Felhívom a figyelmed, hogy Oroszország támadta meg a független Ukrajnát. Csak úgy a miheztartás végett, mielőtt nagyon belelovalnád magad, hogy USA katonák harcolnak orosz katonákkal.
Igen,de az oroszoknak saját maguknak kellene pótolni a haditechnikát talán Kína besegithetne nekik de necces,hogy be merné-e vállalni,míg az Ukránok gyakorlatilag annyi fegyvert kapnak amennyit csak akarnak,addig amig harcolni akarnak.Gondolom az Afganisztáni fiaskó miatt voltak az amerikaiak visszafogottak az elején a fegyverszálitásokat illetően,még sem akarták a tálibok után az oroszokat is felfegyverezni amerikai fegyverekkel.Most viszont,hogy látják,az ukrán hajlandóságot a honvédő háborúra,önteni fogják mégjobban a fegyvereket és valószinüleg egyre komolyabbakat.Ukrajnában meg ember anyag van bőven,és minnél több lesz a civil áldozat annál elszántabbaj lesznek az ukrán katonák is.Egyértelmű,hogy az idő az ukránoknak dolgozik és nem az oroszoknak.
Az ukránok? Úgy tudtam, hogy az orosz anyanyelvűekkel történtek olyan dolgok, melyek nem éppen egy EU-ba pár nap alatt bekerülni kívánó civillizáció alaptulajdonságai. De nem biztos hogy jól hallottam.
Hogy ki mit írt? Mindenki azt amiért megfizették. Nem? Szerinted vannak függetlenek is? :)
Egyelőre az alap hazugság az volt, h nem háború, hanem különleges katonai művelet, és az ukránok várják, hogy felszabadítsák őket a náci rabiga alól. Az Origo hány napig is nem írta meg, mi van a szomszédban?
Ha meg tudtak volna egyezni, akkor nem fajult volna ide. Ok? A háború nem abból áll, hogy te kijelented, hogy akit megtámadtak, az azt hazudik és csinál amit akar. Ő egyébként is ezt csinálja, mert megtámadták, tehát úgy védekezik, ahogy tud. A háború az tönkreteszi a résztvevőit és maradandó károkat okoz. Generációk kellenek mire kiheverik.
Fajult?! Bakker, nem az oroszok az agressziót elkövetők? Az ukránok bármit megtehetnek, ők a megtámadott fél. Tudod, mint amikor bemegy a házba a rabló, leloheted.
Nekem inkább az a "mese", amiket írogatsz. Ha igazad lenne, az oroszok nem ott tartanának, ahol, azaz megtorpant az egész inváziójuk, már szűkítik a céljaikat és jó, ha a januári területeket meg fogják tudni tartani.
Amit írsz már a jelen és 2014 környékén kezdődött, amikor egy G20-as csúcson a fényképezkedésnél kilökték Putyint a csoportból, nyilván a Krím miatt. Észrevettem. Azóta munkálkodnak ezen nagyon sokan és tettek meg mindent, hogy háborúra kerüljön sor. EZ nyilván az én véleményem. Nos megtörtént.
Most már a kontinens üzleti pusztulásának a fázisában vagyunk, ami nyilván a lakóknak nem lesz jó. Persze éhezve és fázva is lehet szidni embereket, és olvasni a telefonokon a sok hazugságot.
Tárgyalni kellene, de nincs aki tárgyaljon. Néhány európai politikus hívja csak fel Putyint, de Zelenszkinek megvan kötve a keze. Eddig is megvolt, ezért jutottak ide. Gondolom sejted, hogy nem ő fogja majd minden egyes ország lakóinak megmondani, hogy mit csináljanak. Az egész kezd egy tébollyá fajulni, melyben egy vesztes biztosan lesz, az pedig a kontinens.
Megsemmisítik, mert meg van a technikájuk rá. Vagy útközben, vagy a titkos raktárakban vagy pedig ahol felállítják és elkezdik használni. A többi mese, de nagyon jó üzlet azoknak , akik eladják nekik "kölcsönbe".
Még egy dolog, mert gondolom, azért páran elgondolkoztak azon, hogyan juttatják el a rendeltetési helyükre. Sajnos a háború leszarja az álmodozókat. Tehát, ha civil jártokon teszik ezt, akkor sajnos elpusztíttatják a saját lakosságukat. Talán hallottál már a Malév járatról.
Írásod alapján nem vagy tisztában azzal, ha azt csinálnák, amit írsz, akkor azzal olyan szinten telibesz@rnák a genfi egyezményeket, hogy egy szintre kerülnének Észak-Koreával! (egy vendégségben is "soká" felejtenék el a résztvevők, ha az asztalra felállva körbepisilsz... jelenleg még csak az asztal mellett "pisilnek"...)
"A haditechnika szerintem összehasonlíthatatlan." Ezt hogy érted? ennyivel jobb az oroszoké? Egyelőre ezt messze nem bizonyították. "A nyugati fegyverszállítások zöme az enyészeté. Ezt ők is tudják. " Ezt hogy érted?
A haditechnika szerintem összehasonlíthatatlan. A nyugati fegyverszállítások zöme az enyészeté. Ezt ők is tudják. Ukrajnát pár nap alatt teljesen megbéníthatnák, egyszerűen kilőnek minden energiatermelő egységet és élelmiszertermelőüzemet, raktárt. Nem ez a cél, ezt láthatjuk. Az idő azért szükséges, mert nyilván van egy terület, amit meg kell szállni és biztosítani a meg és fenntartását. Emiatt fognak még sokan mindkét részről meghalni. Értelmetlennek tartom, mert a végeredmény így is úgy is az lesz. A hogyan tovább ez utánra várnám a fejlett országoktól a nyilatkozatokat, de nem érkezik semmi. Furcsa ez az egész.
Az álmodozással tele van a net. "Hatalmas bombát készülnek ledobni Mariupolra." Minek? Ha már ilyen korlátozott a terület, akkor egyszerűen megvárják míg kiéheznek, vagy a betegségek elviszik a maradékot". A háború az háború és mindig ugyanaz. Semmiféle törvény és igazság nincs benne. Egy borzalmas dolog. Kár, hogy ide fajult.
Szerintem ennyire nem egyértelmű a helyzet, hogy mi fog történni és hogyan ér véget a háború. Mondhatnám azt is, hogy minden a nyugati fegyverszállítások mennyiségének és minőségének a függvénye. Az idő nem az oroszoknak dolgozik a szankciók és a nyugat gyors orosz energiahordozókról történő leválása miatt sem. Az viszont igaz, hogy jelenleg egyik félnek sem érdeke az érdemi tárgyalás vagy engedmények tétele, mert a katonai helyzet nem indokolja. Donbaszban sem tudnak áttörni az oroszok eddig. Itt van egy lista a képekkel bizonyított Orosz és Ukrán haditechnikai eszközök veszteségéről. Mindegyikhez meg lehet nézni a hozzá tartozó képet is. https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
A legutóbbi Macron nyilatkozat talán a legvalószínűbb, hogy megvalósul. Az oroszok elmondták, hogy mit akarnak és a tárgyalásokon nyilvánvalóan ez nem teljesül. Én is úgy gondolom: a keleti részt elszakítják és vége. Hogy ez mennyi időbe kerül, azt nem tudom, de nyilván azoknak van igazuk, hogy ez már csak a kivitelezés, mivel 8 éve nem tudják megoldani. Hogy mennyien fognak ebben meghalni, sajnos 1 ember is sok, de minél tovább tart annál többen.
A megmaradt Ukrajna státusza jó lenne, ha semleges lenne, de ahogy elnézem a törekvéseket, egyetlen nyugati vezetőtől sem hallottam még a semleges kifejezést, tehát a tervekben valószínűleg nem szerepel. Kár érte.
OROSZ-UKRÁN háború