Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 02. 21. 16:35
Előzmény: #66919  the_outsider
Ne szenvedj már, akinek nem inge, ne vegye magára. Ellenben össze se tudnám számolni, hogy a te halmazod hányszor hazaárulózott, oroszbérencezett, orkozott a nagy semmire. Mindenesetre már megtudtuk, hogy az oroszok hivatalosan nem agresszorok, nem hát, különben az usa is az lenne. Ezt próbáltam n+1x kipréselni belőletek, de ilyenkor jött mindig valami kofalárma.
Felejtsd el Ukrajnát, itt most egészen mást dolgokról (is) van szó, alighanem többek közt visszaállítják a régi befolyási övezeteket. Az EU meg belerokkan ha katonailag felveszi a kesztyűt, az szinte 100%. És milyen hadseregről papolsz? Hát nagy nehezen összerántanának pár tízezer embert, talán. Addigra az oroszok meg pár százezret, hagyjuk már. NATO az usa nélkül meg nulla, az elmúlt évtizedekben cseszett az EU a haderőfejlesztésre. Fényévvel előrébb vannak az oroszok. Csak ugye itt a topikban mindig megtanulhatták az okosok tőletek, hogy oroszoknak semmilyük sincs és vonulnak vissza. Meg Putyin 3x meghalt. A hazudozásos dologgal óvatos lennék, nem ártana tükörbe nézni.
https://vedelmiiparblog.hu/blog/oroszorszag-250-000-tuzersegi-loszert-gyart-havonta/
the_outsider 2025. 02. 21. 16:23

Akkor még egyszer, az itteni (önmaguknak is??) hazudó(zó) egyéneknek: nem 'Z' öli az ukránokat, hanem putyin serege (idegenben).  
Az is lényegtelen, hogy mennyire különböző a két nép mentalitása, amikor a tettek amiről beszélünk nem pedig a mentalitásról. Hiába mentegetőzik nagy hévvel valaki, hogy az ő lelkiismerete tiszta, amikor a fórumozókat emlegeti mint akiket "többezer ukrán és orosz ember gyilkosának" tarthat, miközben a valódi háborús bűnöst, aki az egészet elindította, azt viszont még csak meg sem említi, mint legfőbb bűnöst. 
Az állandó "ruszofób" emlegetés is igazán aljas(!), bár a "yenkizés" mellett nem is várható más. 
Ilyen alapokon a "natofób" kifejezést is érdemes lehetne elterjeszteni. 

És ezek mellett azért erre a forgatókönyvre kíváncsi lennék:  
- az EU nagy nehezen saját hadsereget alakít ki, ami évről évre erősödik, és egyre hatékonyabbnak tűnik (:ez a legkevésbé realitás, pedig egyre inkább szükségszerű) 
- Ukrajna felvételre kerül az EU-ba (Törökország kérdéses??) 
- mivel Trump egyre jobban szabotálja a NATO eddigi működését, egyre kisebb lesz a különbség a NATO és az EU hadserege között (:ez nem(!) jelent zérót, pl. kérdéses Törökország) 

Tehát az Ukránok ennek köszönhetően egy "árnyék NATO" v. "NATO másolat" seregben találják magukat.
Placi82 2025. 02. 21. 15:56
Előzmény: #66917  Placi82
Egy jós vagy egy Augur vagyok, csak nem a keselyük roptebol olvasom a jövőt. 😉. Egyetemes történelem ismerete  logika,  és gazdasag és végül cui prodest kerdeskor vizsgálata.
És volia la ott is a jövő meglátása....... El kellene mennem valami politikai tanácsadónak, komolyan. 🤣
Zsolt90 2025. 02. 21. 15:36
Előzmény: #66903  bigyula
azt irod:""Egyszer egy NATO csúcson szó volt Ukrajna NATO tagságáról, de elvetették".
 "Biden assures Zelenskiy that NATO membership in Ukraine's hands"  ez 2021 december a haboru elott
Zsolt90 2025. 02. 21. 15:33
A 2008-as nato csucson volt erröl szo, aztan lett ami lett 2014-ben. Utana jöttek a bazisok (NY Times: A Ukrainian Army soldier in a forest near Russian lines this month. A C.I.A.-supported network of spy bases has been constructed in the past eight years that includes 12 secret locations along the Russian border.), amivel gyakorlatilag beköltöztek a szomszedba. De jure valoban nem lettek tagok.
ronaldinyo 2025. 02. 21. 13:02
Előzmény: #66912  ronaldinyo
Warior 2025. 02. 21. 13:02
Előzmény: #66909  Shortelek
​Te ha a szomszéddal megegyezel,hogy hol a telekhatár,de ő átjön 1 méterrel beljebb, akkor te mit csinálsz? Persze nincs lehetőséged segítségért fordulni senkihez.Szóval mit csinálsz? Látom neked a faék is bonyolult ezért próbálok a szintedre süllyedni,hogy megértsd. De ha még mindig nehéz megérteni akkor inkább hagyjuk.A berögzült butaságokon és ideológián nem tudok segíteni. 
ronaldinyo 2025. 02. 21. 12:57
látom csernobili kamu tovább terjedt
ORK
ORK 2025. 02. 21. 12:56
Előzmény: #66909  Shortelek
Még mindíg nem érted.....Mike-é a ló! :DDD
Warior 2025. 02. 21. 12:53
Az "emberiség" olyan fogalommá vált, amely nem kapcsolódik össze azzal, amivé a legtöbb nyugati vezető vált.
Shortelek 2025. 02. 21. 12:51
Előzmény: #66902  bigyula
Ez  a mike fordítva ül a lovon, a ruszki terrorból kellene elégnek lenni, seggek.
Warior 2025. 02. 21. 12:27
Előzmény: #66906  Placi82
"Nekem ez inkabb  olyan  régi típusú neolibsi bolsevik tempónak tűnik." 
Igen ez tény,hogy a régi bolsi ideológiában élő embereknek és ivadékaiknak a fejükben nincs rendben valami. Soha nem gondoltam volna,hogy ez a nyugati világban is létezhet.Ruszofób ként főleg!!!!  Gerinctelenség határa ezeknél az embereknél a csillagos ég!  
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 21. 11:59
Az Egyesült Államok három hetet adott nekünk arra, hogy megállapodjunk Ukrajna megadásának feltételeiről. Ha nem, az Egyesült Államok elhagyja Európát” 
Placi82 2025. 02. 21. 11:15
Előzmény: #66901  Warior
Igaza van Trumpnak. Főleg abban hogy, Z tamogatottsaga alacsony. És csak a " hadiallapot" miatt be van tiltva, ha jól tudom az ellenzéki sajtó, média, pártok. Anno emlékszem még Porosenkot se engedték ki a határon, pedig ő aztán nem oroszbarat, mindent is megtett a liberális  Nyugati elittel egyutmukofesben anno. Hisz róla egy rossz szó se lehetett olvasni a mainstreamben és még ő is lapít ott ki se tudott jönni. 
Lesz egy választás, és Trump odahat, és megfigyelok is lesznek és tényleg 4%lesz Z társadalmi tamogatottsaga, akkor vazze alapjaiban dől meg Pisti, shortelek és a tobbi forumtársak így is roskadozo, vedhetetlen erkölcsi fundamentuma evvel a háborúval kapcsolatban. Akkora robbajjal fog osszedolni hogy pár hétig biztos nem írnak majd ide. Es nagy tétek teszek rá, hogy az Ukrán nép már nem hisz a "nép szolgája vizioban" már régen!!!! ,. Mert semmi se úgy alakult amit a korrmanyprogramban hirdetett. Tessék csak elolvasni mivel nyert a "nép szolgája jóságos elnöke" anno.!! És tessék osszevetni a jelenlegi helyzettel minden téren. Hogy mit tett!! Miért hihetetlen a 4%???
(Hitlernek nagyobb lehetett  tamogatottsaga 1944 ben, őt tényleg  vakon szerette a Nemet nép, mert 1933 tol  a Nemet gazdasági csodaert hálásak voltak neki) , ott legalább volt jogi fundamentuma. De itt micsoda a jogi fundamentuma hogy naponta 1000 ukrán pék, karbantartó, festő, traktoros legény megy a husdaraloba vazze???? 
Erre válaszoljatok!!! Es nehogy gyertek a az Ukrán Z alá tartozó hivatal 54% os felmérésevel mert pofán rohogom az illetot. Tessék már választást tartani pár hónapja én is mondom. Izraelnek többször is sikerült miközben komoly hadiallapptban volt. Kérjenek tanácsot tőlük!! Garantálom, hogy Putyin addig tuzszunetet tart akár 1 hónapig is , hisz hirszerzoi már régen tájékoztattak ukrán nép jelenlegi  lelkuleterol, és Z népszerűség indexérol...... És szerintem neki is alacsony% titkosszolgálat infoi vannak mint Trumpnak. 😉
Szóval igenis érdeke lesz egy új Ukrán választás elősegítése! De hova tovább kedves liberális társaim, nem  az a liberális ha a nép akarata teljesül??? És azt választás és népszavazás útján lehet megtudni. Mia f.szert tiltakozik minden neoliberális  ukrán választás ellen.?? Vagy az ellen hogy megkerdezek az EU nemzetallamokat egy Svájci féle gyors népszavazás kérdéseben például migrációrol és a háborús anyagi támogatásról, etc.. ????  Na hát nem ez lenne a demokratikus és liberális.??  De!!!!!! 
Nem vagyok Fideszes, mert a gazdasagpopitikajukal nagyon nem értek egyet, (kulpolitikaval igen.) 
De én se értem, hol van NÉP AKARATA  Brüsszelben? EU-ban? , ES UKRAJNÁBAN?? HÁT KÉRDEZZÜK MÁR MEG A valaztopolgarokat!! Már évek ota meg kellett volna!  Ja hogy az Ukrán már rég a békére szavazott volna bármi áron, az EU népe meg a migráció ellen?? Aha... Értem. Ezért ne kérdezzük meg??? Hűha ez aztán a neoliberális  erkolcsi magas ló vazze, 😀. De azért István és társai beszélnek jogallamrol, demokráciarol és liberalizmusrol?? Nekem ez inkabb  olyan  régi típusú neolibsi bolsevik tempónak tűnik. 
Istvan78 2025. 02. 21. 11:10
Előzmény: #66899  bigyula
Az alapkérdésekre persze továbbra sincs válaszuk, csak nyomják a hagymázas, a valósághtól távolálló szövegeiket.
Az egyik alapkérdés, hogy eleve meg kellett volna adniuk magukat? Már onnan indult a dolog, hogy elvették a Krímet és a szakadár területeket és ezek után vállaljanak kis hadsereget és semlegességet, mondjon le Z., adják oda Donbaszt és vállalják a következő száz évre a nyomásgyakorlást az oroszok részéről, akár egy bábkormány nyakukra ültetését. Na igen, ebbe örömest rohanniuk kellett volna az oroszbarátok szerint. Trump szerint is az ukránok robbantották ki a háborút, mert nem rohantak, hanem egy normális nemzethez méltóan ellenálltak.
Murdoch 2025. 02. 21. 10:48
Ne fárassz. Már Pityunak is betettem, mindegy, hazudozzatok tovább. Ahogy a kolléga linkelte, legfeljebb innen onnan majd elpárolog a yenki haderő, megnézem majd a ruszofób észt nőszemélyt, mennyire lesz harcias.
https://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_2015_06/20150624_1506-nato-ukraine-bg.pdf
Megjegyzem:
https://hu.euronews.com/my-europe/2024/10/17/mark-rutte-ukrajna-nato-tag-lesz
bigyula 2025. 02. 21. 10:41
Előzmény: #66900  Murdoch
Egyszer egy NATO csúcson szó volt Ukrajna NATO tagságáról, de elvetették. Soha nem hívták meg Ukrajnát a NATO-ba, vagy a NATO partnerségi programba. Miről beszélsz még mindíg?
bigyula 2025. 02. 21. 10:39
"Elég legyen Trump kritizálásából, üzente Mike Waltz Ukrajnának
.
Írják csak szépen alá a megállapodást a ritkaföldfémek átadásáról, aztán jónapot"
.
Én Zelenszkíj helyében az összes bányát, lelőhelyet felajánlanám az USA-nak, ami a megszállt területeken van.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek