Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wizz001 2026. 03. 05. 14:47
Előzmény: #3329  Flyer
Nyilván, de ez csak egy kiragadott példa volt. Az összképet nézve, szerintem irreálisan alacsony, nem fenntartható. A kialakult helyzet furcsaságára akartam fókuszálni: teljesen mindegy mikor foglalsz, abszurd, hogy 2026-ban 15000 Ft alatt két országgal messzebbre tudsz repülni. (Sopron-Budapest-Sopron autóval kb. 430 km, ami 6 literes fogyasztással számolva kb. ennyibe kerül...)
Garajc 2026. 03. 05. 14:44
Kerozin spot ár USA (gallonban számolva):
https://www.airlines.org/dataset/argus-us-jet-fuel-index/
.
Európában 1259,75 dollárra emelkedett a tonnánkénti ára, míg a Wizz 749 dolláros áron fedezte le (83%-os lefedettséggel).
Flyer 2026. 03. 05. 14:39
Előzmény: #3336  FeherTibi
Ez a cég nem a háborúk miatt szenved hanem a vezetősége miatt.
Flyer 2026. 03. 05. 14:38
Előzmény: #3335  Viktor
Teljes fordulat kell a cég szemléletében, mint néhány éve a Ryanairnél. Kérdés, hogy ezt felismerik-e. Váradi úgy hiszi hogy az olcsó jegy a legfontosabb, csak az számít az utasnak, úgy néz ki ebben nincs igaza.
FeherTibi 2026. 03. 05. 14:37
Több, mint 15 éve tőzsdézem. Nyertem is, vesztettem is. Sokszor, amikor bukoval kiszálltam, vissza ment az árfolyam. Az esetek nagy részében visszament, azaz plusszal szállhattam volna ki. Ezért se adom el a Wizzair részvényeket. Szerintem amúgy az orosz-ukran háborúhoz képest ez most egy kis háború. Trumpot ez igazából nem érdekli. Ha észre veszi végre, hogy szavazatokat veszít, véget vet ennek az új háborúnak 
Viktor 2026. 03. 05. 14:31
Előzmény: #3334  Joleszminden
Úgy látod, hogy érkezik olyan jó hír, ami +40-50% emelkedést generál?
Mert jöhet akármilyen jó adat az utasszámról, ebben az évben max. egy ukrán háború befejezése dobna sokat rajta, az iráni konfliktusból max. 15-20% százalékot látok (ha csak nem verik még jobban le addig) 
Joleszminden 2026. 03. 05. 14:20
Sok shortos, tul sok idiota, sajnos ez jo kombo...
Meg iden kurva jo lesz az ar.
Plafon 2026. 03. 05. 14:00
Előzmény: #3328  Garajc
gondolom ekkora esésre ATL-hez közel azért kellett itt gyorsan mondani valamit, de szerintem elég megnyugtató a nyilatkozata Váradinak.
ALANFED
ALANFED 2026. 03. 05. 13:55
Előzmény: #3325  wizz001
egy kérdés tisztelt fórum a 2021 es 20-22000 Ft ár volt sok vagy ez a 4500 a kevés 
mi a realitás P/E sajáttőke, növekedés ,szektor helyzet alapján
OSZLOPOS 2026. 03. 05. 13:52
Előzmény: #3328  Garajc
mondanám, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja(az interjú alapján), a bizonytalsági faktor az idő. És ezt nem tudja senki.
DD
DD 2026. 03. 05. 13:27
Előzmény: #3329  Flyer
Na, de ez oda-vissza! :D :D 
Flyer 2026. 03. 05. 13:21
Most néztem: Budapest-Milánó 14180 Ft.
Ez elég jelentős áremelkedés a korábbiakhoz képest, néhány éve simán lehetett errefelé 1 Ft-ért utazni. :) 
A jegyárakat meg felesleges önmagába nézni, rengetegen vesznek igénybe valamilyen extra szolgáltatást, meg az is számít, hogy az adott járatra hányan vesznek az utolsó napokban jegyet, amikor kilőnek az árak. Milánó felé azért lehet némi üzleti forgalom is, ők jellemzően last minuteben vásárolnak. Brüsszel is hasonló, az is olcsó uticél, de sokan vesznek egy nappal előtte jegyet, mert akkor derül ki, h jelenésük van az EU-nál valami miatt.
FeherTibi 2026. 03. 05. 13:17
Előzmény: #3326  FeherTibi
az ember ad 10 fontot a részvényért, és a menedzsment hálálkodik. De ha 8 fontot adna, akkor is.. Szánalmas. Váradi egy szélhámosnak tűnik
FeherTibi 2026. 03. 05. 13:10
pont én is néztem az árakat valamelyik nap. Nevetségesen olcsó árak vannak, mint 5 évvel ezelőtt. Olyan lett a Wizzair, mint egy Charity shop. Vagy mint egy koldus, akit megszánnak az emberek. 
wizz001 2026. 03. 05. 12:57
Előzmény: #3299  Garajc
Szinte teljesen egyetértek veled, nem néz ki túl jól a jövő. :(
Az én meglátásom az, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a menedzsmenttel (vagyis inkább az Indigo ámokfutással). Az egész Reuters-kalkulációt, Wizz és elemzői árképzést sem értem teljesen. A piaci viselkedést sem igazán. A short meg egyenesen káosz nekünk, akik longban érdekeltek. Szóval..., van és lesz itt probléma még.
Jegyár. Konkrétan nem a mostani helyzetre gondoltam, hanem az elmúlt egy-két évre, vagy egy "normalizáltabb" jövőbeli koncepcióra. A jegyáremelést is nyilván azokon a desztinációkon kellene/lehetne végrehajtani, ahol az árverseny nem annyira játszik szerepet. És ezért írtam egy szolid 1 eurós, átlagos jegyáremelést, mert az talán nem annyira fáj. Akinek meg igen, arra tényleg nem tudok mit mondani. Ha valaki azért nem megy repülni, mert a jegy 50 euró helyett 50.7, vagy 80 euró helyett 81.3, az tényleg vicc. Az maradjon otthon!!!
Fel sem tudom fogni, de legfőképp nem akarom megérteni ezt a fajta gondolkodásmódot. Abszolút érthetetlen számomra, hogy miként fordul meg az emberek fejében az, hogy horribilis kerozinárak vannak, működési költségek/fenntartási, javítási költségek kilőttek, a bérek nőnek, a reptéri illetékek évről évre nőnek, de azt gondolják, hogy nekik jár az olcsó utazás?
Most néztem: Budapest-Milánó 14180 Ft. Tessék?!?! Ha éppen jó napot fogok ki, talán egyezik egy XVII. és XI. kerület közti taxi viteldíj árával... No comment. :(
A Ryanair korábban bejelentett 7%-os emelése - ha csak kicsit is valid -, akkor azért szerintem van mozgástér. A load factor még azokon a területeken is jobb a Ryanair esetében, ahol magasabb az ár. A kiegészítő bevételt nyilván nem tudom, annyira nem követem O'Leary-ék működését. De azért valószínű, hogy lett volna lehetőség emelésre. Lassan kezdem azt érezni amúgy (kicsit sarkítva), hogy egy nonprofit szervezetté vált a Wizz Air. 
+1: Nehogy az legyen, hogy az éves jelentés előtt még egy nagyobb pakkot kidobjon az Indigo a piacra. Ha jól olvastam a jelentést, 90 napig nem ad el további részvénypakettet. Aminek a lejárta egybeesik a jelentés előtti időszakkal. :( Elképzelni sem tudom, hogy mit tudnak/látnak előre, mi jár a fejükben. Ki akarnak szállni? Vagy csak most realizáltak egy 125 millió eurós összeget, amúgy eszükben sem áll kiugrani? 
Közel-Kelet ide, Ukrajna oda, sok kérdés maradt nyitott számomra...
FeherTibi 2026. 03. 05. 12:50
Előzmény: #3306  Plafon
Visszavette azt, amit pár hete eladott. Úgy emlékszem eladott. Gondolom, most hamarosan mond egy új célárat 
FeherTibi 2026. 03. 05. 12:41
Előzmény: #3321  Viktor
Szánalmas, hogy Bukta Gábor a Reels-en beszél. Mintha shortolasra akarná rávenni a Mari néniket. "Komoly" szakember 40 napja még 20 fontot mondott, most 10 fontról shortoltatja a Mari néniket. Miért nem védi meg a korábbi álláspontját ? 
OSZLOPOS 2026. 03. 05. 12:28
Hát igen, Wizz a legsérülékenyebb, és a térségben is a legérintettebb. Azt kell mondjuk, most visszanézve, hogy volt egy arakor, háború nélkül, alacsonyabb kamattal, nagy utazási hajlandósággal, jó arany árral, de sajnos abba beleszart a hajtómű probléma majd Putyin. Aztán rossz managment kommunikáció. Még nem az utolsó pillanatban félrerántották a csakazértisnövekedés kormányt, és tettek lépéseket a stabilizáció felé. Abba rossz belegondolni, mi lenne, ha azt nem teszik meg. Most meg ez a háború. Az aranykornak és a növekedési sztorinak vége. Majd a történelem megmondja, hogy a mostani állapot extrém rossz, vagy a békés világ volt extrém jó. Még mindig lehet ennél is rosszabb, ezt sosem szabad elfelejteni. Elsőnek, mikor Wizzt vettem, gondoltam, benne van egy dupla, 15->30, ha mákom van 40. De ez a sztori elhasalt, megint inkább a túlélés van előtérben és a 17 is ajándék egy éven belül. szerintem.Ez a konfliktus 1 hónapon belül mondjuk meg tud oldódni valamennyire, de még mindig befelé megyünk, nem kifelé jövünk. És Putyinnál is ezt gondoltuk, ez a riasztó.Ott a béke jele sincs meg. Nekem pozitív, hogy beböfögték az 50M eurot, a bizonytalanságnál a rossz hír is jobb. 
Viktor 2026. 03. 05. 12:26
Előzmény: #3313  Garajc
Úgy néz ki a Concord kell mennyiségű shortot nyitott, most meg próbálják eladatni az emberekkel a részvényeket, mert sokkal alacsonyabbra várják. Most már csak hívogatni kel az embereket és kellő mennyiségű rossz hírt közölni. 

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek