Én úgy gondolom, ha Jászai ha tudta volna, hogy a kormánynak csak pénz kell, akkor 2-3 hete pénteken az USA pénzügyesekkel aláírja a szerződést és kifizetik az állami tőkealapos pénzeket és Jászai a rendes tulaj és másnak fizeti a törlesztőket kamatokkal. Lesz még 1 csavar a történetben szerintem és gondolom az a tulajdonosi szerkezet kisebb átalakítása lesz.
Egyébként ha az állam átvenne a 4IGben vagy a 4IGSDTben 1 kisebb magántőkealap pakkot, az szerintem nem lenne rossz. A lényeg, hogy egyezzenek meg és minél előbb tisztázódjon a cég helyzete, az majd nagy felhajtóerő lenne.
Annyi negatív ügye van a kormánynak, hogy kéne már 1 pozitív is a szavazóiknak és befektetőknek.
.
Adamo Ha a hadiiparban az állam nem rendel semmit, akkor az nem termel.
Ha nincs hazai termelés nincs alkalmazott és nincs bevétele az államnak, stb. Kinek jó ez?
NATO miatt kötelező hadiiparra költeni. Nem gondolod, hogy 1 kormánynak kifizetődőbb megvenni a külföldit, mint a hazait? Ha nincs megrendelés a cég nem fizet bérleti díjat, mert az gondolom a keretszerződések nagyságához van kötve.
Öngól lenne a kormánytól. N7 ráadásul 25%-ban a kormány cége. Miért ne rendelne a saját cégétől???
Most izmozás van. Én már áprilisban is ezt vártam. Gyakorlatilag ez most 1 gazdasági harc, ami majd megegyezéssel zárul és akkor derül ki, hogy ki milyen pozíciót fogott, szerzett, tartott meg.
"4IGSDT hadipari része 0" ezt azért gondold át.
Aknavető gyárat bővíteni szeretnék és új gyárat akarnak építeni a csehekkel, lehet külföldön.
(Eddig Magyarországon és Ausztriában van gyár)
Lőszer és robbanóanyag gyár sem győzi a megrendeléseket.
Több kisebb értékes cég is van a porfólióban, amiknek külön is értéke van és a 4IG vette meg őket.
1568ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.