Nekünk nincsenek ekkora elvárásaink Tanár Úr! Nekem a hátam borsodzik arra a gondolatra, hogy közvetlen szomszédok leszünk ezzel a cárpótlékkal. Csak azt kérjük, hogy ne invitálja szovjet elvtársait hozzánk is. Nagy kérés ez?
Nekem is meg van a véleményem az ukrán nacionalistákról és arról, hogy ők mit tettek annak érdekében, hogy a 2022 februári állapot előállt. De mindketten tudjuk, hogy ez csak ürügyül szolgált Putyinnak. Végig kell gondolni mit tett ez a KGBs az elmúlt több mint 20 évben. Végig egy gondolat vezérelte. Hogyan lehetne helyreállitani a nagy orosz birodalmat. Ha csak a 2022 február előtti egy évet nézzük akkor is nyilvánvaló hogy azalatt folyamatosan a háborút készitették elő. Felhajtották a gázárat, ami már a háborút megelőző hónapokban a mai két-háromszorosa lett. Folyamatos hadgyakorlatokkal készültek fehéroroszországban az invázióra. nagyot téved az, aki ezt az egészet az USA mesterkedéseként irja le. A Finnek kétharmada az elmúlt évtizedekben szigorúan semleges párti volt. (hasonlóan Svédországban) Putyinnak sikerült elérnie, hogy ők is belépnek a NATO-ba.
...és egyenesen következik ebből Putyin tetteinek igazolása? Te pont azt a nézetrendszert hirdeteted, amit a republikánus pár jobb oldala tesz Trump vezetésével, ami elvezetett egészen a Capitolium ostromáig.
Akkor még különösebb amiket irsz itt. vedd már észre, hogy Putyin pont Sztálint rehabailtálja, akinek elvtársai azt tették a családoddal. Tényleg nagyobb veszélyt jelent ránk az USA mint a cári birodalom helyre állitási kisérlete?
Hosszú lenne leirni a Kinai elnökről bennem kialakult véleményt. Talán összefoglalóan. Ő legalább annyira aggódik attól, hogy a jelenleginél jobban belekeveredik a konfliktusba mint az amcsik. Miközben perzse az oroszoknak elemi érdekük ez. Hiszen kapnának fegyvert és politikai támogatást. De a kinai elnök jobban érzékeli a világhangulatot. Az ENSZ tagjai többségének van valamilyen konfliktusa. Szomszéddal vagy egy kicsit távolabb lévővel. Nem csipik Putyin huszáros húzását amikor meginditotta a 3 naposra tervezett büntető hadjáratát. Ha Kina jobban elkötelezi magát, akkor azzal azt a jól kitervelt gazdasági-politikai offenzivát semmisiti meg amit 10-15 évvel ezelőtt elkezdtek. Márpedig a covid után Kinának gazdasági sikereket kell felmutatni. Nem együtt csaholni Putyinnal
azt birom, hogy maga egyből ugrik mindenre nagytudású tanárúr. élvezem, milyen könnyű magát szóra bírni ! minden jelentéktelen provokációra máris ugrik....isten éltesse sokáig, hadd élvezzük még válaszolási kényszerét!!! pihenjen a hétvégén, mert hétfőtől megint indul a maga verklije! :))) történelmileg ez így alakult :)
Eddig még nem mondták, de kösz a figyelemfelhívást, majd igyekszem fejlődni! De azért annyira vissza talán mégsem! :) De, ha reménytelen vagyok, akkor talán nem is kellene annyira igyekezni meggyőzni arról, hogy a tények nem is tények, hanem a tényeket figyelmen kívül hagyó véleményeket fogadjam el tényként. :)
OROSZ-UKRÁN háború