Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
OSZLOPOS ma, 15:27
ma kivételesen a tőzsdék és a menekülők hasalnak el. solar megy. Donaldnak biztos csereg a telefonja.
OSZLOPOS ma, 13:10
Előzmény: #3774  FeherTibi
Kuba senkit nem érdekel, Tajvan fontos, de szintén nincs ott semmi, ami a Wizzairnek ártana. Itt nagy lépcsőben lehet emelkedés, vagy 3 ban. 1.valahogy lezáródik a háború. 2.nem emelkedik tovább az olaj ár. a mérséklődés sem lesz nagyon gyors, és 80-90 között lehet az átlag. 3. repülhető lesz újra a térség. Ha ez hamar gyorsban oldódik meg, a shortosok beszorulnak, nagy mozgások lehetnek. ha elhúzódik, akkor egy szép ütemezett emelkedés lehet.  ha húzódik...az rossz.
FeherTibi ma, 10:53
Lehet, búcsut mondhatunk a magasabb áraknak. Ezen a hétvégén se lesz eredményes tárgyalás Iránnal. És ha mondjuk 2-3 héten belül le is gyűrik Iránt. akkor lesz egy felpattanás mondjuk 7.5 fontról 12.5 fontra. Eltelik pár nap, és Trump máris fenyegeti Kubát. Ha kell, bevonul. Majd fenyegeti Kinát Tajvan miatt. Európa meg tovább küldi a pénzeket Ukrajnának.
Plafon ma, 10:00
Előzmény: #3770  5000
én meg pont meghagynám neki, legyen csak boldogabb ettől, tényleg őszintén sajnálom őt, biztos vagyok benne, hogy nem lehet könnyű neki. 
ALANFED
ALANFED ma, 09:40
Előzmény: #3740  ALANFED
bét forg 45 db !!!!!!!!!!!!!
OSZLOPOS ma, 09:15
Előzmény: #3770  5000
ha minuszol hát minuszol. nem kell nézni.
Na, van egy erős nyitásunk. azaz olyan kezd lenni, ha nincs rossz hír, az jó hír. Jön a hétvége, lehet, durvulás lesz, mint legutóbb. a jövő héten várható rossz hír, azok a társaságok akik március végéig függesztették fel a légiközlekedést a térségben, azok ezt hosszabbítani fogják. lehet, tesznek mellé loss számokat is. Azokat a számokat jól meg kell nézni. Aztán lehet, lesz egy újabb célár csökkentési hullám. És az a kérdés, erre mit szól az árfolyam. De alapvetően a nagy kockázatot vállaló kollégák ezt megvehetik szerintem. de ez lehet, nem is így lesz, itt órák alatt fordulhat a kocka. 
5000 csütörtök, 20:17
Előzmény: #3769  AviTrader
Én pont a mínuszolást nem hagynám meg, helyette írja le mivel nem ért egyet.
AviTrader csütörtök, 19:53
Előzmény: #3763  5000
Itt van egy mínuszoló aki ráadásul 1 percen belül nyomja is, szóval itt van non stop. LSE fórumon meg konkrétan van jó pár pszichopata. Eskü jobb lenne ott is simán egy dislike gomb;)
Wolfalfa74
Wolfalfa74 csütörtök, 18:58
Előzmény: #3765  OSZLOPOS
Szerintem muszáj lesz valamit kezdeni Szvsz nem sokára valami megállapodás jön! Hisz Trami is tözsde guru🤣
OSZLOPOS csütörtök, 17:50
Előzmény: #3766  Garajc
mindenhez kell érteni IS!
Garajc csütörtök, 16:52
Előzmény: #3765  OSZLOPOS
Lassan úgy posztolgatunk itt a topikban a hormuzi hajóforgalomról mintha a Wizz egy hajózási társaság lenne... :))
OSZLOPOS csütörtök, 16:44
megy a pókerezés: usa gondolkodik az Iráni szankciók feloldásán, mehetne az olaj. Miről beszélünk? Gyakorlatilag a szoros feloldásáról. nem fognak lövöldözni a szorosban ha a hajóik jönnek mennek, és épp 2-3 másik olajhajó is jó közel közlekedik.csak rá kell "ragadni" az iránira. nagy győzelem lenne ez Iránnak.
Plafon csütörtök, 15:46
Előzmény: #3763  5000
én igazán sajnálom a mínuszoló gyereket, biztos nagy tragédia/bukója van. meg az is lehet, hogy mostanában nem kényeztette túl őt az élet… de legalább a dislike gomb még működik neki, ez legalább olcsóbb, mint egy terápia, csak nem biztos, hogy hatékonyabb. 
5000 csütörtök, 14:06
Előzmény: #3762  5000
Na, megjött a mínuszoló.
Nem tudtam mi hiányzik ...😊
5000 csütörtök, 13:51
Előzmény: #3761  AviTrader
Meg minek lőné?
A célja a világgazdaság bedöntése, az meg az energián keresztül megy
AviTrader csütörtök, 13:46
Előzmény: #3759  OSZLOPOS
Azért nem izraelt lövi,mert fogytán a rakétakészletük. a temus drónjaik, amikből sok van, meg inkább közelre hatásosak.
5000 csütörtök, 13:42
Előzmény: #3759  OSZLOPOS
Arabok nem hülyék, nem akarnak beszállni, tudják, hogy beszopatnák őket.
Izraelt kellene seggbe rúgni végre.
EU megint a leghülyébb.
Spanyolok előtt le a kalappal
OSZLOPOS csütörtök, 13:22
amúgy, hogy kikerültek a lapok az asztalra, egyszerű, mi fog jönni: Izrael összeugrasztja az arabokat, akik frankón szétlövik majd egymást. Nagyon fontos változás: Irán már nem azt mondta, hogy a Kuvaitiakat lövi, mert ott USA bázis van. Egy tök kívülálló ország infrastruktúráját lőtte. Miért nem Izraelt lőtte? Tehát kapott Irán egy 24 órás ultimátumot. Hát nekem ne mondja senki, hogy Izrael nem fogja lőni ezek után az Iráni olaj és gáz mezőket. Én azt csinálnám. Trump helyett is elvégeznék az arabok a piszkos munkát. csak ez az eszkaláció, aminek aztán ki tudja, mi lenne a kifutása a 150$-os olajár mellett, mert az borítékolható.
Garajc csütörtök, 13:11
Előzmény: #3757  Plafon
hol épp shortol, hol épp vesz, hol éppen elad!! márciusi kavalkád...
.
kever-kavar...
Plafon csütörtök, 12:58
Előzmény: #3755  Garajc
nem vett, hanem eladott a JPM!
Garajc csütörtök, 12:28

Friss célárak a Wizz-re:» A DEUTSCHE BANK 1250 pennyről 900 pennyre csökkentette a célárat
» Az RBC 1200 pennyről 900 pennyre csökkentette a célárat.
Garajc csütörtök, 12:23
Előzmény: #3752  AviTrader
A JP Morgan kever-kavar!
.
Már 5.135777%-os tulajdonrészt szerzett meg...
.
https://wizzair2024eutfm.q4web.com/news/news-details/2026/Holdings-in-Company-e92c6fef3/default.aspx
OSZLOPOS csütörtök, 12:22
Előzmény: #3752  AviTrader
az biztos, hogy most nagyon észnél kell lenni a Wizzairnél a fedezeti ügyletekben. minumális spekulálás, mert nagyjából a legrosszabb van árazva.minden nap jön akciós repjegy e-mail. Értem, hogy most még ez megy. Az áremelés, amit látunk a jegyeken, az még a huf gyengülés leggyakrabban. És értem a foci vb-t is, de azok hosszú utak, ott ég csak a kerozin, ott margin kell, nem kevés. Keresleti piac lesz, van rá esély. Lehet USA-ban tankolni még kicsit jobb lesz, de nem lesz olyan jó, mint 4 hete. Ezeket értem, de még 2 hét, hogy nem látszik a háború vége, és át kell fordulni életbenmaradós módba. Már új gépeket sem olyan könnyű eladni, mert gondolom most mindenki hirtelen óvatos lett. Remélem , dolgoznak a srácok. 
Garajc csütörtök, 12:16
Előzmény: #3751  OSZLOPOS
A Deutsche Bank 465 pennyről 340 pennyre csökkentette az EasyJet célárát...
AviTrader csütörtök, 11:29
Előzmény: #3751  OSZLOPOS
Lehet lassan rájönnek,hogy nem biztos hogy a WIZZ a magas olajáraknak legjobban kitett légitársaság Európában. Pár napja posztoltam erről az angol fórumban, egy csomó fals adatból az jött ki hogy a WIZZ csak 55%-ban kötött le üzemanyagot F27-re. Bezzeg az EZY. 
Itt ez a reuters cikk,egy rakás trágya az egész.
https://www.reuters.com/sustainability/land-use-biodiversity/airline-hedging-strategies-fall-short-jet-fuel-price-surges-2026-03-12/
Van benne egy grafikon. Azt mutatja légitársaságonként,hogy mennyi az idei üzemanyag lekötés és mennyi 10% üzemanyagár emelkedés hatása az EBIT-re. WIZZ 55% és -31% EBIT hatás. EZY 73% és csak -7% EBIT hatás. A Wizz azért 55% mert Váradi azt nyilatkozta Januárban, ennyi van lekötve F27-re. Az EZY mert azért 73% mert az volt az utolsó januári reportjukban, hogy H126-ra 84% a lekötésük, H226-ra meg 62%. Ennek az átlaga meg 73%.  Csak azt már nem írták bele a grafikonba hogy az EZY pénzügyi éve Októbertől Szeptemberig tart. Szóval az ő 84%-os lekötésük az nagy valószínűséggel 2025 Okt - 2026 Mar időszara szól. Amire a WIZZ is fedezve van 83%-ban. A grafikon valószínűleg a 2026-es naptári évben hivatott összehasonlítani a légitársaságokat. De ha a 2026 Mar- Dec időszakot nézzük az EZY-nek van 62% lekötése szeptemberig és 46% lekötése Okt-Dec időszakra. Az ő logikájuk szerint ezt simán átlagolva mondjuk negyedévre kijön az EZY esetén 56% lekötés 683 USD/tonna áron. Ez áll szemben a WIZZ 55% szintén 683 USD/t árával. És az ebit hatás a WIZZ esetén 4,5 szeresnek van mutatva. A grafikon forrása a JP Morgan. Akinek az egyik legnagyobb short pozíciója a van a WIZZ-ben.  
Nem vagyok egy konteos alkat,de ha ez nem manipuláció akkor nem tudom mi az.

OSZLOPOS csütörtök, 10:17
easyjet rajzolata lassan rondább, mint a miénk. csak a háború kitörése óta időszakot nézem. 
OSZLOPOS csütörtök, 09:34
Előzmény: #3748  5000
jelek szerint közel sem vagyunk ott, hogy "nincs mit lőni már Iránban". én nem olvastam a számokat, mennyi rakétát és drónt indítottak az Irániak, de valószínűleg túl sokat. megmondták, mit fognak lőni, mégsem tudták kivédeni. Ha átmennek a harcok szárazföldre, nagyjából ráfáztunk. Azt nem hetekben, hanem hónapokban fogják mérni. Igazából mindenki fenyegetőzik, az egyetlen, aki azt csinálja, amit mond, az Izrael, mégha kezd nagyon bántó is lenni. Iránon azt a fájdalompontot kell eltalálni, ami változtathat a stratégiájukon. Ez nincs meg eddig. És igen, valószínűleg azoknak is igaza van, akik azt mondják, hogy bármennyire nem védhető jogilag, el kell takarítani ezt a rezsimet.  9 hónap alatt visszaépítették a drón és rakéta képességet. ha most mindenki hazakullog, ugyanez lesz. OK, most nagyobb pofont kapnak, akkor legyen 1 év. A piacoknak 1 éves emlékezete még van, ha ez  az háborús/ olajos probléma folyamatosan itt lóg majd a levegőbe, a 100$ feletti olajár állandó lesz.
Plafon csütörtök, 09:26
a Brent és a Crude WTI olaj ára közötti spread jól szélesre kinyílt. Persze Európában, így a Wizz esetében is a Brent alapú benchmarkhoz kötődik közvetve a kerozin beszerzés... 
5000 szerda, 22:07
Előzmény: #3747  Wolfalfa74
Irán visszalőtt
Wolfalfa74
Wolfalfa74 szerda, 21:01
Nagyon felugrott az olaj megint🥲
5000 szerda, 16:41
Előzmény: #3745  OSZLOPOS
Nem a végén lett, várom Irán lépését.
OSZLOPOS szerda, 14:36
Előzmény: #3744  5000
ha lesz, az a végén lesz. Izrael azt mondta, hogy még 3 hétre való rombolnivalójuk van. Ez az utolsó etap lesz, van az öbölmentieknek még 2-3 hete telepíteni mindent is. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Trumpnek ez amúgy hosszútávon rossz lenne, de igazából otthon a hátországban köpnek bele a levesébe. Amúgy szemmel láthatóan nem tettek még le arról, hogy megdöntsék a rendszert, és ha valamit nagyon nehéz felmérni cikkek alapján ilyen távolságban, hogy a népnek mi van a fejében. még össze is jöhet kis segítséggel...
5000 szerda, 14:04
Előzmény: #3743  OSZLOPOS
Ha az lesz, akkor szétlövik az arab országokat is.
Az nem lesz jó nekünk.
Szerencsére Trumpnak se.
OSZLOPOS szerda, 13:59
Előzmény: #3742  5000
Na, lehet, elkezdik játszani a rossz zsaru jó zsarut (Izrael, USA). ez a jobbik eset. a rosszabb, hogy Izrael csinál, amit akar, és a vége valószínűleg az Iráni gáz és olaj infrastruktúra felszámolása. Szorítsunk, hogy csak az elsőről van szó.
5000 szerda, 10:43
Előzmény: #3741  OSZLOPOS
Igen, iránykeresés
OSZLOPOS szerda, 10:26
Előzmény: #3739  5000
a jóhír, az olyan lesz, hogy +10-15% nyitóban.Itt most a pánik eladások elfogytak, egyelőre, forgalom nélkül csorgunk felfelé.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek