Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 02. 19. 18:27
Előzmény: #66759  Murdoch
Hát ez meg Trump mostani szösszenete: 
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114031332924234939
"A Dictator without Elections, Zelenskyy better move fast or he is not going to have a Country left. In the meantime, we are successfully negotiating an end to the War with Russia, something all admit only “TRUMP,” and the Trump Administration, can do."
Nem tudom, hogy begyűjtötték-e az ukránok okoscuccait, de ha ezt olvassák, rövid időn belül elpárolog a fél haderő.
Istvan78 2025. 02. 19. 18:20
Előzmény: #66757  Murdoch
Az utolsó hetekben már tuták, Biden is informálta Z.-, de nem erről az időszakról beszélünk, hanem előző évről, amikor még tárgyalni lehetett volna.
22 februárban Putyin már eldöntötte, hogy háború lesz és akkor már ezer váddal és céllal állt elő, miért is indokolt megtámadni Ukrajnát, akkor már nem lehetett volna tárgyalni.
Murdoch 2025. 02. 19. 18:13
Előzmény: #66756  Istvan78
Baromság, pontosan tudták.
https://www.understandingwar.org/sites/default/files/Ukraine%20Invasion%20Forecast%20Series%20Part%201%20ISW%20CT%20December%202021.pdf
"Executive Summary
Russian President Vladimir Putin is amassing a military force on and near Ukraine’s borderslarge enough to conduct a full-scale invasion. Western intelligence agencies have reportedlyintercepted Russian military plans to do so by early February."
Istvan78 2025. 02. 19. 18:04
Előzmény: #66716  Zedisdead
Mi ez a hülyeség? Ez nem orosz követeléslista. Ez Macron homályos javaslata, hogy legyen "finnországosítva" Ukrajna, azaz legyen semleges. Mégegyszer, ez semmit nem mond arról, mi volt Putyin követelése.
Trump arról beszél, hogy nem lett volna háború, ha Z. ügyesen letárgyalja a dolgokat. Persze, hódoljon be előre, mondja azt, hogy jó, legyen a Krím és Donbasz a tiétek, vállaljak garanciák nélkül semlegességet, korlátozott létszámú hadseregeggel. Ha Trump kap ilyen ajánlatot, ő se fogadta volna el, csak dumál hülyeséget.
Egyébként se lehetett látni, hogy háború lesz, az égvilágon senki nem gondolta. Z. mondta volna, hogy egy lehetséges, esetleg bekövetkező háború elkerülése érdekében gyakorlatilag adja meg magát Ukrajna.
Murdoch 2025. 02. 19. 17:35
https://www.barrons.com/news/trump-brands-zelensky-a-dictator-54e498f3
Hát itt sokan ugyanezt mondjuk, hehe, hogy mik vannak, de jó, hogy visszaáll a szólásszabadság. Na akkor nincs sok hátra Z.-nek, kiváncsi leszek, hova csomagol majd.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 17:20
https://www.portfolio.hu/global/20250219/bevedte-trumpot-a-londoni-nagyagyu-itt-ido-hogy-europa-kiheverje-a-sokkot-es-segitsen-beket-teremteni-742505
"Trump szándékosan mond botrányt keltő dolgokat, melyekkel sokkolni akarja az európai vezetőket. Felsorolja: nem Ukrajna kezdte a háborút, ezt állítani olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy Amerika támadta meg Japánt Pearl Harbornál. Kiemeli: Nagy-Britannia sem tartott választásokat a háború miatt 1935 és 1945 közt, és Zelenszkij népszerűsége sem 4%, hanem körülbelül annyi, mint Trumpé.
Trump kijelentései szándékosan nem történelmileg hitelesek, az a céljuk, hogy cselekvésre sokkolják az európaiakat"
_____ sokk ___________
A sokkolást látom, de azt nem, hogyan és milyen cselekvésre vezet.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 17:10
Előzmény: #66752  Murdoch
Halottam a nemzetközi jogról és nem tartom jónak a kettős mércét.
Ennek ellenére tudok választani liberális és illiberális állam között.
Murdoch 2025. 02. 19. 16:58
Előzmény: #66750  Dehogynincs
Jáj, már megint megy a terelés. Remélem hallottál a nemzetközi jogról és hogy miért nem jó a kettős mérce, de értem, nem tudsz ésvagy akarsz válaszolni, rendben van.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 16:56
#66749-re, amiből meglepő módon megint hiányoznak a mindig beváló jóslatok.
Kijevet nem lehet kicserélni Moszkvára?
Z-t P-re? Az ukránt oroszra?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 16:53
Előzmény: #66748  Murdoch
Ne haragudj, nem emlékszem, mit írtál ezer éve?
Megismétlem. "Milyen számonkérés megy az oroszoknál?"
Nem írhatom elő másoknak, mit válaszoljanak, de ha előírhatnám akkor sem tenném.
Biztos zavarba jöttél attól, hogy én nem ezt válaszoltam, hanem azt, hogy liberális államokban a politikusokat leválthatják a választók, ha nincsenek velük megelégedve, illiberális állomokban pedig erre vajmi kevés esélyük van az alattvalóknak.
Az usában pedig két ciklus után akkor is le kell váltani az elnököt, ha meg vannak vele elégedve, de más elnök folytathatja az irányvonalát ugyanabból a pártból.
