Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2026. 02. 23. 21:59
Előzmény: #79959  Istvan78
* 1-1.5 milliárd Euróból
Istvan78 2026. 02. 23. 21:59
Előzmény: #79955  Placi82
Nem vesztették el a belefektetett összeget, kijavítható lenne 1-1.5 millió Euróból. 
Istvan78 2026. 02. 23. 21:54
Előzmény: #79952  Placi82
Még hogy mi nem tudunk számolni, összevissza íerogatsz, hogy ebből ment mindenféle osztogatás, közben gőzöd sincs a konkrét számokról. 
Az államnak 4-500 milliárd bevétele van az olcsó orosz olaj miatt, a rezsicsökkentés pedig 8-900 milliárdba kerül, tehát ez az olcsóság még a rezsicsökkentést is csak részben fedezi, nemhogy az"osztogatások" is ettől függtek volna, hazudozol, hablatyolsz a világba konkrét tudás nélkül.
Istvan78 2026. 02. 23. 21:46
Előzmény: #79949  Placi82
A szokásos zagyva rengeteg szöveg. Nem éri meg elolvasnom. 
A lényeget nem fogtad: kockázat volt nem tesztelni/ha kell bővíteni az Adriát és átlakakítani a finomítókat. Egyáltalán nincs bizonyítva, hogy az Adria kkapacitása nem elégséges. Százhalombatta átalakítása párszáz milliárd Ft lett volna. 80 ezer milliárd a magyar GDP, Orbán miatt már több ezer milliárd EU támogatást elvesztettünk,,de neketek , oroszbarátoknak egy a lénygeg, ne álljunk át az orosz olajról.
Írod, hogy a cseheknek ott voltak a lengyelek, nekünk meg ott vannak a horvátok, remélem érted.
Istvan78 2026. 02. 23. 21:40
Előzmény: #79948  keeper
Te nagyon nem vagy képben olaj ügyben, inkább hagynod kéne ezt a témát.
Hogy csak egyet mondjak, nem a horvátok rinyálnak kapacitás ügyben, hanem mi.
Placi82 2026. 02. 23. 21:37
Előzmény: #79953  Istvan78
Orosz és  ukrán nézőpont és álláspontot megértem az Északi Áramlat ügyében. Én pragatikus, cinikus figura vagyok.
A bal.sz németek aki akkori értéken 11 milliárdot tettek bele, most kb 25 Mrd euró jelen értéken. Buktak az egész hatalmas összeget. És ehhez tapsolt a Német kormány. 🤣 
Na azt nem értem.. Én ha emlékszel az elejétől tudtam, hogy az Ukranok voltak az "angolszász ország segítségével. Mert ehhez egyedül az Ukranok kevesek lettek volna... 
Ezt megmértem logikailag. Teljesen stimmel. No probléma. 
Én a nyomorult Német kormányt és kancellár nem értem, hogy ehhez tapsoltak....🤣 
Istvan78 2026. 02. 23. 21:37
Előzmény: #79947  Murdoch
Horvátorsszággal például tisztességesen lehetett volna rendezni, hogy tényleg alkalmas/nem alkalmas a MOL és Slovnaft igényeinek kielégítésére. Erre durva, nyíltszínű vita zajlott, gyanítom, a magyar oldal direkt nem akarta ezt rendesen kivizsgálni. Szijjártó háborgott, hogy mennyire felemelteék a horvátok a szállítási díjat, de valójában a felemelt díj is csak 20 Ft-ot tett ki egy liter üzemanyagra vetítve. Közben az is kiderült, hogy az orosz tranzitdíj majdnem dupla nagyságú.
A horvátok egyébként az EU szabály szerint akarnak eljárni, azaz orosz olajat tengeri úton nem kaphatunk.
A többi szöveged meg szokás szerint tereleés, összefüggéstelen hablatyolás.
Istvan78 2026. 02. 23. 21:29
Előzmény: #79941  Murdoch
Az Északi Áramlat felrobbantása tényleg terrorista akció volt, de más oldalról az ukránok mondhatják valóban, hogy oroszok elleni volt. Azon oroszok elleni, akik akkor már féléve pusztító háborút vívtak Ukrajna ellen, naponta bombázták Ukrajna energetikai infrastruktúráját, volt Bucsa, hogy a 2022 előtti dolgokról ne is beszéljünk. Az Északi Áramlat I.-en már akkor hónapok óta nem jött gáz, az oroszok leállították (előtte meg jól felemelték az árat). A II.-jn meg etszt üzemeltetés zajlott. Egyik oldalról van egy pusztító háború, a másik oldalon meg van egy terrorakció. Vesd össze őket! Mi lehet, elnézőek vagyunk ezen akcióval szemben, ti meg elnézőek vagytok egy pusztító háborúval szemben, száezrek halálával szemben, milliók menekülésével., fél ország romba döntésével. Mi nem emlegetjük az ukrán korrupciót napi szinten, de elismerjük, hogy komoly gond, de ti hányszor emlegetitek az orosz korrupciót és hányszor mondjátok komoly gondnak. Kettős márce, de lehet ez a szó túlzottan semleges és megbocsátó.
Placi82 2026. 02. 23. 21:27
Előzmény: #79951  bigyula
Ebből ment az osztogatas, rezsi csökkentés, csok, és az összes társai, amik felhajtottak lakás árakat, csitkefarhat stop, 3%os fix hitelek kamatswap finanszírozása  etc..... etc.....
Ezt bukja akárki, akkor ezeket  vissza kell venni. 
Szerinted hány percig maradnak hatalmon akik ezt megteszik. ???? 
Hát 16 évet nem poénból nyertek meg. 
Érti e uram..??? 
Itt nem csak a kormánnyal van kicseszve, az ellenzék ha nyer akkorát fog szopni, Z miatt, ((mert a Barátság ha most 1 hónapon belül nem lesz visszakapcaolva akkor kb sose)?? hogy attól koldul... 
Nem vagyok egy tanár típus. Remélem nem kell tovább ragozom.
bigyula 2026. 02. 23. 20:50
Előzmény: #79949  Placi82
" Adria pipeline bővítés, MOL finomítók átalakítása több milliárd eurós beruházás... Ezt be kell építeni a benzin árba."
.
Orbán 2015-ben kijelentette, hogy 2022-re leválunk. Ehhez képest nem hogy egy kapavágás történt volna, de még növeltük is a függőségünket. A MOL hosszú évek óta extraprofitot termel, amit a kúrmány el is von. Szerinted nem tellett volna ebből a függőség csökkentésére, ha akarták volna?
Placi82 2026. 02. 23. 20:38
Előzmény: #79947  Murdoch
Hagyd. Ezek agitproposok. Rajohettel volna.
Tisztelet a kivételnek, de azok meg számolni nem tudnak🤣 ...., náluk csak az a lényeg hogy ezek bukjanak, hogy utána mi lesz???? 
Ja arról fingjuk sincs..... Nem csak nekik.... De az ellenzeknek se. Azt látom. Nem hiába, nem beszélnek, nem látnak, nem hallanak. Mint a három majom..... Így akarnak nyerni????? 
Én sajnálom legjobban hogy nincs  egy értelmes, normális ellenzék. 
Placi82 2026. 02. 23. 20:33
Előzmény: #79946  Istvan78
Ti ez nem ingyen csinaljatok igaz, pajjtasokkal együtt?? 
Nem kell mérnöknek lenni, hogy tudd!!! Magyarország olajimportjának kb. 80%-a orosz forrásból jött. Nézz utána. 
Alternatív infrastruktúra pl. Adria pipeline bővítés, MOL finomítók átalakítása több milliárd eurós beruházás... Ezt be kell építeni a benzin árba. 
Mi eleve nem abbol a poziciobol indultunk mint a Franciák vagy Spanyolok, Görögök, etc... . Cseheket kisegitik a Lengyelek Lengyeleknk van tengere. Ott van nekik Norvégia. Stb.. 
1)Házi feladat. Mennyibe kerülne levallni teljesen az orosz olajrol. ??
2)Mi lenne az Orosz urali olajon nyert spreadból finaszirozott reszicsokkent3s fedezetevel
3) Horvatokra való tamaszkodas és  Brent olaj Horvat kikotobol az új nagyobb keresztmetszetu pipeline mennyire emelne  a benzin árát a kutakon.. 
4)Értem én hogy evvel ki lehet ütni a Fideszt a hatalamombol és ez jó Z nek és bandájának(nem a szerencsétlen Ukrán népnek ők már leszavaznak Z-t, sőt szerintem mást is csinálnak vele ha nem lenne mögötte a  dollárban, euróba jól fizetett erőszak szervezet. Azaz  ha lenne választás, de nincs és nem is lesz, semmilyen.)))) 
5) Aztán ha Fixesz veszít, akkor Z át engedi az orosz olajat??? 
Nem fogja. 
Miért? Még ha akarna se tudna, mert  a vezeték tönkre fog menni, több honapig, nem allhat le a rendszer. Erről senki se beszél, mert nem sokan tudják. 
Meg Z miért is indítanak újra, hisz abból semmi haszna...... 
Na akkor számoljatok. 
Rezsicsokkentes off. 
Benzin /dízel ára  beépitve a MOL költséget is meg a Brent 30%al magasabb árát kb 1350 Ft lesz kb 3.5 euró /l
Szamoljatok mar kedves propagandista urak, meddig marad a töketlen ellenzék a hatalmon???
1 év és elsöpri az éhes  a nép harag, aztán lehet hátra mutogatni, hogy hát Viktor....... 
Igen, vazze ettől fosik ő is és ezért ragaszkodik az olcsó orosz olaj hoz és a pipelinon 60  éves apparatuson érkező  orosz gázhoz, mert nincsen sok milliárd euró a kiepitésre.
En alig várom hogy nyerjen az ellenzék. 
2 év és az előre hozott választáson 4/5 lesz..... 
Baszki, ennyi ésszel meg egy vödör mésszel.......
Nem azért áll ellen 0rban Z nek mert utálja, hanem mert faszsagokat kér gazdaságilag, amiknek  következményeibe  bármelyik kormány még DK vagy a Tisza, Fidesz  is belebukna 3 hónap alatt!!!!!!!!!! 
És ezen az se fog segíteni ha Ursula hirtelen idekuldi a nekünk járó EU s pénzt. 
Mert mire kiirjak a pályázatot és belekerul a gazdaság verkeringesebe  az ezeknek 3 év lesz. Addig nem huzzák ki.. 
Teccik érteni? Nem.? Akkor majd rajon... 

keeper 2026. 02. 23. 20:27
Újból megkérdezem: fizettek már a horvátok?
https://telex.hu/gazdasag/2025/04/22/mol-ina-per-vagyon-hernadi-zsolt-vegrehajtas
Az elmúlt x évben csak folyton rinyáltak a horvátok a kapacitáshiányosságokra hivatkozva a vezetékkel kapcsolatban.
Ráadásul, itt az újságíró kerek-perec kijelenti, hogy amiatt magasabb a tranzitdíj, mert nem fekszünk le minden kérdésben az uniónak és ez most nem csak a háborúra értendő, hanem a migrációtól kezdve, az ukrán csatlakozásig mindenre:
https://telex.hu/gazdasag/2023/01/13/olaj-mol-brusszel-zagrab-adria-vezetek-szankcio
"A magyar kormány szereti ugyan azt hinni, hogy büntetlenül lehet gátolni az oroszellenes uniós összefogást, de most ahhoz, hogy Horvátország ne használja ki nagyon a helyzetét, előnyös lenne egy jobb viszony Brüsszellel."
Ez innentől kezdve ez politikai zsarolás, pont azt csinálja velünk az unió, amit szerintük állítólag az oroszok tesznek jelenleg velünk. És az, hogy jön olaj Líbiából, Azerbajdzsánból stb. tény, de mivel mindenki egyszerre vált le az orosz olajról és gázról 2022.ben innentől kezdve az olaj és LNG kapacitások is elfogytak, ezt az azeriek és a többiek is lenyilatkozták, hogy több idő kell nekik a kitermelés felpörgetéséhez, mert a kapacitásaikat már le voltak kötve...
Közben az EU szolidaritás jegyében a norvégok rommá keresték magukat, a megemelt díjakon és a többi..
Amúgy meg az ukránok elfogadták eddig a mocskos orosz olajból a gázolajat és a származékokat valamint a gázból a villanyt tőlünk?
Akkor nézzenek tükörbe vagy kezeltessék magukat, mert ez már nonszensz.
Murdoch 2026. 02. 23. 19:58
Mit kéne rendezni? Horvátország eu-tag, annak megfelelően kell eljárni. Az meg nem diverzifikálás, hogy Barátság vezeték konyec. Lehet látni a német gazdaságon, hogy mennyire volt nagy ötlet, közben meg ömlik a cucc Kínába, Indiába, Braziliába, Afrikába, majd szépen ki fog lőni a gdp. Idézem gyorsan Macron-t, aki minap nyögte ki a tényeket, mielőtt nekiállsz lódítani: 
“In fact, cheap Russian energy came to an end in 2022. And there's no going back,” Macron stated, adding, “We haven't really sorted out this issue up to now.”
Nahát itt állunk, erő nyelve, hülye Orbán, hülye Trump ésatöbbi. És közben itt egy korrupt ukrán diktatúra, ahol minden miniszter már bukott, beleértve Zé összes emberét, már csak Zé van hátra. És nem kér, hanem toporzékol, fenyeget, követel, zsarol. Oké.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/02/fico-ukrajna-szlovakia-aram-export
És gondolom tudatában vagy annak, hogy Rubio nem az EU-ba látogatott, hanem Szlovákiába és Magyarországra, kettőt találhatsz, hogy ki vezényli a mostani ukránellenes sztorit, amiről délibábozol.
Istvan78 2026. 02. 23. 18:13
22-ben kitört a háború, nyilvánvalóan kockázatossá vált a Barátság vezetéken behozni az olajat.  Mit tett volna erre egy józan kormány, diverzifikál, leteszteli az Adriát, rendezi a kapcsolatokat Horvátországgal. Erre mit tett Orbán: még növelte is a behozatalt és semmit nem tett a diverzifikálásért, viszont ukránellenes és oroszbarát politikát folytatott. Okos, ugye! Most pedig fel van háborodva...
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 23. 17:40
Előzmény: #79944  andras-80
Nem velük vitatkozom, hanem a gondolataikkal, jobban mondva a visszaböfögött vagy belinkelt propagandájukkal.
Időnként én magam linkelem a kománypropagandát és fűzök hozzá megjegyzéseket egy fia nick említése nélkül. (#79883)
andras-80 2026. 02. 23. 15:51
Előzmény: #79938  Dehogynincs
Minek vitatkozol ezekkel? Csak az értékes idődet pazarolod, nekik meg megy a számlájukra a rubel a kommentszám miatt. 🫢
Phylaxa 2026. 02. 23. 15:42
Előzmény: #79938  Dehogynincs
Én azt figyelem, amikor megkérdeznek egy bennfentest, hogy mikor mond valamit, ami nem tartozik a kérdéshez. Na ott szoktak elárulni dolgokat. Jól működik. :)
Murdoch 2026. 02. 23. 15:30
Előzmény: #79940  Dehogynincs

Mert ezt írják ők is.https://commission.europa.eu/system/files/2023-06/EU-NATO_Final%20Assessment%20Report%20Digital.pdf
"The sabotage of the Nord Stream pipelines illustrates the vulnerability of energy infrastructure. The risk of shortages as a result of Russia’s war of aggression against Ukraine has also heightened popular awareness of the potential damage to everyday life."
A németek meg nem nyeltek le semmit, csak a német elit maszatol. Meg ti. Már amennyiben nem az oroszokról van szól. A német szavazók már pláne nem nyelnek le semmit, elég egyértelműen jelzik, fogják jelezni, mint ahogy az AFD is lekommunikálta, nagyon helyesen. És ez amint korábban is írtam, elvtelenség a javából, meg kőkemény cinizmus, nem zavar benneteket sem a korrupció, sem a terrorizmus. Vagy egyes országok usa általi megszállása. Na ilyenkor mutogass a demokráciára, meg a memorandumaidra, amikor neked sima ügy egy nemzetközi energiainfrastruktúra elpusztítása. Spongyát rá. Na ilyenkor jönnek az oroszok erre a hozzáállásra, oké, akkor viszik Ukrajna egy részét és spongyát rá. Hiszen még az is tojik a nemzetközi jogra, aki megalkotta.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek