Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2022. 01. 01. 06:40
Előzmény: #1437  Accord
A dk okozta a devizahiteles problémát, van még ilyen jó ötleted?
sanka 2022. 01. 01. 06:38
Előzmény: #1434  Dehogynincs
"A baloldalból akkor ábrándultam ki, amikor elvették a nagyszüleim földecskéit, pedig akkor még nem is éltem"
Én is ismerek ilyen, szívesen mondanék seggfejet, de nem teszem, mi köze a mostani mszp- nek a volt állampárthoz? Amúgy meg ez a baloldal már rég nem az, viszont a fidesz komcsi párt lett, rájuk szavaztál 2010- ben, szépen megvezetett orbán, én már akkor tudtam, hogy zsákutca a fidesz, orbán egy akarnok, zsarnok hatalommaniákus, a többi kártékony tulajdonságát kighagynám.
gaben500 2022. 01. 01. 00:57
Előzmény: #1435  badsector1
Most taliztam Gulyás Gergővel a Vörösmarty téren puszil mindenkit :D
Accord 2022. 01. 01. 00:20
Amiben biztosak lehetünk h Márki nem támogatja a devizahiteles mentést, totál hiteltelen a dk, ők okozták a devizahiteles problémát hiszen anno az mszp engedte. Az ellenzék programja fenntartható?
Törölt felhasználó 2021. 12. 31. 20:55
Előzmény: #1435  badsector1
Háát, szeretném én is,hogy ha egyszer lesz 13 havi nyugdíjam, az akkora legyen,hogy külföldi hitelt keljen felvennie az országnak,hogy ki tudja azt fizetni :))))))))))
badsector1
badsector1 2021. 12. 31. 18:32
Előzmény: #1424  zhagar
orbán 13. havi nyugdíját hitelből fizeti az ország, ez garantáltan fenntarthatatlan.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 12. 31. 17:55
A magánnyugdíjpénztárak vidáman működtek az első Orbán-kormány idején 1998-2002 között.
Most már az állami nyugdíjrendszerről vennék le a terhet, mert a pénztártagok a belépésükkel lemondtak az állami nyugdíjuk egynegyedéről.
A nyugdíjprémium és a 13.-havi nyugdíj is növeli az adósságot és a hiányt. Nincs fedezete. Medgyessyék vezették be, Bajnaiék vették el és fidesznek egy évtizedig semmi baja nem volt azzal, hogy nincs 13.-havi nyugdíj.
A terv szerint jövőre is csak fél havi nyugdíj járna, de egyhavi lett belőle, mert választási év lesz.
Ne izgulj, a mostani állami nyugdíjintézet és nyugdíjfolyósító szolgalelkű vezetői is remekül élnek a fizetésükből és a zsíros évvégi prémiumaikból.
A kommunisták kolhozosítása is zsákutca volt. A baloldalból akkor ábrándultam ki, amikor elvették a nagyszüleim földecskéit, pedig akkor még nem is éltem. Ez is tiszta hatalomtechnikai fogás volt. A kommunisták földosztással kezdték, igaz, mások földjét osztogatták. Amikor megszilárdult a hatalmuk, akkor elvették a földeket, mert egy alattvaló mégiscsak hasznosabb a hatalom számára, mint a saját földjét művelő öntudatos gazda.
A manyup vagyon csak a pénztártagok számlájáról tűnt el, de végül megjelent a strómanok nevén meg offshore számlákon.
badsector1
badsector1 2021. 12. 31. 17:52
Előzmény: #1427  Shareholder
a jobbikból a fasiszták mihamoba mentek, pár százalék szavazót mindig meg lehet szólítani a fasiszta dumákkal ez látszik a mihamo támogatottságából is.
signal2
signal2 2021. 12. 31. 17:29
Azt ugyan lehet számolgatni, hogy bevált-e vagy sem (a maradó pénztártagok mai állása szerint jobb lett volna, ha marad a rendszer, egyébiránt métányos volt hosszútávon szemlélve, mert a tagok pont akkora állami nyugdíjrészről mondtak le, mint amennyi arányban az MNYP-be ment a járulékuk), az azonban vitán felül áll, hogy alkotmányellenes zsarolással érték el, hogy nem maradjanak a pénztárakban az emberek, ami visszataszító.
signal2
signal2 2021. 12. 31. 17:26
Előzmény: #1427  Shareholder
Tehát szerinted nem szakadt szét a Jobbik radikális (MiHaMo) és mérsékelt részre?
signal2
signal2 2021. 12. 31. 17:24
Előzmény: #1425  zhagar
Világosan és érthetően azt képviselik, hogy a fidesz a lehető legrosszabb választás, de szerintük a dk és mszp képviselte ellenzék alapvetően nem jó alternatíva. Így semmi újdonságot nem írtál. Az viszont téves megállapítás, hogy ez ellenzék szekértolói. Az ellenzék szempontjából éppen a fidesz szekértolói. Kicsit obejktívebben nézve viszont egyikhez sem vonzódnak, különutasok. Én egyfelől szurkolok nekik, másrészról nincs értékelhető mondanivalójuk az ország ügyeiről, így szakmailag inkább rontanák a parlament színvonalát. Ha rosszmájúan akarnék fogalmazni, akkor írhatnám, hogy megcsúfolják a parlamentet és a demokráciát.
mrider 2021. 12. 31. 17:23
Előzmény: #1428  mrider
Na, jó. Lehet, hogy nem naponta.
Hetene vagy hetente többször, így korrekt. :)
mrider 2021. 12. 31. 17:22
Előzmény: #1423  badsector1
Abból lesz tömegpárt, amelynek a tettei a többségnek szimpatikus lesz, majd kiderül.
Mellesleg a legnagyobb fasiszta pont a kedvenc fosrakás kapitányod, aki naponta nácizta, fasisztázta, homofóbozta, rasszistázra, antiszemitázta magyarok tömegeit a buktáig, de persze erre már te sem fogsz vagy akarsz emlékezni.  :)
Elmélkedjetek és siránkozzatok majd sokat a 2010-es, 2014-es, 2018-as bukás után a 2022-es bukta után is ezzel a "megújult" megélhetési ellenzékkel.  :D 
Lehet már gondolkozni a "megújult" 2026-os stratégián. Pl. vegyétek be még Fodor Gábort, az lesz a tuti. :)
BÚÉK! :)
Shareholder 2021. 12. 31. 17:19
Előzmény: #1423  badsector1
Ezt már hallottuk. A Jobbikra is ezt mondtátok úgy 4 évvel ezelőtt, csak vissza kell tekerni a hozzászólásokat az Orbán Takarodj topikban. Akkor a magát demokratikusnak hazudó ellenzéki hardcore keménymag habzó szájjal nácizott, fasisztázott az akkori Jobbikra és szavazótáborára, GyF is kijelentette, hogy ők nácik és velük aztán soha, semmilyen körülmények között nem képzelhető el együttműködés. És most hol is tartunk? Az a náci, aki nem áll be a Jobbik mögé :) 
Soha ne mondd, hogy soha, nálatok párthívő szavazóknál bármi elképzelhető, akár az ördöggel is...
badsector1
badsector1 2021. 12. 31. 16:50
Előzmény: #1425  zhagar
ez már balliberális fóbia. :))
zhagar 2021. 12. 31. 16:47
Előzmény: #1421  mrider

a kutyapárt nem semleges, legfeljebb ál-semleges
a humorérzékükkel alapvetően nincs baj, de a hitelességüket már eljátszották (önkormányzatokban az eddigi szereplésük egyértelműen az összejátszás az általad fosrakásnak nevezett dk-momentum-karácsony gergő féle bagázzsal)
nemcsak a vezetőjük, de jópár további hangadójuk egyaránt balliberális
sok helyen vissza fognak lépni az ellenzéki összefogás javára, tehát Mzp és gyurcsány szekértolói..ezt nem árt előre tudni
zhagar 2021. 12. 31. 16:36
Előzmény: #1404  Dehogynincs

más téma: választ kaptál már arra a kérdésedre, ami kb úgy hangzott sankához hogy "érdekelne, mivel érvelne neked azért hogy szsvazz az ellenzéki összefogásra -  túl azon hogy 'orbán takarodjon'?"
amúgy arra akartam még reagálni amit korábban írtál, hogy nálad vízválasztó volt az, amikor a fidesz megszüntette a manyup-okat
szerintem ezt nem a fidesznek kéne felrónod, hanem folymatában látni. az igazi hibát nem orbán követte el a megszüntetéssel, hanem Hornék, a létrehozásával. kevesen tudják, de már 2007 ben belső minisztériumi javaslatként gyurcsány asztalára kerül,t hogy bizony meg kéne szüntetni a manyup okat, mert azok növelik az adósságot és így a hiányt is -  csakhogy, gyurcsányék ezt sem akkor sem 2010 ig nem merték meglépni hiszen tudták, hogy a legtöbb manyup vezetőinek az átlag 80% a levitézlet korábbi szoci káderekből került ki, akik nagyon is jól életk az igen drágán működö manyupok jó nagy fizetéseiből és zsíros évvégi prémiumaiből.. én tehát csak annyit állítok: több mint vszínű, hogyha 2010 ben maradt volna  gyurcsány-bajnai kormányzás, akkor is megszüntették volna a mynuprendszert, mert az egész egyszerűen nem vált be (és nemcsak nálunk). az persze külön szerencsétlen pikantériája az ügynek hogy időközben "magántulajdonnak lett nyilvánítva a tagok egyenlege, de meggyőződésem hogy a mindenkori államnak joga volt és van megtenni egy ilyen lépést vagyis a megszüntetést akkor, ha egyértelműen kiderül(t), hogy a kísérlet kudarcot vallott. orbán tehát csak elvégezte a piszkos munkát amit gyurcsányék meghagytak neki, de az igazi felelősség nem az övé volt ebben az ügyben, hanem Hornéké, akik felelőtlenül, ugyanúgy kötelezően vezették be (rossz állami dönrés), amit aztán szintény kényszerrel, de egy másik kormány meg kénytelen volt , szintén kötelező szerű jelleggel, de kivezetni (rossz állami döntés kényszerű visszavonása, ami akkor már csak további érdeksérelmek árán volt megvalósítható)
badsector1
badsector1 2021. 12. 31. 15:58
Előzmény: #1422  mrider
a mihamo fasisztáid soha nem lesz tömegpárt, mert a többség undorodik tőlük.
mrider 2021. 12. 31. 15:47
Előzmény: #1415  badsector1
A jövő év arra lesz jó, hogy átlépje a parlamenti küszöböt az új erő, utána 4 év meló, hogy legyen belőle valami 2026-ra.
2 fos közül majdnem mindegy melyik, egyikkel se lesz előrébb az ország.
mrider 2021. 12. 31. 15:45
Előzmény: #1418  Csakegyolvaso
Nem mintha közöd lenne hozzá, de Kutyák vagy Mi Hazánk.
A 2 fosrakásra biztos nem, egyikből se kérek, meghagyom nektek, mert szeretitek itt páran.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek