Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper kedd, 18:43
Előzmény: #84679  Fsociety
Ilyen ez az új generációs faszizmus. :D
Fsociety
Fsociety kedd, 18:30
Előzmény: #84677  GrizzlyG
Vannak paradoxonok a világban..pl az AfD vezetoje,aki tiltana, hogy orokbefogadjanak nem-hetero parok gyereket,aztan hoppa,hat véletlenül orokbefogadott gyereket nevel apával..ja nem, anyával Svájcban. Másik-Anya egyébként migráns. Szoval hat ez ilyen. 
Fsociety
Fsociety kedd, 18:24
Előzmény: #84676  keeper
Latom,neked sem megy a mondat értelmezése. 16 ev alatt rengeteg eu pénz jött. A16 ev utolsó 4 évben nem,mert ott már Orban teljesen szembeallt az EUval,es nyiltan ruszki parti lett,es hat a mostanában hirtelen oly sokat sirt jogállamiság sem volt fontos. A mondatom ettől igaz,16 ev alatt rengeteg pénz jött,amibol tularazott stadion,lombkoronasetany, kisvasút lett,meg yacht,meg maganrepcsi. 
GrizzlyG
GrizzlyG kedd, 18:21
Előzmény: #84676  keeper
:))) 
Mint a jövő héten összeomló, de pihenésképpen egész Európát elfoglalni készülő orosz hadsereg. 
keeper kedd, 18:15
Előzmény: #84671  Fsociety

"16 ev alatt meg EU pénzek tomegei jöttek"
Még ilyen pradoxont, eddig pont azzal kampányoltak egyesek, hogy nem jött....
keeper kedd, 18:11
Előzmény: #84674  Fsociety
"Alapból a diplomáciában  az arányosság elve megy,teljesen normális."
.
https://www.portfolio.hu/global/20260908/vegleg-elszigetelodik-izrael-rendkivuli-lepessel-vagtak-vissza-a-nyugati-szovetsegeseknek-861260
"Izrael bezárja Nagy-Britannia kelet-jeruzsálemi konzulátusát, miután London Franciaországgal és Kanadával karöltve korlátozásokat vezetett be a ciszjordániai izraeli telepekről származó importra. Az izraeli válaszlépés több más diplomáciai szankciót is magában foglal - írja a Reuters."
.
Kinek mi az arányos...
Fsociety
Fsociety kedd, 17:56
Előzmény: #84673  Adelchi
Alapból a diplomáciában  az arányosság elve megy,teljesen normális. A mellé rakott mesék, hogy ,akkor most mind meghalunk es megfagyunk (a gaztarozoink töltöttsége megfelelo, a német felett van pl),na,az az elkeserítő. Hát oké. 
Adelchi
Adelchi kedd, 17:47
Előzmény: #84672  Fsociety
Nincs itt semmi látnivaló. Az oroszok is kiutasítanak tíz kémkedő magyar diplomatát, 1:1, döntetlen.
Fsociety
Fsociety kedd, 17:41
De amúgy az is szívmelengető,hogy a 10 kiutasitott "diolomata" miatt hörög az összes ruszofil,hogy hat inkább toljuk le a gatyát. Ilyenkor persze semmi szuverenitás,meg semmi "nekünk nem mondják meg", igazából csatlakozni kell a ruszkikhoz,akkor lesz lelki béke. Hát oké. 
Fsociety
Fsociety kedd, 17:13
Előzmény: #84670  keeper
Kellemes keleti fixacio van itt,amivel semmi gond,csak aztan meg az van, hogy valahogy mindenki nyugaton telepszik le, Svejc helyett nem hallottam soha,hogy  pl Vlagyivosztok is opcio volt,csak aztan oda valahogy nem kellettem,mert erős volt a verseny,maradt a haldokló nyugat. Engem például a Nyugat nem nagyon akart megállítani soha,ellenben az lett mondva napi 24ben sok milliardert,hogy bizony Brüsszelt megállítjuk,es mar csak 8 ev kell,hogy kurva gazdag orszag legyünk,igaz,hogy 16 ev alatt meg EU pénzek tomegei jöttek,aztan csak szűk reteg vett belőle maganrepcsit,meg yachtot,de kitartas elvtarsak. Ez a szittya visszamutogatas szaz évekre kb Vesszen Trianyony szintű, itt volt egy remek felzárkózási lehetőség a jelenben,csak aztan valahogy ez sem sikerült. Gonosz ez a nyugat, hát oké. 
keeper kedd, 16:23
Előzmény: #84667  Eisenburgprofesszor

Majd szólj nekem is ha megfejted. XD Az biztos, hogy mióta ebben a tetves medencében vagyunk a nyugat non-stop azon dolgozik, hogy hogyan lehetne minket legyilkolni, szóval nem meglepő, ha van egy kis probléma az azonosulással. :D Ha jól emlékszem az ország ellen régebben volt pár nyugati invázió, sőt a kereszténységet is emiatt kellett felvenni, mert meg lettünk fenyegetve, hogy elpusztitják az egész civilizációnkat..... barátságos népség....a lényeg, hogy azért mostanra elérték a céljukat, itt-ott lézeng még egy két szittya magyar, de annyi.
A nyugathoz tartozás régen is nagyon megérte, mert mindig segítettek, amikor a tatárral vagy a törökkel kellett haracolni, hopsz vagy mégsem...., de  mi mindig rohantunk az értelmetlen sz@ros kis örökösödési háborúikban meg vitáikban asszisztálni valamelyik félnek...
De alapvetően ez is mi hibánk volt, kár volt keletről elmenni....
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 16:19
Előzmény: #84668  Murdoch
Egy propagandistának biztosan rossz, hogy ezerszer elmondja és nincs semmi hatása.
Azt elég egyszer is elmondani, hogy egy állítás igazsága nem attól függ, hogy hámyszor mondják el.
Azt is több mint ezerszer elmondták, hogy a Föld lapos. Ami egyébként látszik is, ám nem igaz.
Nem olvastam a feloldott archívumokat, de éltem szovjet megszállás alatt, ránkkényszerített diktatúrában és egypártrendszerben, hallottam a híreket Csehszlovákia 1968-as megszállásáról, az afganisztáni háborúról, a grúziai háborúról, a Krím annektálásáról és arról a háborúról, ami a topic címében szerepel.
Lehet, hogy a nato szerepe kétessé vált, de az biztos, hogy Oroszország nem békepárti, ahogy a Szovjetunió sem volt az.
Filozófiai kérdés, de én is úgy látom, hogy a valóság (mondjuk a Hold) tőlem függetlenül létezik és a halálom után is létezni fog, amikor már nem fogok mumusozni.
Murdoch kedd, 15:44
Előzmény: #84664  Dehogynincs
Na de ezerszer linkeltem már, hogy a nato szerepe elég kétessé vált, miután széthullott darabjaira a cccp. És én végigolvastam a feloldott archivumot, egyértelműen átcseszték a nato keletre való terjeszkedéssel az oroszokat. Nem én találom ki, hanem ott vannak a hiteles források, feljegyzések, iktatott levelek, stb. ami alapján van igazságuk abban az oroszoknak, hogy nem ez volt a deal. 
Oroszország meg nem tud európai lenni, hiszen nem egyszer akarták elfoglalni, most is, nem vennék be az EU-ba se, mert eltolná az hatalmi viszonyokat. Pedig abszolút európai ország.
Méltányolnám a lelkesedéset a nyugati rendszerekkel kapcsolatban, de az egész arról szólt, hogy azonnal megszerezzék a piacokat, nem csak a poszt-szovjet térségben, hanem magát Oroszországot tekintve. Azonnal szorították ki az oroszokat a térségből, Chevron, Exxon, Azerbajdzsán, Kazahsztán stb. Az orosz energiacégek csak azért nem kerültek jócskán nyugati cégek kezébe, mert már az oligarcháknál voltak. És ugye ott volt a mártír Hodorkovszkij, aki át akarta játszani a Jukosz jelentős részét amerikai kézbe. 
De nyugodtan orosz mumusozz tovább, a valóságot nem érdekli.
Eisenburgprofesszor kedd, 15:32
Előzmény: #84665  Fsociety
Mik azok a nyugati értékekek amelyeket mi ignorálunk?
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 15:05
Előzmény: #84660  keeper
Ennél azért több, mert az oroszok is észrevették, hogy április óta nyugatra tartunk.
"A budapesti ruszofób lobbira adott válasz kemény és fájdalmas lesz.”
A budapesti ruszofil lobbi és kemény válaszba ütközött április 12-én.
Fsociety
Fsociety kedd, 15:03
Előzmény: #84664  Dehogynincs
Volt dolgom a ruszkikkal,kozel sem tartom őket europai mértékkel nezve Europa kompatibilisnek, és egyhamar nem is lesznek azok. Az,hogy van kivétel,az természetes,de nem egyén szintjén dől ez el. Mondjuk a magyar is kozelebb van a balkánihoz,mert a nyugati értékeket elvétve sikerült csak bedolgozni. Kivételek itt is vannak. 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 14:58
Előzmény: #84658  Murdoch
Trump és Putyin közül úgy választok, hogy elfogadom amerikai elnöknek (most éppen) Trumpot és 1999 óta orosz elnöknek Putyint.
Szövetségi rendszerek közül úgy választok, hogy 1991-ig rámkényszerítették a varsói szerződést és 1997-ben benépszavaztam Magyarországot a nato-ba, amelyhez 1999-ben csatlakoztunk is.
Az európai térség nem kizárólag a yenkik kezében van. Oroszország például nincs az ő kezükben, de csak ámulok és bámulok, hogy ruszofil létedre te sem tartod európainak az oroszokat. Az elnökük viselkedése miatt ez érthető, de én találkoztam olyan oroszokkal is, akik be tudnának illeszkedni a korántsem tökéletes európai demokráciába is annak ellenére (vagy éppen azért mert), hogy autoriter egész életükben autoriter rendszerben éltek.
Azzal délibábozok, hogy tényleg jön valami csoda és Magyarország mégsem sivatagosodik el és a globális felmelegedés is csak kétszáz fokig viszi föl a légkör hőmérsékletét és nem 450 fokig mint a Vénuszon. Svájc, Norvégi és Izland szovjet megszállás nélkül is jól megvolt és nem érdekli őket a moszkvai hablaty, bár Norvégia 1949 óta a nato alapító tagja és szomszédos az oroszokkal.
Fsociety
Fsociety kedd, 14:54
Előzmény: #84661  Fsociety
Jo lesz az Milkanak is persze. 
Fsociety
Fsociety kedd, 14:53
Előzmény: #84660  keeper
A jelenlétük garantalt volt,a reakción röhögök,ami átfedésben van az itteni dumakkal. Egyből ruszofobiazas megy, kínos. 
Fsociety
Fsociety kedd, 14:52
Ajj,de szép... közben kiderült,hogy Paks 2 kapcsan Orbánék a Rotschildokkal konzultáltak 3.2 milliárdért a nagy semmiről. hát,ugy latszik vannak jo es rossz globalis hatterhatalmak..az lesz még a szép,ha a Rotschildok mondjuk a Blackrockban lennének részvényesek,es akkor az itteni agitpropaganda harom masodperc alatt menne a lecsóba,es jönne helyette valami új Moszkvából 😀
______
https://hvg.hu/itthon/20260908_lazar-janos-rejtelyes-zurichi-ut-direkt36
_____
Meg hat úgy látszik,a háttérhatalmak mar bevettek a Milla hazáját,senki sem menekül 🤣

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek