Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2025. 02. 16. 21:53
Előzmény: #66430  Placi82
Tavaly október eleje táján azt mondtad, hogy pár hét és auz ukránok ki lesznek pucolva a kurszki területről. Agyaggalamlövészet lesz, úgy lövik halomra azukránokat a katlanban. Ehhez képest eltelt vagy négy hónap és még mindig ott vannak az ukránok, mostanában épp visszafoglalnak területet. Pedig még az észak-koreaiak segítségét is megkapták.
Ennyit a "mindig igazam van" és a "tűpontosan látom a dolgokat" öndicséreteidről.
El_Kebir
El_Kebir 2025. 02. 16. 21:44
Előzmény: #66438  Placi82
tudom én, hogy jóságos a Putyin, hiszen akár le is atomozhatott volna mindenkit... de rendes ember, megelégedett több tucat ukrán város hagyományos bombázásával és azzal a másfél milliós katonai veszteséggel, amit összesen összehozott... áldott jó ember... nála csak rosszabb agresszorok vannak!
Placi82 2025. 02. 16. 21:37
Előzmény: #66437  Placi82
Meg ennyit tudtok a lenti 4 bejegyzesem re válaszul?? . Ajaj. 😀
Placi82 2025. 02. 16. 21:35
Előzmény: #66435  szieszta
Szerintem add el a csavazott vetomagot vagy BASF novenyvexelmin vegyszereket a gazdának. Ha azt se tudod hogy mia valószínűség.
A geopolitikaban  van kb  10 vagy  20 fwel lehetséges kimenetel egy cselekmény és egy reakcióra adott ellenreakciora. Érted? És abból én nagy valoszimuseggel megjosooma legszukseegszwrubb kimenetelt aza adatok alapjan. +van egy raerzesem a dolgokra. 
De az ötöslottó  számának feltalálása 1 szelvénybol annak 1: 45.000.000 az esély kb. 
Anélkül hogy utána néznél ki tudod számolni a valoszinuseget? Én igen!! Akár az álmomból felkeltve is. 😉. De a hatoslottoet is. 😉. Kb 60 másodperc alatt. Szóval ne gunyolodj irigysegedben pajtás. :) 
Murdoch 2025. 02. 16. 21:20
Előzmény: #66434  vigkrisz
Nem az európai vezetők fogják eldönteni, hanem az usa. Ő meg 1. nem akar atomháborút, 2. nem érdekli most Ukrajna, hanem a Közel-Kelet és Kína. Meg nincs olyan, hogy automatikusan, majd a tagok megszavazzák. Csak nem gondolod, hogy mindenki olyan hülye lesz, hogy egy relatíve marhaság miatt szétlöveti az országát. Max az eu-s bábok, nekik meg Lukács 23:34
szieszta 2025. 02. 16. 21:19
Előzmény: #66426  Placi82

A hatodik érzékeddel elküldhetnéd nekem az ötöslottó jövő heti nyerőszámait.:-)
Köszi!
vigkrisz 2025. 02. 16. 21:07
Előzmény: #66418  Murdoch
"Macronék most s.o.s eu-s csúcstalálkozót hívott össze. Biztos véletlenül, csak poénból."
- nem csak poénból, nézd csak, hogy miért:
"A Guardian értesülései szerint az európai vezetők február 17-én hétfőn, a párizsi találkozón megvitatják annak lehetőségét, hogy Ukrajna automatikusan NATO-taggá váljon, ha Oroszország kétséget kizáróan megszegné a békefolyamat keretében kötendő tűzszüneti megállapodást."
Placi82 2025. 02. 16. 20:58
Előzmény: #66431  El_Kebir
Oroszok Venezuelaban, Kolumbiaban azta durva dolgot csináljak mint ami Majdantol történt az orosz határon, és USA polgarokat Venezuelaban  lőnek orosz fegyverekkel, 2s ballisztikus rakétát telepítenek Kubaban, akkor USA már kinyitottza volna az atom sillok zarofedwlet. Mert ez RED LINE!!!!!!!!!!!!!
AZ HOGY PUTYIN 17 FED LINE re nem reagált azzal most dicséred Putyin  nyugodsagat hogy Biden feleltlensegetol nem tört  ki az atomhaboru, amiket pont kelet EU felett semmisitettek volna meg(van erről egy hadi forgatókönyv a Pentagon an miszivargot, hogy főleg itt mi köze Kelet EU ban szívtuk volna meg) Istennek hála, egyetértünk. 
Amugy te honnan írsz? Sajnálod hogy Putyin nem volt forró fejű, mint anno  Kennedy, vagy tok irányítható  mint Biden, aki már a lépcsőn se tudott lejonni?? Ezt sajnálod?  Több USA hadaszati szakértő és Kissinger is figyelmeztetett hogy a Kubai rakétávalsag óta sose álltunk ilyen közel az atomhaboruhoz.!!!! Sőt közelebb!!!!!!!!! De hát te okosabb vagy náluk is???🤣 L..szt. Csak progresszív elvakultsagodban semmit se látsz át. 
Placi82 2025. 02. 16. 20:48
Előzmény: #66428  El_Kebir
Tetelesen kikeresem hogy neked es társaid ak így utólag miben volt igaza akkor a szám a 0 hoz konvergalna. Az enyém pedig mind bejott!! Eltelt 1-2 év de kiderult szépen minden..... 😉
Na ne szorakozz hogy ezt tagadod. 
El_Kebir
El_Kebir 2025. 02. 16. 20:48
Előzmény: #66430  Placi82
a háború elején Nato beavatkozástól és atomháborútól rettegtél... szerencsére ez sem jött be...
Placi82 2025. 02. 16. 20:45
Előzmény: #66428  El_Kebir
Ne szorakozz velem. Amióta kitort a   háború  első napja, onnantól miben nem lett igazam mindenben pajtás????? . Mindenben igazam lett a háború első hététől.. Neked meg semmiben se!!!! . Kezdjük el ki keresnitetelesen? ????
Lassan mondom a háború első héttől vagy inkább  honapja tol kezdve?! Így pontosítva jó???? 
Placi82 2025. 02. 16. 20:40
És mondok még valamit. Ami csak hosszú évek(3-5 év) múlva lesz igaz. Európa olyan mint egy 80 éves tehetetlen nénike. Az idegbaj kap el engem hogy kb 1.5 millió bátor  igazi parosszlav, keresztény orosz és ukrán szlav férfi halt meg.  Az arányokat le se írom, mert szomorú lenne az Ukran oldalnak.
A bosszantó hogy pont az Orosz - Ukrán kemény legenyekre van szüksége a vén el puhult Nyugat EU nak. Miért is??. Ert egy német rendőr vagy egy Belga katona, megütni se merne gumibottal egy migranst per pillanat. Kell majd az igazi utoero(úgymond orosz vagy ukrán  fajta Blackwater) típus. Mert 3 év és kezelhetetlenlesz a helyzet az EU ban. Nagy hiba volt a 2015 is willkommen. És ezt nem a jobb vagy baloldal mondatja velem.  Én sz. rok a hazai  belpolitikara. Hanem a szükségszerűseg.... Szóval mily kár ez a sok jó katona ki vedhette volna Európát, ahelyett hogy egymásnak ugrasztva az Oroszt - Ukránt, egymást verték agyon. Szomorú és dühítő. Ezen gondolkozzatok el!!! Már aki érti..... 
El_Kebir
El_Kebir 2025. 02. 16. 20:37
Előzmény: #66426  Placi82
... 3 éve... azt mondtad hülye aki azt mondja, hogy Putyin támadni fog, mert nem érdeke...3 éve EZT mondtad!  láthatóan nem lett igazad! (sajnos, ebben lehetett volna...)
Placi82 2025. 02. 16. 20:26
Előzmény: #66425  vigkrisz
Keress más forrást uram. Fogsz találni. Googli és Angol nyelven kulcsszavak.  Józan és szerintem értelmes eszed használod, azért tudod hogy ezt a nyugati mainstream egy BBC és tsai nem hozhatjak le😉. Értjük egymást, mire célzok? 
Placi82 2025. 02. 16. 20:23
Előzmény: #66424  Placi82
"" úgy véli, a legfontosabb Ukrajna modernizálása, szerinte ugyanis ha a konfliktus – bármikor – véget ér, az országot továbbra is belső konfliktusok fenyegetik majd. ""
"" Bármilyen feltételek mellett támogatna egy a fegyvernyugvást Oroszországgal""
Ezt vessétek a fejetekbe egy olyan embertől aki 3 éve van fronton, a katonái istenitik, és látja mi történik az országában. Nem a karoszekbol Pestről  nyomja a süket dumát.  Ezt tartsatok észben. Meg azt hogy Trump először fenyegetőzik, ez megfelemlites. Amin Putyin röhög. Utána jön az értelmes életszerű és szükségszerű alkudozás. Na ezt is vessétek a fejetekbe. Meglatjatok ebben is mint eddig  mondtam  3 éve  is már mindenben, végül, (bizonyíthatóan igazam lett ) ebben is igazam lesz....  Figyeljetek. És higyjetek mar nekem.  Lassan azért le kellene esni hogy eltalálom a dolgokat 6 ik megérzésemre. Udv.
vigkrisz 2025. 02. 16. 20:17
Előzmény: #66424  Placi82
"írja a Lenta.ru" :-))))))))))))
Placi82 2025. 02. 16. 20:02
Uraim, teljesen elveszik a lényeg.
Lof.sz lesz itt nem olyan béke amit ti gondoltok. Komolyan szajkarate megy, és Putyin akarta lesz meg!! . Fogadok üveg whiskibe. Szükségszerű. Punktum. Területek ellenőrzése alatt maradnak, Ukrajna NATO csatlakozása soha napján kiskedden." Nacitlanitas," amit én  inkább ukrán nacionalista ak neveznék, az megtörtént mert Z addig küldte ezeket a bátor ukrán férfiakat, feleslegesen Kurszkba hogy az még már meg is történt. Érdemes lenne elolvasnotok. 
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20250106-meglepo-kijelentes-az-azov-alapitojatol
A cikkben szereplő fiatalember Azov alapítoja, egy igen intelligens történelem imádó ember, igazi egyetemet végzet ember, egy olyan érzésem van, hogy ő még lesz valaki Ukrajnában..... . De ez csak tipp és szokásos  megérzésem.. Na ő az Ukrán érdekeket nézi a szeme előtt már. Olvassátok utána Wikipédia angolnyelvu cikkeben. 
Murdoch 2025. 02. 16. 19:54
Előzmény: #66421  Istvan78
Ne szenvedjetek már ennyit az ég szerelmére, kabaré.
https://www.theguardian.com/us-news/2025/feb/14/jd-vance-stuns-munich-conference-with-blistering-attack-on-europes-leaders
"...His attack on mainstream European politicians drew a stern response from German and EU officials. The German defence minister, Boris Pistorius, said he could not let the speech go without comment. “If I understood him correctly, he is comparing conditions in parts of Europe with those in authoritarian regimes,” Pistorius said. “That is unacceptable, and it is not the Europe and not the democracy in which I live and am currently campaigning.”
Hát még a Guardian is ebben a kontextusban írja, rendkívül jól mulatok.
vigkrisz 2025. 02. 16. 18:45
Előzmény: #66421  Istvan78
"paranoid skizofrénia"
Istvan78 2025. 02. 16. 18:43
Előzmény: #66405  El_Kebir
Azért ez nem egy átlagos hülyeség még Murdochtól szintjén se: "Az EU egy autokrácia". 
Az EU minden fontos döntése a tagállamok képviselőinek szavazatán múlik. Egyébként nagyon széttagolt a döntéshozatali mechanizmusa, ezért is tud többek közt olyan nehézkesen  fellépni az autokrata Orbán ellen.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek