Putyinnak addig volt igaza, amíg nem nyult a tankokhoz. Onnantól jöhetett az ugye megmondtuk duma az ukránoktól és USAtól. Megjegyzem szerintem elkerülhető lett volna az h tankokhoz nyuljon. Több ideig tartott volna mindenki részéről, de elérhető lett volna szerintem. Nem csak a 2014-es status quo felboritása előtt, de akár utàna is. Ugyanakkor az ukránoknak ez érték is lesz, qva drága és fájdalmas, de érték, barmilyen véget is érjen.
Törölt felhasználó2023. 04. 30. 12:04
A tőzsde már a háború végére készül és örül, hogy az oroszokkal újra lehet nagyokat üzletelni. És még az ócskavasnak is keresleti piaca volt. Win-win situation.
Ferenc pápa miséjén áldás kért a sokat szenvedett ukrán és orosz népre. Az olasz napilapok folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményt és azt írják, hogy a pápa és Orbán, fegyverszünetre, majd békére vonatkozó álláspontja ugyanaz. Ferenc pápa április azt mondta, hogy "elment az esze annak, aki Ukrajnába fegyvert szállít". A mai miséről a következőket emelik ki ezzel kapcsolatban: "Könyörgés Máriához "a megtépázott Ukrajnáért és Oroszországért" "E
nagy városbnak és ennek a nemes országnak a szívébe szeretném helyezni az
egész európai kontinens hitét és jövőjét, amelyre ezekben a napokban
gondolkoztam, különös tekintettel a béke ügyében." Ferenc bemutatta a "Regina Caelit" („Mennyek Királynője” - a katolikus egyház ősi latin Mária-himnusza) a budapesti Kossuth Lajos téren, ahol azt mondta: "Szent
Szűz, tekints a legtöbbet szenvedő népekre. Tekints mindenekelőtt a
közeli mártírhalált halt ukrán népre és a neked szentelt orosz népre" -
hangzik a pápa kérése. "A magyarok Nagyasszonyára - akit királynőnek és védőjének hívtok - minden magyart rábízok" „Te
vagy a Béke Királynője, oltsd bele az emberek és a nemzetek vezetőinek
szívébe a vágyat, hogy békét építsenek, hogy a fiatal nemzedékeknek a
remény, nem pedig a háború jövőjét adják; bölcsőkkel teli jövő, nem sírokkal; testvérek világa, nem falak” – buzdított a pápa."
Semmi realitása nincs annak, hogy egy NATO országot megtámadjanak. Ennyi erővel már akkor ledobhattak volna néhány atombombát is. Ez most egy proxy háború, nem pedig tatárjárás.
A fidessgyalázást tamogatom is. Ott is van értelmes egyébként, akár politikusi szinten is, akit ismerek ezek közül az kb be is vallja hogy ez megalkuvás részeről. Az igazi hívők viszont agyatlanok. Nem jobbak mint az igazi komcsik, csak nem veszik észre, hogy max a pártkönyvük nem vörös. Sajnos az alternatívák viszont nem túl erősek. Túl jól csinalja a fidess a szalámipolitikát és egyben a beolvasztott megalkuvóknak sincs lehetősége változtatni. Mint írtam korábban, mindenhol van normális és együgyű is, magyar, roman szlovak, stb közt is. Nekem inkább szlovák és szlovakiai magyar ismerőseim vannak. Érzik mikor heccelem őket a hungarista panelekkel, es jót nevetünk rajta.
Kimaradhatsz a NATO-ból is , de egyre inkább náci jegyeket kezdesz majd felvenni és jön ide is a nácitlanítás. Már a moldávok is tiszta nácik lettek, meg mindenki , akinek a földje kellene. Az is egy hulladék, aki a ruszkit támogatja a háborúban. Nem mintha szeretném az ukránokat, de az igazság nem a ruszkinál van. Aki meg beszopja a putyinista propagandát, annak úgy is kell, annyit is ér. :D
Fideszgyalázó, maradjunk annyiban, meg annyiban, hogy nem tartom valami sokra az egységsugarú fidesz szektást. Lehet, hogy ez fáj. Még tréningen is kerültem némely magyart, mert nem tudtak viselkedni. Az erdélyi magyar cimbivel lógtam végig, meg a román kollégáival, némelyik normálisabb volt mint a hazámfia. Ettől függetlenül nem vagyok oda a románokért, de ott se mindenki hülye. Csak az ottani szélsőjobb, ha leülsz velük pár sörre, rájössz, hogy ő is ember, többnyire nem is mindig rossz.
Az integrációja a romáknak nem 1-2 napos feladat. A 90-es évekkel összehasonlítva nagy az előrelépés szerintem. Lehet sose lesz teljes, de van haladás, és talán újabb 30 v 50 év múlva már értékes lehet a magyar cigány társadalom.
A menekülő szomszéd befogadásával semmi gond. Sőt, azon túl az önkéntes segítséggel sem. Az EREE viszont véderő, és nincs joga a szövetség határain túl intézkedni, mert nem erről szól az alapokmánya. Az EREE tagok önálló cselekedetei már más tészta. Meg kell várni a rendőrséget, aminek jogában áll intézkedni. Persze lehet, hogy a rendőrség is befolyás alatt àll. Az mondjuk pech, de attól még erről kellene szóljon. Illetve, ha a szomszédom rendszeresen hordta át a szemetet hozzám, lehet h kisebb a motivációm az önkéntes segítségemre. + amíg a 2 szomszéd egymást püföli, addig nem hozzám hordják a szemetüket. Uh igen, elvi síkon több megoldás és állaspont is lehet, de ez nem jelenti azt, hogy a szomszéd harcàt nekem/az en káromra kell megvívnom.
OROSZ-UKRÁN háború