Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 20:02
Gerard Depardieu francia színész, aki orosz állampolgársággal rendelkezik, azt mondta, hogy az ukrajnai események nem változtatták meg az országhoz való hozzáállását.
“MÉG MINDIG OROSZ VAGYOK. SZERETEM AZ OROSZ KULTÚRÁT. HA SZERETEK EGY ORSZÁGOT, AZT MINDIG A KULTÚRÁJA MIATT TESZEM. DE INKÁBB KERÜLÖM, HOGY BESZÉLJEK RÓLA, SENKI SEM TUD IGAZÁN ÉRTELMES DOLGOT MONDANI” – MONDTA DEPARDIEU AZ AUGSBURGER ALLGEMEINE CÍMŰ NÉMET LAPNAK, AMIKOR ARRÓL KÉRDEZTÉK, HOGY AZ UKRAJNAI VÁLSÁG MEGVÁLTOZTATTA-E AZ OROSZORSZÁGHOZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSÁT.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 04. 20:00
Előzmény: #27776  bigyula
Még lehet neki ha 2-3 éven belül Kína visszaveszi fennhatóságàt Taiwan felett.Akkor a Baltikumból is kifüstöli a NATO-t
bigyula 2023. 02. 04. 19:52
Előzmény: #27777  Karvalytokes
"A NATO a Szovjetunió ellenében jött létre nem Oroszorszàg ellen."
.
Tehát nem is fenyegeti a NATO Oroszországot.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 04. 19:49
Előzmény: #27774  bigyula
A NATO a Szovjetunió ellenében jött létre nem Oroszorszàg ellen.
bigyula 2023. 02. 04. 19:40
Előzmény: #27775  Karvalytokes
Hogy tud Putyin "elengedni" valamit, ahol már nincs szerepe? Maximum fenyegetni tud, de pont azért csípi a szemét a NATO, mert ott a tagoknak kutya kötelessége megvédeni bármelyik tagot.
.
Az egyetlen ütőkártyája/zsarolási potenciálja Európa felé a gáz és olaj biznisz volt. Ez már múltidő.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 04. 19:28
Előzmény: #27771  bigyula
Putyin azért mondta mert az a tàrgyalàsi alap...Ő elengedi közép europàt ,az USA lemond a kaukàzusról és Ukrajnàról és meg is van a megegyezés.
bigyula 2023. 02. 04. 19:20
Előzmény: #27772  Robben
Ember! Az elmúlt 30 évben ki támadta meg Oroszországot? Rövid hatótávú rakétákra van egyezmény a Európára vonatkozóan! A kubai válság többek között azért tört ki, mert a szovjetek ugye Kubába akartak telepíteni rakétékat, válaszul arra, hogy az amerikaiak Törökországba előzőleg már telepítettek ilyeneket. Az egyezség az lett, hogy az oroszok nem telepíthetnek Kubába, de amiről Te nem tudsz, az amerikaiak is eltávolították ezeket Törökországból, és leültek tárgyalni a jövőről. pl. betiltottak bizonyos rakétatípusokat (ha jól emlékszem az 500 és 2500 km hatótávolság közöttieket).
.
A NATO egy védelmi szervezet,ezért lépett be sok más ország mellett Magyarország is népszavazáson elsöprő többséggel megerősítve, mert nem akarunk az oroszok fennhatósága alá tartozni!
.
Kérdés: ki tört az oroszok életére?
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 04. 19:19
Előzmény: #27768  Robben
euler írta ma nekem #94226 az "Orbán takarodj" topicban
"Viszont neked ez is csak egy alkalom a gyurcsányozásra."
Mások is erősen kiakadnak a gyurcsányozásaimra, náluk ez többnyire "végső érv" is.
Ha nem tudnám, hogy teljes képtelenség lenne, akkor akár még azt is hihetném, időnként tök normális véleményeket hangoztatok.
Amit értelmezésed szerint Orbán mond, abban nincs igaza.
És éppen a valaha fiatal és valaha demokrata Orbán cáfolja meg.
https://www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo
Robben 2023. 02. 04. 19:11
Előzmény: #27769  bigyula

éppen ez a kormány vitte fel a a Mol nem orosz olajra vonatkozó  finomítói kapacitását jelentősen (kb. 30% ra vitte fel tudtommal a majdnem nulláról) , az elmúlt 12 évben, tehát tévedsz!!
a gondolatmenetetek pedig téves hiszen jól láthatod: nem hajlandó abbahagyni a háborút, hiszen az érdekei ezt kívánják (azt, hogy a saját szomszédjában ne legyen Nato tag Ukrajna és ne tegyék tele olyan rakétákkal, amik közvetlenül lőhetnék Moszkvát).
tehát semmit sem értesz!
és visszakérdezek: ha lenne egy esküdt ellenséged, aki az életedre tör
egy napon én odaköltöznék melléd a házad mellé a szomszédodnak, és elkezdenélek szívatni (átdobálnék a kerítésen, megverném a gyereked a sarkon stb.)
egy idő után kinyomoznád és megtudnád, hogy engem ez a halálos ellenséged bérelt fel, hogy törjek az életedre és kukkoljak
mit tennél? szó nélkül tűrnéd a végtelenségig??
én azt gondolom, hogy nem tűrnéd, és megpróbálnál eltakarítani onnan engem
vagy: ugyanezt a süket dumát vágnád le mint most, hogy: "igen ez fáj most nekem hogy zaklat a szomszédom, meg fenyeget, de majd elvágom a bevételeitől a megbízóját és akkor majd leállítja a zaklatásomat"?
ne legyél már ennyire buta!!!!!!!!
namost ugyanez folyik a háború kapcsán is: a provokatőr szomszédot úgy hívják, hogy Zelenszkij!
bigyula 2023. 02. 04. 19:10
Előzmény: #27770  Karvalytokes
Mert elítéljük az agressziót. Tudod, az EU, a NATO - mindkettőnek tagjai vagyunk (még) -, ezen belül pedig Margyaroszág is.
.
Putyin többször kijelentette, hogy a 1989-előtti birodalomban gondolkodik, annak helyreállítása a célja. Annak mi is részei voltunk 40+ évig. Akarsz megint orosz fennhatóság alatt élni? Én nem.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 04. 19:03
Előzmény: #27769  bigyula
Miért is kéne megfizetnünk nekünk bàrmit?
bigyula 2023. 02. 04. 18:49
Előzmény: #27768  Robben
Fogd már fel, hogy a szankciók célja az oroszok lehető legteljesebb elszigetelése nemzetközileg, és gazdaságilag. Igen, ez fáj - nekünk is -, de el kell vágni őket a bevételeiktől, hogy minél hamarabb hagyják abba az agressziót Ukrajna ellen. Ennek van ára, ezt nekünk is meg kell fizetnünk, mivel konkrétan  semmit sem tettünk az orosz energiahordozóknak való kiszolgáltatottságunkon. És még most sem tesz semmit, ahogy az elmúlt egy évben sem (az "emúttizenkétévet" nem is számolva) Orbán és a fityesz.
Robben 2023. 02. 04. 18:34
Előzmény: #27735  Dehogynincs

tudod kit érdekel a "kormánypropaganda? engem  biztos nem!
de itt nem propagandistázni kell egymást (én is rádsüthetnék ilyen butaságokat, hogy mondjuk ellenzélki propagandáa ismétlésén kívül nálad semmi nincs), hanem érdemben cáfolni azt, amiket állítottam!
no erre viszont képtelen vagy, nincsenek érveid..ez önmagáért beszél!
tudod félre kéne tenni mindenkinek a politikai elfogultságát, mert itt Európa jövőjéről van szó: arról, hogy az egész EU vezetés az Usa zsebében van, irányított bábként viselkednek és épp téged árultak, vagyis az európai polgárok érdekeit nem védik!
helyette csontig benyalnak az amerikai érdeknek, és az olcsó orosz helyett veszik a sokszor drágább amerikai gázt, de a dízelválság pedig majd még csak most jön
erre mondja erre azt Orbán, hogy "lszarom a háborút mert nekünk magyaroknak ehhez semmi közünk: semleegseknek kell maradnunk, mert nem érdekünk az hogy rosszabbul éjünk és Európát önként tönkretegye a német-francia vezetés, ha az orosz olaj és bármi olcsóbb akkor azt vegyük inkább, mert ez az érdekünk. aki önként a vágóhídra akar menni és lerontva a polgárai életszínvonalát, az szopjon csak ahogy akar" - kb ezt mondja Orbán.. nincs igaza?
de ti itt le vagytok ragadva az orbánutálatnál, és ez lebénítja a józan eszetek maradékát is.. nevetséges! 
nézd meg az Usa mit tezs: eltűri, hogy a határai közelében oylan rendszer működjön bárhol, ami ővele ellenséges? nem, lásd Kuba! : ott is megpróbált puccsot csinálni, nem sikerült, de azóta is üti vágja, ahol csak tudja
ugyanezt Putyin nem teheti meg Ukrajnával?  miért ne tehetné meg? hiszen Ukrajnát ma egy Cia ügynök vezeti, akit az Usa távirányít!
a ti értelmezésetek tehát egy kettős mérce, meg az Usa-é is: "nekünk szabad befolyást gyakorolni Mexikóra stb. hogy ott ne kerülhessen hatalomra velünk ellenséges politikai vezetés, - DE, az oroszoknak ugyanez meg van tiltva: nekik el kell viselniük, hogy az álatlunk odatett seggnyalónk, zelenszkij vezesse Ukrajnát"
sajnállak hogy ezen a szinten vagy te is, (ezek szerint), de itt akkor le is zárhatjuk a beszélgetést
az Usa ettől függetlenül kirabolta máris Ukrajnát, és Oroszországot is szeretné ha tudná  majd egyszer.., ezért megy a háború..
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 16:28
Előzmény: #27758  Sehmet
Jó lesz az nekik, úgyis nemsokára vége a különleges hadműveletnek. Bakhmut felszabadul, utána szabad az út. 
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 16:22
Addig huzogatjak a medve bajszat ,míg tényleg baj lesz.
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 13:15
Előzmény: #27763  Törölt felhasználó
Szlovjanszk szintén, de előtte el kell foglalni Bahmutot. 
vigkrisz 2023. 02. 04. 12:48
Előzmény: #27762  Törölt felhasználó
 a nemzetközi jog nem tud erről a butaságról, sőt, még az oroszok szövetségesei és barátai, Kína, Irán vagy akár Szerbia sem ismeri és fogadja el, tehát ezt a minden valóságot nélkülöző orosz propaganda panelt engedjük el, Krím (és a négy megye) Ukrajna része gyakorlatilag az egész világ szerint
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 12:44
Előzmény: #27762  Törölt felhasználó
Inkább a dnyeperig fogják kitakarítani a területet. Az jobban védhető. Kramatorszkra kíváncsi leszek, gyakorlatilag egy erőd tele zsoldossal és nácikkal. 
Törölt felhasználó 2023. 02. 04. 12:38
Előzmény: #27757  vigkrisz
1954ben Nyikita Szergejevics Hruscsov egy részeg pillanatban ajándékozta az Ukrajnának, 2014ben visszakerült a jogos tulajdonoshoz, és hamarosan  követni fogja a 4 megye. 
kkv14 2023. 02. 04. 12:17
Előzmény: #27760  Sehmet
Érdekes az én családom , sőt még az én életemet is részben tönkretették. Gyűlöltem a kommunizmust.
Mégis próbálom reálisan nézni a történéseket. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek