Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Klem 2022. 04. 09. 14:17
Törölt hozzászólás
Fagylaltárus 2022. 04. 09. 13:57
Előzmény: #9626  Placi82
Ki fog derülni idővel minden, de ahogy mosdatjátok az oroszokat, az hányinger.
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 13:46
Előzmény: #9626  Placi82
https://telex.hu/kulfold/2022/04/08/bucsa-tomegsir-legfobb-ugyesz-civil-aldozatok-kivegzesek-haborus-bunok-ukrajna-oroszorszag-kijev-helyszini-riport-borogyanka
Ezt a jogászok fogják eldönteni, hálistennek senkit nem érdekelnek a háborútagadók. Na megyek, felveszem az alufóliasisakot nehogy koronás legyek az 5G tornyoktól ;)
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 13:31
Előzmény: törölt hozzászólás
Felhívom a figyelmed, hogy Oroszország támadta meg a független Ukrajnát. Csak úgy a miheztartás végett, mielőtt nagyon belelovalnád magad, hogy USA katonák harcolnak orosz katonákkal.
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 13:21
Előzmény: #9622  Metwolf
Igen,de az oroszoknak saját maguknak kellene pótolni a haditechnikát talán Kína besegithetne nekik de necces,hogy be merné-e vállalni,míg az Ukránok gyakorlatilag annyi fegyvert kapnak amennyit csak akarnak,addig amig harcolni akarnak.Gondolom az Afganisztáni fiaskó miatt voltak az amerikaiak visszafogottak az elején a fegyverszálitásokat illetően,még sem akarták a tálibok után az oroszokat is felfegyverezni amerikai fegyverekkel.Most viszont,hogy látják,az ukrán hajlandóságot a honvédő háborúra,önteni fogják mégjobban a fegyvereket és valószinüleg egyre komolyabbakat.Ukrajnában meg ember anyag van bőven,és minnél több lesz a civil áldozat annál elszántabbaj lesznek az ukrán katonák is.Egyértelmű,hogy az idő az ukránoknak dolgozik és nem az oroszoknak.
Klem 2022. 04. 09. 13:15
Törölt hozzászólás
Phylaxa 2022. 04. 09. 13:13
Előzmény: #9633  Törölt felhasználó
Az ukránok? Úgy tudtam, hogy az orosz anyanyelvűekkel történtek olyan dolgok, melyek nem éppen egy EU-ba pár nap alatt bekerülni kívánó civillizáció alaptulajdonságai. De nem biztos hogy jól hallottam.

Hogy ki mit írt? Mindenki azt amiért megfizették. Nem? Szerinted vannak függetlenek is? :)

Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 13:04
Előzmény: #9632  Phylaxa
Egyelőre az alap hazugság az volt, h nem háború, hanem különleges katonai művelet, és az ukránok várják, hogy felszabadítsák őket a náci rabiga alól.
Az Origo hány napig is nem írta meg, mi van a szomszédban?
Phylaxa 2022. 04. 09. 13:01
Előzmény: #9631  Törölt felhasználó
Ha meg tudtak volna egyezni, akkor nem fajult volna ide. Ok? A háború nem abból áll, hogy te kijelented, hogy akit megtámadtak, az azt hazudik és csinál amit akar. Ő egyébként is ezt csinálja, mert megtámadták, tehát úgy védekezik, ahogy tud. A háború az tönkreteszi a résztvevőit és maradandó károkat okoz. Generációk kellenek mire kiheverik.
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 12:52
Előzmény: #9623  Phylaxa
Fajult?! Bakker, nem az oroszok az agressziót elkövetők?
Az ukránok bármit megtehetnek, ők a megtámadott fél. Tudod, mint amikor bemegy a házba a rabló, leloheted.
Phylaxa 2022. 04. 09. 12:50
Előzmény: #9629  Istvan78
Ok. Megértelek. 
Istvan78 2022. 04. 09. 12:47
Előzmény: #9627  Phylaxa
Nekem inkább az a "mese", amiket írogatsz. Ha igazad lenne, az oroszok nem ott tartanának, ahol, azaz megtorpant az egész inváziójuk, már szűkítik a céljaikat és jó, ha a januári területeket meg fogják tudni tartani.
Phylaxa 2022. 04. 09. 12:41
Előzmény: #9625  El_Kebir
Amit írsz már a jelen és 2014 környékén kezdődött, amikor egy G20-as csúcson a fényképezkedésnél kilökték Putyint a csoportból, nyilván a Krím miatt. Észrevettem. Azóta munkálkodnak ezen nagyon sokan és tettek meg mindent, hogy háborúra kerüljön sor. EZ nyilván az én véleményem. Nos megtörtént.

Most már a kontinens üzleti pusztulásának a fázisában vagyunk, ami nyilván a lakóknak nem lesz jó. Persze éhezve és fázva is lehet szidni embereket, és olvasni a telefonokon a sok hazugságot.

Tárgyalni kellene, de nincs aki tárgyaljon. Néhány európai politikus hívja csak fel Putyint, de Zelenszkinek megvan kötve a keze. Eddig is megvolt, ezért jutottak ide. Gondolom sejted, hogy nem ő fogja majd minden egyes ország lakóinak megmondani, hogy mit csináljanak. Az egész kezd egy tébollyá fajulni, melyben egy vesztes biztosan lesz, az pedig a kontinens.
Phylaxa 2022. 04. 09. 12:29
Előzmény: #9624  Istvan78
Megsemmisítik, mert meg van a technikájuk rá. Vagy útközben, vagy a titkos raktárakban vagy pedig ahol felállítják és elkezdik használni. A többi mese, de nagyon jó üzlet azoknak , akik eladják nekik "kölcsönbe".

Még egy dolog, mert gondolom, azért páran elgondolkoztak azon, hogyan juttatják el a rendeltetési helyükre.
Sajnos a háború leszarja az álmodozókat. Tehát, ha civil jártokon teszik ezt, akkor sajnos elpusztíttatják a saját lakosságukat. Talán hallottál már a Malév járatról. 
Placi82 2022. 04. 09. 12:22
https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html?fbclid=IwAR0eCcfh7Vv99GhVGNuOOyASaRFkNPvEgpQWvWntFO4PQhVvs2-mlx2lZeQ
Hoppá.  Tehát marcius 29 en kivonulnak az oroszok. Marcius 30 an a Bucsai polgarmester, ragyogo arcal, buszken mondja, hogy a varosban 1 db orosz sincs. De utcan fekvő  hullak tomegeirol egy szo se 30 percen keresztul? Utana ez, az ukran kulonleges erok cikk. Es 2-3 nap mulva a Bucsai meszarlasrol fotok. Pro es kontra, hogy van ez kerem szepen , akkor ez kronologiailag es logikailag?
El_Kebir
El_Kebir 2022. 04. 09. 12:15
Írásod alapján nem vagy tisztában azzal, ha azt csinálnák, amit írsz, akkor azzal olyan szinten telibesz@rnák a genfi egyezményeket, hogy egy szintre kerülnének Észak-Koreával!  (egy vendégségben is "soká" felejtenék el a résztvevők, ha az asztalra felállva körbepisilsz... jelenleg még csak az asztal mellett "pisilnek"...) 
Istvan78 2022. 04. 09. 12:05
"A haditechnika szerintem összehasonlíthatatlan." Ezt hogy érted? ennyivel jobb az oroszoké? Egyelőre ezt messze nem bizonyították.
"A nyugati fegyverszállítások zöme az enyészeté. Ezt ők is tudják. " Ezt hogy érted?
Phylaxa 2022. 04. 09. 11:57
Előzmény: #9622  Metwolf
A haditechnika szerintem összehasonlíthatatlan. A nyugati fegyverszállítások zöme az enyészeté. Ezt ők is tudják. Ukrajnát pár nap alatt teljesen megbéníthatnák, egyszerűen kilőnek minden energiatermelő egységet és élelmiszertermelőüzemet, raktárt. Nem ez a cél, ezt láthatjuk. Az idő azért szükséges, mert nyilván van egy terület, amit meg kell szállni és biztosítani a meg és fenntartását. Emiatt fognak még sokan mindkét részről meghalni. Értelmetlennek tartom, mert a végeredmény így is úgy is az lesz. A hogyan tovább ez utánra várnám a fejlett országoktól a nyilatkozatokat, de nem érkezik semmi. Furcsa ez az egész.

Az álmodozással tele van a net. "Hatalmas bombát készülnek ledobni Mariupolra." Minek? Ha már ilyen korlátozott a terület, akkor egyszerűen megvárják míg kiéheznek, vagy a betegségek elviszik a maradékot".
A háború az háború és mindig ugyanaz. Semmiféle törvény és igazság nincs benne. Egy borzalmas dolog. Kár, hogy ide fajult.
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 09. 11:42
Előzmény: #9621  Phylaxa
Szerintem ennyire nem egyértelmű a helyzet, hogy mi fog történni és hogyan ér véget a háború. Mondhatnám azt is, hogy minden a nyugati fegyverszállítások mennyiségének és minőségének a függvénye. Az idő nem az oroszoknak dolgozik a szankciók és a nyugat gyors orosz energiahordozókról történő leválása miatt sem. Az viszont igaz, hogy jelenleg egyik félnek sem érdeke az érdemi tárgyalás vagy engedmények tétele, mert a katonai helyzet nem indokolja. Donbaszban sem tudnak áttörni az oroszok eddig.
Itt van egy lista a képekkel bizonyított Orosz és Ukrán haditechnikai eszközök veszteségéről. Mindegyikhez meg lehet nézni a hozzá tartozó képet is.
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
Phylaxa 2022. 04. 09. 11:27
Előzmény: #9620  Metwolf
A legutóbbi Macron nyilatkozat talán a legvalószínűbb, hogy megvalósul. Az oroszok elmondták, hogy mit akarnak és a tárgyalásokon nyilvánvalóan ez nem teljesül. Én is úgy gondolom: a keleti részt elszakítják és vége. Hogy ez mennyi időbe kerül, azt nem tudom, de nyilván azoknak van igazuk, hogy ez már csak a kivitelezés, mivel  8 éve nem tudják megoldani. Hogy mennyien fognak ebben meghalni, sajnos 1 ember is sok, de minél tovább tart annál többen.

A megmaradt Ukrajna státusza jó lenne, ha semleges lenne, de ahogy elnézem a törekvéseket, egyetlen nyugati vezetőtől sem hallottam még a semleges kifejezést, tehát a tervekben valószínűleg nem szerepel. Kár érte. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek