Egyet árulj el nekem, nem szoktam ilyet kérdezni és nem is kell válaszolnod! Van e Épdu papírod? Az nem is érdekel, hogy milyen árszint, stb. Aztán lesz megint egy kérdésem. :)
látod ezt én sem tudom. Leírtam a "teóriát " hozzá, és a matek részét. Amit hangsúlyoztam is és remélem lejött annak, aki elolvasta, hogy 8.00 környéke egy erős, erősebb támasz szint! Itt szerintem sokan fognak "tipródni". Ennek ellenére leszúrás mindig lehetséges, főleg hogy az Épdu kereskedésében, fellelhetők, le és felszúrások. Igazából a hulló kések alá állni nem életbiztosítás, de mi és szerintem, akik itt a fórumon, nap mint nap kavircólnak, azok spekák és szeretik/szeretjük a rizikót. 😃
Értelek, meg a jövőképet is! Egyet érts meg! A legjobb jövőképnél is van korrekció, az meg ta, vagyis technikai jellegű. Kivéve, ha a funda, jövőkép is erre hajaz. Ezt általában késve tudjuk meg.
De a lényeg a korrekciónál, hogy egy 38.2%-s árfolyam csökkenést/től nevezzük korrekciónak. Ezt azért sávosan kell nézni, nem koppra! Itt jön közebe, ami nem mindig egyértelmű, hogy "minek" melyik szakasznak a korrekciója számít!!!! hmm
Hogy értsed, meg kell határozni, hogy melyik szakasznál tart a trend! (nem mindegy) Ezen kívül, létezik konszolidációs, kioldalazó korrekció, de technikailag ezzel nem lehet előre kalkulálni, csak utólag ráfogni. hmm
Szóval ilyen dilemmákkal is meg kell küzdeni a technikai elemzésnél. :) Sokszor én is passzolok, mert az árfolyam mozgása, nem felel meg a szabályok várakozásainak. Ez tőzsde és nem szabad mindig erőltetni a szabályokat. Szóval gari nincs semmire, de mindent megteszek, hogy reális legyen a felfestett kép. Nincs manipuláció nálam. Matek van és ha nem egyértelmű sehogy, akkor passzolom.
Egy nagy problémát látok, "sok" elemzőnél! Mindig, bele akarják erőltetni a trendbe az elliott elmélet 5 szakaszát. Holott az is kimondja, hogy a trend bármikor bedögölhet, pl. a funda változása miatt, vagy akár egy háború. Ekkor azt csinálják, hogy átszámozzák, hogy megvolt addig az 5 szakasz és a korrekciónak kell jönni. Hülyeség...
Szóval bármelyik trend befuccsolhat, mindegy hol tart a számozás! Ezt észben kell tartani. A lefelé trendnél is természetesen...
Szerintem igen, ezert ment fel 5.1-rol 11 forintra. Ha sikeres hitelesites lesz es elso megrendeles akkor felmehet 18-20 forint kornyekere. Remelem a hitelesites iden ev vegeig megtortenik, az MVM pedig megrendeli talan meg iden az elso darabot a Matrai Eromuhoz...
"Vagy megfogja a lokális alj 9.22-s szintig, vagy 8-7.55 is lehet. Az lenne a dupla csúcs célára sacc/kb. Ritkán teljesül pont ott, addig, általában magasabban fordul. Rövidebb láb szokott lenni." Személy szerint bízok abban, hogy max 9 Ft körül ismét fordulunk. A jövőkép alapján (nem TA) véleményem szerint nem indokolt a további esés, illetve 9 alatt már szerintem pont e miatt ismét vonzó beszállási szint lehet bárkinek... A mai nap érdekes lesz e tekintetben is. R 10 Ft
Köszönet az elemzésért. Szerintem sokan értékelik és várják a munkád, főleg ha jó nagy árfolyamemelkedést mutat. Ha jól értelmezem, akkor a közeljövőben azért van remény újabb emelkedésre?🙂
nem, ez a ta! :)) Mindig azt keressük, legalább is én, hogy hol fordulhat. Egyszerűbb lenne ráfogni, hogy lemehet 161.8-ig, 8.18ra, mint a szabály szerint. Ezért vizsgálom több szempontból is! Most a piros emelkedő trendvonalat figyeljük, hogy lehet e belőle emelkedő háromszög még! Aztán jöhet a többi utána... Vigasztaljon az, hogy a C"-vel nem áll meg az élet. Az lesz a nagy 2. szakasz, ahonnét nagyobb emelkedés lehetséges. Funda kell hozzá..
A kék utódja! A kék egy saccolós volt az első hullámig, ahol felpattan a támaszáról. Ott ébredt fel, addig fejen állt! Ott lett az A" szakasz. Majd felpattant 11.30ig, az lett a B" szakasz és a barnás kispingi a C" lenne, de ő már nehezen kiszámítható, sok helyen lehet a C" Ha a kis pingit eléri a C", akkor élesedik fent a dupla csúcs alakzat. Vagy megfogja a lokális alj 9.22-s szintig, vagy 8-7.55 is lehet. Az lenne a dupla csúcs célára sacc/kb. Ritkán teljesül pont ott, addig, általában magasabban fordul. Rövidebb láb szokott lenni.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995