Tiszteletem az uraknak és a hölgyeknek! Drága Euler uram, ne légy már ilyen gyerekesen naív, az általad favorizált álszent nyugat csak vicsorog, mint a veszett patkány, de nagyon jól tudja, ha harap akkor vége lesz, mint a botnak, zsetont szeretnének, nem apokalipszist. Csak a falig mennek és egy milliméterrel sem tovább, a háborúpárti kamulibsik alantas álmai, pedig bőven a falon túl vannak.
Én soha nem tudtam egy kollektív népet hibaztatni. Se ukrán se orosz népet. A szovjetunio, és a kommunizmus káros, és szörnyű volt. De az eszme volt káros, nem az orosz cári muzsik paraszt találta ki a kommunizmust. Lenin is hibás mert őrült Sztálin vegrendeleteben ki akarta tiltani, minden tisztségéről, de Trockij, meg Kamanyevék nem hajtottak végre ezt, mert pártoskodtak, és szethuztak, aztán meg a ravasz őrült Sztálin bedaralta őket. Lehet ha Sztálint 1925 körül felreallitjak,ahogy kellett volna, akkor a kommunizmus se éli meg a 1930 as éveket és jobban járnak az oroszok is meg mi is, és az egész világ. De Sztálin nyert, és teljhatalmat szerzett. Ez is egy félre csúszott tortenelemi példa. Ezt még bucsuzoul, idenyogtem, választ ne írjal mert a héten biztos nem jövök fel, sok a dolog. Nem tudom elolvasni. Joccakat mindenkinek. Off!
Mondjuk a lengyeleken meg fognak lepődni, mert ők szépen lekanyarítják az őket megillető területeket cserébe az ukránok által lemészárolt lengyel tízezrekért.
Tökéletes érvek mind a beavatkozás, mind Ukrajna mielőbbi tagsága mellett. . Megjegyzem a svédek és finnek se járták végig a lépcsőfokokat a felvételkor, sőt mindkettő részt vesz minden idők legnagyobb NATO légi gyakorlatán júniusban. Igen a svédek is, így lépnek át ov-n és Erdoganon. . Ha Vilnius nem is hoz azonnali eredményeket, a lengyelekből kinézhető, hogy anélkül is lépnek. Legyen már vége az álszent jogászkodásnak és vessen véget a civilizált világ ennek a szégyennek amit az oroszok hoztak ránk. A légigyakorlatról: az Euronews.
Nem tudom milyen széles volt a gát. 8 méter volt a tetején? Az szép. Nem tudom mikor építettek. 1940 vagy 90 ben. Egyben csak nem öntötték ki, mert akkor a cement hidratacios kötési folyamat, meg most is tartana. Vasbeton trapéz elemeket alkalmaztak? Milyen hosszú a szerkezet? Stabilitásat a szerkezetnek vasbeton tampillerek biztositottak.? Mennyi db? Milyen hosszú ? Bár ha teszem azt volt mondjuk 50 db, akkor 15-20at biztos ki kell ütni, mondjuk ahhoz biztos kell tényleg minimum 30 speciális rakéta, vagy még több. (Fegyverekhez tok analfabéta vagyok, annyit tudok hogy van vastag acél páncélt is atuto rakéta, de nem tudom, hogy ezek milyen hatásuak) Azt azért csak észre veszik, vagy lefilmezik, vagy mit tudom én, egy ilyen hatalmas rakéta esőt. Nem tudom. És be is ismerem ezt. Csak a logikát keresem. Beásva, védekező pozícióba, kényelmes szituacioban, így beszartak, hogy ki öntik magukat is? Ökológia katasztrófát okozva? Se termés, se öntözés évekig? Humanitárius katasztrófa a sajatjaiknak? Krimnek is? Az igaz, hogy semmit se tudok, erről a gátrol, az új rakétákrol se . (A Kinjalrol pár hónapja utána olvastam pár oldalt, mert érdekelt, a nagy kinetikus energiája, és a Mach 8-10 nel, hogy változtat iranyt).
Az szép. Köszi a linket. Ez még viccnek is durva lenne. Ezt hogy kivitelezik egy olyan állammal, aminek területen háború van. Tiszta 1913. Szövetségi rendszerek okán, már csak Kína hiányzik és teljes lesz a totál buli. Ahogy elneztem múlt héten, az is alakul.
Ugyan, dehogy, nem foglalkoznék én ezzel, csak hát ha az oroszokat kell szidni, akkor éppenséggel jól jön Sztálin, a népirtás, a krími kitelepítés stb. A többire meg spongyát rá, na persze... a diplomácia alapja sem a múlt hónap, hanem inkább az elmúlt 100 év.
Most a szabadságharcról irtam. Trianon is megérne pár ezer oldalt. De mi köze van mindennek az orosz - ukrán háborúhoz? A probléma veled az, hogy mindent előszedsz, ha kellvisszamész a Honfoglaláshoz (a magyar törzsek (Kijev alatt vonultak, hasonlóan hadüzenet nélkül) Mindennek az égegy adta köze sincsen a mai háborúhoz. De ha már nagyobb találati arány akarsz, akkor kapargathatjuk az ukrán politika vadhajtásait az elmúlt 23 évben, (sokan visszamennek a 2.VH-ig) de mindez csak szerecsenmosdatás marad.
OROSZ-UKRÁN háború