4IG részvény lehet harmadát sem érné, de a telekommunikációs lehet 1 év után akár majd simán érhet 2500 felett is szvsz. Persze szerintem az lenne a logikus ha azokat a hiteleket amiket a 4IG a telekommunikáció fejlesztésére vett fel azt átvennék. tschi Persze, hogy kapnának. Azt is írtam lejjebb, hogy hány százalékos tulajok lennének. "Én a telekommunikáció egyszerű leválasztását írtam a 4IGről. Gyakorlatilag ott akkor az állam lenne a főtulaj közel 38%-al. Jászainak
lenne 32,8%, Rheinmetallnak pedig 15,5%. Azért kapna mindenki, mert a
4IGről csak így lehet szabályosan leválasztani. Ha leválasztanák akkor mindenkinek jár a részvény %-os arányban." 1626ft
Ezt a logikát követve, már nem lenne benne a 4ig-be a telekommunikáció, így a megmaradt 100 db. részvény is jóval kevesebbet érne. A bevétel nagyobb részét egyenlőre ez adja. A kisrészvényesnek leesne a 100 db. 4ig. részvény ára, mellette lenne külön telekommunikáció. Mondjuk két fél, egy egész. Ugyan ott lenne. Ha jól gondolom tovább az okfejtésed...
"A 4iG Nyrt. 2026. április 30-án megtartott éves rendes közgyűlésén döntöttek arról a részvényesek, hogy a közgyűlési határozat kivonata szerint 2026. október 1. napjától kezdődően adnak új, átfogó felhatalmazást az Igazgatóságnak saját részvények vásárlására. A korábbi, januári tranzakció egy meglévő, specifikus MRP-keret technikai lezárása volt, az új, nagy stratégiai keretprogram viszont ősztől indul. A közgyűlési jegyzőkönyv alapján az októberben megnyíló keret céljai a következők: [1]
Akvizíciós ellenérték: A visszavásárolt részvényeket a cég fel kívánja használni a jövőbeli felvásárlások során, hogy a vételár egy részét akár közvetlenül saját részvények átadásával egyenlítse ki.
Tőkeszerkezet-optimalizálás: Rugalmasság biztosítása az esetleges részvénybevonásokhoz vagy egyéb hibrid finanszírozási instrumentumok kialakításához.
Részvényalapú ösztönzés: További munkavállalói vagy vezetői ösztönző rendszerek működtetése.
A felhatalmazás megadása és az októberi hatálybalépés stabil hátteret biztosít a menedzsmentnek az őszi strukturális átalakulásokhoz."
A telekommunikációban az állam kb 38%-os tulajdonos és a maradék 62% a 4IG-é. Tehát közös cég. Ha ezt kivennék a 4IG alól maradna minden, mert az állam 38%-os tulaj lenne (állam lenne a legnagyobb tulajdonos) és a 4IG részvényesek kapnának pl. 100db részvény után 62db telekommunikációs részvényt. 4IG a saját részvényei után kapna csak. (kb.3,6%-os tulaj lenne) Így kikerülne a cégből a telekommunikáció. Ezt azért írtam, mert sok károgó írogatta, hogy kiveszik, elveszik, stb., de csak így tudják megcsinálni, mert jogilag így szabályos és mi kicsik ezzel nem járnánk rosszul. Hétfőn jelentés után kicsivel okosabbak leszünk. Jöhet az újabb rekord,(bevétel, ebitda) minimális nyereséggel. Lényeges lesz, hogy mit mond majd Fekete Péter a jelentés után a tervekről, stb. Remélem jelentés után vesznek saját részvényt is. Jó hétvégét mindenkinek! 1638ft
Arra reflektáltam, hogy azt írtad kiszedik a telekommunikációt a 4IG alól. A vodát ugye meg megvették erre értettem nem lehet megsemmisíteni a szerződést. Bocsi ha értetlen vagyok és köszönöm mindannyiotok válaszát.
Nem veszem annak. Én semmi szerződést nem írtam és nem mondtam, hogy nem élnek, sőt többször is írtam régebben, hogy élő szerződések, amikre MP azt mondta, hogy semmis. Nem értem szerződéseket miért kevered bele a szétszedésbe? Egyébként a 4IG SDT írta alá a hadi és űripari szerződések többségét. Az 1300milliárdosban már mivel informatikai fejlesztésekről szól, lehet a 4IG, de nem biztos. Az ha a kormány szerint túl nagy 1 cég és azt szeretné, hogy több kisebb cég legyen belőle, mert úgy biztonságosabb, akkor ez 1 szabályos feldarabolás lenne ahogy leírtam. Ha elolvasod a mai első írásom, és ha érted, akkor senki nem jár rosszul, főleg ha utána a kormány a cégek barátja is lesz. . Persze szerintem az lenne a jó, ha maradna egyben és lenne 1 hazai nagy multi. Ezek az üzletágak egymásra is épülnek és segítik egymást. Én csak leírtam 1 reális lehetőséget a szétválasztásra, ahol senki nem jár rosszul. Károgók ezt úgy írták le, hogy csőd, meg stb. azok elgondolkodhatnak, hogy simán szétszedhető a cég és a részvényeseknek nem kell félni. Egyébként hallottam olyat, hogy a kormány fél a cégtől, mert a MOL után a legnagyobb stratégiai cég ami más kezében van. Ezért írtam 1 megoldást, de jobbnak tartom, ha mindent majd a cég old meg és egyben marad, mert külföldön így sokkal nagyobb a mozgástér. Rellim Nem bántottál meg, csak válaszoltam. Mindenki azt ír amit akar és érez. Nincs gond. Engem az sem érdekel, ha valaki tényleg úgy gondolja, hogy 1500ft-ot ér a cég, vagy kevesebbet. A szándékos károgást és félrevezetést nem szeretem és nem értem, miért jó mások becsapása, vagy azon örömködni, hogy pl. bukott valaki 1 részvényen. Én sajnálom ha valaki bukott és segítő szándékkal próbálok írogatni. Az meg felháborító ha valaki szinte semmit nem tud 1 cégről és írogat szándékos félrevezetéseket. 1625ft
Azért, amiket felsoroltál még lehetőségeket, nem igazán állják meg a helyüket. A jó erkölcsbe ütközés egy teljesen szubjektív dolog, nem igazán állja meg a helyét bíróság előtt általában. Ha közbeszerzési törvényt sértettek az nem jelenti feltétlenül a szerződés semmisségét, a Kbt. 137. szakasza sorolja fel tételesen az eseteket. Átbogarászva ezeket, én nem látom, melyik hogyan állhatna meg. Tegyük hozzá azt, hogy a 4iG-t nem útszéli jogászok segítik, ezért a jogi problémák esélye csekély. És igen, pacta sun servanda. Ez mindkét félre igaz. Ugyanis egyes szerződések előtt készültek értékbecslések, cégértékelések, amelyek tartalmazták azt az üzleti tervet, ami miatt annyit ért az ügylet, amennyit. Ezek az értékbecslések adták a megkötött ügylet értékét. Ha az állam szándékosan olyan helyezetet teremt, hogy az üzleti tervben vázoltak neki, mint eladónak felróható okból hiúsulnak meg, akkor felmerülhet az állam kártérítési kötelezettsége is.
Amiket felsoroltál szerintem te is tisztában vagy vele, hogy nem állna meg. Komoly szakértők nézték át mielőtt aláírták. Szóval ilyesmitől én nem tartanék.
miért lennék kétségbe - vagy bármi másba - esett? csak egy tényszerű közlést tettem. megjegyzem, mostanában 40-50 forintos különbségek sem ritkák - tartósan - vételi és eladási ajánlat közt, nehéz megmondani egy adott pillanatban, hogy 5 perc múlva hogy néz ki a könyv... pár ezer darabbal is több százalékot tudnak mozgatni... és ez nem igazán szimpatikus.... egy igazi tőzsdei papír nem így működik
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.