Placi82 2025. 02. 19. 16:28
Előzmény: #66744  Zedisdead
Olyan pesszimista vagy. Lehet igazad van. De engem is hívtak már Közvélemény kutatato cég, és hát ugye itthon nem kell félni, bármit válaszolok is, ha a DK t mondom ha a Fideszt, ha a momentumot. Semmi bajod nem lesz. De azért Kijevben ha csörögni a vezetekes ugye azzal már tudják hogy ki vagyok a mobillal meg főleg melyik  elofizetot hívtak. 😉És megkerdezik hogy Z re szavaznék e? És éppen karbantartó mérnök vagyok az egyik atomeromuben és örülök hogy mentesultem a frontszolgalat alól. Akkor  akkorra  Z-t üvöltök a telefonba hogy a szomszédok is halljak ám.!!! Hát persze hogy rá szavazok. Mernék mást mondani.??? Biztos hogy nem.. Amit a telegrammon látok, apukám 40 felett nem hivatásosként én már a fronton mint a többi szerencsétlen Ukrán, kicsit  pocakos férfi futni se tudok így 100kg  felett , kb 3-8 orat élnék a fronton kb. Szóval szerintem az az 54% az inkabb 100% Z szavazat  volt. Csak kicsit rontottak rajta hogy hihető legyen....
És a sok süsü el nem gondolkodik rajta. Mert ugye megirja a nyugati  mainstream  usaid liberal sajtó hogy 54%es akkor igaz! Egyszerűek mint a faék. De az hogy kik mérték és milyen körülmények között azon már nem gondolkodik el a sok forumozo úr:))? 
Ha lesz választás meglatjuk hogy a függöny mögött mit huznak majd  be majd  az Ukrán emberek. 😀
Murdoch 2025. 02. 19. 16:06
Előzmény: #66747  Dehogynincs
Már ezer éve írtam. A kérdés az volt, hogy mi lett a válasz az orosz agresszióra és mi az usára. Eddig az utóbbira adott válaszok kb. 90% az volt, hogy ez nem az a topik, meg igen, nem kellett volna és mondjuk mérges smiley. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 15:57
Előzmény: #66738  bigyula
Én is ezt válaszolnám, de Murdoch válaszát várom. Eddig hiába.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 15:55
Előzmény: #66742  Placi82
Nem kényszeríthetlek, hogy beszélgess velem, de te sem akadályozhatod meg, hogy figyeljem egy "gm"-személy hozzászólásait.
Megint írtál két hozzászólást anélkül, hogy tűpontos jóslásokba bocsátkoztál volna.
Éltem szovjet megszállás alatt és a múlt században még elég jó futó voltam.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 19. 15:49
Előzmény: #66743  Murdoch
Hogy kerülök az előzménybe?
Hol írtam, hogy a lerohanás, a megszállás retorziója nálam szimpátia kérdése?
Kérek az állítólagos  hozzászólásom #nnnn sorszámát!
Én itt a történelem megfigyelője illetve elszenvedője vagyok. Egy kis államban adhatok le időnként egy-egy szavazatot, meg a környezetemben szoktam elmondani a véleményemet többnyire akkor, amikor kikérik.
Itt a fórumhomokozóban meg kikérés nélkül is.
Zedisdead 2025. 02. 19. 15:28
Előzmény: #66731  Placi82
Nem hiszem, hogy bárkit is felhivna a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet, maximum Zelenszki titkárnőjét, hogy hány %ot kell ráirni a papirra. Cserébe meg nem hurcolják el katonának az ott dolgozókat.
Murdoch 2025. 02. 19. 14:59
Előzmény: #66735  Dehogynincs
Direkt érted félre? Egy ország lerohanásának, megszállásának retorziója nálad szimpátia kérdése? Merthogy Irak, Afganisztán, Yugó esetében az usa azt csinált amit akart. Az utóbbi esetében belerángatva egy védelmi szervezetet egy támadásba. Béke:
https://nepszava.hu/3269384_donald-trump-vlayimir-putyin-talalkozo-kreml-ukrajna-haboru-beketargyalasok
Már kb. ezredszerre írom le, hogy ennél gyorsabban nem megy, már csak azért sem, mert a Biden adminisztráció szíveskedett gondoskodni arról, hogy xívjon Trump. Atacms, pénzkiutalások, hitel elengedés bmi, mindezt a szokásjoggal ellentétben az utolsó pillanatokban. Mondjuk sokan most szemlesütve jönnek rá, hogy talán mit is kellett volna csinálni az elmúlt négy évben.
Az EU-val kapcsolatban meg tedd fel magadnad a kérdést, hogy mi olyan baromi fontos, hogy Ukrajna s.o.s belépjen. Szívjóság mi? Egyébként meg azért hörögnek Macronék, mert hullik szét a világrend, a maradék gyarmati struktúrájuk, Afrikából rakják ki őket, rettenetesen sajnálom, főleg trianon után. Ja, nem. Majd kisebb lesz nekik (is) az arcuk.
Placi82 2025. 02. 19. 14:41
Előzmény: #66737  Dehogynincs
Ja te vagy az, elfelejtettelek. Hanyagollak, a süketeles az megy, de azért Krimbe, Donyeckbe menjél el és mond  el, hogy fel akarod szabadítani őket az Orosz uralom alól és újra demokratikus Z  alá és Ukrajna részévé akarod tenni. 🤣Ja pontosan tudod Te mit kapnál ott érte......  Csak nyomod itt a parasztvakitast...De tényleg off, elnézést hogy írtam neked. Offoljuk egymást.  Elnézést 
Placi82 2025. 02. 19. 14:36
Előzmény: #66739  bigyula
Bele lát a titkosított dokumentumok a már  amit műveltek a progresszív liberálisok, és a Biden adminisztráció. Úgy latom fel is baszta magát rajta.. Ahogy Z alelnöke és Musk is és a többi republikanus felső kör akinek van ilyen státuszu engedélye....... Te mi francba látsz bele ????? Semmibe se!! Csak az felesleges süket   duma. Az. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek