Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 06. 14. 14:11
Előzmény: törölt hozzászólás
Ez jó!
Pont te kérdezed.
Te is megoldottad.
Törölt felhasználó 2023. 06. 14. 13:17
Törölt hozzászólás
WLM 2023. 06. 14. 13:09
Előzmény: #38996  Törölt felhasználó
Korrekt. 
Placi82 2023. 06. 14. 12:59
Előzmény: #38981  Sehmet
Amúr videkre gondolsz konkrétan, az orosz tavolkelet meghatározáakor. Egyszer régen olvastam valamit, hogy az a terület szinte lakatlan volt. 1800 as évek elejéig. Aztán a Romanovok beolvasztottak Oroszország testében. De lehet rosszul tudom mindegy. Azt nem tudtam, hogy ez egy toréspont.  Avval maximálisan egyetértek veled, hogy számomra meglepő modon, Kína nem éppen egy stabil jó szövetséges Oroszország számára. Csak akkor azt nem értem mit akar. Mert ilyen hozzáállasal nem igen lesz meg neki a gazdasági, és hatalmi, és a a globális  pénzügyi rendszerben a ternyerése, amit gazdasági és termelő potenciálja indokolna, és akarna. Pont erre céloztam, hogy laza szövetségi rendszerel ez nem fog neki összejönni. Mert a másik oldalon, meglepodtem hogy milyen fojtogatoan szoros ez a rendszer. Lásd, Nemetek, Franciak, etc. Emlékszünk meg mind" Mi nem szállítunk csak katonai sisakoktol" eljutottunk a legjobb tankokig. És be vállalják a full gazdasági bukott is a saját érdekük ellenében. Szóval, Kína kenheti a hajára az Egy övezet, egy út álmait! . Semmi másra nem lesz jó, mint egyes országoknak, ad hitelt, és épít. Pedig történelmi lehetőség nyílt volna meg most előtte. De hát a Kínai mentalitás nak sose volt birodalmi  attitűdje. Elvannak a saját világunkban. Pedig lassan ők is sorra kerülnek..... 
Törölt felhasználó 2023. 06. 14. 12:59
Előzmény: #38993  WLM
Ez is jog, az is jog.
Mindkét esetben jóváhagyás kell. 
Egyiket a magyar kormány, a magyar országgyűlés húzza és feltételeket fogalmaz meg, a másikat pedig konkrétan egy amerikai szenátor, aki szintén feltételeket fogalmaz meg. Neki is van hozzá joga, hozzájárulása nélkül nem lehet a fegyverszállításokat lebonyolítani.
Risch republikánus szenátor, akik elvben a magyar kormány barátai.
Diplomáciai adok-kapok. 
Shortelek 2023. 06. 14. 12:52
Előzmény: #38993  WLM
Orbán annyira időt nyerhet, hogy kipenderítenek minket minden honnét, de legalábbis le fognak szarni minket amíg orbán hatalmon lesz, el lehet gondolkodni az országban, mit ér nekünk orbán.
Törölt felhasználó 2023. 06. 14. 12:50
Előzmény: #38987  WLM
Három  dolgot tényként könyvelsz el:
Ukrajnának szándékában állt felrobbantani, az USA szólt, hogy ne tegye, illetve ennek ellenére megtették.
Az információk névtelen forrásoktól származnak.
A robbantás után az USA megemeli a fegyverszállításokat Ukrajnába, nincs fagyos hangulat, nincs sértődés, az USA úgy tesz, mintha Ukrajna semmit sem tett volna.
Korábban arról is szóltak cikkek, hogy az angol miniszterelnök a robbantás után sms-t küldött Bidennek, mely szerint "elvégeztetett" , lehozta a TASZSZ és az Oroszország Külügyi Hírszerző Szolgálatalának igazgatója ezt le is nyilatkozta, bekérették a britt nagykövetet is.
https://index.hu/kulfold/2022/11/04/haboru-orosz-ukran-konfliktus-brit-nagykovet-amerika-eszaki-aramlat/
WLM 2023. 06. 14. 12:49
Előzmény: #38985  Törölt felhasználó
Fordítva stimmel. A vétó jog, ha ezen jog gyakorlása következményekbe ütközik, az zsarolás. Nem fog működni, sem EU, sem NATO szinten, rossz precedens lenne, időt nyerhetnek csak a zsarolók. 
Shortelek 2023. 06. 14. 12:48
Oriási ballépés lenne, ez inkább muszka mentalítás, ugye a gátrobbantásban is jeleskedtek, hogy aztán a muszkákat is kiöntötte az ár.
Shortelek 2023. 06. 14. 12:46
Hol olvastad origóban?:))
berlini
berlini 2023. 06. 14. 12:42
nem tudom hogy debil van-e.
Egyet tudok.
Az ukrán hirszerzésbe az USA garantáltan be van épülve.
Azaz egy ilyen hetekig tartó akcióba, amennyiben az ukránok ilyet terveztek, be tudtak volna avatkozni.
Nem azt állitom, hogy az ukránoknak nem voltak ilyen ötleteik. (le is irtam ma reggel, hogy szerintem igencsak lehettek) De más az ötlet és más a kivitelezés.
Augusztusban azért volt a gáz ára a mai 11-szerese, mert Biden éppen hiába imádkozott az amcsi gáztermelőknél, hogy növeljék az európába szállitást, de terminálból is kevés volt még akkor.
Az Amcsik nagyon jól tudták, hogy egy ilyen robbantás, akár meg is roppanthatja az európai szolidaritást.
És mielőtt leirnád, hogy nem igy volt, emlékeztetlek arra hogy mindannyian erre számitottatok!
ment az ijesztgetés ezerrel, hogy meg fogunk fagyni a télen.
nem igy lett, de ebben az időjárás is segitett.
A robbantás önmagában okozhatott volna egy ellátási katasztrófát is.
WLM 2023. 06. 14. 12:42
Előzmény: #38982  berlini
Tehát szerinted a Politico hazudik és a CIA nem figyelmeztette Zedéket? Akkor csúnya következményeknek néznének elébe, nem tartom valószínűnek, hiszek nekik. 
Placi82 2023. 06. 14. 12:37
Előzmény: #38984  berlini
Pont így. De hát akkor hol az érdek? Az indiaiak, és a Kínaiak,  teszik kegyetlenül zsebre az a hasznot, az nyílt tengeren atszivattyuzott,  orosz olaj, és gáz után, meg minden más nyersanyag  után is amúgy. Hát ez az. Azt nézem, hogy a Kínaiak, nem gondolkodnak szövetségi rendszerekben, nem állnak ezek ki senkiert se csak saját magukért. Mert ilyen a történelmünk. Kegyetlenül kihasznaltak az Oroszok úgymond kiszolgáltatottságat, és a hasznot meg zsebre teszik.  Ergo. Akkor hol is van a Cui prodest? Hát ezaz! 
WLM 2023. 06. 14. 12:34
Előzmény: #38977  Törölt felhasználó
Utoljára. Az USA rászólt Ukrajnára - miután megtudta, hogy szándékában áll ferobbantani a vezetéket-, hogy nem kellene, erre a vezeték felrobbant. Ezek után van olyan debil aki úgy gondolja, hogy az ukránoknak semmi köze a robbantáshoz? 
Törölt felhasználó 2023. 06. 14. 12:34
NATO-országban borult lángba egy amerikai katonai jármű - Szabotázs történt?
Több forrás is arról számolt be, hogy szállítás közben lángra kapott a NATO egyik üzemanyagszállító járműve Riga közelében. Meg nem erősített hírek szerint szándékosan okozták a tüzet.
https://www.portfolio.hu/global/20230614/nato-orszagban-borult-langba-egy-amerikai-katonai-jarmu-szabotazs-tortent-621400
Nemsoká lesz itt még másis Đ
Törölt felhasználó 2023. 06. 14. 12:32
Előzmény: #38964  WLM
Orbán elkezdte zsarolni a NATO-t, az EU-t.
Most a másik oldal is elkezdett érdekei mentén politizálni,
ezen nem kell megsértődni, meglepődni.
Irányt kell nagyon gyorsan váltani, mert hamar megszűnhet a tagság a két szervezetben.
berlini
berlini 2023. 06. 14. 12:31
Előzmény: #38979  Placi82
A kötbér szerintem sem játszott.
nem is érveltem vele.
A 11-szeres ár pedig kiszámithatóan sokat hozott nekik.
Amúgy meg az LNG import 15%-a is orosz eredetű. És ez csak a hivatalos szám. Nincs benne az átszivattyúzott.
Tehát még ma is jelentős az orosz import.
LNG + vezetékes.
Olynnyira, hogy a németek már most attól tartanak, hogy az ukrán vezetéken 2024 vége után nem jön gáz, mert azt is meg fogjuk érezni, pedig a török áramlat is jelentős forrás.
Sehmet
Sehmet 2023. 06. 14. 12:31
Nem mindegy, hogyan nevezik a "zsarolást". Az a mai fogalmaink szerint feltételhez kötött kényszert jelent, és az a kényszer lehet politikai, katona és gazdasági is.
berlini
berlini 2023. 06. 14. 12:28
Előzmény: #38975  WLM
Neked.
Tudod, Amerikában mindenről és az ellenkezőjéről is találsz óránként több tucat cikket. (Sajtószabadság, amit az oroszok már jó ideje ki is használnak folyamatos dezinformálásra.)
Amit csatoltál nem az amit állitottál.
Amerika nem vallott be semmit.
Mert Amerika nem egy ujság cikkirója.
Amerikát (amerikai állásfoglalást) nem képvisel.
Sehmet
Sehmet 2023. 06. 14. 12:27
Előzmény: #38969  Placi82
Egyetértek azzal, a nem jelentéktelen szemponttal, hogy  Oroszországnál már komoly problémának kell lenni ahhoz, hogy legalább egy kis ideig Kínával szorosabb szövetséget hozzon létre, netán másodszerepet vállaljon Kína mellett, amelynek a megbízhatósága azért nem mintaértékű. De Kína sem áll be az oroszok mögé másodhegedűsnek, mert jobban szereti saját, egyéni útját járni. A kínai–orosz viszony ütközőzónáját, érdekellentétét alapjaiban határozza meg Oroszország globális szerepének alakulása és a Washington–Peking–Moszkva háromszög viszonyrendszerének formálódása. Kína és Oroszország viszonyát számos törésvonal terheli ezen kívül is, amelyek közül talán az egyik legfontosabb a „Külső-Mandzsúriának” nevezett, Oroszországban pedig „orosz Távol-Keletként” ismert terület, valamint Mongólia és a közép-ázsiai kőolaj- és földgázlelőhelyek feletti ellenőrzés. Mindezek mellett a dél-oszétiai háborúban, 2008-ban már Oroszország támogatást várt volna Kínától a háború Dél-Oszétia területén túlra való kiterjesztésével kapcsolatban, Kína elvárása viszont az lett volna, hogy Oroszország ne tegyen ilyen lépéseket az ő álláspontjának figyelembe vétele nélkül. Kína és Oroszország között ráadásul számos olyan eleve adott geopolitikai érdekellentét áll fenn, amelyeket csak a közös ellenféllel, az Egyesült Államokkal szembeni együttműködés érdekében tudtak ideig-óráig félretenni.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek