Az összefogásnak nem sok értelmét látom. Az max 2-3-% nyi részvény lófasz. Nem is igen érdekelné őket, szóval nem hiszem, hogy bármit is ki lehetne kényszeríteni. Kettő hónapja állt össze az új vezetés, akiket szerintem nem is lehet egy lapon említeni az előző vezetéssel. Ha valami újban gondolkoznak akkor azt nem lehet összerakni egyik napról a másikra. Mellette ott van 26 is ami,ha úgy alakul akár az akko malmára hajthatja a vizet. Néha én is felidegesítem rajta magam, hogy 1-2 nulla cég dupláz vagy háromszoroz a béten ez meg nem is akar szinte mozdulni, de akkor mindig eszembe jut, hogy az esetek nagyrészében a befektetési célú ingatlanokat sem 1-2 hónapra szoktam vásárolni, hanem évekre. Ha pedig az ingatlannál rudok türelmes lenni akkor itt is. Fel a fejjel mindenkinek!;)
Sajna teljesen mind1, hogy mit szavaztak meg... ezt a céget csak papíron érdeklik a kisbefektetők, de gyakorlatilag semmit se tesznek értük. Valaki írta, össze kéne fogni és kikényszeríteni belőlük, egyetértek vele! Az új vezetés csak papíron létezik, ezért felesleges volt a csere. Ez a papír nem alszik, hanem megdöglött... a napi forgalom már a kerékpár kategóriát se éri el!!! Illikviditás, transzparencia és kommunikáció nélküliség jellemzi!!!
Az srv meg lett szavazva 1 éve. Emlékeim szerint 18 hónapot határoztak meg a végrehajtására. Ami azt jelenti hogy ez év decemberéig. Ha esetleg rosszul emlékszem kérem javítsatok.
Ide is beteszem h világosak legyenek a tények h mi a realitás: Az IBKR felületén minden intézményi befektető szerepel, ezt tudni kéne hiszen már legalább 5 éve el lehet érni rajtuk keresztül a BÉT-t, a tranzakciók is szerepelnek. Emellett tegyük hozzá h a túlnyomó többségnek nem való egyedi részvény, egy diverzifikált tőkeáttételes ETF sokkal jobb választás! Információ időértéke tény, tehát egyedi részvény nem jó ötlet különösen gyógyszeripar esetén érvényesül ez az elv!!!! A saját részvény vételekkel értéket teremtenének, viszont nincs aktivista befektető aki ezt kikényszerítené, a 3 alapítványnak tökmind1 az árfolyam hiszen ők csak az osztalék miatt tartják, nekik semmi más nem számít kizárólag az osztalék mértéke. A menedzsment akkor teremtene értéket ha vennék a saját részvényeket előre meghatározott stratégia alapján, itt viszont a tőkepiaci stratégia hiányzik!!!! Mit lehet várni olyan cégtől amely nem köt fedezeti ügyleteket a devizaárfolyam kockázat fedezésére???????
Előbb utóbb le kell hogy hulljon a lepel...azért nem veszik mert semmit nem vesznek 1-2 papír kivételével az emberek...ráálltak az osztalék részvényekre pár éve az a sláger...kockáztatási kedv jelenleg a nullával konvergál...jövőre megváltozik remélem
Akkor mért tart itt az árfolyam, mért nem veszik komoly intézményi alapkezelők? Mi ennek a cégnek a versenyelőnye, mennyire innovatív termékei szolgáltatásai vannak?
Akko fórum