Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch ma, 15:46
Előzmény: #82759  Eisenburgprofesszor
És ugyebár haragszik, hogy az európai nato nem segített neki az iráni olajat megszerezni. A nato, mint védelmi szervezet, egy az usát nem fenyegető ország megtámadásában. 
Hát LOL, de a háborúpártiak az orosz agresszión fognak rugózni a következő földtörténeti korszakban is.
Ez a kese rosseb nem tud nyugodni. Az ukrajnai háborút sem zárta le, hanem eszkalálódik a közel keleten is a konfliktus. 
Előfordulhat, hogy ez a mocsok Nobel-díjat fog kapni. Undorító. 
Cicamisi ma, 15:22
Előzmény: #82757  Cicamisi
Mindazonáltal én szeretném ha az ország tényleg ELŐRE menne! Hiszen ez a lényeg
Cicamisi ma, 15:04
Előzmény: #82755  Istvan78
Tuti soha nem nézted azért írsz ilyen baromságot, nyíltan beszélhetett mindenki benne aki akart. Persze lehetett olyant látni, hogy élő adásban az európai bizottsági ülés után a Magyar P. nyiltan megfenyegette a tudósítót, hogy ki fogja rúgni amikor egy kérdést szeretett volna feltenni. Meg amikor ellopta és a dunába dobta valaki telefonját is. :(
Phylaxa ma, 14:58
Előzmény: #82755  Istvan78
"Más. Nem is azért kellett megtiltani az M1, Kossuth rádió propagandát, hogy mi ne nézhessük, hallhassuk, hanem azért, hogy a Fidesz szavazói ne nézhessék, hallhassák."

Ez ám a demokrácia! A Tanu egyébként az egyik kedvenc filmem. Ez jön? Azt hittem, hogy már vége. Ja és ki kényszerít? Akkoriban kőkemény Szovjet befolyás alatt álltunk, most ki kényszerít minket? Nagy zavart látok.
Istvan78 ma, 14:22
Előzmény: #82754  Cicamisi
Az "annyi eszed sincs" egy reakció volt M. előző ugyanilyen kommentjére: #82742.
.
"+ Annyi esze sincs, hogy végiggondolja..."
.
Más. Nem is azért kellett megtiltani az M1, Kossuth rádió propagandát, hogy mi ne nézhessük, hallhassuk, hanem azért, hogy a Fidesz szavazói ne nézhessék, hallhassák. Ugyanis ami ott zajlott, az hazugság volt, a Fidesz szavazóinak megtévesztését szolgálta, azt szolgálta, hogy a Fidesz folytathassa az ország, mindenki kárára folytatott politikáját. 
Örülök, hogy segíthettem.
Cicamisi ma, 14:03
Előzmény: #82752  Istvan78
"Annyi eszed sincs" ??? Ilyen leminősítő kommentelőket nem kellene kitiltani? vagy neked mindent is szabad?  
Tiltsatok le engem mint a kossuth rádiót, m1-et csak hogy propagandamentes legyen a média, amit ti soha nem néztetek, hallgattatok. Szegény nyugdíjas szüleim kiakadtak ezen a szemétségen :( 
Phylaxa ma, 13:51
Állítólag többen látták mert alacsonyan húzott át az Elnök úr gépe felettünk. :)
Istvan78 kedd, 22:34
Előzmény: #82742  Murdoch
Én nem tudom rád mondani, hogy feketeöves propagandista, mert gyenge vagy propagandistának, bár igyekszel (megdolgozni a pénzedért).
.
Az általad vizionált rengeteg csődöt valahogy mégse követte a német GDP beesése, inkább csak stagnálás volt. 
.
Annyi eszed sincs, hogy végiggondold, hogy nem a németek robbantották fel a gázvezetéket, hanem az ukránok. Egyébként már és még nem folyt gáz azokon a vezetékeken. Egyébként soha nem mondtam, hogy előnytelen lett volna az orosz energi a németeknek, csak annyit, hogy az orosz gáz nem volt számottevően olcsóbb, mint a máshonnan származó, azon egyszerű oknál fogva, hogy a világpiaci árhoz igazították azt, mint nálunk is.
.
Azt területfoglalásos hülyeségnek tartod, hogy három és fél éve 1-2%-os nettó területnyeresége van az oroszoknak. Ez egy ostobaság, valóságtagadás.
Murdoch kedd, 22:29
Előzmény: #82749  FeherTibi
Ide:
https://www.penzcentrum.hu/vilag/20260707/nagy-bejelentest-tett-az-unios-biztos-ukrajna-eu-csatlakozasarol-ennek-orulni-fog-zelenszkij-1201772#
"Felhívta a figyelmet hogy az elmúlt években Ukrajna következetesen folytatta reformjait, és tovább közelítette jogrendjét az Európai Unió vívmányaihoz. A tárgyalási fejezetek egyikében sem tapasztaltunk visszalépést vagy megtorpanást. A vizsgált 33 fejezetből 27 esetében jó vagy bizonyos előrelépést sikerült elérni. Ez azt tükrözi, hogy a politikai elkötelezettség rendkívül nehéz körülmények között is töretlen maradt"
Tehát, terrorista akció keretében kiiktattak egy kritikus eus infrastruktúrát, a komplett ukrán rezsim elbukott a gigantikus korrupcióval, megindult az ukrán náci kollaboránsok éltetése, a kőbiztos monacoi nyugalom kissé megrendült a minapi ukrán maffia akcióval. Ez igen, minden rendben. A fidesz propagandától már hülyét lehetett kapni, de ami most az EU-ban megy, az viszont a katasztrófa. Ne pofázzanak már ennyit, mondják már ki, amit Trump megtett Grönland esetében, ne nézzék már hülyének a jónépet. Kell Ukrajna, mint gyarmat, pont.
gazmber kedd, 21:57
Előzmény: #82735  Murdoch

'Konsztantyinovka már jó pár napja elesett...' mondta az igazmondó muszka média(is)...és mellékelt néhány ledrónvideózott muszkazászló lengető felvételt... melyeken a lengetők gyorsan eliszkoltak mielőtt leszedné őket egy uki drón...☺(?)
de valóban nehéz lehet a helyzet, mert hónapok óta tüzérséggel, légibombákkal stb. puhítják az uki védelmet ...ami már bizonyára meglehetősen gyenge lehet, de nem annyira, hogy a muszkák ott mernének grasszálni a főutcán.. tehát jóindulattal is szürke-zóna lehet a város amiben jelentős vérontás zajlik...és pont egy igazi muszka megszállás kerülhetne még nagyon sok véráldozatba amit a muszka egy ilyen tűzszünet nevű 'átveréssel' szeretne megspórolni... ?szvsz
FeherTibi kedd, 21:32
Hová süllyedt Európa és a NATO, amikor Trump fenyegetőzve érkezik, és az Unió reménykedve várja a saját kifosztojat, aki nem is EU és nem is NATO tag : Zelenszkijt. Azért várják, hogy pénzt adhassanak neki.
A monacói robbantás is szép kis történet ? Az atomhatalom Franciaország meg se mer szólalalni. Még jó, hogy nem kér bocsánatot Ukrajnatol
FeherTibi kedd, 21:14
Előzmény: #82746  GrizzlyG
Egyetértek. Kár, hogy többen is minuszoltak, és engem is. Sokan nem látják, hogy az egy dolog, kinek van igaza, de itt nem csak erről van szó, hanem arról is, ki fizeti. Szerintem Oroszországnak van "igaza", de tegyük fel, hogy Ukrajnának van. De miért fizessek nekik (fegyverekre) mint adó fizető ? Azért, mert valakinek igaza van, attól még nem kell beavatkozni. Az oroszlán is megeszi a zebrát, és az emberek nem avatkoznak be, hiába van "igaza" a zebranak 
Murdoch kedd, 21:11
Előzmény: #82746  GrizzlyG
Miközben a groß Bundeswehr építése közben a fiataloknak kiküldött 300.000 sorkatonaságos kérdőívre lett 530 önkéntes. 
https://www.facebook.com/binnichtalt/posts/die-bundeswehr-hat-rund-f%C3%BCnf-monate-nach-beginn-der-neuen-wehrerfassung-fast-300/1339135441742788/
Most vannak xarban a nagy prideozással, a tunyulással, meg a rakat migránssal, azzal nem lehet erő nyelvézni. Még az ukránok is felröhögtek, amikor jöttek a németek azzal, hogy majd kiképzik őket harcra, talán majd inkább fordítva.
GrizzlyG
GrizzlyG kedd, 20:25
Előzmény: #82745  FeherTibi
Mondjuk ehhez kellettek a beültetett bábok: Vonderführer, merz, Wéber nagyúr és a többi hazaáruló.
FeherTibi kedd, 19:01
Most egy kicsit más szemmel megközelítve az orosz-ukrán háborút, azt is lehet mondani, hogy 2022-ben Európát támadták meg, de nem az oroszok, hanem az amerikai-ukrán-angol tengely és 1-2 csicska csatlós állam. Csak akkor ez még nem volt ennyire tisztán látható, mint most. Ahogy annak idején Attila csapata 476-ban legyőzték a Római birodalmat, hasonlóan próbálják most legyőzni az EU-t. Nem lovakkal és nyilakkal, hanem lefegyverzéssel (mert az EU lefegyverzi magát a támogatásokkal), és eladósítással...
Phylaxa kedd, 18:34
Előzmény: #82741  Istvan78
Ok, így már világos. A céldátumra tervezik, de az akkori áramfogyasztást még nem hiszem, hogy tudják. Én egy áramszükséglet ugrást várok, ha lépést akarnak tartani az AI-val, elektromos autókkal, robotokkal. Okosak, folyamatosan valósítják meg a fejlesztéseket, de szerintem erre nem gondoltak. Tudom, hogy hihetetlen, de ez amivel számolnak ma, ez állati kevés. Még mielőtt nekem esik valaki, ezt én gondolom így. :)
Murdoch kedd, 18:33
Előzmény: #82740  Phylaxa
Ne kell komolyan venni Pityukát, feketeöves propagandista, a minden mindegy fajtából. Még az EU-s potentátoknak is be kellett látniuk, hogy elqurták:
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260419/beismerte-ursula-von-der-leyen-tortenelmi-hiba-volt-ami-oriasi-bajba-sodorta-europat-831048
Hiába linkeltem be anno a német hivatalos csődstatisztikákat, gyárak költözését, arra is legyintett a csávó. Nem érdemes vele foglalkozni.
+ Annyi esze sincs, hogy végiggondolja, ha annyira nem volt fontos az orosz energia, akkor mi a túróért kellett állami terrorizmus keretében felrobbantani az északi-áramlatot. Nem orosz ugyebár, hanem ukrán terrorizmus, most van vád alatt az ukrán Kuznyecov kartárs. Ez is ugyebár a kit érdekel kategória náluk. A területfoglalásos hülyeségeit is hanyagolni kell, hát azért evakuálnak az ukránok, mert az orosz tüzérség eléri/elérte Kramatorszkot, Szlovjanszkot. Valahogy eljutottak odáig, még ha a mainstream sajtó kussol is erről. De hát ez ment Pokrovszknál is, több hónapig hazudozás. Meg aztán majd a néhány ezer km2-re is azt fogja mondani, hogy nem is olyan sok.
Istvan78 kedd, 17:59
Előzmény: #82740  Phylaxa
Jó azt benéztem, de mindig hazudozik és most utánanéztem, és mi a helyzet?
.
"A Németországban újonnan tervezett és hosszú távon kiépíteni kívánt tengeri szélerőművek (offshore) a tervek szerint a német villamosenergia-szükséglet körülbelül 30-40%-át fogják fedezni a céldátumok elérésekor."
.
Nem 1%, hanem akár 40. Ugye, M. mindenáron azt akarja kihozni mindenből, hogy az orosz energia nélkül vége Európának (amelyiknek persze szerinte egyébként is vége), Oo. a nagy és erős, Ukrajnát is hogy legyűrte három nap alatt, meg minden...főképp a mindenen van nála a hangsúly, a homályon.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek