Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FeherTibi hétfő, 17:58
Előzmény: #5371  Flyer
Devil a kompenzáció miért nem jelenik meg és részvény árban ? Nyilván nem zsebre kapják a pénzt. Vagy megjelent a reportban a kompenzáció, de az egyéb okok nem engedték növekedni a részvény árát ? 
Flyer hétfő, 15:50
Előzmény: #5370  FeherTibi
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy annyira bánja a vezetőség a hajtóműproblémákat, legalább kapnak kompenzációt és nem kell még azokon a gépeken is agyalni, hogy hova repüljenek aranyáron vett kerozinnal.
FeherTibi hétfő, 14:44
Előzmény: #5369  OSZLOPOS
jöhetne 1-2, lehetőleg pozitiv elemzés. Csütörtük reggel volt a jelentés, és azóta szinte semmi. Úgy emlékszem, korábban több elemzés született, ha a Wizzair jelentett. Most meg, még a Concorde se szólal meg. Bár a Barclays szeptember 15-én Buy-t mondott, 12.5 fontos célárral. Alig van hir a cégről. Illetve, állandóan tologatják azt, hogy a Pratt and Whitney hajtóműveket mikorra csináltatják meg. És mindig minimum 1.5 év van hátra. Most éppen jövő év végét mondanak, de gondolom, 1 év mülva 2028 év végét fognak mondani
OSZLOPOS hétfő, 09:49
Nagyon furcsa az elet Wizzair nelkul, minden nap nezem, repultem is azota vele. A helyzet az, hogy csak a mult hetem +8%ot emelkedett a jet fuel, es kozeliti az ath-t. Europaban gyorsabban no az ar, mint a vilag tobbi reszen. Az ok a diesel hiany, illetve a magas spread a dieselen. Azert nem indulnak meg meg a legikozlekedes cegek, mert az olaj ar korrekciobol a vegtermeken meg semmi nem latszik. Tobb ido kell neki. A wizz kommunikacioja tenyleg most jobb volt, es szerintem ezt dijazza is majd a piac. 
FeherTibi péntek, 15:33
Egyenlőre kevés hír van a tegnapi jelentés után 
Illetve hogyan változna a nemzetközi politika, ha Trumpek elvesztik az időközi választást ?
Jól indult a nap, az olaj -2 %-on is volt, most megint +1=körül van
asasdia péntek, 11:55
Előzmény: #5355  Topfly
szep tervek, kar hogy a valosag mindig mas :/
Garajc péntek, 11:02
Előzmény: #5365  Garajc
Úgy tűnik sikerül!! 1035 penny a következő akadály...
Garajc csütörtök, 15:09
Nálam emígyen néz ki a chart. Itt 1000 pennynél van egy kis gubanc (értsd ellenállás). Ebből jó volna kitörni és kiszakadni a lefelé pilinckáló csatornából...
.
https://www.tradingview.com/x/PaQr1yIc/
Garajc csütörtök, 14:40
Előzmény: #5358  Topfly
Igen, igazad van!! A nyavalyás CEO-k amortizációja elűnik. Nálad a pont!!
Garajc csütörtök, 14:35
Előzmény: #5359  AviTrader
Egyébként ügyesen kommunikáltak most a Wizz-nél!! Kicsit visszanyomták az árfolyamot ezzel a jövőbeli vizióval. (+ az olajáresés és + a bevételelőrejelzés felfelé módosítása)
AviTrader csütörtök, 14:32
Előzmény: #5361  Garajc
Igaz, bocs.
Garajc csütörtök, 14:29
Előzmény: #5360  AviTrader
A 1318 m euró az az EBITDA volt! Az EBIT (üzemi eredmény) pedig 139,7 m euró volt. Most kivételesen jól írtam...
Néha én is összekutyulom... :))
AviTrader csütörtök, 14:11
Előzmény: #5357  Garajc
EBIT 1318 mEUR volt F26-ban. Az üzemi eredmény volt 139,7 mEUR, de abban még benne van az amortizáció. 
AviTrader csütörtök, 14:06
Fent van a mai meeting prezentációja. Később felteszik a call-t is. Csináltam egy gyors kalkulációt, ha minden úgy lesz ahogy ők gondolják :) akkor 7-es P/E-n 57 fontos árfolyam jöhet F30-ra. Persze ehhez az kell hogy megálljon 1,5 cent környékén az fuel CASK, ami azért elég kérdőjeles a jelenlegi szituációban, meg minden úgy legyen ahogy gondolják. De egy 20-30 fontra ugrás nem teljesen reménytelen 1-2 éves távon szerintem Írtam már erről itt is meg picit jobban kifejtettem az LSE boardon.
Topfly csütörtök, 13:07
2028-ra már remélhetőleg nem lesznek hajtómű problémák, 2030-ra meg nem lesz a CEO gépek lédásából extra költség és remélhetőleg a három Ukrajnában rekedt gép is hadrendbe állítható. Magyarul költségek szempontjából előáll egy ideális helyzet. Addigra TRUMP sem lesz elnök és talán a Közel-Keleten és orosz-ukrán viszonylatban is lesz egy stabilabb és békésebb status quo.
Garajc csütörtök, 12:41
Előzmény: #5355  Topfly
A FY2026-ban az EBIT (üzemi eredmény) 139,7 millió euró volt (ezt nyomnák fel 1000 millió euróra 2030-ra), ami 2,5%-os EBIT-marzsot adott ki (ez meg 10% lenne). Míg a bevétel 5691 millió euró volt (5552 millió kiadás mellett) FY2026-ban, és ez lenne 2030-ra 10000 millió euró. Ami nekem még érdekes, hogy az ex-fuel CASK FY2026-ban 3,02 eurócent volt és 2030-ra ezt még le is "szorítaná" 3,00 eurócentre, ami méretgazdaságosság elvéből végül is akár ki is jöhet...
.
Ekkora tőkeáttétel mellett nagyon fincsi árfolyam jöhet ki 2030-ra...
Topfly csütörtök, 12:14
Előzmény: #5351  FeherTibi
A Wizz air és a Ryanair alap esetben nem tud árat emelni, mert nincsenek fix áraik, hanem mindig a maximális jegyárbevétele törekszenek a dinamikus árakkal. Az átlagos jegyár csak úgy tud emelkedni, ha csődbe mennek konkurensek és ez által csökken a felkínált üléskapacitás vagy maguk a  fapadosok vágják vissza a kapacitásaikat és a földön tartanak gépeket. 
Topfly csütörtök, 12:09

"A 2030-as pénzügyi évre 10 milliárd eurós árbevételt és 10 százalékos üzemi eredményhányadot céloznak. Ekkorra 335, kizárólag neo-típusú repülőgépből álló flottával 127 millió utast szállítanának." https://www.portfolio.hu/uzlet/20260917/visszavagta-terveit-a-wizz-air-az-elszallo-uzemanyagarak-miatt-863342
Magyarul a Wizz air 2030-ra egy milliárdos profitot vár, ami közel van a jelenlegi piaci kapitalizációhoz. A Ryanair közel 13-as P/E mutatójával mindenki kiszámolhatja magának, hogy jóval 100 font feletti részvényár jön ki. A közeljövőre én két szcenáriót vázolok. Vagy valaki előjön egy 20-25 fontos vételi ajánlattal vagy egy éven belül be fog indulni magától is a rakéta felfelé. Az üzemanyag árak és geopolitikai feszültségek most még nyomás alatt tartják az árat, de ezek elég gyorsan tudnak fordulni. Az a durva, hogy most a cég pénztárában lévő fele pénzzel a részvények 100%-át is vissza tudnák vásárolni. 
Valiz
Valiz csütörtök, 11:38
Kellett már nagyon pozitív hír. 
Plafon csütörtök, 11:25
A Cobas spanyol alapkezelő bevásárolt, 10% feletti tulajdonos lett!  Holding(s) in Company - 09:33:15 17 Sep 2026 - WIZZ News article | London Stock Exchange
FeherTibi szerda, 10:55
A beharangozott jegyáremelések mekkorák lehetnek ? Biztos, hogy lesznek ?
Flyer szerda, 08:58
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/wizz-air-ceo-says-it-has-no-interest-airbaltic-other-carriers-risk-2026-09-14/
Hamarosan kipukkanhat az Air Baltic lufi. Ha becsődölnek, nem is nagyon hagynak maguk után piaci rést. Döbbenetes, hogy 54 gépes flotta repked gyakorlatilag tényleges piaci igény nélkül.
FeherTibi kedd, 19:37
Előzmény: #5347  Garajc
szerintem fognak merényletek jönni. Illetve azért vannak. Néha 1-1 muszlim a tömegbe hajt. De lesz ez rosszabb is. 
FeherTibi kedd, 19:36
Előzmény: #5340  Viktor
szerintem ennyire kiszámithatatlan évek nem voltak az elmúlt évtizedekben.  Gyakorlatilag szinte csak rossz vezetők vannak, mindenhol. Trump egy őrült. Európa vezetői meg idióták. Egy okos hatalom tudta volna kezelni Trumpot, és jól kijönni a helyzetekből, amit Amerika teremtett. De Európa vezetői ehhez is is ostobák voltak.  Szerintem is év elején egész szépnek tűnt a jövő a Wizzair számára.  Meg merek esküdni, hogy Európa vezetői a legrosszabbak az összes közül. Irán milyen lazán csuklóztatja ezt a vörös hajú majmot, Európa vezetői ettől nagyon messze vannak. 
Garajc kedd, 19:18
Előzmény: #5346  Pluto13
Önmagában az, hogy az őszi és téli forgalom alacsonyabb szokott lenni, az nem befolyásolja az árfolyamot, mert az amióta világ a világ minden légitársaságnál rotty szokott lenni. Most a baj a kerozin ár, az hogy egyáltalán lesz-e kerozin (az USA most lebegtette be, hogy a dízelre lehet, hogy exporttilalmat rendel el, és akkor azután ha bevezeti, akkor már lehet, hogy kitalálja, hogy a kerozinra is kiterjeszti), a túlkapacitás az európai piacon (és ebben a Wizz jeleskedik), és a világszerte megugró üzemanyagárak és infláció az embereket is visszavetheti az utazástól, illetve a biztonsági helyzet sem a legrózsásabb, de Európa egyelőre szerencsére háborúktól és merenyleteketől csendesnek mondható...
Pluto13
Pluto13 kedd, 19:03
Előzmény: #5345  Garajc
Én is hasonlóan látom, csak most jön a fránya ősz és tél, ami általában nem kedvez az utasforgalomnak
Garajc kedd, 18:23
Előzmény: #5344  Pluto13
Én azt figyeltem meg az elmúlt években, hogy az éppen aktuális lokális csúcsról kábé 40%-ot taknyol egyet, aztán onnan (a mélypontról) kábé 50%-ot felrallyzik/felténfereg. Így a charton a tetők és az aljak egyre lejjebb kerülnek. De a lényeg, hogy azért jó kis pénzeket ki lehet belőle kaparni...
.
U.i.: Azért ez nem egy életbiztosítás, hogy most is így lesz!!!!!! De eddig bejött...
Pluto13
Pluto13 kedd, 18:06
Előzmény: #5341  Garajc
Én is így vettem tavasszal, 4050-től 3680-ig, három részletben, 3820-as átlaggal. Ki is dobtam 4700–5000 között. Ha az olajár tartósan 90 dollár felett marad, szvsz újra lehet majd venni bőven 4000 alatt.
Csaba75 kedd, 17:42
Nem èrtem magamat hogy mièrt nem doptam ki ezt a  szart  4800-5000 ezernèl jó haszonnal......
bitKain
bitKain kedd, 17:33
Előzmény: #5336  Garajc
Köszi a linket.
Nagyon hasznos volt a podcast. 
Egyetértve a Concorde elemzőjével, Váradiék elképesztően nagyot dolgoznak, hogy ilyen kihívások ellenére is talpon van még a cég.
Garajc kedd, 17:28
Előzmény: #5339  FeherTibi
- ilyen befektetői napok máskor is vannak ? »» Persze vannak!
- mennyire hangsulyos ez az esemény ? »» Most könnyen az lehet!
 -Többet vártam azoktól a hirektől is, miszerint  a Pratt and Whitney AI-t is alkalmaz a problémák megoldására. És mintha gyorsabban haladnának a tervezettnél. »» Jelenleg nincs szükségünk több gépre!
- Nem ott kéne tartania a Wizzairnek, hogy a 13-14 fontos ár csak álom. »» A Wizz erősen spekulatív részvény!! Soha ne tarts nagy részt a portfóliódban spekulatív részvényekből!! És beszállásnál mindig harmadold el az erre szánt pénzed, és lépcsőzetesen vásárolj belőle!! Fene se tudja, hogy hol és mikor fordul!!
- Szerintem Váradi kommunikációja se jó. »» Szerintem erre a helyzetre, ami a világban zajlik, nincs jó kommunikáció! Nem várom tőle, hogy ökörségeket dobjon be, mint Donáldó, hogy fél napig ugorjon az árfolyam, aztán mindenki csak pislogjon...

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek