Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 18:29
Előzmény: #28517  Törölt felhasználó
Ja, ezt a rizsát már ismerem.
Putler nyilván azért rakétázza halomra az oroszajkú kisebbséget ugyanúgy, mint az ukránokat, mert olyan veszettül aggódik értük.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:28
Előzmény: #28515  vigkrisz
Igen, mindenki összezár, amikor egy ismeretlen tárgyat kell a légkörben likvidálni, de lehet a kocsi szélvédőjén lévő galambszart (humor topikból) látják folyamatosan...
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 18:28
Előzmény: #28511  Robben
Nem tudom, melyik ruszki propagandaszarból sikerült kiguberálnod, tényleg csak a legegetverőbb hülyeségekre:  "Egyetlen pindur mondatot nem írnak arról, hogy az ebből fakadó áremelkedések és az infláció terheit ugyan kinek kellene viselnie - mondta, hozzátéve: azért nem, mert tudják nagyon jól: az európai embereknek!"

Momentán Európában mindenhol csökken az infláció - leszámítva persze a ruszkibérenc fideszes maffiacsürhe vezette Mo-t. Akiknek sikerült világrekord-szintű élelmiszerinflációt összehozni. 
A gázár konkrétan alacsonyabban van, mint a háború előtt, mindezt úgy, hogy Európa teljesen megszabadult a ruszki nyersanyagfüggőségtől.
Milyen "jó" is lett volna, ha Európa enged nyáron a ruszki zsarolásnak! (Tudod, mikor a hasonló szennyoldalak az "Európa éhenfagy télen"- dumákkal riogattak... amiből, az összes többi ruszki bullshithez hasonlóan, szokás szerint nem lett semmi. 😃)

Amúgy ha a ruszkik jól ki akarnak cseszni a "háborúpárti" Eu Parlamenttel, csak annyit kell tenniük, hogy hazatakarodnak Ukrajnából. 
Azonnal vége lesz nemhogy a háború "eszkalációjának", hanem magának a háborúnak is. 🙂

Kádár, meg Rákosi nem járt annyit raportra Moszkvába, mint Dömötör elvtárs, meg a fideszes maffiacsürhe.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:23
Előzmény: #28513  goapsy1
Értem, esetleg megpróbálhatták volna az 'ukik', hogy nem ölik/terrorizálják/stb.  halomra a kisebbségeket és akkor nem akarna a szerinted a  'ruszki horda' a holland tengerparton piknikezni.
vigkrisz 2023. 02. 17. 18:22
aki folyamatosan eszkalál itt, az putyin, ha esetleg nem vetted volna észre..
vigkrisz 2023. 02. 17. 18:19
"Azért vagyunk itt, hogy egyértelmű üzenetet küldjünk ennek a konferenciának és mindenkinek a világon: az Egyesült Államok kétpárti alapon teljes mértékben támogatja az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseket – mondta Mitch McConnell, a demokrata többségű Szenátus republikánus csoportjának vezetője."
Összezártak a két amerikai nagy párt képviselői Ukrajna mögött - Portfolio.hu
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:18

Akik döntenek erről azok pár év után már saját kis birtokukon nyulakat tenyésztenek és rózsákat metszenek és mosolyogva szemlélik a 20 éves fiatalokat.
Ja és ott van a lemondás, leváltás nem szavaznak rá elegen.
Nagyon durva a mai világban, hogy olyan emberek hoznak döntéseket, akik lehet holnap már nem is döntéshozók.
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 18:16
Előzmény: #28510  Törölt felhasználó
Nem gondolok semmit, biztosítékot akarok, hogy ha akarnak, akkor se tudják megtenni, ennyi. 😉
Ahogy az már számtalanszor bebizonyosodott a történelemben, egy putler-féle tömeggyilkos diktátort egyetlen dolog állít meg: ha határozottan a tökére lépnek.
Lehet vele jópofizni, meg békegalambot játszani, csak értelme nincs.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:12
Előzmény: #28509  goapsy1

Mint már írtam többször is, az is tény, hogy aki vizet iszik az tutira meghal.
(persze aki nem az korábban, de az senkit nem érdekel.)
Robben 2023. 02. 17. 18:11
További háborús eszkalációt szeretne az Európai Parlament
Az EP a héten állásfoglalását fogadott el , melynek 18. pontja amely azt tartalmazza hogy vadászrepülőket, helikoptereket és rakétarendszereket küldenének Ukrajnába, és jelentősen növelnék a lőszerszállítmányokat is. Arra is felszólítják az uniós tagállamokat, hogy küldjenek korszerű harckocsikat. Ugyanakkor azt is akarják, hogy tegyen így az Egyesült Királyság, Kanada és az Egyesült Államok is.  
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ez egy nyílt, további háborús eszkalációra felhívó nyilatkozat, tehát ha az Európai Parlamenten múlna, belehúznának bennünket a háborúba. A parlamenti államtitkár a Facebookon közzétett videónyilatkozatában az állásfoglalásról úgy fogalmazott, hogy súlyos.  
 A parlamenti államtitkár értékelése szerint  az állásfoglalás gazdasági része sem könnyedebb: a 19. pont arról szól, hogy újabb szintre emelnék a szankciós politikát. Nem érdekli őket, hogy Európa óriási gazdasági károkat szenvedett el, betiltanák az orosz olaj, az orosz gáz behozatalát és a nukleáris fűtőelemekét is - ismertette az államtitkár. 
Egyetlen pindur mondatot nem írnak arról, hogy az ebből fakadó áremelkedések és az infláció terheit ugyan kinek kellene viselnie - mondta, hozzátéve: azért nem, mert tudják nagyon jól: az európai embereknek!
Az államtitkár szerint úgy látszik, vannak nem is kevesen, akik 1914-ben érzik magukat.  Úgy fogalmazott: jól tudjuk, hogy annak mi lett a vége, tudjuk, hogy milyen, amikor Európa hadszíntérré válik. Hangsúlyozta, hogy ezt el kellene kerülni.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:09
Előzmény: #28508  goapsy1
Nem 'bonyi', de miből gondolod, hogy a francia és a holland tengerparton akarnak eiffel torony  kulcstartókat árulni az oroszok ?
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 18:08
Előzmény: #28507  Törölt felhasználó
Amúgy amiket használok nem jelzők, hanem szimpla tények. 🤷
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 18:05
Előzmény: #28507  Törölt felhasználó
Azért, mert fegyver nélkül nehéz lenne megállítani a megszálló ruszki hordákat. Esetleg lennének olyan elvetemültek, hogy nem állnának meg, ha az ukránok virággal integetnének nekik.
Ez komolyan ennyire bonyi? 🤓
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 18:01
Előzmény: #28506  goapsy1

De miért is kell küldeni fegyvert bárkinek ?
A fegyver nem főleg az élet kioltására van ?
Akkor most mit is akar bárki ?
Most ne gyere ilyenekkel, hogy agresszor, keleti horda, meg mit tudom én milyen jelzőket használsz.
Igen, megérkeztem a szokásos pénteki reakcióimmal. :)
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 17:28
Előzmény: #28499  szieszta
Ezt a kommentet meg bocs, de abszolút nem értem. De, vesztettek belőlük - pont ezért kell küldeni. 🤫 ki gondolta volna, nem? :)

Túl azon, hogy háborúkat vívni fegyverekkel szoktak, nehezen tudnának az ukránok az ujjukkal lövöldözni. 
És (bár sosem háborúztam még) de egyes tapasztaltabb katonák azt állítják, hogy a sok fegyver háborúban jobb, mint a kevés.
 Hiszek nekik.   :)
Nem az volt a kérdés, hogy bármelyik fél veszít e fegyvert, mert garantáltan mindegyik fog - a kérdés az, hogy honnan kapsz milyen mennyiségű és minőségű utánpótlást.
És ilyen téren én inkább a komplett civilizált világra fogadnék, mintsem a spanyol méretű orosz gazdaságra, meg az Iránból kikunyerált drónokra. 😉
goapsy1
goapsy1 2023. 02. 17. 17:18
Előzmény: #28498  szieszta
De, hullanak ők is.
De ettől még az előzőleg felsorolt ruszki mutatók nem lesznek jobbak.

Re.: "nekem rohadt sz@r, de legalább a szomszédnak is". :)
Kefir 2023. 02. 17. 16:58
Előzmény: #28503  euler
Oké 
euler
euler 2023. 02. 17. 16:51
Előzmény: #28502  Kefir
Ja, és nem is tetted hozzá álnaívan, hogy "És ez most igaz lehet?"
Olvass mást is, pl. az euronews-t, aztán döntsd el magad! (Most zajlik a müncheni biztonságpolitikai konferencia.)
Scholz: mindenki küldjön tankokat Ukrajnának, aki tud
Kefir 2023. 02. 17. 16:40
Előzmény: #28501  Kefir
Portfólió írta nem én találtam ki...

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek