://www.portfolio.hu/global/20260928/targyalt-az-oroszokkal-europa-legerosebb-hatalma-hatalmas-drama-lett-a-vege-865788
Marhára meglepő, miután 5k védősisaktól eljutottak Ukrajna felfegyverzéséig, háborús finanszírozásáig.
FeherTibi hétfő, 17:54
Előzmény: #85459  Dehogynincs
Nagy mesélő vagy. Mesélj inkább arról, amikor a vietnami háborúban harcoltál. A normandiai partraszállásban is részt vettél, vagy apukád volt ott ? Nehogy kiderüljön, hogy Kádár alatt meg az első sorban tapsoltál
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 17:48
Előzmény: #85453  keeper
Vondenführer szerint a határok nem változhatnak, nem tudom, hogy küldenek -e kallasék tiltakozó jegyzéket israhellbe ezügyben 
Murdoch hétfő, 17:15
Előzmény: #85459  Dehogynincs
Remek. Ha pl. már finnugorok, akkor bizonyára tudod, hogy a finnek is közel 700 év svéd uralom után kerültek át az oroszokhoz és II Sándor alatt lettek igazán finnek, kaptak egy rakat jogot és indult meg a finn nyelv modernizációja. És emiatt II Sándor cárt igencsak kedvelik, ha amúgy az oroszokat nem is.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 16:31
Előzmény: #85454  Murdoch
A szovjet megszállásról vannak személyes emlékeim.
Ukrajnán átutaztam vonattal és turistáskodtam Moszkvában, Zagorszkban és Leningrádban.
A keleti népek közül ők állnak hozzám legközelebb érzelmileg és nyelvileg, de semmiféle személyes tapasztalatom nincs velük kapcsolatban:
https://papiruszportal.hu/2024/08/16/az-oroszorszagi-finnugor-nepek-jovoje/
Murdoch hétfő, 16:21
Előzmény: #85456  keeper
Kubrick egy zseni volt, nem vitás. +
Lassan a UK-ben meg jön a sebességkorlátozás, mennyiségi limit ésvagy jegyrendszer. Nem mondanám, hogy minden a tervek szerint...
https://www.express.co.uk/life-style/cars/2252243/diesel-rationing-new-50mph-speed
keeper hétfő, 14:33
Előzmény: #85455  Murdoch

" arabok is tépik egymást, többek közt aszerint hogy siiták vagy szunniták"
A kurdok mindig külön pályán mozogtak, de a másik kettő, most nagyon együtt dolgozik. Szíriában joláninak már palmatex-el kell összetartania a rendszert, ahogy kis öbölmenti arab királyságoknak is.....
keeper hétfő, 14:28
Előzmény: #85454  Murdoch
"Akkoriban dúlt a vietnámi háború"
https://youtu.be/S06nIz4scvI
Murdoch hétfő, 14:27
Előzmény: #85453  keeper
Na ja, de a térségben mindig is ez volt, az arabok is tépik egymást, többek közt aszerint hogy siiták vagy szunniták. A kurdokat meg mindig átverték, évszázadokig az oszmánok nyomták le őket és mivel lett végül egy Törökország, azok meg nyilván nem akarnak egy izmosabb országot maguknál. 
https://www.middleeasteye.net/news/analysis-kurds-see-no-friends-mountains-after-us-rebuke
Lehetnének szuverén nemzet, államisággal, a nagyhatalmi érdekek mást dobtak.
Konkrétan Moldova meg történelmileg kis kitérővel volt román érdekszféra, alapvetően a szovjetekhez tartozott és nagyon nem románbarát a lakosság. Meg annyira nyugatbarát se. Jó, az EU-s csatlakozási szavazást hagyjuk, szét lett csalva a választókörzetesdivel.
(Dicsérjük hát a Mindenhatót és az ő bölcsességét, hogy megadatott nekünk – a sör... Tuck barát :)  )
Murdoch hétfő, 14:03
Előzmény: #85452  Dehogynincs
Akkoriban dúlt a vietnámi háború, amihez a térségbeli francia gyarmati érdekek vezettek és amelyek megkoptak a korábbi vereség után. Csakhogy 1968-ban az usa is jókora vereséget szenvedett, valamint ekkor történt, hogy a yenkik lemészároltak több száz civilt, egy részüket megerőszakolták, megkínozták, feldarabolták.
https://en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_massacre
Tehát amikor jössz ezredszerre a bullshiteddel, hogy neked mekkora tragédia volt a szovjet megszállás, a keleti népek másról tanulnak, másról beszélgetnek otthon, például ezekről. Hogy mennyire jó volt a demokráciaexport akkoriban.
Te pedig nem megfigyelsz, szvszs, az csak fellengzős semmi, ha így lenne, akkor tudnád, hogy már Krím annektálása előtt is gyakorlatilag könyörögtek az oroszok a verbális diplomácia nyelvén, hogy ne tegye a nato azt amit. Linkeltem már Putyin 2007-es elhíresült müncheni beszédét, amelyben mantrázta, hogy vegyék már figyelembe az orosz biztonsági érdekeket, mert ez így nem mehet tovább. Néhány hónap múlva megkapta a választ, a bukaresti csúcson ellentmondást nem tűrően beharangozták a yenkik Ukrajna natosítását. És jött a 2014-es finanszírozott kijevi puccs. Mindent megértettek az oroszok, véglegesen pedig akkor, amikor Merkelék kijelentették, hogy a minszki egyezmények is csak az ukránok felfegyverkezéséről szólt. Nagyjából 20 évig ment szóban a történet, most már valóban az erő nyelve diplomácia van. Mint mindig, mert a nyugati hatalmi elit is ebből ért. Ukrajna meg belepusztul. Én azt figyeltem meg, hogy az eu-t ez a legkevésbé sem zavarja.
keeper hétfő, 13:58
Előzmény: #85448  Murdoch

", a több tízmilliós kurd, palesztin népnek meg nincs"
A múltkor kicsit kutakodtam, és irak északi területei kb irak 1/3-a kurd autonóm terület (parlament választás stb), de még így is, ennek ellenére is tépik egymást a kurd törzsek szóval... Közben Bibi üzent a szíriaiaknak, hogy takarodjanak el a golán fennsíkról örökre, mert az már mózes kőtáblái és az őstóra szerint is az övék volt XD Attila meg Isten ostora. XD Az Úr adta, az Úr elvette.... (Tuck barát után szabadon...)
Azért milyen fasza lenne, ha románia megkapná moldáviát, bulgáriát meg nyugat ukrajnát és még akkor is az államcsőd szélén egyensúlyoznának XD XD Remélem benyújtották már rá az EU-s pályázatot...
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 12:06
Előzmény: #85451  Murdoch
1968-ban meg a varsói szerződés országai szállták meg Csehszlovákiát a vörös hadsereg vezetésével.
Ezután kezdtek szovjet laktanyákat létrehozni a második világháború egyik győztes országában.
Ciprus esetében is csak megfigyelő voltam. Itt most már ötödik éve figyelem, hogyan rendezik az oroszok a vitás ügyeiket Ukrajnával. Az erő nyelvét beszélik.
Murdoch hétfő, 11:33
Előzmény: #85449  Dehogynincs
Persze, nincs semmi meglepő. Az oroszok is csak rendezik a vitás ügyeiket Ukrajnával. Jó 50 éve a görögök megpróbálták elhappolni Ciprust, aminek északi részét megszállták a törökök és csináltak egy külön országot, pedig volt vagy 20%-nyi török a szigeten. Megjegyzem a NATO tag törökök a NATO tag görögök ellen.
Szóval nincs itt látnivaló, Új-Kaledóniát vígan kifosztják továbbra is a franciák, az oroszok is agresszorkodnak egy kicsit. Apróság.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:12
Előzmény: #85445  FeherTibi
Szerintem meg fenn fog maradni Ukrajna. Kezdetben valószínűleg azokon a határokon, ahol még nem szállták meg. Jelenleg a területének nagyjából egyötödét szállták meg.
Magyarország is háborúzott az oroszokkal a szüleim és nagyszüleim életében. Mégis fennmaradt.
Mi abban a meglepő, hogy egy átlagember olyan országban él, ahol nem akar? A világ tele van ilyen átlagemberekkel és ilyen országokkal. Sokan vannak, akik orosz átlagemberként nem Oroszországban élnek. Kitaláltam rájuk egy szót -- emigráns.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:02
Előzmény: #85448  Murdoch
Tűvé tettem Putyin linkjeit és nem beszélt Walesről, Skóciáról, Dél-Tirolról, Székelyföldről és Grönlandról.
A Szovjetunióban és Oroszországban is voltak áttelepítések és folyt az oroszosítás. Ukrajnában folyik az ukránosítás. Van értelme matekozni.
Mi abban a meglepő, hogy akármilyen népességű területet lehet annektálni?
Neked nincs kedvenc gumicsontod? Új-Kaledónia?
Az orosz-ukrán háború a gumicsontjainktól -- sőt létezésünktől -- függetlenül zajlik.
Murdoch hétfő, 09:37
Előzmény: #85447  Dehogynincs
És? Wales, Skócia, számtalanszor írtam, hova tartozik? A német Dél-Tirol hova tartozik? Székelyföld? Grönlandon netán echte dánok laknak?
1920 után meg elkezdődtek a ki- és betelepítések, már nincs értelme matekozni. 
Krím lakosságának meg nagy része orosz, mégis jössz ezeregyszer az annektálással. Sose lakott ott többségben ukrán. 
A kb. egymillió észtnek van szuverén országa, a több tízmilliós kurd, palesztin népnek meg nincs. Ez egy ilyen történet, persze te mindig megtalálod a kedvenc gumicsontodat. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 09:06
Előzmény: #85443  Murdoch
Második link.
Ukrajna előbb-utóbb elveszíti nyugati területeit, ami történelmileg Lengyelországhoz, Magyarországhoz, Romániához tartozott. Magyarországhoz Kárpátalja tartozott. Mindhárom ország nato-tag.
Természetes intelligenciám szerint Kárpátalja a magyar királyság része volt (Munkács, Zrínyi Ilona), de rákerestem. A ruszinok a 13. századtól jelentek meg tömegesen.
A kárpátaljai magyarok aránya a 20. század elején még 30% körül mozgott, de a történelmi határok változásai, a gazdasági kivándorlás és az asszimiláció miatt ez az arány 12%-ra csökkent 2001-re, az azóta eltelt évtizedekben és a háborús években pedig tovább apadt.
Az 1910-es népszámlálás során Kárpátalja 605 942 lakosa közül 185 433 (30,6%) vallotta magát magyar anyanyelvűnek, míg ruszin, ukrán és orosz nemzetiségű ebben az időben 330 010 (54,5%) fő volt. Ugyanezen népszámlálás során a nagyobb városokban a lakosság többsége magyarnak vallotta magát (Ungvár 80,3%, Munkács 73,4%, Beregszász 96,1%).
Murdoch vasárnap, 22:27
Előzmény: #85444  GrizzlyG
FeherTibi vasárnap, 22:10
Előzmény: #85442  Dehogynincs
Szerintem se fog fennmaradni Ukrajna. Most őszintén, melyik átlagember akár ott élni ? Egy fiatal férfinek nem az az élet célja, hogy Oroszország ellen háborúzzon. Egyszerűen a politikusokon és a vállalkozókon kívül senki nem akar ott élni 
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 21:55
Előzmény: #85443  Murdoch
Ezek? 
Már kitűznék szívük szerint az ukrán zászlót a Parlamentre. Kész csoda, hogy nincs még minden tiszaros fuckrán zászlónak öltözve, mint az a szerencsétlen vondenführer leyen 
Murdoch vasárnap, 21:16
Előzmény: #85442  Dehogynincs
'Putyin felajánlotta, hogy a nato terjeszkedjen keletre' 
Az alábbi linkeidben hol van ilyen?
+ Mi az hogy történelmi területeiket?
Neked Kárpátalja ősi ukrán terület?
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 21:11
Előzmény: #85440  Murdoch
Oroszul
https://t.me/smotri_media/131655
"Уверен, что рано или поздно Украина утратит свои западные земли — подарок Сталина — и всё вернётся к Венгрии, Румынии и Польше", — заявил президент РФ.
Angolul
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2026/07/26/8045999/
"I'm certain, by the way, that sooner or later Ukraine will lose these western lands. And what used to belong to Poland, Hungary, Romania will sooner or later – maybe not tomorrow, not the day after, in a year or two, 10 years, or 15 – but everything will historically fall back into place."
https://defence24.com/geopolitics/putins-old-trick-inventing-a-polish-plan-to-partition-ukraine
Putin’s old trick: inventing a Polish plan to partition Ukraine
During a meeting with Russian naval personnel in St Petersburg, Vladimir Putin claimed that Ukraine would sooner or later lose its western territories. He referred to lands that had previously belonged to Poland, Hungary and Romania, suggesting that history would eventually restore them to those states.
Murdoch vasárnap, 20:52
Előzmény: #85437  keeper
Huh, hát 1959-ben is úgy csatlakozott Hawaii az usához, hogy csak na. Szavazhatott, hogy igen, vagy de.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek