Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
janosvitez 2023. 03. 18. 18:15
Előzmény: #30494  Sehmet
Előkészítették bizony!!
Az orosz titkos szolgálat ukrajnát egy pillanatra se hagyta lélegezni egyedül a szovjetunió szétesése után...
A gazemberek nem elég hogy a holodomort már egyszer elkövették az ukrán nép ellen 5millió halottal a kommunisták!
Gondolták (ha már voltak olyan óvatlanok és lemondtak az atom tölteteikről bízva a hazug oroszokba,)BÉKÉN HAGYJÁK ŐKET!MÁSODSZOR IS NÉPÍRTÁST CSINÁLNAK PUTYIN FASISZTÁI....
Aki ezek után az oroszokat védi szégyelje magát!
Itsamee 2023. 03. 18. 18:14
Előzmény: #30497  Murdoch
Ha valaki feltételez valamit annak szokás bizonyítékot szolgáltatnia, valaminek a nem létét bizonyítani nem lehet. Például bizonyísd hogy nincs isten...
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 18:00
Előzmény: #30497  Murdoch

Melyikekre is gondolsz?
Murdoch 2023. 03. 18. 17:57
Előzmény: #30495  Itsamee
Te milyen bizonyítékokkal tudsz szolgálni, hogy nem volt ilyen összefonódás? 
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 17:49
Előzmény: #30495  Itsamee
A civilizációs megosztottság és a biztonságpolitikai szempontok tények, sőt evidenciák, és ezek okozzák az alapvető problémát.
Itsamee 2023. 03. 18. 17:45
Előzmény: #30494  Sehmet
Már megbocsás de nem tényeket mondasz hanem feltételezéseket.
Tényszerű bizonyíték az lenne ha mutatnál valami direkt bizonyítékot az összeesküvésre. Akkor meggyőznél de jelenleg ilyet még nem mutattál.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 17:29
Előzmény: #30489  Itsamee
A Majdan téri puccsot bizonyára előkészítették, és az Ukrajnában egymásnak feszülő két civilizáció (a nyugati, Lemberg központtal és a keleti Donyeck és Luhanszk központokkal) nem tette nehézzé a forradalom kirobbantását, ami nem egy napig, hanem több hónapig tartott. A 2004-es "narancsos forradalom" után politikai anarchia uralkodott az országban, és végül a keleti- és a nyugati orientáltságú pártok szövetkeztek. Ez a keleti és nyugati civilizációs probléma a jövőben is meg fogja osztani az 1991-ben önálló, független állammá lett Ukrajnát, amelynek keleti része korábban Oroszországhoz, másik része pedig változóan Poroszországhoz, az Osztrák-Magyar Monarchiához, Lengyelországhoz, stb. tartozott. Samuel P. Huntington már a kilencvenes évek közepén - Fukuyamának válaszul - leírta, hogy most majd a civilizációk összecsapása fogja háborúba sodorni az országokat. Persze, ehhez kapcsolódnak a gazdasági és biztonságpolitikai szempontok is. 
"A nyugati politikusok nagy számban fordultak meg a Majdanon, hogy támogatásukról biztosítsák a demokráciáért küzdő becsületes ukrán népet, de a tervek láthatóan nem nyúltak túl azon hogy Kijevet valahogy levágják Moszkváról."
https://index.hu/kulfold/2014/11/21/tiz_eves_a_vertelen_narancs/
Persze, vannak olyanok, akiket a tények sem tudnak megzavarni. Egy kis nemzetközi politikai viszonyok tanulmányozása nem ártana. De ahogy mondják, azok Thuküdidész óta alapvetően nem változtak (Perzsa háború, Méloszi-dialógus)
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 17:05
Előzmény: #30492  WLM
Káosz! Várhatott volna vele az ICC addig, amíg egy kicsit elcsendesedik a háború, mert ahogy a sarokba szorított patkány is bármire képes, Putyin is, akár taktikai atomfegyvert is bevethet, ha nem lát más kiutat és nincs már vesztenivalója, nem is beszélve a stratégiai nukleáris fegyver bevetésének lehetőségéről. Most majd az esetleges béketárgyalásokra sem mer elutazni. Már megint előreszaladt az USA által vezérelt egyik nemzetközi szervezet. Persze, Amerika messze van.
Itsamee 2023. 03. 18. 14:11
Előzmény: #30489  Itsamee
Jacenyuk az janukovics csak munkában vagyok.
Itsamee 2023. 03. 18. 14:09
Előzmény: #30488  Sehmet
Még mindig az okozatot nézzed oknak. Nuland azért volt ott hogy biztosítsa a majdant az usa támogatásáról és valószínüleg hogy felmérje a szereplőket és a helyzetet. De kérdem én nem ez volt a dolga? Amire te mutatsz mint valaminagy felfedezésre az teljesen hétköznapi politikai eljárás. Belpolitiában is jól nézz ki hogy kiálunk a majdan mellett és külpolitikában is hasznos. Sőt valószínűleg még gazdasági és üzleti okai is voltak.
De ha nem lett volna majdan, nem lettek volna olyan körülmények amik az emberek olyan szinten kétségbe esésbe lökte hogy kimenjen abban a hidegben azokkal a veszélyekkel számolva akkor nuland egy üres téren bájolgott volna. Érted már hogy miért mondom hogy kevered az okozatot okkal?
Az alap logikát nem értem amúgy az ilyen érvelésnél,szerinted egy hétköznapi ukrán miért tenné ki magát annak ami a majdanon történt az amerikaiak kérésére?
Hogy van az hogyha a jacenyuk nem is volt olyan rossz akkor így el tudott bukni?
A mi viktorunkat nem kedveli senki akit ismerek és még sem vagyunk az utcán pedig lefogadom hogy az amcsik is szivesebben látnának egy kezelhetőb minisztert itthon. Akkor miért nem buktatják meg ha már ilyen könnyen összehozták ukrajnában is?
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 13:52
Előzmény: #30487  Itsamee
Igen, ezt így is lehet magyarázni. De kérdés az, hogy a Majdan téri puccs "cui prodest", és mit keresett ott akkor Victoria Nuland, stb. - illetve Brzezinski már 1997-ben a Nagy sakktábla c. írásában - később könyvként is megjelent - miért javasolta azt az USA-nak, hogy ha meg akarja tartani világhatalmi vezető szerepét, akkor Ukrajnát le kell választania Oroszországról, és mindez hogyan függ össze Nulandék "véletlenszerű" megjelentésével Ukrajnában, a Majdan téri puccs előkészítésében játszott amerikai szereppel vagy éppen a már akkor ott lévő katonai tanácsadókkal, és úgy gondolom, hogy a lehallgatott beszélgetésben hivatkozott Jacenyuk, Klicskó, stb. személyek nem ötletszerűen jöttek elő, hanem már jól előkészített elemzés eredményei.
Itsamee 2023. 03. 18. 13:28
Előzmény: #30486  Sehmet
Sokat jelent az ország jövőjére nézve de nem a múltjára, ez volt amire céloztam. Az ellenzéki politikusok voltak azok akik hatalomra kerülhettek hiszen a kormyánpártiak belebuktak a majdanba. Ha megfigyeled a kommunikaciót akkor konkrétan arról szól hogy szerintük kit érdemes támogatni, nem arról hogy kik az embereik. Jacenyuk mellett azt hozzák fel érvnek hogy van tapasztalat gazdasági és kormányzási téren is, de például klitchkot konkrétan nem akarják hogy részt vegyen a politikában mert nem bíznak benne. Ehhez képest klitxhko még is politikus lett. Tehát amit te mondasz hogy ez egy amerikai báb kormany én meg azt hogy ezek a szereplők voltak terítéken.
Az ukránoknak pedig kellett az usa szövetség az oroszok nyomása ellen.
Tehát ezt a szükség szülte, ellenben azzal amit te mondasz, hogy ez már előre le volt zsírozva.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 11:50
Előzmény: #30473  Itsamee
Szóval az semmit nem jelent, hogy 2014 február 21.-én az, az Amerika-barát kormány állt fel Ukrajnában, amit Nuland és Pyatt telefonon leegyeztettek, és ugyanaz lett a miniszterelnök is, akit megjelöltek, Jacenyuk. Hát ebből az aspektusból ezek szerint minden mindegy. Értem, vagyis azt értem, hogy mit akarsz ebből kihozni, de szerintem az a lényeg elmosása.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 18. 11:44
Előzmény: #30470  berlini
Ez viccnek is rossz. Az ujgurok mintegy tíz milliós népe túlnyomórészt Kína nyugati részén, Hszincsiang Ujgur Autonóm Tartományban él. Hazájukat egymás között Ujgurisztánnak, illetve Kelet-Turkesztánnak hívják. A húszmilliós Hszincsiang Kína egyik tartománya, amint azt fent írtam. A katalánok is szeretnének megszabadulni a spanyoloktól. Oszt büntetőeljárást indítottak a katalán elszakadásért harcoló politikus ellen, mert sérti az ország területi integritását.
Törölt felhasználó 2023. 03. 18. 10:25
Előzmény: #30482  janosvitez
A semminél még az is jobb ha ellopják. Ner lovagok biztos jól járnak. 
De azért nekünk is csurran, cseppen belőle.Más kérdés,hogy mennyi. 
Mi a garancia,hogy MZP-nél több csurran? Semmi. 
Ami már itt van az az országot gyarapítja,de ami nincs?az van?a semmi az nincs.
Dobrev,Cseh Katinka,Donáth Anna......Mit keresnek ezek az emberek a magyarság között!???!
Szánalmas szarkupacok mind! Ilyen emberekre szavazni? Eszem f@szom megáll!!! 
Egyetértünk,hogy OV nem jó.Minden hülye látja.De nincs egy normális ellenzék,akire szavazna az ember.
Brüsszeli talpnyaló,senkiházi,ingyenélő, társaságra ki szavaz? NORMÁLIS!!! 
Momentumos hülye gyerekre? F-GY Andrásra? Kutyámat nem bíznám rá!
Brüsszelben, Magyarország ellen szavaz??? Mert "fidesz"  De akkor is a mienk az országé! 
Mindegy,hogy ki van,meg lesz,szarházi,ingyenélő,mind. JAkab is beáll ezek mellé,gerinctelen szarok.
A következő választáson Toroczkaira szavazok.Hülye vagyok,ez van! Nincs más lehetőség. 
VAgy jobb lenne OV??? Van jobb alternatíva? Halljam ki az? 

janosvitez 2023. 03. 18. 01:12
Előzmény: #30481  Törölt felhasználó
Fussunk neki mégegyszer...
"Értem én,hogy ellopják.De azért ha megkapnánk, csak jobb lenne nem?"
Szerinted az országnak vagy szégyen NER lovagoknak??
Törölt felhasználó 2023. 03. 18. 00:21
Előzmény: #30477  berlini
Szar vagy fos. Mit vársz ilyen ellenzéktől? Pl.Azon tevékenykednek,hogy az ország ne kapja meg az Eu pénzeket.Értem én,hogy ellopják.De azért ha megkapnánk, csak jobb lenne nem?
Magyar a MAgyar ellensége?
Hasonló a Brüsszeli észjárás!?? Emeljűk a nyugdíjkorhatárt, mert hát nincs rá pénz.Ukrajna támogatására van!? Soroljam még? 
Mit adott Ukrajna az EU-nak? Mit ad az Eu a saját adó fizető polgárainak? Ez a normális gondolkodás?
Ingyenélő szarházi mind! Ezektől várod a csodát? Most ezeket szidod,holnap meg azokat?
Amíg a világ a világ, ez így lesz mindig. Porszemek,rabszolgák vagyunk mind! 
Az ember élete nem másokon múlik! Persze a legkönnyebb mindig másokat szidni. 
Az önkritikánk,életünk csorbulását szitkozódással gyógyítgatjuk.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek