Azt akartam leginkább mondani, hogy - mindig is magas volt az USA államadóssága, - Trump idején is volt egy kisebb ugrás az előző ciklushoz képest, ahelyett, hogy csökkentette volna. Hogy most mi lesz, ki tudja, egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ész nélkül csinál dolgokat és ahelyett, hogy javítana a pénzügyi egyensúlyokon, javítana a gazdaság állapotán, lehet még ront is.
Te most sértegetsz engem? Mivel művelt, olvasott vagyok ezért aljas, és indokolatlanul, aspergeresnek kiáltasz ki.......Neked mi a bajod??? Vazze ez már nem személyeskedés, hanem, sokkal több..... Súlyos sértegetés..
Amikor a covid idején. Mindenki otthon ült, és a gyárak is álltak és nem volt kifejlesztve vakcina, akkor az M2 agregatum növelés és az M0 készpénz növelés is indokolt volt. M2 növelés GDP növekedést okoz. A GDP ben merik az államadósság növekedést.. De a fiskalis alkoholizmust, lekellet volna állítani a FED nek 2023 elején, és azonnalli QT bevezetni.......peldatt.mutatni a követő fázisban lévő EKB nak és a többi jegybanknak....
Van benne egy karakter, ő a kedvencem, mert Aspergeres. Egyetlen baja, hogy sokszor nem érzi, hol a határ,pedig kéne,meg nem is túl bátor,cserébe provokatív,emiatt fura kalandokba bonyolódik. Érdekes kis szindróma,sokat olvastam róla. Te nem?
Te kész vagy mint a matekházi... Fuuu kivel cseszem el az időmet.... Jesszusom, azt hittem van egy szint... Nem, nézek ilyeneket.... Hogy jönnek ide a sorozatok.???? Mi van? Két pasi meg egy kicsi t néztem kurva régen... Anno... Inkább könyveket olvasok..... Most például pont egy sorozatot. V.G.Jan 1.konyv Dszingiszkan 2ik könyv Batu Kán 3ik könyv Tatárjárás. Én ilyen sorozatokat olvasok....... Ez az én szintem. Most olvasom másodszor, mert régen olvastam. Te egy full troll vagy!?!!? ? Kérdésekre nem válaszolsz,!!!....... Elkerulod a valaszadast és jössz sorozatokkal???? Dallasról ne beszelgessunk🤣??? Na jó van. Van egy bizonyos szint, ami szint alá már nem megyek. Mert megalazo rám nézve. Mark Twainrol biztos nem hallottál, Van egy idézete, valahogy így szol "Soha ne vitatkozz h.lyekkel,mert levisznek az ő szintjukre és legyoznek a rutinjukkal!!!" Remélem pontosan idéztem fejbol... Sorozatok, jesszusom....
Amúgy Boole rosszul írtam a nevét. Megerdemli hogy kijavitsam..... Gazdasági könyvet író szakember..... 2022 ben ő is írt ide ebbe a topikba, pár bejegyzest ahol ellentmondott a mainstreamnak. Úgy neki estek szegények, a sok sértő személyeskedéssel, el is menekult innen egy idő után... Pedig jó srác és intelligens... Csak érdekességként mondom.... Ja és nem veletek értett egyet...
Rólam??? , 5 éve irkálok a lakás topikba, sose politizaltam utóbbi időkig, (hazai politikát amúgy most is leszarom, amúgy,) lakaspiacrol, kb 10.000 forumbejegyzes. Financial topikban 5ev alatt kB 20.000 bejegyzés Boloe, Zed, Pomperj, kajli, Krisztinal, stb. olaj, acél, cégek, furos cégek, penny stocks cégek bitcoin etc vitatasa, eszmecsere, és Elliott elemzés etc.. De téged sose lattalak az elmúlt években a panel lakások áráról beszélni, a"" lakastopikba" "több ezer bejegyzésben keresztül. Jaj de érdekes most megjelentel🤣🤣🤣. Khmmm?? Érdekes......nagyon érdekes...
Milyen nevjegyre tetszik gondolni?? Nem értem. Amugy neked mi a véleményed erről az USAID os story rol, döbbenet nem?? A USA adofizetoi pénzből volt finaszirozva kuldlfodon szervezetek, vagy ilyesmi, hogy volt ez az egesz......? Hihetelen. Te tudod a hogy volt ez,? Te mit olvastál :)? Csak hogy ne kelljen utána olvasnom a mainstream médiában... Nem volt időm sokat utána olvasni ennek...
Ja és az osszefonodasrol meg annyit,, hogy én azon vagyok ledobbenve hogy az USAID bol ilyen kicsi botrány lett. Az külön döbbenet hogy ezeket az érdekeket az USA adofizetoi álltak. Idekeverik a CIA t burkoltan, de szerintem nem a CIA és annak az érdekében mentek a pénzek....
Na akkor ő az első elnök JFK óta aki tudja ki az igazi gazdasági irányító elit az USA ban... Akkor izgi lesz a következő időszak.. Nocsak, nocsak.... Kemeny dió lesz... Hiába csipkeznek ki. a fülét ott van Vance, aki dettó Trump2. Az szimpatikus figura. ....
Végre nem egy "auto pen", típusú elnökök. . Tudod, a Biden féle "autopen" botrány..!?? Megvan?? Ideje mert 36200mrd usd dollár államadósság és 7%os évente már rutinszeruen előfordul alllamhaztartasi hiány az nem tartható. A kulker hiányt azt meg katasztrofálisan örökölt Trump. És akkor megy a micskolodas. Először nézzük már az USA adósság számokat, azokat nehéz hajlítani, hogy mit örökölt..... Mi erről a véleményed?. Ha nem Trump nyer, hanem Biden féle "neoliberális" adminisztráció akkor szerinted meddig lett volna fenntaethato ez az adossagtomeg növelés és annak kamatainak fizetése az USA számára.???? Tipp?? Ezen gondolkodj el.... Hova jutott USA mint a világ legnagyobb hatalma 2009 óta.... Makro gazdaságilag... 2019 tol meg főleg gyorsultak a negatív gazdasági mutatók.....
"Hogy az oroszok nyomást próbálnak gyakorolni Trumpon, azt az ukrán lap azzal is bizonyítottnak látja, hogy a rijádi orosz–amerikai tárgyaláson Putyin kíséretében felfedezni vélték azt a Dmitrij Ribolovljevet, aki még 2008-ban mentette meg Donald Trumpot a csődtől, amikor több mint kétszeres értéken vásárolta meg az üzletember Palm Beach-i ingatlanát." Ugyan,dehogy,semmi osszefonodas nincs itt 🤣🤣
Trump bacsi ceget kitomtek zsetonnal a ruszkik,h be ne csodoljon. Orulok,h segithettem, a tobiit osszerakod,remelem. Bar ketlem. Engem nem riogattak. Jogosnak tartom,jobb felni,mint megijedni. Megtakaritasom nagy resze kulfoldon mar. Szoval riogatni ezzel a felkegyelmu tudatlanokat lehet. 🥱
OROSZ-UKRÁN háború