Szerintem vedd meg Te, nagyot nem kockáztatsz ezzel a mennyiséggel :) Én már tele vagyok teljesen, csak a pozitív híreket és az azt követő kilövést várom...
ez a lenyeg. nem eladni kell masoknak, hanem hidrogenfarmokat kell letrehozni szerte a vilagban. az EU-t meg surun teliszorni sajat marka, sajat ceg 2-3 focipalya meretu teruleteket kell felvasarolni tobb szazat az egesz kontinensen. a hidrogen sima energian kivul a zold gazdasag kulcseleme lesz. pl zold acel, zold mutragya, stb / zold acelhoz pont passzol a dunaferr, meg ugye bige is nagy kedvence a mostani kurzusnak / erre mondanak, hogy tobb legyet ut egy csapasra - persze en ilyet nem mondok
Tegyük fel sikeres a prototípus - tulajdonképpen az ÉPDU pályázhat, hogy saját használatra építsen geoakku-t? Vagy akár a beruházásaiban telepíthet másnak is, aki "vakon" bízik a technológiában?
Mi is pontosan a Jedlik Ányos program?
A villamos energia piaci ára jelentős pénzügyi teher a vállalkozások számára.
A Jedlik Ányos Energetikai Program a 2025/MA/KKV/01 pályázati kód alatt, az EU Modernizációs Alap
támogatásával ösztönzi a megújuló alapú energiatermelést és az energiatároló egység beszerzését.
Ezekhez vissza nem térítendő forrást nyújt.
Célja az energiatároló rendszerek telepítése, a vállalati energiaimport és
energiafüggőség csökkentése, a hálózat tehermentesítése, valamint az ÜHG-kibocsátás
mérséklése.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Mekkora összeg és támogatás érhető el?
A forrás mértéke a vállalat méretétől függ. Három támogatási csoport létezik.
Mikro- és kisvállalat támogatás esetén a támogatási intenzitás 50%,
középvállalat támogatás esetén 40%, nagyvállalat támogatás esetén 30%.
A pályázat támogatási előleget is biztosít. Elérhető akár már a szerződéskötéskor, a támogatási
összeg 30%-áig.
Az pályázat mögött álló 50 milliárd Ft keretösszeg várhatóan gyorsan kimerül, ezért a gyors
előkészítés kiemelten fontos.
Érdekli, hogy jogosult-e?
Kinek szól a Jedlik Ányos Pályázat és Program?
Magyarországi székhelyű vállalkozások legalább 1 lezárt üzleti évvel.
Lehetnek akár KKV-k vagy nagyvállalatok (ipari, kereskedelmi, agrár projektek).
Műszaki szempontból két feltételnek kell megfelelni: a tárolt energia legalább 75%-a
megújuló forrásból származzon, és az energiatároló egység teljesítménye érje el a
megújuló kapacitás legalább 20%-át.
Finanszírozható naperőmű, litium-ion akkumulátor, vezérlő szoftver és hardver, és megvalósíthatósági
tanulmány is.
A forrás mértéke a vállalat méretétől függ. Három támogatási csoport létezik.
Mikro- és kisvállalat támogatás esetén a támogatási intenzitás 50%,
középvállalat támogatás esetén 40%, nagyvállalat támogatás esetén 30%.
Pl. a blue-k emelkedését, ami most is tart. Amit nem láttam, az a 16 alatti árfolyam. Hiába izgulnak többen rá a 10 Ft alatti árfolyamra a rally óta, ha még csak meg sem közelítette ezt a szintet.
Mert mondjuk miért ne??? Nem jönnek a hírek. pl vagy nem olyan hírek amire a piac vár.... Attól h vettek 60M darabot feljebb se ment... miért? Pedig ha valaki veszi akkor neki megéri ennyiért... Nekem a grafikon most ezt mutatja. ui: én is az emelkedésben vagyok érdekelt mert VAN papírom.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995