A nagy szövetség? Egységesség? Mit kap ebből Putyin? Megveszik az orosz gázt és az olajat féláron. (De a Putyin által bejelentett jövőbeni mennyiség töredékét erősitette csak meg a kinai elnök) És nem kapnak fegyvert, lőszert cserében még duplaáron sem. Ezek kb annyira egységesek mint Orbán és Zelenszkij.
Nos, akárhogyan is, de ha az oroszok elteszik az indiai pénzt és nem szállitanak, az azért nem tűnik tiszta ügynek. (Legfeljebb azon lehet csodálkozni, hogy az indiaiak elhitték hogy szállitani tudnak, mert a kőolajjal ellentétben a haditechnika az nem a föld alól tör fel) Kimondtad, amit én is suglltam. Persze hogy folyik az indiai orientáció a nyugat irányába. És hidd el, hogy ennek nem egy szorosabb indiai - orosz együttműködés lesz a következménye. Ukrajna nem fizeti a hiteleit, de ahogyan ezt mindenki tudja, soha sem fogja ezeket törleszteni. Pont forditva lesz. A háborúban összgyűjtött 100-200 milliárd dolláros tartozásukat el fogják törölni és kapnak még pár száz milliárdot a rákövetkező 10 évben a helyreállitásra.
Én ilyet nem állítottam, mindössze linkeltem az indiai eszmecserét a témában. Ez mindenesetre a tény, nem pedig valami kósza twitteres álhír. Az oroszok már régen jelezték, hogy nem fognak tudni szállítani, nincs semmi átverés a témában. Ugyanez vonatkozik az ukránokra is. Ha jól olvastam India szakaszosan fizetett a fegyverszállításokért, majd vesznek akkor a nyugattól. Ukrajna most fizeti talán a hiteleit?
Miért akarna Kína, India egy olyan ország szoros szövetségese lenni, amelyik messzemenően leszerepel épp egy háborúban, katonailag, morálisan? A gazdasága meg megrottyan.
Értem. tehát miközben az oroszok a saját haditechnikai veszteségeiket sem tudják pótolni, szállitanak majd az indiaiaknak. Ez az alapvető matematikai ismeretek hiányára utal. A másiknak (amit belinkeltél) meg semmi köze nincsen a témához. De dicséretesen sokat dolgoztál azon, hogy találjál valamit. Ha gondolod segitek hasonló garanciális viták felderitésében, ha cserébe elárulnád, hogy hogyan lesz ezekből Indiának orosz szállitású haditechnikája.
Abban igazat mondott az ukrán, hogy Bahmut egyre stabilabb, csak az a része (70%) az oroszok kezén van, ha így nézzük nemsokára teljesen stabilizálódik a helyzet .
"Mint a kés a vajon", úgy haladnak előre, ugye. A nagyon tompa kés a kőkeményre fagyott vajon?:) Megtámadták a várost és ripsz-ropsz, nyolc hónap után már majdnem elfoglalták. Nem semmi ez az orosz haderő!
OROSZ-UKRÁN háború