Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
somogyi 2025. 06. 23. 10:14
Előzmény: #72217  Murdoch
Ez miben merül ki? Az usa 10 ezer + km rol ott vegez elsopro csapast ahol akar, de kajakra megszor akarkit mint a szart, a vilag keleti fele kinat leszamitva a szomszedba nemtud egy ertelmeset átlőni, nemhogy 10+ ezer km re. Vagy most akkor itt a felerosodest az usa hanyatlasat hogy kell ertelmezni de tenyleg magyarazd el kerlek
somogyi 2025. 06. 23. 10:11
Ez a vilagrendszer valtozas ez miben merul ki? Komolyan, mert meg mindig a dollar euro a baszo deviza valuta, meg mindig mindenki nyugatra akar menni, meg mindig mi elunk a legjobban nyugaton, meg mindig itt europaban es usaban nincs haboru bombazas stb, meg mindig mi jarunk a legjobb utakon es legjobb autokkal, szoval akkor mikor jon el a vilagrenszwrvaltozas? Putyin 70 eves hszi csi azis ott korul, meg ebben az eletben lelesz valtva a rendszer amugy vagy szoszi?  
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 06. 23. 10:09
A történet màs aspektusból is érdekes.Mert ha meg lehet tàmadni Irànt mint szuverén àllamot hogy ne legyen atomerőműve,akkor még lehet tàmadni Ukrajnàt is ha a NATO hoz akar csatlakozni.Minden màs kettősmércét jelentene.
Murdoch 2025. 06. 23. 10:04
Előzmény: #72212  Dehogynincs
Érdekes, hogy ekkora jelentőséget tulajdonítasz Orbánnak, de mindegy.
Persze hogy nem háborúznak a yenkik, csak egy különleges műveletet végeznek el. Igaz nem támadták meg őket, 10.000 km-re vannak Irántól, de akkor is. Ellenben azt is 400+ kommentben kell magyarázni, hogy az usa/cia jelenléte az oroszok határánál miért is probléma. Másrészt ezeregy cikk volt abból, hogy az oroszok mindenre képesek és mondjuk az ukránok szerint számtalanszor rakétázzák magukat a zaporizzsjai reaktornál, káoszt hozva a világra. Most az usa lebombázott pár nukleáris létesítményt és senki nem aggódik. Van kontraszt? Van szankció az usa ellen?
És akkor, hogy icipicit toljam Trump szekerét, ezt még valahol megértem (nem elfogadom), mert afféle hegemón érdek a Közel-kelet, mondhatnám nemzeti ügy. Ellenben Ukrajnát tekintve, a Biden család burismai energiaérdekeltségeivel, a usaides 'érzékenyítéssel', a termőföldek lenyúlásával más káposzta, szvsz. 
Csak hát most jön az, hogy a világ keleti része megerősödött, az usa meg veszített alaposan a mindenható szerepéből, erről is beszéltünk ezeregyszer, világrendszerváltás van, hogy mennyire lesz véres, na az a kérdés. Eddig eléggé, de ez alighanem csak a kezdet.
sztiv 2025. 06. 23. 09:16
Most akkor a következő amerikai bomba a karmelitába vagy Hatvanpusztán fog becsapódni?
bullrider 2025. 06. 23. 09:13
Előzmény: #72210  Dehogynincs
Se Brüsszel?
Se Ukrajna?
Se LMBTQ?
bullrider 2025. 06. 23. 09:12
Előzmény: #72211  GrizzlyG
Megváltó? Az ki?
Nem a Trump, aki 1 nap alatt békét csinált???
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 23. 07:28
Előzmény: #72206  Murdoch
Orbántól vársz fölháborodást?
Ez békebombázás volt és J. D. Vance is azt mondta, hogy nem háborúznak Iránnal.
Orbán következetes. Nála a béke megadást és kapitulációt jelent. Irán esetében is és Ukrajna esetében is.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 06. 23. 06:44
Előzmény: #72209  bullrider
:) 
Nem egészen, de van egy "visszhangos" kollégám (napi 50 poszt kb), aki gyurcsányistából lett megváltó rajongó. Szóval halmozottan hátrányos helyzetű (szellemileg) szegény. 
Ő kedveli az ilyeneket, már egy megváltó elnevezés miatt is képes kiásni a csatabárdot. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 23. 06:25
Előzmény: #72184  Dehogynincs
Ezt izzadta ki magából a kormánypropaganda:
Orbán Viktor szerint három nagy veszéllyel fenyeget a Közel-Keleten eszkalálódó háború 
https://www.portfolio.hu/global/20250622/orban-viktor-szerint-harom-nagy-veszellyel-fenyeget-a-kozel-keleten-eszkalalodo-haboru-769765#
három fő veszéllyel mégis fenyegeti hazánkat, az Egyesült Államok beavatkozásával magasabb szintre lépett a háború.
A kormányfő kiemelte, hogy az Izrael és Irán között több mint egy hete tartó háború
- fokozott terrortevékenységgel,
- bevándorlási nyomással,
- és az energiahordozók árának további emelkedésével fenyegethet.
__________  mégsem a béke tört ki? _________
Irán is, Izrael is és az usa is semmibe veszi a 2025-ös békeköltségvetésünket.
Olybá tűnik, hogy Orbán fordítva látja előre a fontos eseményeket. Békére számított a meglévő háború eszkalációja és az újabb háborúk kitörése helyett.
Ez persze nem lenne baj, ha nem volna döntéshozó és lennének a környezetében olyanok, akik nem a téveszméit lesnék és szolgálnák ki, hanem ellenvéleményük volna.
bullrider 2025. 06. 23. 05:37
Előzmény: #72203  GrizzlyG
Hoppá, beférkőzött közénk az első HK-s nyugger?
the_outsider 2025. 06. 22. 22:33
Előzmény: #72206  Murdoch

Talán ha vártál volna pár percet, mivel mint írtam, engem nem ezért fizetnek, és van más dolgom is.        
De látom, megint sikerült (mármint nyilván vannak olyanok akik szerint sikerült) elterelni a mondanivalót arról amit írtam. És lehetőleg egyoldalúan.         

Egyébként ha nem vetted volna észre, részemről ezek mind gazemberek: putyin, Netanjahu, Trump, ...       
Nyilván van közöttük a gazemberségben valamilyen sorrend a szememben, de ezt most nem árulom el (de azért sejthető).
the_outsider 2025. 06. 22. 22:26

Az igazmondó juhász ..., ja nem. Az igazmondó J.D.Vance:            
"Vance says U.S. 'not at war with Iran, we're at war with Iran's nuclear program'"          
azaz nagyjából:        
"Vance azt mondja, hogy az USA 'nem Iránnal áll háborúban, hanem Irán nukleáris programjával állunk háborúban'.”         

megjegyzés: valahogyan nagyon hasonlít az OV féle szómágiához ...     :d         

https://www.nbcnews.com/politics/trump-administration/vance-says-us-not-war-iran-re-war-irans-nuclear-program-rcna214329
Murdoch 2025. 06. 22. 22:13
Előzmény: #72205  the_outsider
Biztos nálam van csak zavar az erőben, de az usa éppen bombázta Iránt. Egy olyan országot, amellyel nem hogy nem szomszédos, hanem 10k km-re van tőle. Mindenféle ensz felhatalmazás nélkül. Ráadásul atomlétesítményeket támadott. Nem nagyon látom a felháborodást, mint az ukrán helyzetnél. 
the_outsider 2025. 06. 22. 21:23

Ezentúl ha egy békepárti szomszédjába egy maffiacsalád költözik, és azok megtámadják a békepártit, sőt még a lakásába is beköltöznek, és neki csak a mellékhelyiség marad, akkor nem kell aggódni.           
Neki az így is megfelel, a társadalomnak, sőt senkinek semmi köze ehhez.           
Én még nem találkoztam olyan békepártival aki ezt szeretné, de láthatóan ebbe az irányba szeretnék a közhangulatot terelni.
Eisenburgprofesszor 2025. 06. 22. 20:27
Előzmény: #72203  GrizzlyG
Top hsz! 
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 06. 22. 18:50
Nem kell aggódni, jön szendi-szundi románusz és minden háborúpárti mehet harcolni, ha szeretne. 
Igaz, én még olyan háborúpártival nem találkoztam, aki a frontra akar menni, mindegyik valaki mást küldene. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 22. 17:38
Előzmény: #72197  GrizzlyG
A Kreml megérteti a néppel, miért kell orosz katonáknak meghalni a Dnyeper mellett?
Ott sem hülye mindenki, hogy elhiggye a Kreml propagandáját (és annyira hülye, hogy ennek hangot is adjon). 
Szerinted miért kell orosz katonáknak meghalni a Dnyeper mellett?
Murdoch 2025. 06. 22. 17:25
Előzmény: #72199  somogyi
Tehát te, mint nagyobbrészt ukrán, alpári stílussal megmondod, hogy kinek van keresnivalója Európában és milyen véleménye lehet. És csodálkozol, ha jön a maflás, én mondjuk sose jutottam olyan színre, hogy az ukrán népet ilyen szinten minősítsem. Ha már ilyen a stílus, akkor egy klasszikust idézve: 'kuss, picsába'.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek