Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Marika113
Marika113 2025. 10. 16. 06:35
Előzmény: #18919  Marika113
Toka nem tudja magát megvédeni 
Marika113
Marika113 2025. 10. 16. 06:35
Előzmény: #18918  vaktyuk99
Tokát nem tudja magát megvédeni
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 16. 05:02
Előzmény: #18917  Marika113
Toka és a kisbukták feat. farkasfu. Sztárvendég: Noah M. Steinberg
Marika113
Marika113 2025. 10. 16. 04:29
Előzmény: #18915  vaktyuk99
Mi egy nagy család vagyunk.
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 16. 03:26
Előzmény: #18909  Manufacere
az a tény se zavarjon, hogy hetekig hónapokig nem szoktam írni. Te napi szinten írsz, de csak az idődet pazarlod, az árfolyam meg esik, közlemény meg nincs. Még sem vonlak kérdőre minek írsz ide. Én nem vitatom el emberektől a szabad cselekvés jogát. Remélem ezt a megállapításodat 2026 januárjában is megírod nekem büszkén emelt fővel. Farkasfu chartjat megnézted volna rendszeresen neked sem kellene írnod, hanem okosan elkerülöd a papírt.
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 16. 03:21
Előzmény: #18914  vaktyuk99
Na meg Toka, Wing, farkasfu, Marika miatt vicces is ez a forum, a többi NPC és B+N miatt nem is foglalkoznék vele annyit, még a Delta totyik amit szeretek. Ma  délben a Lamaredaban fogunk enni, mint kardinális kérdés, ha a bontással végeztünk. Üdvözlöm a brigádot, akik lemondták. 4iG részvényem van. Oda mit írjak, ha ott mindenki teszi a dolgát és szárnyal az árfolyam. Lölö + JG a siker kulcsa. Bármelyik név megjelenik akkor kisbefektetői értékek jelennek meg. Vajna sajna már nem tud.
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 16. 03:06
Előzmény: #18910  Marika113
valaki figyel. Mindenesetre mindent is megválaszoltam már Manufacerenek, meg labancnak is amit papagájként újra feltesznek kérdésnek időről időre, majd elfelejtve azt, amik szerintem tök lényegtelen kérdések, de őket ez izgatja. Azt is unalmas elmondani, időről időre, hogy a Wing tőzsdei cég. Még tényleg Toka a legerősebb kés ebben a gárdában. Én a rendkívüli közgyűlés eredményére leszek kíváncsi, ott remélem jobban összeszedik magukat. Mindenki olyan vezetést kap amilyet érdemel. Manufacere meg is köszönte a választ, majd x idő után újra felteszi ugyanazt emelt fővel. IT felé intézze a kérdéseit a közgyűléseken, ahol bezzeg mindenki némán csak ülni szokott üresen bámulva ki a szemgödörből:)). Nem csoda, hogy a vezetés nem veszi komolyan a jelenlegi kisbefektetőket. Amúgy érdekelt vagyok a BÉT-en levő részvények kb felében, ha  más nem meghatalmazottként. Sajna én nekem ezzel a céggel (is) kell foglalkoznom, ha már  van valakinek egy nagy pakkja aki nem ért ehhez. Az is sokat elmond ha valaki csak akkor foglalkozik egy részvénnyel ha elfogult vele: van neki vagy volt neki. Az akkor permanens bukóban lesz. Én kábé 1000+ részvényt monitorozok manuálisan, 40-50-el foglalkozom komolyabban és kábé van 15 részvényem. Kb. 300 részvényem volt. Olyat még nem hallottam, csak itt, hogy akkor kell foglalkozni egy részvénnyel ha érdekelt benne. Ezt a berkshire hathaway elbaxta, hogy olyan részvényekkel is foglalkoznak ami nincs nekik. Bezzeg az Akko kisbukták büszkén nem foglalkoznak azokkal a cégekkel amik nincsenek nekik, Buffett bácsi hülyén fog meghalni.
Donqatto
Donqatto 2025. 10. 15. 23:13
Az AKKO nevet nem szabad megtartani...árt a biznisznek...A WING meg már jól bevált, ismert név
orbitalis 2025. 10. 15. 21:21
 itt egy részletes, ok-okozati áttekintés arról, hogyan valósulhatna meg, ha a WING Zrt. tőzsdére menne az AKKO Invest Nyrt.-n keresztül egy RPO (reverse public offering / fordított felvásárlás) formájában.
🧩 1. Kiindulási helyzet
  • WING Zrt.: Zártkörű, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó társaság, jelentős piaci értékkel és eszközállománnyal.
  • AKKO Invest Nyrt.: Már tőzsdén jegyzett (BÉT), befektetési holding jellegű cég, aminek struktúrája alkalmas lehet egy beolvadás vagy tőkecsere végrehajtására.

Cél: a WING „tőzsdei jelenléte” úgy, hogy ne legyen szükség önálló IPO-ra (Initial Public Offering), hanem az AKKO révén váljon tőzsdei vállalattá.
🔄 2. RPO alapmechanizmusa
  • WING Zrt. → AKKO Invest Nyrt. részvények megszerzése
    A WING tulajdonosai (vagy maga a WING) részvényeket vásárolnak vagy apportálnak az AKKO-ban.
    → így fokozatosan tulajdont szereznek a tőzsdei cégben.
  • Kontrollváltás
    A részvénycserék után a WING tulajdonosai lesznek az AKKO többségi tulajdonosai, tehát a magáncég gyakorlatilag „átveszi” a tőzsdei vállalatot.
    → Ez a reverse takeover / fordított beolvadás lényege.
  • Beolvadás vagy eszköz-átruházás
    A WING üzleti tevékenységét, eszközeit, projektjeit beviszik az AKKO struktúrájába, akár:
    • apportként (nem pénzbeli hozzájárulásként),
    • vagy teljes jogi beolvadásként (a WING megszűnik, az AKKO jogutód lesz).

• Tőzsdei jelenlét megvalósulása
    A piac számára a WING valójában „megjelent a tőzsdén” – de nem önálló IPO-val, hanem a meglévő AKKO-listing „újratöltésével”.

• ⚖️ 3. Miért előnyös ez az út
    Szempont Előny
    Sebesség Nem kell végigvinni az IPO-folyamatot (prospektus, roadshow, bevezetési eljárás), hanem meglévő tőzsdei cég „héját” használják.
    Költség Alacsonyabb jogi és tanácsadói költségek, mint egy teljes IPO esetén.
    Rugalmasság Az AKKO-n keresztül rugalmasan lehet új részvénysorozatot létrehozni, tőkét bevonni, stratégiát módosítani.
    Kontroll A WING tulajdonosai megtarthatják az irányítást az új struktúra felett, ha megfelelően szervezik a részvénycserét.

🚧 4. Főbb akadályok és feltételek
    Kategória Kihívás Mit kell tenni
    Jog / Felügyelet A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BÉT jóváhagyása szükséges a tranzakcióhoz, főként a kontrollváltás és az új részvénysorozat miatt. Előzetes egyeztetés a Felügyelettel és a BÉT-tel.
    Társasági jog Be kell tartani a Ptk. és a Tőkepiaci törvény (2001. CXX. tv.) rendelkezéseit – főként a beolvadás, apport, és részvénykibocsátás kapcsán. Jogi tanácsadó bevonása (IPO-ban jártas iroda).
    Számvitel / Audit A WING-nek auditált pénzügyi beszámolót kell készítenie, amit az AKKO konszolidált beszámolójába integrálnak. IFRS-re való áttérés, könyvvizsgáló bevonása.
    Befektetői kommunikáció A tőzsdei befektetőknek világosan kell látniuk, hogy a tranzakció értékteremtő. Roadshow, prezentációk, transzparens tájékoztatás.
    Adózás / értékelés A WING eszközeinek piaci értékelése (fair value) és az apport adózási kezelése komplex. Független értékbecslő, adótanácsadó.

🧮 5. Lehetséges ütemezés (reálisan)
    Lépés Időtáv Kulcsfeladat
    Előkészítő tárgyalások, due diligence 2–3 hónap Pénzügyi, jogi, adózási átvilágítás mindkét félnél
    Részvénycsere-szerződés és struktúra kialakítása 1–2 hónap Tulajdonosi arányok, értékelés, apport meghatározása
    Felügyeleti engedélyek, BÉT-bejelentés 2–4 hónap MNB és BÉT jóváhagyás, tájékoztató készítése
    Társasági döntések, közgyűlések 1 hónap Alapszabály-módosítás, új részvénykibocsátás
    Nyilvános kommunikáció, tőzsdei tranzakció lezárása 1 hónap Publikáció, bevezetés, kereskedés megkezdése
    👉 Összesen: kb. 6–10 hónap, ha minden engedély és döntés gördülékenyen megy.
    💬 6. Következmények és eredmény
    • Az AKKO Nyrt. új, megnövekedett mérleggel és WING-eszközökkel működik tovább.
    • A WING-tulajdonosok tőzsdei részvényesekké válnak.
    • A WING brand akár meg is jelenhet az AKKO neve alatt (pl. „AKKO–WING Holding Nyrt.”).
    • Az új struktúra lehetőséget ad további tőkebevonásra, akár külföldi befektetőktől.

farkasfu
    farkasfu 2025. 10. 15. 21:21
    Felcsigázta az érdeklődését! 
    Az ilyenekből lesz a vevő, nehogy elüldözd! 
    Marika113
    Marika113 2025. 10. 15. 21:11
    Volt régebben akkoja
    Manufacere
    Manufacere 2025. 10. 15. 21:03
    Előzmény: #18908  vaktyuk99
    Neked vagy volt/van közözöd a céghez, vagy buktál az akkoval, de valamilyen oknál fogva nagyon sértődött lehetsz, ha ennyit foglalkozol a céggel. Vagyis kifejezetten csak azzal foglalkozol részvény nélkül. Nekem, ha nincs mondjuk enefim akkor nem foglalkozok vele. Akkor sem ha  esik vagy emelkedik. Max ha megjelenik valami közzététel akkor jószándékból belinkelem az adott topikba.:)
    vaktyuk99
    vaktyuk99 2025. 10. 15. 20:53
    Előzmény: #18905  Marika113
    Szava nem lehet az IT-elnöknek, egy ilyet beflamózik és olyan részvényvisszavásárlás indul, hogy csak na. Reggelire nekünk is jöhetne holnap. Mindenesetre: Jól megfogalmazott RKGY-pontok, családias hangulat, finom bukta, na meg a kanizsai levegő. Tán még tombolát is tart Toka Úr! Amúgy mi rosszat csinált? Hétvégén úgy láttam jól viselkedett. Nem úgy a klubtagok fele: azok teljesen elállatiasodtak.
    Marika113
    Marika113 2025. 10. 15. 20:41
    Előzmény: #18906  farkasfu
    Akko(r) 
    farkasfu
    farkasfu 2025. 10. 15. 20:34
    Előzmény: #18905  Marika113
    Az má döfi akkor! 👍
    Marika113
    Marika113 2025. 10. 15. 20:30
    Előzmény: #18903  farkasfu
    Uraknak nem a bróker Marcsi hanem a Borbás Marcsi süti 
    Marika113
    Marika113 2025. 10. 15. 20:29
    Előzmény: #18902  vaktyuk99
    farkasfu
    farkasfu 2025. 10. 15. 20:22
    Előzmény: #18902  vaktyuk99
    Uraknak bukta? hmm
    vaktyuk99
    vaktyuk99 2025. 10. 15. 19:41
    Előzmény: #18901  vaktyuk99
    amugy sem lesz idejük forumozni. Készülnek a RKGY-re. Marika felmérte az igényeket és a pogácsa le lett szavazva. Helyette az Akkohoz jobban illő bukta lesz közkívánatra.
    vaktyuk99
    vaktyuk99 2025. 10. 15. 19:34
    Előzmény: #18899  Marika113
    Fél Presszó Klub pihen egyet. Megint erősre sikeredett a kanizsai hétvége.

Topik gazda

lea39
    lea39
    3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek