Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 03. 15. 14:11
Előzmény: #30287  Istvan78

"Én a magam részéről az ukránokat jobban megértem, miért nem sietnek békét kötni, de nekik is engedni előbb- utóbb, bele kell nyugodni valamennyi területvesztésbe."
.
Az ukránok engedtek A Krim-nél és mi lett az eredménye?
Ha újra engednek, akkor szerinted nem folytatódik az orosz területfoglalás?
Törölt felhasználó 2023. 03. 15. 13:49
Előzmény: #30297  Sehmet
Először bejelentik, hogy leállítják az atomerőműveket, ezután az olcsó orosz gáz helyett inkább veszik a palagázt és minden üzleti kapcsolatot meg akarnak szüntetni Oroszországgal, ahogy a többi idióta vezető is az EU-ban. 
Törölt felhasználó 2023. 03. 15. 13:42
CNN: a drón incidens megváltoztathatja az USA véleményét az ukrán válságról
Az MQ-9-es amerikai drónnal a Fekete-tengeren történt incidens megerősítheti az Egyesült Államokban azt a nézetet, hogy az Ukrajnának nyújtott segítség nem tartozik az USA saját nemzetbiztonsági kérdései közé – derül ki a CNN jelentéséből.
Megjegyzik, hogy Donald Trump volt amerikai elnök és egy másik lehetséges republikánus elnökjelölt-aspiráns, Ron Desantis egyértelművé tette, hogy a Kijevnek nyújtott támogatás „veszélybe kerülhet”, ha bejutnak a Fehér Házba.
„A drón incidens után Trump figyelmeztetései, hogy csak ő tudja megállítani a harmadik világháborút, és Desantis fő érve, miszerint Ukrajna megmentése nem alapvető amerikai nemzetbiztonsági érdek, valószínűleg még nagyobb támogatottságra tesz szert” – jegyezte meg a csatorna.
AMI TÖRTÉNT, AZ EGY LÉPÉS VOLT „A MINDENKI ÁLTAL RETTEGETT FORGATÓKÖNYV” – AZ AMERIKAI ÉS OROSZ CSAPATOK KÖZVETLEN ÖSSZECSAPÁSA FELÉ – ÍRTA A KIADVÁNY.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 15. 13:10
Előzmény: #30295  Murdoch
Ez a jövő, lassan, addig még nem gondolkodnak, csak addig, hogy zongoraművész úrnak legyenek katyusái.
Murdoch 2023. 03. 15. 12:56
Előzmény: #30293  Sehmet
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 15. 12:52
Előzmény: #30289  Istvan78
Akkor nézzük meg, mi is történt 1948-ban. Ugye hallottál a Szent Szövetségről! A napóleoni háborúk után jött létre 1815-ben Párizsban a franciák, poroszok és az osztrákok ( I. Sándor orosz cár, I. Ferenc osztrák császár és III.Frigyes Vilmos porosz király) részvételével, mint politikai és katonai szövetség, melynek célja a konzervatív, abszolutista monarchiák fenntartása. Később ehhez még az angolok is csatlakoztak. Egyben ezt tekinthetjük az első összeurópai békefenntartó, béketeremtő biztonsági rendszernek is. Az alapító oklevélben a három fejedelem a kegyesség és békeszeretet elveit hangoztatta; megfogadták, hogy örök barátságot kötnek egymással és egymást minden eshetőséggel szemben hűségesen megsegítik. Ennek a "megsegítésnek" lett az eredménye a magyar forradalom és szabadságharc 1949-ben történő leverése, amikor ugyan a porosz király szívesen nyújtott volna segítséget a magyar forradalom leveréséhez és a monarchia megőrzéséhez, azonban a német egység megvalósításánál ez előnyt jelentett volna a poroszoknak, ezért Ferenc József I. Miklós orosz cárhoz fordult, aki 200 ezres seregével segített leverni a magyar szabadságharcot. Szóval a nyugati államok kérésére léptek közbe az oroszok a magyar szabadságharc - és természetesen belpolitikai vonatkozásban forradalom - leverésénél.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 15. 12:35
Előzmény: #30287  Istvan78
Amerikai elemzők szerinte az orosz tartalékok még két évi háborúra is elegek. A nyugati világ pedig lassan kifogy az átadható fegyverekből, ami lassan már az amcsikat is érinti, az ukránok pedig a hadrafogható élőerőből, ami még a legmodernebb fegyverek mellett sem nélkülözhető. Európa ipara pedig fejre áll, mivel ilyen gyorsan nem oldható meg az orosz székhidrogének kiváltása még a németeknél sem, mivel a volt NDK nagy része még mindig nagyon kiszolgáltatott - különösen az orosz földgáznak, de a nyugati rész sincs sokkal jobb helyzetben. A Mutti nagyon benézett valamit. Scholz pedig jelentéktelen figurává vált, tolják ki az amcsik azok közül, akikre stratégiai partnerként számítanak, és egy új erőközpontot próbálnak kiépíteni a "legoroszellenesebb" országokból, Lengyelországból, a balti államokból és Ukrajna megmaradó részéből. érdekes geopolitikai játszma lesz ez még! 
Murdoch 2023. 03. 15. 12:32
Előzmény: #30289  Istvan78
De tudok, csak éppen az oroszokat az osztrák császár invitálta meg.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 15. 12:28
Előzmény: #30288  Istvan78
De Bosznia-Hercegovina egy amerikai tákolmány, amelyik - bár még nem lövi a három nemzet egymást - eléggé inog. Egy országban kettő civilizáció - de ha a görögkeleti szerbeket és a romai katolikus horvátokat kettőnek vesszük - akkor nehezen él meg egymás mellett az eltérő kulturális gyökerek mellett, eltérő nemzeti identitással, ami egyrészt az államszervezetre, másrészt a mindennapokra is kihat.
Istvan78 2023. 03. 15. 12:27
Előzmény: #30285  duraczell
Mindig csak az merül fel, hogy az USA nyomult Ukrajnában, de az sose, hogy az oroszok IS nyomultak. Nekik szabad volt ott nyomulni, mert az ő érdekszférájuk?
Istvan78 2023. 03. 15. 12:26
Előzmény: #30286  Murdoch
Nem tudsz róla, mi történt 1848-ban?
Az, hogy az életszínvonal és a technikai fejlettség magas, nem zárja ki a diktatúrát. A diktatúra másról szól, igaz a magyar fejekben a szegénység és a (kommunista) diktatúra nagyon egybeforrt.:)
Istvan78 2023. 03. 15. 12:22
Előzmény: #30284  Sehmet
Jugoszlávia szétesése kisebb államokra más jelentőségű, mint két nagy ország háborúja, nem ugyanolyan könnyen mehet a rendezés.
Istvan78 2023. 03. 15. 12:21
Előzmény: #30284  Sehmet
Szerintem, hogy melyik oldal miből, hogy fogy ki, eléggé bizonytalan, sok a dezinformáció vagy a pontoatlan információ. A háború még akár egy évig is eltarthat, saccom szerint, egyik fél se mutat kompromisszum készséget. Én a magam részéről az ukránokat jobban megértem, miért nem sietnek békét kötni, de nekik is engedni előbb- utóbb, bele kell nyugodni valamennyi területvesztésbe.
Murdoch 2023. 03. 15. 12:17
Előzmény: #30277  Istvan78
Minden változik. A 48-at nem értem, egyébként 1992-ben Borisz Jelcin eljött Magyarországra és bocsánatot kért az Országgyűlésben 1956-ért. Igen súlyos bűn volt, de előtte meg élhettünk együtt a Habsburgokkal, a törökökkel. Ez van, de a háborúnál meg minden jobb.
Mellesleg Kínában meg népköztársaság van, közben meg európai szintű nagyvárosok nőnek gombamódra, high-tech színvonalon, nem hinném, hogy annyira rosszul éreznék magukat. Jönnek-mennek szanaszét a világban, ezek már nem a klasszikus diktatúrák. 
duraczell 2023. 03. 15. 12:16
Előzmény: #30279  El_Kebir
Hát egy befolyási övezet/puffer zóna nem viccből van. 
Ide a "békés" betolakodás pl. majdan puccs által amit "békésen" finanszíroznak nyugatról pénzzel és ügynökökkel szerinted ha rendben van, akkor szerintem meg nem kell csodálkozni, hogy a status quo felrúgása esetén ez a reakció.
Én a magam részéről meg tudom érteni, hogy ha vkit sokáig szurkálsz/baszogatsz, akkor egy csicskalángos kiosztásával helyre billentheti az okoskodást :)
Abban egyet értünk, hogy jobb lett volna nem így csinálni amit csináltak. De ebben a társasjátékban nem csak egy felelőst kellene keresni, és nem is 2-t. A jó az lett volna, ha polarizálás helyett közeledtek volna és szinergián keresztül számolják fel az értékrendbeni különbségeket. Hát ezt mondjuk az országok vezetőinek kellett vna csinálni. 
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 15. 12:10
Előzmény: #30266  El_Kebir
És hol a sok lúd? Úgy olvastam, Ukrajnában lassan elfogynak, az USA pedig már türelmetlen. Ennek olyan vége nem lesz, amit egyesek remélnek. Az egyedüli megoldás a tűzszünet, a frontok befagyasztás és az ENSZ BT általi békefenntartók küldése az érintett térségbe. Ugye, az egykori Jugoszlávia részét képező Köszovóból ez már ismerős. A fegyverszünet alatt pedig béketárgyalások, amikor a kis KGB-s és a zongoraművész - a nagyhatalmak jelenlétében - megegyeznek. Dayton sem volt másként, anélkül még mindig lőnék egymást a szerbek, horvátok és bosnyákok
Istvan78 2023. 03. 15. 11:48
Én nem igen látok itt háborúpártiságot, csak nem pártoljuk, hogy az ukránok feltétlenül kössenek békét most, tudomásul véve az oroszok annektálásait. Mi csak azt támogatjuk, hogy ha az ukránok harcolni akarnak, akkor inkább segíteni kell őket, fegyverrel vagy csak mással, ki hogy gondolja.
Istvan78 2023. 03. 15. 11:42
Előzmény: #30278  WLM
Ha a németek el akarnák foglalni Lengyelországot, bekebelezni balti államokat, ha övék lenne a 2. legerősebb hadsereg (és nem a gazdasági erejükhöz képest gyenge), akkor velük szemben is gyanakvónak kellene lenni.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek