Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2022. 03. 23. 15:10
Előzmény: #8298  Törölt felhasználó
A lakóházak meg csak úgy felrobbantak, összedőltek, nem mondod!!
tanrek 2022. 03. 23. 15:04
Előzmény: #8298  Törölt felhasználó

Akkor tehát azt mondod, hogy semmi köze a támadásoknak a fegyverszállítmányok útvonalához...
De majd később lesz. Értem.
Jobb előre gondolkodni.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 14:47
Előzmény: #8297  bigyula
Repterek , katonai célpontok nyugat Ukrajnában is vannak,ezeket támadták.
bigyula 2022. 03. 23. 14:27
Előzmény: #8294  Törölt felhasználó
Nézz már rá egy térképre, hogy eddig miket támadtak/bombáztak! Minden nagyobb nyugat ukrajnai várost már támadtak. Nem csak a katonai létesítményeket.
Phylaxa 2022. 03. 23. 14:21
Előzmény: #8294  Törölt felhasználó
Én mindig ugyanazt olvasom tőlük, mint követelést. Nyilván azért tart még mindig, mert ebből nem akarnak valamit teljesíteni. A fegyverszállítmányok lehetnek csak érdekesek a nyugati területeken. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 14:11
Előzmény: #8288  bigyula
Miért lenne az oroszoknak egész Ukrajna célpont,azért ennyire egyáltalán nem állnak jól hadianyaggal,meg kell nézni,hogy Ukrajna melyik területeit bombázták és melyeket nem.Van egy stratégiájuk,és az nem az,hogy egész Ukrajnát támadják,igyekeznek stratégiailag fontos célpontokat támadni,így is nagy a pazarlás és veszteség is,nem fognak stratégiailag lényegtelen területeket támadni.Ha viszont aktív fegyverszállítási útvonal lenne Kárpátalja,akkor tuti,hogy már megérné nekik intenzíven támadni Kárpátalját.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 14:01
Előzmény: #8289  tanrek
Nagy valószínűség szerint a nyugati fegyverek zöme az a német-lengyel útvonalon jut be Ukrajnába.És gondolom,az oroszok ennek megfelelően fogják kiemelten támadni a lengyel határ menti Ukrán területeket.
tanrek 2022. 03. 23. 13:43
Előzmény: #8287  Törölt felhasználó

Arról nem beszélve, hogy a kárpátaljai magyarok ugyanúgy ukrajnai polgárok, mint az összes többi ottani náció. Nem értem miért kellene nekik kimaradni abból, aminek az eredménye akármi is lesz, az ők életükre ugyanúgy hatással lesz, mint mindenki máséra Ukrajnában. Persze mindenkinek adott a választás, hogy oldalt válasszon, de akkor azt kell mondani, nem ezt az értelmezhetetlen zagyvaságot....
Azt ugye tudod, hogy a háború áldozatai között rengeteg az ukrajnai orosz ajkú? A menekültek között szintén. Érdekes módon ugyanezen eszmefuttatásokban nem szoktam hallani, hogy mivel ők oroszok, hagyjuk ki ebből a pokolból őket...
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 13:35
Így is célpontok. Kárpátaljai Magyarokat is ölnek ebben a háborúban, még ha ezt érthető módon nem is verik nagydobra
8193 2022. 03. 23. 13:31
Ezt Orbán már azelőtt kijelentette, hogy az oroszok a szállítmányok támadásával fenyegettek volna. 
De ha így is lenne, nem értem, hogy mi miért vagyunk ennyire elutasítók, miközben ugyanannyi lengyel és 4x annyi román él Ukrajnában, mint magyar.
tanrek 2022. 03. 23. 13:26

Szerintem meg sértő a logikára nézve, hogy ebben a mondatban szerepel...
Javaslom, hogy kezdd mindjárt azzal a kéréssel, hogy megvizsgálod, jelenleg milyen útvonalon jutnak be a fegyverszállítmányok...
bigyula 2022. 03. 23. 13:19
Az oroszoknak egész Ukrajna célpont. Tök mindegy, hogy szállítunk-e/szállítanak-e rajtunk keresztül fegyvert. Ez melléduma.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 13:14
Előzmény: #8286  8193
Nem látsz arra praktikus magyarázatot,hogy Orbán,miért nem ad fegyvereket és engedi,hogy Magyarországon keresztül menjenek a fegyverek?Pedig van rá logikus magyarázat,azok a fegyverek  Kárpátalján kerülnének be Ukrán területre ahol meg ugye magyarok laknak.Az oroszok meg jelezték,hogy célpontok lesznek a fegyverszállítmányok,vagyis ez azt jelentené,hogy az oroszok elkezdenék bombázni Kárpátalját vagyis a kárpátaljai magyarságot.
8193 2022. 03. 23. 13:06
Előzmény: #8283  realmadrid
Nagyrészt egyetértek, kivéve a fegyverszállítások ügyét.
Semmilyen praktikus magyarázatot nem látok arra, hogy Magyarország miért nem engedi át a területén az Ukrajnába irányuló szállítmányokat. Egyetlen másik NATO tagállam sem zárkózott ettől el, azok sem, akik szomszédosak Ukrajnával (A lenygel MIG-ek esete más kérdés).
illetve de, egy logikus lehetséges magyarázatot tudok elképzelni. Azt, hogy valójában senki nem is akart Magyarországon keresztül szállítani, mert a lengyel-ukrán határon jobb a katonai logisztika. Ergo Orbán szokásos szájkarate taktikájával keményen beleállt a témába, hogy ezzel is nyerjen pár szavazatot. De csak találgatok, erről nincs közelebbi infóm. 
Az oroszoknak szerintem tökmindegy, hogy merről jöttek a Javelinek meg a Stingerek
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 12:02
Előzmény: #8283  realmadrid

Ebben egyetértünk, szerintem sem tudta előre az Orbán.
-Mert Putyin szemében egy porszem, semmi jelentősége nincs.
-Orbánnak Kárpátaljáról csak a szavazatok kellenek semmi más
Mindenesetre a nem létező jóhírünknek megint jót tesz, hogy ez a véleményük..
bigyula 2022. 03. 23. 11:55
Előzmény: #8278  Murdoch
"Ennek tükrében gondold végig, miért tette azt amit."
.
Pont ennek tükrében értelmetlen, amit tett. Nem hiszem, hogy tudatosan akarja tönkretenni a saját országát, népét, gazdaságát.
realmadrid 2022. 03. 23. 11:54
Előzmény: #8281  Törölt felhasználó

A magyarokon kívül pl. németország, hollandia sem támogatja a szankciók energia szektorra vonatkozó részét.
A légtér zárat nem a magyarok nem támogatják hanem az egész nato. Az ukránoknak semmi sem drága , nem akarják megérteni hogy a nato nem akar 3. világháborút.
Egyedül a fegyver szállítások nem engedélyezése miatt lehet szidni Orbánt de speciel ezzel nagyon sokan egyetértenek. Nem véletlen az sem hogy az USA nem ment bele hogy a lengyelek rajtuk keresztül küldjenek Migeket.
Ez a kárpátaljai kérdés meg szerintem csak hergelés. Megpróbálnak mindent az ukránok hogy több országot is belerángassanak a háborúba.  Miért kellene Orbánnak kárpátalja , európa egyik legszegényebb része, ahol mindössze kb. 150000 magyar van de több millió ukrán. Mit kezdene vele?
Ha ez így lenne akkor minek vitázna Orbán az eu-s pénzekről , hiszen egy ilyen lépés után nem hogy pénzt nem kapna de pária lenne egész európában.
Egyébként meg a nato hírszerzés, brit hírszerzés, amerikai hírszerzés szerintem már foglalkozott volna a kérdéssel, mire putyin megtámadta ukrajnát ez már rég kiderült volna.
Putyin támadását is a hírszerzések jelentették előre a z európai és amerikai vezetőknek.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 11:36
Ilyen ez mikor értelmetlenül küldenek a vágóhídra
https://twitter.com/newsbluntmedia/status/1506568371302588416

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek