Ha pedig te tájékozódnál a hivatalos oldalakon, akkor látnád, hogy Gázában kb. 10 nap alatt lett kb. annyi civil áldozat, mint az ukránoknál egy év alatt.
Sok mindennel óvatosan, nehogy propaganda legyen: https://amp.cnn.com/cnn/2023/10/12/middleeast/israel-hamas-beheading-claims-intl/index.html De hogy a ti szavaitokkal éljek Izraelt sem jogosítják fel háborús bűnökre a jelenlegi események. Elítéled? Látszólag, de inkább magyarázkodsz. Amúgy meg korábban is kapott Ukrajna komolyabb fegyvereket, mindenesetre ment a kuncogás az oroszok ‘szerencsétlenkedésén’. A magam részéről kizártnak tartom, hogy atomhatalom veszítsen, az Atacms-ok is csak arra jók, hogy növeljék az orosz veszteségeket és ez a cél.
ha kicsit is próbálnál tájékozódni, akkor tudnád, hogy az USA már egy hete folyamatosan érvényesiti a befolyását, hogy az Izraeliek ne rombolják földig Gázát.
Nem Murdoch, ez továbbra is az ukrán-orosz konfliktus topikja, Izraeli eseményekre ott van H75Laci Izraeli, vagy az Izraeli-Palesztin háború topikja. . Megint ez a rohadt kettős mércéd! A Hamasz terroristái embereket raboltak el, csecsemők fejét vágták le, ISIS zászlóval rohangáltak, 5000 rakétát lőnek ki polgári célpontokra, vérengzést hajtanak végre egy zenei fesztiválon, gyerekeket, időseket gyújtanak fel, erről nagyban HALLGATSZ, pedig ez igazi TERRORIZMUS, célzott, szándékos. Van egy kétes esemény, amely egyelőre nem bizonyított, hogy ki követte el! Ugyanúgy lehetett egy szélsőséges palesztin szervezet (nem biztos, hogy a HAMASZ), mint Izrael. Bár nem ide tartozik, azon szépen átugrottál, hogy elítéltem, mint izreali háborús bűn, ha igaz. . A háborús bűnnek nálam nincs oldala, ellentétben veled! Kérlek ne offold ezt a topikot, folytasd a másik kettőben az izraeli - palesztin konfliktust! . Itt a lényeg: ATAMCS megérkezett Ukrajnában, bármennyire is örültél korábban, hogy nem kapják meg. Ez első akció, a szitakötő pedig óriási ukrán siker. Pontos számok még nincsenek, kell pár nap a nyilvános műholdfelvételek megjelenéséig, de az orosz bloggerek hőzöngéséből már lehet arra következtetni, hogy ÓRIÁSI és nagy kárt okozó ütést vittek be az oroszoknak. Egy KA-52 1,07 milliárd rubel! Eddigi orosz veszteségek a teljes állomány 30%-át jelentheti, ezzel az egy csapással pedig akár a maradék 10%-a is mehetett a roncstelepre!
Arrol viszont hallgatsz mi váltotta ki izrael bosszúját, hogy terrorista palesztinok öldököltek az országukban, ki nem akar békében élni? Na ezen gondolkodjál el.
Nem Zsombika, ennek most itt a helye, még ha xar is olvasni. Ha becsapódik egy ukrán piacra egy rakéta, ti jellemzően biztosan tudjátok, hogy orosz volt és háborús bűnök miatt harsogtok. Ha egy gázai kórházat porig bombáznak, foszfort vetnek be, városrészeket rakétáznak szét, újságírókat lőnek agyon, akkor nulla reakció és megy a ködösítés. Persze nem is lehet máshogy, mert ott az usa a háttérben.
Ez Ukrajna melyik részén is van? Másik topik témája! . Az IDF ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy terrorista propaganda, láttam egy videót mely alapján egy a kórház közeléből kilőtt rakéta fordult meg (nem tudom mi az igazság, ki kell vizsgálni, ha Izrael volt, akkor izraeli háborús bűn, nincs mentség). Felhívnám a figyelmedet, hogy ezt a hírt is lehozta a nyugati média!!! . Értem a terelést, a két orosz reptéren csúnya csapás történt! 9 ka-52-es? Juj, az sok, a fele is az!
Lejönnek a hírek, olyanok is, melyek negatívak az ukránokra, nyilván az orosz propaganda egy részét megszűrik vagy mosolyogva tálalják. Arról nem a nyugat tehet, hogy bizonyíthatóan rengeteg az orosz háborús bűn. oroszországban persze még a háború szót sem lehet leírni …. Továbbra is kettős a mérce uram! Izrael - van topik rá!
Azért a propagandáról annyit, hogy nyugaton 7/24-ben ez megy… csak a vállalható hírek jöhetnek szóba. Orosz háborús bűnök non-stop, esetleges ukrán-izraeli esetekről kussolás.
"De ami a legfontosabb. Senki nem gondolta, hogy így vissza tudják verni a ruszkikat. Senki a világon. Szépen lassan szorulnak vissza a ruszkik, csak ki kell várni a végét. Türelem, kitartás." Sajnos mindenki azt gondolta, hogy menni fog egy gyors ellentámadás. (Olyanokkal vitatkoztam akik maguk is ezt kivánták) Azzal egyetértek, hogy az ukránok jól döntöttek és a lassú, kitartó ellentámadást választották, amihez meg van az erő. Már csak azért is, mert az oroszok a jelenlegi tank, tüzérségi, légierő veszteségek mellett nem fogják birni még évekig. Havonta buknak nehéztankból kb. 80-140db-ot és gyártani max 20-30db-ot.
A gyengébbek kedvéért: Egy cikk linkjét tettem be, amiben volt egy videós hivatkozás. A cikkben pedig leírják, hogy orosz bloggerek elismerik az ukrán támadás sikerességét, azaz még véletlenül sem propaganda, mert az orosz fél jelzi a sikeres ukrán támadást. ... Azóta az ukránok is nyilatkoztak, szerintük számos (9 speciális helikopter és egyéb felszerelés) eszköz megsemmisült. ... Fogalmad sincs arról mi a propaganda, ezek szerint az orosz bloggerek ukrán propagandát nyomnak, vicces! Értelem nélküli vagdalkozás, ami nem tetszik az ukrán propaganda, még az orosz állítás is :D - LOL .... A cikkben az orosz blogger szerint: "Az egyik legsúlyosabb csapás az egész különleges katonai művelet
(orosz-ukrán háború) idején. Ha nem a legsúlyosabb. Mind emberekben,
mind felszerelésben vannak veszteségek" .... a másik szerint: "Volt elég idő a felkészülésre. Mindenki tudott arról, hogy az ATACMS-t
kazettákkal együtt már hónapokkal ezelőtt átadták az ukránoknak (még
akkor is, amikor hivatalosan tagadták). Ahelyett, hogy felkészültek
volna, mit csináltak? Nem mondok semmit" ... Az pedig apróság, hogy az oroszok szerint ATACMS rakétával volt a támadás, azok után, hogy hetekig ment itt, hogy úgysem kapják meg (a cikk egyébként elmondja, hogy erre egyelőre nincs bizonyíték - semleges a cikk).
Azt gondolom, hogy ez nem ilyen egyszerű dolog. Nem csak arról szól a dolog, hogy az Abrams 1v1-ben mit tud elintézni, önmagában az is sebezhető, akna, felülről gránát, bomba, tüzérség, stb. Az USA hadereje nem kizárólag abból ered, hogy jobbak a dolgaik, hanem összességében kell nézni. Meg lehet nézni a youtube-n több videót, ahol régebbi USA csatákat, háborúkat elemeznek, bemutatják, hogyan mentek előre. Hajók (ha partmenti), repülők bombázása, utána a szárazföldi erők, szisztematikusan. Himarsok leszedik a légvédelmet és mennek a repcsik... A légi fölény a legfontosabb, mert precíziós bombákkal mindent ki tudnak füstölni... Utána tankok, aknamentesítés stb. Ezek nincsenek meg az Ukránoknál, de az oroszoknál sincsenek. Látjuk, hogy megy az orosz "támadás", ami már védekezés. Ehhez hozzájön, hogy teleaknázták az elfoglalt területeket, mindent, amit lehet. Azt fel kell számolni, de csak úgy lehet, ha közben nem lőnek... Ezért megy láthatólag lassan... Ami szerintem nem annyira lassú, szépen haladnak előre. Ez a taktika jó, amit csinálnak, kilőni mindent távolról. Ez válik be. De ami a legfontosabb. Senki nem gondolta, hogy így vissza tudják verni a ruszkikat. Senki a világon. Szépen lassan szorulnak vissza a ruszkik, csak ki kell várni a végét. Türelem, kitartás.
....ez csak pár beirás a tél végéről. csak az álszakértők gondolhatták, hogy a gyenge felszerelés elég lesz egy gyors ellentámadáshoz és az oroszok visszaszoritásához a krimbe.
berlini 2023. 04. 28. 09:36Előzmény: #8971 Shortelek#8972 Igen, ezt én is irtam pár hete itt. Egy jól kiépitett többszörös védővonal ellen kell többszörös számbeli és technikai túlerő kell. Hogyan állunk ezzel? - számbeli rövid ideig egy frontszakaszon létrejöhet, de legkésőbb az első áttört vonal mögötti 3. megállitja az előrenyomulást az orosz átcsoportositások miatt. (A teljes fronton orosz létszámfölény van) - már a kezdés nehéz lesz megfelelő légitámogatás nélkül. Meddig kell a nyugatnak egy katonai egyszer egyet elmagyarázni? Ha az ellenfélnél van a légifölény, akkor ideig óráig megy a támadás, de utána elakad. (Lásd ardenneki német ellentámadás 44-ben, amit a szövetséges légifölény miatt időzitettek egy ködös borús napra.) - tüzérség: itt meg van a fölény minőség (pontosság tekintetében) de a létszámfölény az oroszoknál. Ne becsüljük le a múzeumi T62-eseket beásva egy lövészárok vonalába. Ha ezekből többszáz kezd el egyszerre lőni vakon egy irányba, az kellemetlen lehet az előretörő csapatok szempontjából. - mozgékony páncélosok, nehéztankok. Ha igaz, hogy van 300 jó minőségű tank az nagy támogatás. Kár hogy a másik oldalon is maradt még hasonló erőt jelentő T90-esből akár több is. (Remélhetően a kiválasztott frontszakaszon kevesebb mint a támadó ukránoknak.) Remélem nem lesz igazam és sikeres lesz az ellentámadás a fenti hiányosságok ellenéri. De ha nem, akkor van egy gyanúm, hogy az USA szándékosan manőverezi az ukránokat egy olyan csatába, ahol kis területi nyereségért elveszitik a nehezen összehozott technikát és ebben az évben már nem lesznek képesek komoly támadó hadműveletre. El tudja nekem valaki magyarázni, hogy az USA által legyártott 10 ezer Abrams tankból miért jut csak mutatóba az ukránoknak? 3000db raktáron hever valahol az USA-ban (nincs is hadrendben) Gondoljunk bele. 3000db ilyen tankkal az egész orosz inváziós hadsreget el lehetne söpörni Rosztovig. (De van olyan amerikai politikus aki szidja Németországot, hogy nem segit eleget. A németeknek van kb 350 leopardjuk összesen.) 1 1 Válasz erre
berlini 2023. 04. 28. 15:39Előzmény: #8978 ThePersistentTrader#8981 értem én a repülőket. De mi lett volna ha oda adják a raktáron porosodó 3000db tank nagy részét? Mivel magyarázod, hogy a mai napig nincs ott Abrams tank csak mutatóban? Amúgy meg - ha megtennéd megköszönném- jó lenne ha érvekkel cáfolnál és nem általánosságban erősitenéd hitünket mint a templomban. Félre ne értsd, én is drukkolok az ukrán ellentámadás sikerére. De ehhez az erő most kevésnek tűnik. És erről nem az ukránok tehetnek. 1 3 Válasz erre
berlini 2023. 04. 06. 08:12#8753 https://www.portfolio.hu/global/20230406/szivarognak-a-felvetelek-40-ezres-rohamdandarral-keszul-az-ellentamadasra-ukrajna-607634 Ez igy jól hangzik. nyugati technika a szar régi szovjet helyett. De: - frissen kiképzett civilek nyugati technikával? Én a legtapasztaltabbakat képeztettem volna ki (Elsősorban azokat akik 2014 óta szagolnak puskaport.). - 40 ezres létszám? Akárhol támadnak, az oroszok beásták magukat minden frontszakaszon összesen kb 400 ezer emberrel. Ahol az ellentámadás megindul ott is lesznek vagy 50-100 ezren. Hol lesz meg a támadói létszámfölény? (Szakértők szerint legalább háromszoros kell egy sikeres átttöréshez.) Ha ez a támadás kudarcba fullad, akkor kiváncsi vagyok honnan szednek össze mégegyszer rövid időn belül egy ujabb (de akkor már átütő erőt képviselő) hadsereget. 2 2 Válasz erre
berlini 2023. 03. 28. 21:13Előzmény: #8663 euler#8668 Egy sikeres ellentámadáshoz több kell mint 100 modern nehéztank. Ma már minden frontszakasz keményen meg van erősitve mindkét oldalon. Az oroszok december óta tapasztalják Bahmutnál. Ezek áttöréséhez nagyon komoly tüzérségi előkészités és egy összfegyvernemi, jól összehangolt támadás kell létszám és fegyverzeti túlsullyal. Különben úgy járnak az ukránok mint az oroszok az elmúlt hetekben. Aránytalanul nagy veszteség emberben és technikában és max 10-20 km előrehaladás. A Leopardok sem mindenhatók egyedül. A törökök vesztettek egy tucatot Sziriában pár amatőr iszlámharcos ellen pár hét alatt. 1 2 Válasz erre
OROSZ-UKRÁN háború