Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Haldir1 2026. 02. 10. 23:04
Előzmény: #8658  euler
Tessék mondani, a lengyel köztévé lejött már a Kaczynski féle propagandától? 
TozsdeMagus 2026. 02. 10. 22:38
Előzmény: #8655  euler
En szerintem itt az lesz hogy Ukrajna megtamadja magyarorszagot
euler
euler 2026. 02. 10. 22:31
Reálisnak tűnő elemzés a lengyel közszolgálati tévé honlapjáról: 
"Magyar Péter, Magyarország fő ellenzéki kihívója nem szakítást kínál a választóknak Orbán Viktor 2010 óta épített politikai rendszerével, hanem annak egy jobban menedzselt változatát, de ez nem jelenti azt, hogy a TISZA győzelme értelmetlen lenne..."
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02zN31vSnHWBWGz24AtjjBKnsqobmPP8RJoNoqtp3RbokNQpo9HmN7PPaPhCnWt2Pql&id=61568363770740
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 10. 14:03
Előzmény: #8656  euler
Már megvolt a tiszás jelöltállítás.
A többi párt úgy indul vagy nem indul, ahogy akar. Nagyjából mindegy, hogy figyelembe veszik-e Palotás János közvéleménykutatásának eredményeit.
Ha a tisza elkezdne egyezkedni a többi óellenzéki párttal, akkor engem szavazóként biztosan elveszítene.
euler
euler 2026. 02. 10. 12:13
" ...
tény, hogy legalább három ellenzéki párt állít országos listát. Az is tény, hogy csak hibás választási stratégiához juthatunk, ha tíz héttel a választás előtt cselekvéseinket a vágyainkhoz igazítjuk – ahhoz, ami szerintünk jó lenne. Tény az is, hogy a Tisza Párt által képviselt kizáró logika fenntartása a továbbiakban könnyen eredményezhet mandátumtöbbletet a Fidesz számára, amelynek politikai felelőssége innentől egyértelműen a Tiszát, illetve Magyar Pétert fogja terhelni.
.
Tény, hogy nincs olyan választási kényszer, amely szerint az Orbán jelöltjeivel szembeni egyetlen ellenzéki kihívót egyetlen jelölő pártnak kellene állítania, sőt, ez a felfogás összeegyeztethetetlen a demokrácia összes alapértékével. Olyan kényszer sincs, hogy a demokrácia helyreállítását megkönnyítő kétharmados mandátumnak is egyetlen pártnál kellene összpontosulnia. Ezek olyan hamis állítások, amelyek kizárólag pártpolitikai és hatalom-központosítási célokat szolgálnak.
.
Amikor Magyar Péter kijelentette, hogy kizár minden más politikai pártot vagy egyéni jelöltet a Tiszán és jelöltjein kívül, sőt a jelöltek közötti esély-megmérettetést is kizárta, állítása a demokratikus keretek között mind erkölcsileg, mind tényszerűségét tekintve megdőlt, hiszen ezzel maga teremtette meg azt a helyzetet, hogy nyilvánvalóan legyenek párhuzamos jelöltek az egyes körzetekben. Ezért tény az is, hogy ha ebből a helyzetből adódóan a végén a Fidesz–KDNP többletmandátumhoz jut, annak kizárólagos felelőssége Magyar Pétert fogja terhelni. 
.
Magyar az általa felvázolt és következetesen képviselt álláspontját azzal magyarázza, hogy ő és a Tisza Párt arra kapott felhatalmazást, hogy leváltsa az Orbán-kormányt, és takarítsa el a politikai palettáról az általa „óellenzéknek” nevezett, az Orbán-rendszert szerinte tudatosan hatalmon tartó politikai pártokat.
Az ellenzéki választói akaratot vizsgáló közvélemény-kutatás szerint azonban Magyar mindkét állítása megbicsaklik. 
Az ellenzéki választók közel fele nem azt szeretné, hogy csak kormányváltásra kerüljön sor, hanem azt, hogy Orbán rendszere távozzon a magyar közéletből. Míg az óellenzékre vonatkozó állításának az ellenkezőjét igazolta vissza a felmérés."
https://nepszava.hu/3310835_palotas-janos-egy-meg-soha-nem-volt-kozvelemeny-kutatas-hogyan-szavazzunk-aprilisban
euler
euler 2026. 02. 01. 23:26
Úgy látom, hogy a rezsim egyre vadabb és hisztérikusabb ahogy közeledik a választás. Jó esély van rá, hogy nem engedi magát választásokon leváltani.
Ha a rendszerbe épített választási csalások nem lesznek elegek/nem látszanak elégnek, jöhetnek a durvább megoldások.
A Lázár - Orbán váltásnak (súlytalan miniszterelnök - erős köztársasági elnök) esélye, Lázár leszereplésével csökkent. De abban sem bíznék, hogy majd a cigányok kaparják ki a gesztenyét.
.
Ha még mindig kábán számláljuk a napokat és nem látunk tovább áprilisnál, akkor Orbánéknak adtunk időt, hogy megoldják, de az fájni fog. Mert most még nem fáj eléggé a magyarok többségének úgy látszik. Vagy mégis igaza van Kertész Ákosnak, Ady Endrének, József Attilának?
Talán még nem késő átgondolni az esélyeket, feltenni a kérdést, hogy mi lesz április 12-e után, (azonkívül, hogy hétfő), és esetleg csatlakozni Hadházyhoz ... 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 29. 07:17
Előzmény: #8652  euler
Varga Sándor posztja részben azt taglalja, amit én is szóvá tettem.
Viszont egyből megütötte a szememet egy gondolatmenet, ami látványos ugyan, de hamis.
3) „Mérhető támogatottságú párt” – ez a trükk lényege - A kulcsmondat: „a pártfinanszírozásról minden mérhető támogatottságú párt bevonásával”. Itt a csalás a következő. Ha valaki nincs a parlamentben, akkor a „mérhetőség” definícióját az erősebb fél diktálja (melyik intézet, milyen küszöb, mikor, hogyan).
Varga Sándornak csak azt kellene végiggondolnia, hogy a tisza parlamenti párt-e.
Nem parlamenti párt viszont az összes közvéleménykutatás vagy a legerősebbnek vagy másodiknak méri.
Varga Sándor kulcsmondatát én csak mondatnak tartom, de kulcsnak nem. Hacsak nem a sületlenség kulcsának.
euler
euler 2026. 01. 28. 22:52
Előzmény: #8652  euler
Ezt a vonalat folytatja sajnos a Csercsa Balázs kilépésére adott, sötét éveket idéző minősíthetetlen válaszával is.
Csercsa, aki hívő ember és hihetően őszintén beszél, (az egyházügyi vonalat építette fel egyedül a Tiszában), nyilván nem a fidesz beépített embere. Érdemes belenézni a FB oldalába és (sajnos, mert egyébként kerülni kell), el kell olvasni a zindexen megjelent interjút, ami meggyőző. 
Hogy miért ott?
.
"Amit az egyházügyi vezető elmondott, bőségesen elég lenne Magyar Péter és a Tisza Párt bukásához. Ha az ellenzék és az ellenzéki sajtó demokratikus lenne, akkor ez a leleplezés a választók, az ország lakóinak megfelelő tájékoztatását igényelné. De nem véletlen, hogy a Magyar Péter mögé állt pszeudo-független lakájsajtó nem foglalkozik az állításokkal.
Nem véletlen, hogy Csercsa Balázs sem a HVG-ben, sem a Telexben, sem a 444.hu-ban nem adhatott interjút, csak szégyenszemre az Indexben. A 444.hu csak Magyar reakcióját közölte, azt is úgy, hogy az Indexben megjelent interjút forrásként nem is linkelte. Ez a sajtó feladatának megtagadása, a nyilvánosság becsapása és félrevezetése.
Beleértve azt is, hogy semmiféle kritikával nem illették Magyar Facebookon megjelent reakcióját, pedig az már az ötvenes éveket, a Szovjetuniót, vagy a legsötétebb szektákat idéző sablon szerint íródott. Magyar Péter válasza mindenben igazolja Csercsa Balázst. Nem megköszöni az eddigi munkáját, és sajnálja, hogy téved. Egy diktátor tipikus válasza ez.
Mivel Magyar Péter válasza tankönyvi példa, ezért szó szerint közöljük. (...)"
.
Bartusnak megint "igaza lesz"! :)
Leleplezték a Tisza valódi arcát, Magyar válasza a Tanút idézi  
euler
euler 2026. 01. 28. 22:31
Előzmény: #8651  Dehogynincs
Jó helyen keresgélsz, de sokkal több sebből vérzik az amiket mond.
Próbáltam összefoglalni, de egyszerűbb ha ezt elolvasod.
Kiemelek pár részt kedvcsinálónak:
.
"Olvasom Magyar Péter mai írását, és nem a demokrácia ígéretét látom benne, hanem a hatalmi kényszer nyelvét. A rendszerváltás szó díszcsomagolásként szolgál, miközben a tartalom politikai zsarolás, félreállásra felszólítás, morális ultimátum, burkolt fenyegetés. (...)
1) „Népszavazás” – miközben választás (...)
2) A demokrácia nem ultimátum (...)
3) „Mérhető támogatottságú párt” – ez a trükk lényege  (...)
4) „Majd a választás után megcsináljuk” – a legolcsóbb ígéret! (...)
5) A „Fidesz–Mi Hazánk koalíció” mint kész tény. (...)
https://www.facebook.com/sandor.varga.902604/posts/pfbid0vTRRhdHnMD6z9vxmKpMyZxhahqYiXvE9z9aw1YcfvZJgZz8nMiycGhzzyn3vraql
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 28. 09:33
Előzmény: #8650  euler
MP ebben a posztban a mihamó szavazóira hajt.
Szinte mindennel egyetértek, de két állítást hamisnak tartok.
1. Ma már mindenki tudja, hogy a Fidesz-Mi Hazánk koalíciót, a valaha volt legkorruptabb és legkárosabb hatalmat egy az egyben van legnagyobb esély leváltani.
2. Amely párt a rendszerváltást megnehezítendő egyéniben vagy listán mégis ráindul a TISZA-ra, az Orbán Viktort akarja hatalomban tartani.
______ két hamis állítás ______
1. Ezt én nem tudom, bár a fidesz valóban korrupt és káros.
2. Ez a fideszre igaz, de az összes többi párt vagy egyéni jelölt a fideszre is ráindul. 2022-ben éppen a mihamó bizonyította be, hogy a "seorbánsegyurcsány" stratégia működik, amiben akkor a momentum önsorsrontó módon nem hitt. Most annyiban más a helyzet, hogy Gyurcsány már hálistennek nincs. Van egy csomó szavazó, aki sem a fideszre sem a tiszára nem szavazna. Nem tudom, hogy ők a tiszától vagy a fidesztől vennének el szavazatokat, ha indul/indulna rajtuk kívül más is. 
Még azt is el tudom képzelni, hogy ezek a pártok OV-t akarják hatalomban tartani, és OV leváltása az akaratuk/indulásuk ellenére történik meg.
Ha minél több párt indulása a fidesznek lenne jó, akkor a fidesz megint kifőzné a boszorkánykonyhájában a kamupártok indítását, ám ennek nem sok jelét látom. 
Lázár is rámozdult a wc-kefékkel a mihamó cigányellenes szavazóira, ez megint azt mutatja, hogy a fidesz azt hiszi, hogy neki sem jók a mihamóra szavazók, bár egyre gyakrabban látjuk, hogy a fidesz a kampányban is sokat hibázik.
euler
euler 2026. 01. 28. 00:00
"Április 12-én népszavazás lesz a valódi rendszerváltásról. Ezt felismerve egyre több kis párt jelenti be, hogy nem áll a népakarat útjába és nem indul a választáson. 
Nem kellett ehhez sem titkos tárgyalás, sem háttéralku. Ma már mindenki tudja, hogy a Fidesz-Mi Hazánk koalíciót, a valaha volt legkorruptabb és legkárosabb hatalmat egy az egyben van legnagyobb esély leváltani.
Amely párt a rendszerváltást megnehezítendő egyéniben vagy listán mégis ráindul a TISZA-ra, az Orbán Viktort akarja hatalomban tartani.
Hiszem, hogy ezen pártok szavazói is rendszerváltást akarnak és egy működő, emberséges országban szeretnének élni. Ők azok, akik meggyőzhetik a saját politikusaikat, hogy az egyéni politikai ambíciójukat egyszer félretéve, ne rontsák a rendszerváltás esélyét.
Pontosan tudjuk, hogy a TISZA politikájával nem minden választó ért maradéktalanul egyet és hogy egy helyreálló plurális demokráciában különböző ideológiát képviselő pártokra van szükség. Éppen ezért a TISZA vállalja, hogy a választást követően az új választási jogszabályokról és a pártfinanszírozásról minden mérhető támogatottságú párt bevonásával születik döntés.
Azon pártok vezetőiről, amelyek mégis a rendszerváltás útjába állnak, a magyar választók mondanak ítéletet április 12-én."
https://www.facebook.com/peter.magyar.102/posts/pfbid03NSPNKNsrvCWk58pUBdpaEh5vt8fmY9GgWTKvvtmhgS5QGf5duRdrPTEoghnSQSMl
Shortelek 2026. 01. 23. 14:30
Előzmény: #8648  Dehogynincs
Nem működött ,de nem is az összefogás miatt hanem a fidesz riogatása miatt, ennek a riogatásnak ma már nincs akkora ereje mint 22-ben volt, már jóval kevesebben hisznek a fidesznek
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 23. 13:48
Előzmény: #8645  euler
Széky János: Áprilisban győzni 
https://www.es.hu/cikk/2026-01-23/szeky-janos/aprilisban-gyozni.html
...
annál, amit az országgal művelnének, ha a Fidesz–KDNP áprilisban mégis megnyerné a választást, történelmi távlatban minden jobb. Véget kellene vetni a lidércnyomásnak.
________ cél ____
A "tiszántúli" ellenzék célja lehet az, hogy ne csak a tiszával, hanem a mihamóval és a dk-val is váltsuk le a kormányt, de terv nélkül ez nem több puszta vágynál.
2022-ben is volt valamiféle terve az összefogásnak a kormányváltásra, de az annakidején szerintem már papíron sem mutatott jól és utólag már tudjuk, hogy a gyakorlatban sem működött.
euler
euler 2026. 01. 22. 00:01
Előzmény: #8646  euler
Hát, nem is szavazta meg. Pontosabban már nem sunnyog mint korábban minden Ukrajnát és az oroszokat érintő szavazáson, hanem nyíltan ellene szavazott. A fidesszel és a mihazánkkal együtt.
.
.
MÁS:
A Mercosur megállapodás elleni szavazást a tájékozatlan híveknek el lehet adni, hogy "megvédtük a magyar gazdákat", csak sajnos ez nem igaz!
MERT:
Vannak pillanatok, amikor az embernek tényleg elege van. Pár perccel ezelőtt az EP úgy döntött, hogy a Mercosur megállapodás tervezetét előzetes normakontrollra az Európai Bíróság elé utalja. Aki a jogállamban hisz, az ebben nem találhat kivetnivalót. Én sem. De a valószínű következmény mégiscsak az, hogy - nem jogi, hanem politikai okok miatt - az egyezmény ezzel végleg elbukhat.
A szavazás rendkívül szoros volt. 334:324. Tíz voks. A magyarok közül egyedül a DK volt a Mercosur életbe léptetése mellett. A Tisza, a Fidesz és a Mi Hazánk ellene. A Tisza pedig ünnepli magát, hogy rajtuk múlt.
.
Hát akkor gratuláljunk mindazoknak, akiknek sikerült megakadályozniuk, hogy Európa egy történelmi pillanatban megmutassa, hogy nem olyan, mint Trump Amerikája. És nem olyan, mint Kína. Nem fegyverként használja a természeti erőforrásokat, és a kereskedelmet, hanem partner akar lenni.
Gratuláljunk nekik, hogy elérték: Európa nem tud harmadik pólus lenni a világkereskedelemben, és nem kap szabad hozzáférést egy több százmilliós piachoz, meg az ott lévő kritikus ásványokhoz. Majd mehetünk azért is Kínába.
Gratuláljuk, hogy nem törlik el a magyar export előtt álló 15-35%-os ipari, és 27-55%-os mezőgazdasági vámokat. Végülis, csak 800 ezer magyar munkahely érintett.
.
És nem, a magyar agrátermelőket ez az egyezmény egyáltalán nem bántotta volna. A dél-amerikai behozatalra ugyanis rendkívül szigorú kvóta vonatkozna. (Konkrétan a marhahúspiac 1,5%-ának; a sertéshús piac 0,1%-ának, a csirkehús piac 1,3%-ának megfelelő mennyiségi korlát.)
Az a pár ostoba szelfi a traktorok előtt biztosan megérte. Végülis, csak huszonöt évig tárgyaltunk róla.
Na ilyen az, amikor minden mindegy. - /Heil Péter/
euler
euler 2026. 01. 20. 13:35
Időszerű lesz törölni a kérdőjelet a topik címéből ...
.
"Most hallottam Magyar Péter saját szájából, hogy a Tisza nem fogja megszavazni az EU-ban az Ukrajnának két évre szánt kilencvenmilliárdnyi védelmi hitelt. 
Úgy látszik itt a magyar politikai elitnek, ellenzékinek , hatalmon lévőknek elment a maradék essze. Gyávaságból , a választóktól való félelemből.
Félsz a népedtől Magyar Péter. Pedig néped bízik benned…"
https://www.facebook.com/originalcsintalansandor/posts/pfbid0kzXKuwQ15FTmtjS4otxdPLJELTZ4fpddTiWMD1YEJVCoKgpKYMKedzRkbgQck2twl
euler
euler 2026. 01. 20. 10:14
Előzmény: #8644  Dehogynincs
Kielégítem a kíváncsiságodat, aztán részemről lezárom a gyurcsányozós vonalat.
2006-ig szdsz szavazó voltam, 2010-ben lmp, 2014-ben baloldali összefogás (dk-val), 2018-ban Momentum, 2022-ben pedig ellenzéki összefogás (dk-val).
Soha nem szavaztam a fideszre és más szélsőjobboldali pártokra.
.
Most pedig, mivel rendszerváltást szeretnék nem őrségváltást, nem fogok szavazni a tiszára. Esetleg ha megtisztul MP-től és/vagy vállalja, hogy újabb fidesz kétharmad esetén nem ül be a Parlamentbe.
Mivel rendszerváltást szeretnék, elszámoltatással, alkotmányozással, választási törvény módosítással - azaz a demokrácia és a jogállam helyreállításával, vagy legalább annak ígéretével - a tisza számomra nem opció. A minimális elvárást, a kormányzóképesség látszatát se teljesíti. 
Mivel a Momentum öngyilkos lett, a 2RK kilépett, marad a dk, vergődjenek csak a fórum szektásai mindkét oldalon! :)) 
(Aztán egyék meg amit főztek, valószínűleg részt se veszek a bohózatban. Nélkülem is egyszerű többségű de rövid életű tisza-kormány lesz. Fidesz ellenzékben dolgozik a visszatérésén, Mihazánk és DK ott lesz a Parlamentben, de maguk se tudják, hogy minek.)
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 20. 07:37
Előzmény: #8641  euler
2022-ben én is azt az álláspontot képviseltem, hogy le akarom váltani Orbánt, de nem Gyurcsányékkal.
Inkább kivárom, hogy legyen más kihívó. Lett. Ehhez hozzájárult az én egy szem hiányzó szavazatom, de az enyémen kívül legalább hétszázezer szavazat is hiányzott. 
Elfogadom, ha valaki nem akarja MP-rel leváltani Orbánt. 
Te most mire vársz? Gyurcsány nem fog visszajönni (hálistennek). A dk nem fog megtáltosodni.
2022-ben kínomban a kétfarkúakra szavaztam és ezt többször be is írtam a választások előtt. Te melyik pártot kínlódtad ki magadból?
Annyi mindenképpen változott 2022 óta, hogy nem valószínű, hogy akár a tisza, akár a fidesz kétharmadot kapjon. A fidesz idei kétharmadát teljesen reménytelennek tartom.
A jogállamot és a demokráciát fontosnak tartom, de látom azt is, hogy ez mennyire nem érdekli Kádár népét.
Ennek az a jó oldala, hogy Kádár népe a demokráciával is együtt tudna élni anélkül, hogy észrevenné a demokrácia jeleit vagy bármilyen elmozdulást a demokrácia felé.
euler
euler 2026. 01. 20. 00:26
Előzmény: #8636  euler
Két friss poszt a Tisza gazdaságfejlesztési és energetikai szakértőjétől:
"A TISZA-kormány duplájára emeli a szociális tüzifakeretet"
"A TISZA nemcsak megtartja, hanem ki is bővíti a rezsicsökkentést."
.
Félelmetes - "mint amikor Cristiano Ronaldot leigazolta a Real Madrid" :))
combo 2026. 01. 19. 23:59
Én mindig azt mondogattam, hogy a NER-t választáson nem lehet megbuktatni. És amíg az állampolgárok szurkolnak az ellenzéknek és reménykednek, addig sem a kukákat borogatják, tehát a rendszernek is érdeke az, hogy az ellenzékiek reménykedjenek.
De most elbizonytalanítottak a Tisza-fölényt mutató közvéleménykutatások: Veszít a fidesz, és simán átadja a hatalmat?! Április 12. után okosabbak leszünk.
euler
euler 2026. 01. 19. 23:39
Előzmény: #8640  Dehogynincs
Ha röviden tájékozódni akarsz a videók tartalmáról olvasd el Signal2 kirohanását! Ugyanezt kapnád a videókból is, csak sok mellébeszéléssel és személyeskedéssel - viszont "meggyőzőbben" :)
De ugyanez a kormány, a BANKOK és az igazságszolgáltatás hozzáállása is, bár úgy hallom már születnek az uniós jognak megfelelő ítéletek is.  
EUB ítélet alapvetően írta át az egészet a hitelfelvevők javára, csak be kellene tartani. Ha már jogállam vagyunk. (Persze komoly teher az e szerinti elszámolás, érthető a kapálódzás.) 
Ezt az ítéletet érte el Marczingós - amennyire én tudom egyik párt ep képviselőjétől se kapott érdemi segítséget, sőt kifejezett gáncsolást kapott a Tiszától - innen eredhet az ellenszenve, "Stuttgarti árulás". De ez csak az én meglátásom. Tájékozódj az oldaláról ha érdekel, én se követem napi szinten, és devizahitel-károsult se vagyok.
.
A jogállam és a demokrácia fontosságát - attól függetlenül, hogy lehet-e vele szavazatokat szerezni vagy nem - talán nem kell boncolgatnunk bizonyos szint fölött.

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek