Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 14. 15:58
Előzmény: #51616  Törölt felhasználó

Semmilyen bírósági döntés nincs, csak elfogatóparancs, ami nem döntés - az érdemi kérdés az ügyben -, hanem eljárási cselekmény. A bizonyítékok majd akkor lesznek relevánsak, ha büntetőeljárásban mérlegelik és az alapján hoznak valamilyen "döntést", azaz ítéletet vagy más határozatot az eljárás alá vont személyre vonatkozóan. Már többször leírtam, hogy sem az USA, sem Oroszország nem ismerte el a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) joghatóságát, sőt, korábban az USA az ICC tagjaival és közreműködőivel szemben vízumkorlátozást is bevezetett, valamint olyan törvényt fogadott el, amivel felhatalmazza a hadsereget és minden más amerikai hatóságot, hogy az ICC által elfogott és bebörtönzött amerikai állampolgárokat - akár fegyveres erővel is - kiszabadítsa. A vélemény az nem tény, az információhiány pedig téves megállapításokat eredményez.
Murdoch 2023. 11. 14. 15:22
Előzmény: #51616  Törölt felhasználó
Ebben az irányban nagyon gyors a jog. Egy háborús övezetben, illetve egy elzárt országban minden kétséget kizáróan meg tudták vizsgálni az összes bizonyítékot, név szerint a 700000 deportált gyereket, az okokat. 
Iraknál nulla reakció, jól sejtem hogy Izrael esetében is hasonlóra számíthatunk?
Placi82 2023. 11. 14. 15:14
Előzmény: #51617  Placi82
Gondold el. Annak a sok 100.000 gyereknek van apja és anyja, nagybátyja, nagyapja. Ha az én gyerekeimet elrabolnak. Én terminátorá változnák 110 kg os acél ember lennék. És jönne a feleségem is a frontra. És a sógor, de még apam is. Ugyan ez lenne az Ukránoknal is. Hisz ők még bátrabbak, és erősebbek, szivosabbak mint a magyarok, vagy az elpuhult nyugat Európa. . Edzettek. Több millió ukrán apa és anya , és rokon ember puszta kézzel is neki esne az oroszoknak. Meg se állnának. Nem lenne gond a mozgositassal.  Én elismerem az olvasottsagodat a háborús témában, jobb mint az enyém, mert nekem nincs rá ennyi időm. De ha valami nem eletszeru, akkor azt nem fogadom el.  És ezt nem. 
Placi82 2023. 11. 14. 15:05
Komolyan már. Zsombi Én nem tagadom, hogy a harcoló félek egymasal háborús bűncselekményeket követték el, számtalan videó volt fenn a neten. De ez oda vissza mukododott. Az Oroszok még az Azovosokat is visszadtak, akik életben maradtak. Pedig ők csináltak cifra dolgokat az orosz hadifoglyokkal.  De kisgyerekek hurcolták el szazezerszamra hurcolták el?? Minek? Mint a tatárok, rabszolgáknak? Vagy minek? Mi alapján dolgozik az ICC? Gondolom az ukrán feljelentes alapján. Vagy elméntek Oroszországba és megkerdeztek azokat az ukrán állampolgárságú, de orosz szülejü  Donyecki gyerekeket, hogy miért vannak ott?  Én donyecki szegény orosz apa lennék, én is oda küldeném őket.. Hol vannak az ukrán anyák szazereinek az alairt nyilatkozatai, hogy tőlük az orosz katonák elvittek a gyerekekiket gondolom, azért utolsó leheletukig kuzdenek. És minden követ megmozgatnanak, és tuntetnenek, amit leadna BBC.  A logikát nem értem itt sem. Bizonyítsd be hogy hol van ebben a ráció, és az értelem, és elhiszem. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 14. 14:58
Előzmény: #51615  Placi82

"Ez most hamgulatkeltes" 
Nem az, háborús bűncselekmény, komoly bizonyítékokkal, bírósági döntéssel,  de hagyjuk, úgy látom a témában nem is akarod meghallani a tényeket, csak a propagandát!
Placi82 2023. 11. 14. 14:50
Előzmény: #51614  Törölt felhasználó
Mit jelent a deportalas?? Kényszerrel kiragadtak, az anyák kezéből az ukrán gyerekeket??. Minek? Miért? Orosz ajkú kisebbség menekült keletre ez biztos. Arról a gyerekekről van szó. Azt hogy ez az ICC hogyan magyarázza, az nekem tok mindegy. Ez most hamgulatkeltes. Majd a pszichológusok megkerdeznik hogy "gyerekek titeket Deportaltak.?" Vagy elkoszontetek edesapatollal, és a nagyival, és anyukatokkal felszalltatol egy buszra, ami Oroszországba hajtott mert minden naposak voltak az rakéta belovesek a háború első felében Donyeckbe, és Luhanszkba?? Akkor mit fognak mondani?? Az igazat. Hogy busszal mentek mert apukajuk feltette őket arra, hogy biztonságban legyenek. Ugye te se hiszed el hogy az orosz kisebbség kelet Ukrajnában, mikor annyira nem kedvelik őket az Ukránok, főleg 2014 tol, Ukrajna felé mentek? Persze biztos voltak akik Németországba esetleg. De a lényeg, hogy semmi értelme, elrabolni Ukrán gyerekeket. Minek neki. Ők az oroszokat védték. Putyin ezt hirdeti és evvel népszerű otthon. Hogy ő megvedi az övét. Megegyszer kérdezem minek neki 700.000 ukrán, vagy kijevi, Lviv, etc gyerek. Minek? Ebből is látszik a logikatlansag, és a meg vezetés. Aztán 5 év múlva mikor már nem lesz ez a háborús retorika. Kiderul, hogy orosz kisebbséghez tartozó, de Ukrajna allamporgassagal rendelkező gyerekek vannak Oroszországban, akkor meg kit érdekel már. Mert ukrán állampolgárok voltak, vagy azok. De orosz kisebbséghez tartozók. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 14. 14:20
Előzmény: #51605  Placi82

"Az ICC azzal vádolja Putyint, hogy részt vett a gyermekek deportálásában, és azt állítja, hogy alapos oka van feltételezni, hogy a cselekményeket közvetlenül, illetve másokkal együttműködve követte el.Ugyanezzel a bűncselekménnyel összefüggésben az ICC ugyancsak elfogatóparancsot adott ki Marija Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen. A vád szerint a bűncselekményeket 2022. február 24-től – az orosz erők inváziójának kezdetétől – folyamatosan követték el Ukrajnában."
.
Tessék ezen elgondolkodni! 
Ez nem holmi rágalom, az alapján, mint Sehmettől tudjuk nem lép az ICC, ahhoz elég komoly bizonyítékok kellenek!
Megismétlem:
"Ne mismásoljuk el a civil áldozatokat, ez szerecsenmosdatás! Nagyon sok civil áldozat van, akiket megöltek, például  a Bucsai Népirtás, vagy elhurcoltak, például 200.000 ukrán gyermeket deportáltak!!!!"

Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 14. 12:43
Előzmény: #51603  tom6210
A cikkben az van, hogy a hordónkénti 60 dolláros árplafont játsszák ki.
Meg az, hogy a kiépülő olajszállító „árnyékflotta”, a tengeri átrakodás, és egyéb trükkök segítségével mára szinte teljes egészében feltörte az olajkereskedelmét érintő „blokádot”.
A gázról (#51589) és a kiépülő "árnyékvezetékekről" egy árva szót nem szól.
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 14. 12:07
Előzmény: #51611  Placi82
Placi82 2023. 11. 14. 12:02
Előzmény: #51610  Sehmet
Köszönöm! 
Placi82 2023. 11. 14. 11:36
Előzmény: #51608  Placi82
"kellenek még"  *javítva **jelennek meg**
Placi82 2023. 11. 14. 11:35
Előzmény: #51607  Murdoch
Gondolkodjunk. Ha vezető amerikai nem jobboldali sajtóból is egyre másra kellenek még a kritikák az mit mutat??Hol volt ilyen fél éve? 
Placi82 2023. 11. 14. 11:15
Természetesen, az egész háborút nem lett volna szabad elinditani az oroszoknak
 A diplomácia folytatasa fegyverekkel azt nevezik háborúnak. De az hogy szándékosan gyerekek, nők, öregek mennél nagyobb kirtasara törekednének, azt nem hiszem. 
Placi82 2023. 11. 14. 11:11
Előzmény: #51588  Törölt felhasználó
Igen! És?? . Zsombi, ez olyan mintha te egy donyecki informatikus vagy acelipari munkás, vagy a donyecki regionális hadsereg katonája lennél, és a gyerekeket az oroszba küldened biztonságba, egy szervezett buszra raknad, az anyjukkal együtt.... . És az ukránok azért lőttek mivel háború van véletlenül vagy szándékosan sűrűn lakott településeket, városokat. Ez a 700.000 gyerek pont része azoknak akikről múltkor beszéltem, hogy több millio  civil menekült Kelet felé. Ez tény. Statisztika. Nyugati ukránok mondjuk Lvivbol, Kijevbol nyugatra menekültek, az keleti részből meg sokan Oroszországba. Olvastam is hogy nekik az Orosz kormány szállás, segélyt, és a gyerlekenek iskolai oktatást biztosít. Tessék ezen elgondolkodni. Már a komoly nyugati sajtó se ír, ukrán holokausztrol mint az elején. Mert a polgári aldozatok úgy jöttek össze. Hogy a háború elején, az utegeket, simán berakta az ukrán hadsereg az óvodák iskolák mellé. Mert akkor még nem voltak megfelelő nyugati védelmi eszközeik. Hát a saját szemmel láttam videókat mikor egy nagy, harcias asszony csapat  ment neki a katonáknak, és veszekedtek velük, hogy menjenek el az iskola mellől, az utegek. És nem féltek a puskatusstol. Aztán erről leszoktak. Meg az Oroszok is lottek városokat, infrastruktúrát. De lakohazakat, hogy ukránokat irtsanak szandekosan, nem jellemzo, hisz akkor az elején ledobnak 50 db termobarikus bombát, Kijevre, a nehezen elkaphato Kinjal hiperszonikis rakéták toltetekent. De ehelyett acél maggal voltak töltve, az infrastruktúra ellen, és fegyver raktárak, és bázisok ellen. Ehelyett az Oroszok bemenetek, gyalogadggal turzeseg nélkül Kijevben. Pórul is jártak. ((Lásd Gaza, ott az Izraeli hadsereg már nem követi el ezt a stratégiai hibát. Először gyalulnak, hogy ne tudják kilőni a tankokat a lakóházakbol, és utana mennek be a gyalogsaggal.)) És meghal tobbszazezer  ember, kb úgy nézne ki Kijev mint egy lapos betontormelek halmaz. Orosz rakéták, dronok a ukrán legvedelelem miatt gellert kapva estek be panelhazakba vagy  egyéb hibak, tevedesek miatt.  Piaci eset is egy eltévedt, gelleres orosz ukrán?rakéta volt?? Nincs fehér és fekete a valosag szürke. En nem gondolnám, hogy az oroszok az ukran polgári  lakosság szándékos modazwres kiirtasara törekednek szándékosan. Mert kb 10.000 polgári veszteségről olvastam, és egyes nyugati elemzők szerint összesen ukrán-orosz katonai!! veszteseg, már lehet akár 500.000 fő is. Szóval mutass nekem meg egy háborút az elmúlt 100 évből ahol ilyen arány volt. Ennél sokkal rosszabb arányok voltak, a polgári lakosag kárára.  Szóval én a fentiek miatt  fogadom ketelkedve ezt a gonosz oroszok narrativat, ha nem haragszol. 
Murdoch 2023. 11. 14. 10:47
Előzmény: #51596  Törölt felhasználó
Csakhogy ez a recesszió némileg öngól, ha a gazdaság az olcsó energiára épült. Az egy dolog, hogy leszakadnak az oroszokról, illetve most éppen Kínával is összevesznek (gondolom bexartak az autóipar miatt), ebből nem lesz gyors kilábalás, szvsz. 
https://www.dw.com/en/germanys-economic-sages-predict-weak-recovery-in-2024/a-67346265
tom6210 2023. 11. 14. 10:40
Előzmény: #51601  tom6210
Úgy látszik neked kell visszatáncolni mert a cikkből ítélve nem olyan körülményes eladni az orosz olajat. Én azóta is nézem merre kéne visszatáncolnom..
https://www.portfolio.hu/global/20231114/megkerulhetetlennek-hitt-csapdat-allitott-putyinnak-a-nyugat-totalis-kudarcba-fulladhatott-az-elkepzeles-651415
tom6210 2023. 11. 14. 10:16
Előzmény: #51600  Dehogynincs
Nem tudom miről beszélsz jóember vedd be a bogyót vagy feküdj le aludni :D

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek