Ez majd 1 fontos kérdés, hogy számít a részvény a vagyonadónál. Egyébként ha valaki tavaly részvények után fizetett adót, most pl. a 4IG részvényt érdemes neki eladnia, ha van sokkal magasabb árfolyamról, mert 15%-ékát vissza kaphatja a veszteségének majd tavasszal. Pl. Elad 10edb részvényt amit 4eft-ért vett. Lesz rajt 24millió vesztesége. Ennek a 15%-át visszakapja a NAVtól, ha fizetett annyi nyereségadót. Tehát visszajön részvényenként 360ft, mert összesen 3,6milliót igényelhet vissza!!! Vagy ha idén nyeresége van, csökkentheti feljebb szerzett 4IG eladással. . Tegnap azért került lejjeb, mert arról szóltak a hírek, hogy nem lesz SAFE. Persze haderőfejlesztés akkor is lett volna :D Ma kiderült, hogy nem ezt mondta Ruszin. Sokan vannak akik este meló után ránéznek a hírekre és akkor látták hogy mik a hírek. Ők ma reggel léphették meg az eladást, csökkentést. Politika és a félelem mozgatja az árfolyamot. Én több hónapja is úgy gondoltam, hogy legkésőbb október végéig lesz eredménye az átvilágításnak. Tuti, hogy találnak pár dolgot, de a cég menni fog tovább és lesz 1 megegyezés a kormánnyal. Eddig csak a Gondosóránál találtak amiben a 4IG is szerepel, de ott is 100milliárdról van szó és a 4IG eddig 65milliárdot kapott, amiért szolgáltatott is, több éven keresztül!!! Mivel bőven lesznek fejek amiket a kormány felmutathat a szavazóinak, Jászai valószínű marad. Eljátssza majd a kormány, hogy "behódolt", mert pénzt fizetett vissza, meg itthon fejleszt, olcsóbbá tett 1-2 megrendelést, vagy tulajdont is átad a cégből a kormánynak, külföldi kapcsolatait a kormány is használja, jól hasznosult az állam pénze, mert többszörösét éri (670fton volt rv. kibocsátás, még a 4IG segít a hazi energiapiacnak is mert belép és még tárolókat is épít és épít fejleszt a hadiiparban is, stb. Na akkor lőne ki az árfolyam. Csak megjegyzem, hogy MP kijelentette, hogy Vitézi nem lehet kormánytag a múltja miatt, most meg MP legerősebb embere. Gyorsan változik minden :D 1588ft
Két napja beszélgettek az ATV-n azt fejtegették majd a vagyonadónál a részvény árfolyamból állapíthatnák meg a valós cégértéket akkor előfordulhatnak majd trükközések. Bizony elgondolkodtató volt. Persze még nem tisztázott mert nem döntöttek még a részletekről.
Lehet a ceg is benne van foleg,ha lesz esetleg srv.Persze eddig is lehetett gyujtogetni csak mas modon. Aztan lehet a vizsgalat vegeig nem is lesz srv.Okt 1 utan mar vehetik.
Szerintem ideje lenne belátni , hogy a cég eredményei , a SAFE hitel folyamata vagy bármi más nincsen hatással az árfolyamra . Ezt az árfolyamot hónapok óta lefelé nyomja valaki . Semmilyen hírnek nincsen pozitív hatása az árfolyamra
pontosan, akkor hol van az 1630-as árfolyam vissza? Na ez itt a nagy baj h bármi történik szarik rá az árfolyam, hol van beárazva a musk hír vagy bármi más pozitív hír? Cáfolódik egy negatív hír, nem számít, az árfolyam marad.....
Bemásoltam a cikkből a fontosabb részeket, amik cáfolják a tegnapi, fars infókat , hogy nem lesz SAFE. "A honvédelmi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán reagált azokra a sajtóhírekre, amelyek szerinte csúsztattak a témában. Az ügy előzménye, hogy az Index szerintRuszin-Szendi Romulusz arról beszélt egy konferencián Magyarország jelenlegi költségvetési helyzete miatt nem vesz részt az Európai Unió SAFE védelmihitel-programjában.
A tárcavezető bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az uniós forrás egy több milliárd eurós kölcsön, amelyet vissza kell fizetni, ezért olyan fejlesztéseket kell belőle finanszírozni, amelyek nem terhelik meg túlzottan az államháztartást.
A politikus egyértelműsítette: a mai konferencián nem hangzott el olyan kijelentés, hogy Magyarország ne élne ezzel a lehetőséggel." . SAFE sokkal olcsóbb finanszírozás mint az állampapír!!! Persze, hogy élnek vele, de majd jön a SAFE2 is ahol meg olyan támogatások is lehetnek, amit nem kell visszafizetni!!! Valószínű új gyárakra, fejlesztésekre lehet majd használni. Lehet majd a Rábánál is ezt lépik meg és ha a 4IG tudna hozni USA, török új fejlesztéseket hazánkba ... 1589ft
azt csinálják h adott részvény mennyiséggel húzzák vonják és azokat amik nem az övék vétel, eladás próbálják napi szinten, meg egyébként is minél jobban megszopatni, erről szól a nagy 4ig kereskedése
Kata Ruszin lenyilatkozta, hogy a SAFE pénzek miatt helyreigazítást kért! Tegnapi hamis infó! Nekem meggyőződésem, hogy majd a SAFE2-vel is élni fognak, mert ott még vissza nem téríthető hitelek is lesznek és majd az új gyárakat, fejlesztéseket azzal lehet támogatni. A pénzed akkor ég el, ha semmit nem ér, vagy folyamatosan veszel eladsz és végére alig marad. Ismerek olyanokat akik elégették a tőzsdén a pénzüket. Az, hogy most 1 politikai kockázat miatt kevesebbet ér mint 1 éve (akkor 2510ft volt) az igaz, de én most nem adom el. Az is igaz, hogy 2 éve 782ft volt, ahhoz képest viszont több mint dupla a pénzem. Bella Te lovagoltál azon, hogy ki látja a cikket pozitívan. A cikk a SAFE pénzekről szóllt amit te linkeltél be. Erre azt írod, hogy soha sem említetted a SAFE pénzeket :D Az árfolyam azért esett tegnap, mert hamis infó jelent meg és kiforgatták Ruszin szavait. Ő arról beszélt, hogy 16milliárd nem lesz, mert máshova is kell és fontosabb máshol. Az biztos, hogy hadiipari fejlesztések lesznek itthon. Az is biztos, hogy amit lehet hazi gyártásból akarnak megoldani, mert a gazdaságnak az a jó és ezt már Ruszin is mondta. Szerintem még majd a SAFE2ből is hívnak le, mert annak lesz támogatási része, amit nem kell visszafizetni Én ma csíptem 1581en és nem idegeskedem. 1571ft
Ahh Antonio analitikusa :) nem hinném feelről, de mindegy is, a poén, hogy ez lesz a legkisebb gondunk pár hónap múlva ha így megy tovább, de miért menne másként
de elnézzük azt h valakik nap, mint nap ezt játszák és ami nagyon komoly gond szerintem h jászaiék is elnézik, ez szerintem óriási gond és csalódás, valaki komolyabb ránéz h 9 millió forinttal mozgatnak rajt 34 pontot és kiröhögi jászait, meg a céget is
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.