Ebből mikor várható valami? 2025. május 15-én megrendezésre került a Társaság befektetői találkozója. Ezen
eseményen bemutatásra került, a közzétett stratégiából eredően, a Társaság új arculata,
valamint, hogy a Társaság megkezdi részvényeinek a bevezetését a BÉT Standard
kategóriájába.
Mind a BÉT Standard kategóriájához, mond pedig egy később Euronext-Amsterdam
tőzsdén történő bevezetéshez, eleget téve a holland jogszabályoknak, olyan
könyvvizsgáló szükséges, aki rendelkezik hollandiában a szabályozott piacon szereplő
tőzsdei cégek (OOB) könyvvizsgálathoz szükséges engedéllyel. Társaság jelenleg
megválasztott könyvvizsgálója nem rendelkezik ezen engedéllyel, így a stratégiai lépések
megvalósításához új könyvvizsgáló kinevezése szükséges.
Nézd meg, hogy milyen kettős adóztatási egyezményeink vannak Hollandiával. Ausztriánál ismerem csak, ott például 10% az osztalék adója az egyezmény alapján, de ehhez is igazolni kell a magyar adóilletőséget, mert a forrásadó alapból magasabb (27,5%). A különbözetet vagy vissza lehet igényelni vagy igazolni kell a mentességet a kifizetőnél. Egyik sem egyszerű és nem feltétlen költségmentes. A 10% megy Ausztriának, hazánk felé pedig marad az 5% adókülönbözet, amit azt hiszem TBSZ esetén nem kell bevallani, megfizetni.
"Mivel az OXO Technologies Holding N.V.
holland adóilletőségű társaság, a forrásadó (15%) levonása a holland
jogszabályok alapján történik meg, így a TBSZ sem mentesít a külföldi – jelen
esetben holland – forrásadó megfizetése alól." Ezt azért egy kósza mondatban megemlíthették volna az áprilisban megjelent oszalékfizetési tájékoztatóban. :(
Nem tudom, ki hol tart az ügyben, én írtam az Oxo-nak. Ezt a választ küldték postafordultával: "Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) tartott részvények
esetén
Amennyiben a részvényeket Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) keresztül
tartja, fontos tudni, hogy a magyar jogszabályok alapján a TBSZ bizonyos
feltételek mellett mentesíti a befektetőt a magyar személyi jövedelemadó (SZJA)
és szocho megfizetése alól az elért hozam után. Ez a mentesség azonban csak a
magyar adókötelezettségekre vonatkozik. Mivel az OXO Technologies Holding N.V.
holland adóilletőségű társaság, a forrásadó (15%) levonása a holland
jogszabályok alapján történik meg, így a TBSZ sem mentesít a külföldi – jelen
esetben holland – forrásadó megfizetése alól. Ez azt jelenti, hogy még TBSZ-es
értékpapír esetén is bruttó osztalékösszegből 15% automatikusan levonásra
kerül, és azt a holland adóhatóság részére megfizetjük" Amellett, hogy kiemelték: "Felhívjuk azonban figyelmét, hogy adótanácsadási szolgáltatást nem
nyújthatunk, ezért kérjük, hogy az adóvisszatérítés konkrét lehetőségeiről,
feltételeiről és módjáról minden esetben konzultáljon saját adótanácsadójával" Kissé elszomorodtam... :(
OSZTALÉKINFÓ ERSTÉSEKNEK!!! Az OXO Holdings hivatalos válasza, hogy május 5-én lehetett utoljára osztalékszelvénnyel venni az OXO-t! Tehát az Erste, mint elég sokszor, ezt is rendesen elszabta!!!!! Mindenki írhatja a panaszos levelet, akinek ennek ellenére nem írták jóvá az osztalékot, én meg sajnos azért írhatok, hogy vonják le tőlem a többlet jóváírást:((
" .. május 5-én vettem de arra nem kaptam osztalékot." Csak technikai csúszás lehet. Ha május 5-én vetted (és aznap nem adtad el), akkor jogosult vagy az osztalékra.
O3PNRS - O3 Partners Nyrt. (OXO Technologies - OXOTECH)