Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Plafon hétfő, 09:12
Előzmény: #3219  5000
#meetoo
5000 hétfő, 09:08
Vettem még kicsit nyitóban
Bpali2 vasárnap, 16:24
Előzmény: #3216  FeherTibi
Kilőttek 3 tankert . Ezek után ki akarja s főleg mennyiért biztosítani az egyes hajókat ? Illetve ki akar a 4. lenni . Itt Iránnak annyi a dolga , hogy a félelmet fenntartsa a klf vállalatok vezetőiben. Látod a járatok törölve , a repterek lezárva . Tavaly pont így jártam az LHA-val , mikor vettem pont akkor kezdte Irán Izraelt lőni . Be is szakadt . Most is van de ott az lehet a jó hogy 6.- án jelentés . Visszatérve Wizzair . Én amiket olvasgattam itt cikkeket azok alapján/ hajtómű problémák , kieső kapacitás:, piacok , i2027 végére vártam volna hogy normalizálódik a cég helyzete . Szóval eleve hosszú távú vétel . Valahogy éreztem hogy lesz ez lejjebb sajnos pedig megindult nemrég . Az idei célom az hogy összecsipegessek egy adott. darabszámúbrészvényt a különböző leszúrásoknál . Holnap egy újabb 8 százalék esést belelátok de minden csoda elvileg 3 napig tart ..
FeherTibi vasárnap, 16:07
Irán nem akarja lezárni a Hormuzi szorost. Higyjunk a külügyminiszternek
https://www.adaderana.lk/news.php?nid=119089
Plafon vasárnap, 15:58
A Szaud-Arabia tozsde (TASI) -5 % korul nyitott ma, es -2,18%-on zart - nem annyira veszes szvsz.
Kuvaitban lett volna kereskedes, de felfuggesztettek.
tipci007
tipci007 vasárnap, 15:56
Előzmény: #3213  Plafon
Napok óta nézem én is a oldalt, persze, az óvatosabbak előtte-utána horgonyoznak, de pár hajó azért áthalad. Ezt gyorsan meg fogják oldani, mivel egyértelmű volt az USA-nak, hogy ez lehet az egyik iráni válaszlépés, így vannak rá válaszok is, 
A hajóforgalom, így a tankerek mozgasa létszükséglet az olajállamoknak. Viszont egy kis áremelkedés nem jön nekik rosszul.. mindenki riogat a 100 dolláros olajjal, de sztem egy holnap reggeli 70-75-ös kiugrás után szép, lassú lecsorgás következik.
Én hagyon a wizz pirtfóliómat, nem adok el belőle, bízom benne, de nagyon. 
Viszont ami hazai neres cuccom van, a Rábától a 4IG-ig, azokat a jövő héten eladom, veszek fontot, és egy jó beszállóra várok, bővítem a wizz pakettet.
Plafon vasárnap, 15:35
Előzmény: #3209  Bpali2
Nincs lezarva, legalabbis ez alapjan ugy tunik, hogy haladnak a hajok, bar gondolom legtobben kivarnak inkább es nem mernek probalkozni:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:56.4/centery:26.1/zoom:9
FeherTibi vasárnap, 14:59
Most még pluszban vagyok a részvényekkel. Hétfőn minden bizonnyal mínuszban leszek. Most vasárnap délután azt akarom, hogy jövő héten ne adjam el mínusszal. A tervem az volt, amikor vásároltam, hogy idén év végére, pláne ha az orosz - ukrán háború véget ér, lehet 18-20 fontos árfolyam. Ebben kellene tartani magam 
FeherTibi vasárnap, 14:48
Előzmény: #3209  Bpali2
De a Wizzair korabban fix áron rögzített olaj vásárlást, vagy nem ? Hedgelessel. De ehhez nem értek 
5000 vasárnap, 14:28
Előzmény: #3207  FeherTibi
Egyértelműen Izrael zsarolja Trumpot
Jelen pillanatban kivárás.
Bpali2 vasárnap, 14:24
Előzmény: #3206  FeherTibi
Az a baj , hogy van . Le van zárva a Hormuzi szoros . A világ olajtermelésének 21 és a tengeri LNG 20 százaléka le van választva a rendszerről . A biztosítók nem hajlandóak lebiztosítanj az áthaladást .. 100-120 USD körüli olajárakkal számolnak . Amit 5 százalék környéki inflációval társítanak .. A következményeit rád bízom . 
FR73 vasárnap, 12:54
Előzmény: #3207  FeherTibi
Nézz rá a flightradarra, az nagyon beszédes. Irak, Szíria, Izrael, Kuvait, Bahrein, Katar, UAE teljesen zárva. Jordánia és Libanon csak a helyi légitársaság próbákozik néha, de most ők se igazán. Amíg ez nem változik, addig a helyzet változatlan.
FeherTibi vasárnap, 12:42
Amúgy várható volt az amerikai -izraeli támadás, ha az oroszok, angolok, arabok nem akarták ? És a nemzetközi szervezetek se, illetve úgy tűnt lassú de haladás van a tárgyalásokban. Trump is mintha azt mondta volna, hogy jövő héten folytatják a tárgyalásokat.
Mi várható a jövő héten ? Minden bizonnyal a támadás folytatódik. De van esély tárgyalásra ? Enyhülhet az iszlamista vezetés, bárki is legyen az új vezető ? 
Én amúgy nem sok információt látok a háborúról. Nyilván elhunyt az ayatollah, és több vezető, Irán is támadja a környező országokat. De nincs új, rendszeres információ ami elérhető 
FeherTibi vasárnap, 11:40
Melyik informácio lesz az első, ami a holnapi napról tud mondani valamit ? Az izraeli tőzsde elvileg nyitva van ma (vagy tegnap?), bár nem találtam rá. Illetve valahol az olvastam, hogy ott emelkedés van/volt a támadás után. Vagy az olaj árfolyama lesz az első információ, holnap hajnalban ?
Marcesz vasárnap, 11:23
Érdemes lenne megvárni a holnapi nap végét. Aztán lehet mérlegelni kedden, hogy vétel vagy további várakozás. Ez mind a hírek függvénye.
Garajc vasárnap, 10:21
Előzmény: #3203  OSZLOPOS
Nyílván minél jobban elhúzódik, minél inkább eszkalálódik a háborús válság, az annál inkább berogyaszthatja a világ gazdaságának bizonyos területeit és egyes szereplőit és egy dominóhatáson keresztül továbbburjánozhat a gazdaság más szektoraira is. 
.
Egyetértve Veled Iránnak katonailag és gazdaságilag túl sok esélye nem lesz ezt továbbfolytatnia. Ami probléma lehet, hogy az állami hatalom gyengülésével különféle csoportocskák káoszt okozhatnak nemcsak Iránban, hanem Iránon túl is (lőni kezdik a hormuzi hajóforgalmat illetve a környező arab olajfinomítokat és olajterminálokat, merthogy rakétakészlete Iránnak azért maradni fog erre még katonai vereség esetén is), de akár még Európában is. (lásd Irak és Szíria példáját!)
.
Emiatt - bár nem a súlyos eszkalációnak a legvalószínűbb a forgatókönyve, de mivel benne van a pakliban - egy kockázati plusz felár rádobódik majd szerintem a részvényárakra és a Wizz ennek kimondottan ki lesz téve. Szóval lesz egy ütés (közel-keleti járatok, dollár, olajár, Wizz gazdasági kitettsége, shortosok tobzódása, stb.) miatt, de szerintem a politikai eszkalálódásból származó gazdasági krízis esélye miatt egy további kockázati diszkont is meg fog jelenni...
.
A következő napokban nagyon nagy valószínűséggel piszkosul nagy volatilitás lesz az árfolyamban, aztán remélhetőleg vissza is pattan 1250 GBp környékére ha elülni látszanak az események.
.
Most a fő kérdés, hogy hol, és hogy mikor szálljunk vissza a papírba, illetve meddig tartsuk??? És ezekre a kérdésekre nem nagyon tudom a választ...
OSZLOPOS vasárnap, 09:34
Előzmény: #3200  Garajc
Alapvetően nem tud nagyon elhúzódni, az ellenfélnek sem vezére sem pénze, sőt, vize sem nagyon. Olaja van egyedül, amit most már csak akkor tud eladni, ha "megadja" magát. A főninek 100mrd dolláros magánvagyona volt, de ahhoz nem fognak hozzájutni. A Wizznek nem kérdés, hogy el kell adnia az új 5 gépet, és jól kommunikálnia. A könyv szerinti érték valahol 6 körül van. Igazából nekünk az is elég, ha a környező országokat már nem éri el fegyverrel Irán. Esetleg még a szoros hajózhatósága. Utána, hogy belül mi történik, pont senkit nem érdekel. Venezueláról tud bárki bármit azóta mi történik? három napig volt hír. Sajnos lehetnek még rossz hírek, a lehető legrosszabb az európai terrorfenyegetettség lenne, de az EU elég távol tartotta magát, bizakodjunk. Az sem szabad elfelejteni, hogy ez amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan meg is oldódhat. Persze nagyon gyenge ár mellett, de innentől ugrasztják az iráni béke pletykára meg az ukrán béke pletykára. 
FeherTibi vasárnap, 00:25
Előzmény: #3201  orbitalis
Milyen minimális árra gondolsz, ezen konfliktus alatt ?
orbitalis vasárnap, 00:10
diazkont lesz a papír

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek