A ruszofóbia orosz találmány, arra hivatott, hogy érzelmi okfejtést találjanak a velük szembeni véleményekre és egyszerűen a tények vizsgálata nélkül lesöpörjék az asztalról, hogy még véletlenül se a valós cselekményekre figyeljenek az emberek!
Köszönjük Emese! Hiába mond az ember folyamatosan mást, úgy látszik neked mindegy! Azt hiszed mindenkinek kettős mércéje van, mint neked és ugyanúgy ész, és a tényekre tekintet nélkül van egy álláspontja, ami vagy a gonosz USA narratíva, vagy a szent USA/ gonosz ruszkik verzió, mindegy mi az adott cselekvés, amit meg kell ítélni! Olyan vagy mint azok a fideszesek, akik csak az ellenzéki oldal lopásait, korrupcióját ítélik el, holott a bűncselekmény nem attól függ, hogy haver vagy ellenfél (ellenség) követi el! Nincs kettős mérce, a lopás vagy éppen a háborús bűnnek nincs oldala!!! Izrael, Irak stb nem ide való, van rá más topik, de megértelek, már az orosz bloggerek is nehezen viselik az orosz hadvezetés kapitális hibáit! A repülőterek szétbombázása szép trófea, az orosz offenzíva csúfos kudarcával együtt!!!
Hogy értsd az összefüggéseket, keress rá külön, úgy olvasható: https://www.ft.com/content/e0b43918-7eaf-4a11-baaf-d6d7fb61a8a5 Pár kulcsmondat: ’Western support for Israel’s assault on Gaza has poisoned efforts to build consensus with significant developing countries on condemning Russia’s war against Ukraine, officials and diplomats have warned’ ‘We have definitely lost the battle in the Global South,” said one senior G7 diplomat. “All the work we have done with the Global South [over Ukraine] has been lost . . . Forget about rules, forget about world order. They won’t ever listen to us again.” Direkt neked egy ide vonatkozó reddites komment: I have been an extreme stark supporter of Ukraine since the very first day and will always keep doing soo, but the article is most definitely right about this. You can not claim multiple war-crimes from Russian side for bombing Ukrainian cities while supporting a genocidal campaign from Israel on the already impoverished and abused Gaza population.Both of them are war crimes and anyone who says otherwise is a double-standard hypocrite. Ez meg berlininek a cikkből: In the first days after Hamas’s assault, some western diplomats worried that the US was giving carte blanche to Israel to attack Gaza with full force. Te azt gondolod, hogy Izraelt le kell beszélni egy hadműveletről, fenéket, az usa mondja meg, hogy igen, vagy nem, tőlük függnek. Mindenesetre úgy tűnik, hogy azzal, hogy Izrael mellé álltak, óriásit buktak az ukrán ügyön. Mondjuk ez látszik is a sajtóban is, inkább már az új konfliktus a téma.
Az a maradék 9 elég, hogy az ruszkiknak ne legyen a kontaktvonal gyorsan elérhető távolságában repülőtér, a KA-52-esek által nyújtott orosz előny elveszett, sok helikopterrel és lőszerrel együtt, a tüzérségi előny után, a légi előnyben is változás állt be. Egyetértek, hogy nem ennyi kellene Ukrajnának, a nyugati támogatás kevés és lassú a gyors előrenyomuláshoz, viszont az ukránok jól használják ki azt, ami van. Reméljük jön onnan még, ahonnan ez a 20 darab jött! https://www.youtube.com/watch?v=7JTJYvMZ5eI
Ide még nem írtam, de kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek arról, hogy a nagy amerikai, angol hírszerzők már a katonai műveletek elején Putyin gyógyíthatatlan betegségéről haláról beszéltek. Ahhoz képest most nekem elég megfelelőnek tűnt, hogy a minap Viktorunkkal Kínában parolázott.
1) Eddig jó fej volt Izrael, mielőtt lebombázott volna egy Hamász támaszpontot/lakást/raktárat ment egy "kopogtató lövés" - ezt most nem teszi, nem ad lehetőséget a terroristáknak elmenekülni, mivel is vádolható Izrael - semmivel. Az orosz - ukrán konfliktusnál feljött itt a topikban, hogy háborús bűn civil létesítményekbe, a civilek mellé fegyvereseket telepíteni (ukránokat vádolták ezzel), akkor ez itt és most miért nem háborús bűn a Hámász részéről? Miért nem a Hámász vádolható bűnökkel, miért Izraelt akarod bűnösnek kikiáltani? 2) Az újságírók a tűzharcról tudósítottak, túl közel mentek az érintkezési ponthoz, mi is az ő felelősségük ebben pontosan? Célzott csapás volt az újságírók ellen? . Erős ez az egyoldalú méregetés megint! . Azért van sok civil áldozat, mert a Hámász szándékosan civilek mögé bújik, civil létesítményekben illetve alatta van a fegyverraktár, parancsnoki központ stb. Civil területről lövik az Izraelieket, amikor meg a tüzérség beméri az indítás helyét, megy a válaszcsapás természetes, hogy civileket találnak el. Ebben az esetben a civil áldozatokért nem Izrael a felelős, hanem a Hámász. Persze tudjuk, hogy ez a céljuk, gyakorlatilag a palesztin civilek a foglyok, az élő pajzsok. . A felelősség szerintem az alábbiak szerint alakul: - Szándékos civil célpontot ért bombázás, ahol nincs Hamász támaszpont, nincs kilövő állás, nincs fegyveres - Izrael, háborús bűn - Civil infrastruktúra gázai bombázása - Izraeli háborús bűn - Civil célpont bombázása, ahol van Hámász fegyveres, raktár, kilövőállás - Hamász felelősség, Hamász háborús bűn - Civil izraeli polgári lakosság rakétázása, ahol nincs Izraeli fegyveres, támaszpont stb. - Hamász háborús bűn - Civilek közé rejtőzés, polgári ruhában - Hamász háborús bűn - Újságírók kontakvonalnál történő tudósítás, sebesülés - újságírói hiba (szándékos célzott lövés nélkül)
Az oroszbarát Orbán találkozott Putyinnal Pekingben, ahol a békét szorgalmazta az agresszornak. "A válasz, amit az orosz elnöktől kaptam, a legkevésbé sem volt megnyugtató." Orbán idegesnek tűnt. Nem szeretnék a bőrében lenni. Hosszában feszülne, széltében meg lötyögne rajtam..
Az állításodhoz vajon mi közöm van? Egy cnn-es cikket linkeltem, ami ellene szól a csecsemő lefejezős híreknek. Náluk panaszkodj. Mindenesetre tényleg térjünk vissza a topik témájához én kizárólag a túlkapásos kettős mérce miatt hoztam fel.
Tehát akkor nem mészárolt le csecsemőket, nőket a Hamas a múlt héten? Hiába, mindent meg lehet cáfolni. A hullákat el kell égetni és az incidenst elfelejteni. Mintha meg sem történt volna. Amúgy svájci informatikus módjára törölni a háttérmemőriából is.
Leírom, nem fogadod el, ennél többet nem tudok tenni. Szerintem nem velem van a baj, a készülék tiszta adást ad, egyértelmű elítélés, "a vevővel van a baj, ezt mindenki láthassa". Az USA atomhatalom, szerinted vesztett Afganisztánban, hogy is van ez? Egyébként a Ruszkik is vesztettek ott, ahogy Vietnámban az USA is.... Szóval marhaság, amit állítasz, főleg úgy, hogy Ukrajna nem akarja elfoglalni oroszországot, csak a saját területeire tart igényt! Nem legyőzi akarja a szó hagyományos értelmében, csak kiszorítani! ATACMS-ok megérkeztek! - mégis megkapták, ez a lényeg!
igen, mert ott minden áldozatot a civil kategóriába sorolnak. Civil ruhában haltak meg és a fegyver nem a kezükben csak a kezök ügyében volt. A másik oldalon egy fesztiválon 200 lemészárolt fiatal, komplett családok kiirtva, csecseők lefejezve. (Össz halott 2300) De ez nálad nyilván normális.
OROSZ-UKRÁN háború