Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety csütörtök, 16:42
https://www.portfolio.hu/global/20260903/megtamadtak-nemetorszag-fegyvergyarait-nagy-erokkel-vonultak-ki-a-hatosagok-860212?
______
Durva. A bekepartiaktol minden kitellik, úgy látom,hogy végre béke lehessen. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:58
Előzmény: #84318  Murdoch
Az AfD csak a te szívügyed. Ruszkik finanszírozzák őket,engem mélységesen nem érdekelnek. En nem tamogatom egyik szélsőséget sem,te viszont láthatóan azt tartod normalitásnak,ami hát ugye azért nem meglepő. Megallapitas,semmi extra.  
Murdoch csütörtök, 14:55
Előzmény: #84317  Fsociety
Ja, akkor megint az a végtelen kör lesz, mint a Barátság-vezetékes sztori. Gondolom az infrák esetében erre gondolsz:
https://hvg.hu/gazdasag/20260702_neemtorszag-ukrajna-eszaki-aramlat-gazvezetek-felrobbantas-szerhij-kuznyecov-vademeles
https://index.hu/kulfold/2026/01/04/szelsobaloldal-berlin-nemtorszag-gyujtogatas-tamadas-aram-futes-radikalis/
A hibrid háborún meg nincs értelme csodálkozni, azzal én is tisztában vagyok, meg azzal is, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását. Azért nagyon 'kellenek' ezek az ügyek a német kormánynak, mert nem tudják kiütni az AFD-t. Most jelent meg a brit Telegraphon az AFD kapcsán, 'Rise of the russian german', hát vinnyogok. Nagyon nem akarja elengedni a hatalmat az eu-s szivárványos elit, de ez meg lett mondva.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:42
Előzmény: #84315  Murdoch
Nem. Ez ugy lesz,h az oroszok megüzenték,h a németek ellen felveszik a kesztyűt,ha kell. Mondjuk rég rájöhettél volna,hogy nem a 10 darab SU 8.generaciosnak hazudott lopakodó bombázóval esnek nekik,amibol 7 kb ipari hulladek,hanem ramennek az infrastruktúra meg egyéb dolgokra hacker csoportokkal,aztan ennyike. En is ezt csinálnám,logikis is,te meg kicsit beragadtal regi scriptekbe,ahogy látom. Nekem mindegy persze,a te dolgod,ki vagyok én, hogy ítélkezzem..
gipsy
gipsy csütörtök, 14:41
Meinstrem média: Az oroszok vesztésre állnak ( de meg akarják támadni európát ) :D Meinstrem média: Az oroszok nem most támadnak, előbb megvárják, hogy Európa felfegyverkezzen.....  Teljes logikus. 
Murdoch csütörtök, 14:36
Előzmény: #84314  Fsociety
Ez ugye most akkor úgy lesz, hogy ma éppen képesek megtámadni Európát az oroszok. Holnap meg bekommenteled, hogy az egész orosz hadsereg fabatkát sem ér, két ukrán falut sem tudnak elfoglalni. Mondhatok holnapi időjárást? Esni fog, de lehet, hogy nem.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:31
De ha mar személyeskedés,akkor elhiszem,hogy te ott Svajcban pont leszarod,hogy mizu,lehet szeljobberkerkerni biztonsagban,mehetnek a ruszki linkek orrvérzésig,egyszer majd biztosan bejönnek.. persze a ruszkik nem fogják megtamadni Európát, mert hát ők az aldozatok,ezt a kört megspórolom,le sem kell írnod, köszi. 🥱
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:29
Előzmény: #84312  Murdoch
Tények:nem fagytunk meg. Szivesen. 
Murdoch csütörtök, 14:27
Előzmény: #84311  Fsociety
Tények, mivel nem az ujjamból szopom ki:
- rekordalacsonyan vannak a földgáztárolók feltöltöttsége, különösen a németeknél
- baromira drágul minden, mivel megy tovább a balhé Iránban is
- rekord csőd van szintén a németeknél, ime  a hivatalos forrás:
https://www.polyformnext.de/news-en/company-bankruptcies-in-2025--highest-level-of-insolvencies-in-two-decades.htm
Illetve a minap nyilatkozta le I. Ursula főgóré, hogy az európai gazdaságban komoly problémák vannak. De nyilván te, aki jellemzően a kispadon töltöd a topikos életedet, jobban tudod. Valóban mindegy neked.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:13
Előzmény: #84308  Murdoch
Gondolom már 4 es fél éve megfagyunk, ahogy azt minden ruszki agitprop minden evben elmondja. Hat joreggelt,nekem mindegy. 
Murdoch csütörtök, 12:16
Előzmény: #84309  Kolyok
+ Mindeközben a háborús uszító észtek mutatványa:
https://444.hu/2026/09/03/lemond-az-eszt-vedelmi-miniszter-miutan-esztorszag-70-millio-eurot-bebukott-egy-ukrajnanak-szant-loszer-uzleten
Szóval azért a nagy oroszoktól rettegés kimerül abban, hogy inkább elkummantják az oroszok távoltartására szánt lové egy jelentős részét. Tökéletesen érthető.
Kolyok
Kolyok csütörtök, 11:31
Előzmény: #84308  Murdoch
Az biztos ,hogy megjelenik majd egy angolszász tanulmány ,hogy a 18 fokos lakásnál nincsen egészségesebb, csak a 16 fokos... De ha sárga - kék zászlóba csavarod magad az felmelegít... :-)
Murdoch csütörtök, 10:26
Előzmény: #84307  GrizzlyG
Még szerencse, hogy most kezdi el az eu feltölteni a tárolókat, amelyek rekordalacsony szinten vannak. Az EB-nél be fogják vezetni a kötelező napi imát, hogy ne legyen húzós tél. Mást nagyon úgyse tudnak tenni, ja de, majd lesz lakossági rábeszélés a 19 fokra, meg majd visszavágják az ipari fogyasztást. Persze nem mondjuk a Rheinnél...
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 07:35
TTF gas alakul, pedig még csak szeptember elején járunk...
keeper szerda, 20:19
pfff újabb kegyelemdöfés.....
.
"Russian defense contractor, Aerokon LLC, has published patent materials for a high-speed drone-missile hybrid interceptor, Russian media reported on September 2.
The new interceptor appears to be powered by a small turbojet engine, and is said to be capable of speeds up to 1,000 kilometers per hour.
While the interceptor follows the same concept as an Iranian-made type identified by the United States military and intelligence as the “358” anti-aircraft weapon, its design is different in several ways."
The system’s most significant feature is expected to be an autonomous optical guidance system aided by artificial intelligence (AI).
.
“I am confident that this concept includes mass production and a relatively low price compared to the expensive missiles of Western systems such as the Patriot. This is an asymmetric response to both the drone wall and the mass deployment of missile defense and air defense systems along our border,” concluded Stepanov.
The analysis is on point. During the recent U.S.-Israeli war on Iran, the 358 gave the Islamic Republic a real advantage. The interceptor was credited with most of the American and Israeli drone losses, limiting both countries’ ability to deploy these systems.
The Russian interceptor appears to be smaller than the 358, and with the use of AI it could prove to be effective against more than drones, like cruise missiles and even helicopters."
keeper szerda, 20:07
Előzmény: #84302  Dehogynincs

Igen ezt mások is tárgyalták.... és jót röhögtek rajta... azért ment oda a CIA igazgatója, hogy tájékoztassa putyint hogy mennyire vesztésre áll. :D
Azért üresek a boltok polcai is Ukrajnában...
A volt CIA-s igazgató is jót derült ezen az állításon a videóban, amit linketem Murdoch-nak....
keeper szerda, 20:02
Előzmény: #84303  Murdoch
" Az egy stratégiai tévedés volt az oroszok részéről"
.
Attól függ, hogy mi volt a cél. Szerintem szerették volna ezt az egészet elkerülni, a legutolsó pillanatig. Szerintem pont ezért támogatta még 11 évvel ezelőtt az USA gazdasági embargót/szankciót Irán ellen Oroszország és Kína is. Ma ennek a totális ellenkezőjét látni. Szerintem már számukra is teljesen világos hogy a jelenleg regnáló rendszerre nem lehet észérvekkel hatni (világbéke, dolgozzunk együtt stb.), mert ezeket elutasítja, csupán az erőszakra reagál és a legszomorúbb, hogy hiába hagyják nekik (usa és pajtijának) még mindig nyitva a lehetőséget a békére, egyáltalán nem is foglalkoznak vele, mert nem a békés együttélés a céljuk, hanem a hegemónia, amit vagy gazdasági vagy katonai erőszakkal próbálnak elérni/fenntartani. 
.
Amúgy ha van kedved, megint jött egy kiváló videó, minden témát érintenek benne:
https://youtu.be/qPYghARdUaA
Murdoch szerda, 17:19
Előzmény: #84302  Dehogynincs
Arról a videóról beszélek, amiben az ex CIA góré elmondja tetőtöl talpig az ukrán helyzetet. Miszerint az oroszok már szét fogják verni Ukrajnát, meg a miérteket. A villámháború meg nektek a fuldoklóknak a szalmaszál kategória. Az egy stratégiai tévedés volt az oroszok részéről, de átváltottak felörlőháborúra. Annak meg nem m2 a lényege, lehet, hogy majd puskalövés sem fog kelleni még pár megyéhez. Ellenben az iráni villámháború talán jól áll? Pedig a világ legnagyobb katonai ereje van Iránnál... Az AFD-ról meg annyit, hogy kissé unalmas már ez a narratívátok alapján mindenki más is oroszbérenc. Na ja, hát szemlátomást a Tisza is oroszbérenc lett, nagyon sajnálom, hogy rossz lóra tettél:
https://444.hu/2026/09/02/a-magyar-kormany-harmadszor-is-blokkolta-ukrajna-eu-csatlakozasi-folyamatat
Lám-lám, a júniusi 'nagy' történelmi megállapodás is annyit ért, mint a memorandumaid.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 15:56
Előzmény: #84301  Murdoch
keeper #84111-es videójában nem tudom, hogy az igazságot vagy az igazság ellenkezőjét terítik-e.
Mindenesetre kérdőjelet tettek a főcím mögé: ‘U.S. TO ABANDON KYIV?’
Abban egyetértünk, hogy nem fogjuk megtudni egyhamar miről volt szó. Abban különbözünk, hogy én jobban hiszek ennek a linknek mint keeperének. keeper linkje főleg a Kreml értelmezését mutatja be Peszkov szájából a cia igazgatójának moszkvai látogatásának kapcsán.
Ha tényleg győzelemre állnának az oroszok, akkor három nap alatt lezárták volna a villámmháborút. Az ötödik évben járunk és még a Donbaszt sem sikerült teljesen elfoglalniuk.
Az afd az orosz hibrid háború eszköze. Nálunk a néhai jobbikba adtak kémet az oroszok, KGBélát még az orosz-ukrán háború előtt. Kérdés, hogy az oroszbarát hatalom szándékosan vagy akarattal nézett-e félre, amikor az eu-képviselőket vizsgálta nemzetbiztonsági kockázat szempontjából. 
Murdoch szerda, 14:44
Előzmény: #84299  Dehogynincs
"...megszólaltatott több, az ügyre állítólag rálátó amerikai tisztviselőt..."
Hagyjuk már. Mainstream újságírás alfa és omegája, nem létező források ezek. Pont ez volt a lényege keeper kolléga videójának, az ellenkezőjét terítik a valóságnak. 
A CIA igazgató repült Oroszországba, hogy tájékoztassa Putyinékat, hogy gond van, de majd ők megsúgják a valóságot? Komolyan, nagyon kéne már ebbe a világba valami racionalitás, nagyobb a baj, mint pár évtizede a szovjet propagandakorszakban. Nem fogjuk megtudni egyhamar miről volt szó, tippre azért ment fizikailag oda a CIA góré, mert a gigatitkos üzeneteket így közlik, nem sms-ben, szvsz. És a yenkik azért nem hülyék, pontosan tudják hogy állnak az oroszok és hogy haladnak előre a fronton. És hogy Ukrajnának nincs esélye. Azt tudom elképzelni, hogy egyeztettek az oroszokkal, hogy mennyire verhetik szét az országot. Vagy esetleg kapott fülest a CIA vmi hamis zászlós terrorakcióról, amit rákenve az oroszokra, európa/ukrajna eszkalálhatja még jobban a háborút. 
Nagyon bűzlik ez a ligniterőműves robbantásos történet is, pont Szász-Anhalt határán, ahol éppen mindjárt választások lesznek és rendkívül jól áll az ellenzék, éppen már vihargyorsan tudják hogy az oroszok voltak és éppen jelennek meg a cikkek az AFD oroszbarátságáról. Na mindegy, mondom, az megy mint anno a szovjeteknél.
Az orosz gazdaság szétverését meg már 5 éve álmodják. Ha meg tényleg padlón lennének az oroszok, akkor már tűzszünet lenne. Most, hogy nincs légvédelme Ukrajnának, ömlik a baromsághalmaz, hogy rosszul állnak az oroszok, tiszta agyrém.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek